11. května 2011

Propagandistický meteurologický pořad Turbulence

Ha ha ha, jestli se chcete pobavit, podívejte se na diskusi nového propagandistického meteorologického pořadu ČT1, Turbulence. Odkaz mi poslal čtenář, který tam trochu škádlí "meteorologické kapacity" Taťánu Míkovou a Alenu Zárybnickou, a ony mu odpovídají!! nám dobře známými průpovídkami o přirozeném původu zvláštních jevů v počasí. (:-)))) 

Užijte si to, nebo se jich taky na něco zeptejte! Uvidíme, jak dlouho holky vydrží nátlak, než vám zavřou diskusi (:-))))))))))

Čtenář r. m. píše:
Trochu do nich kontuniálně reju ))))
Po měsíci se v Turbulenci budeme zase věnovat oblakům. Tentokrát se na ně podíváme víc zevnitř. Milovníky konspirativních hypotéz asi zklameme, ale kondenzační pruhy vznikají obdobně jako přirozená oblačnosti. Bez kondenzačních jader - což je vlastně všelijaká špína v atmosféře, by oblaky nad našimi hlavami težko vznikly - v neděli mj. i tom budeme mluvit s doc. Danielou Řezáčovou z Ústavu fyziky atmosféry AV ČR.

Příklad z diskuse:

Taťána Míková 11. 5. 2011 06:59

Vysoká oblačnost a kondenzační pruhy

Kondenzační pruhy, které setrvávají na obloze delší dobu (desítky minut nebo i hodiny) jsou podle platných předpisů světové meteorologické organizace označovány jako oblaky. Často k mají dlouhou trvanlivost právě při přibližování fronty - tak jako v těchto dnech, kdy se nad západní Evropou vlní studená fronta a pohybuje se jen zvolna k východu. Obvykle se s časem dále rozšiřují a vytvářejí rozsáhlé vláknité oblaky podobné oblakům druhu Cirrus nebo i dalším druhům vysoké oblačnosti. Někdy je po čase obtížné rozlišit starší oblaky vytvořené z kondenzačních pruhů od přirozených oblaků.
Je třeba si uvědomit, že vznik oblaku způsobený průletem letadla má stejnou příčinu jako každý přirozený vývin oblačnosti. Fakt, že vodní pára kondenzuje nebo sublimuje na spalinách leteckých motorů, je naprosto shodný s tvorbou oblaků na prachových částicích v atmosféře. Bez kondenzačních jader, by oblaky nad našimi hlavami težko vznikly - sledujte nedělní Turbulenci v 17.30 na ČT24, kde se mj. i tom budeme bavit s doc. Danielou Řezáčovou z Ústavu fyziky atmosféry AV ČR.

   
      r.m. 11. 5. 2011 12:22

      Díky za odpověď, doplnila mi informace.

      Že je to dle platných předpisů světové meteorologické organizace WMO přirozená oblačnost mne moc neuklidnila. Kruh legality se uzavírá, podívejte:
      Podle mne je možná i varianta, že se z úsporných důvodů používá levnější palivo s vyšším bodem vzplanutí a upravují ho aditivy typu trimethylaluminia. Zlepšují parametry paliv,ale ve vzduchu zanechávají výrazné trvanlivé stopy.
      Ať je to jak chce, sluneční záření pod tím nemá plné spektrum. Je to znečištění atmosféry a mělo by být regulováno. Pokud radnice mohou zakázat vjezd automobilů do města v době smogových dnů, mělo by totéž platit pro leteckou dopravu.
      Na závěr přidávám link do diskuse, není komerční)))

      zkuste najít práce tohoto autora
      Mr Tim Kruger
      Oxford Geoengineering Institute



10. 5. 2011 17:23

Příspĕvek byl smazán kvůli porušení pravidel diskuse

28 komentářů:

  1. škádlí "meteurologické kapacity" Taťánu Míkovou a Alenu Zárybnickou, a ony mu odpovídají!! svými přikázanými jalovými průpovídkami.
    ...s formulací této věty nesouhlasím,je příliš agresívní a v našem snažení nás poněkud diskvalifikuje.
    pravé a dobře placené žáby na prameni jsou tady:
    http://www.ufa.cas.cz/cs/vedeni.html
    Diskutovat přijde vedoucí šajba z Ústav fyziky atmosféry AV ČR, dozorčí rady.
    Dozorčí rada
    Prof. RNDr. Jan Palouš, DrSc., Akademická rada AV ČR, předseda
    Doc. RNDr. Daniela Řezáčová, CSc., ÚFA AV ČR, v.v.i., místopředsedkyně
    RNDr. Aleš Špičák, CSc., Geofyzikální ústav AV ČR, v.v.i.
    RNDr. Radim Tolasz, Český hydrometeorologický ústav
    Prof. Bedřich Velický, CSc., Vědecká rada AV ČR
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  2. Nojo, tak teda měním formulace, když myslíš, že to pomůže.
    Ty šajby ovšem taky nepřipustí nic jiného než svou pravdu, ať jsou formulace jakékoliv, a naše snažení je u nich už diskrditováno předem. Ale agresívnější formulace je aspoň mohou trochu vyvést z jejich bohorovnosti... (:-))))a my se můžeme zasmát (:-))))

    OdpovědětVymazat
  3. Příspěvek od pana V.Večeři také nemá chybu.:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. r.m. - rychle vám tam vrátili vaše smazané příspěvky, to je neuvěřitelné..:-))

    OdpovědětVymazat
  5. tak jsem tam napsal svůj příspěvek a oni mi ho smazali: ty letadla co lítaj a sypou nějaký svinsvto existují a basta. Kondenzační stopy se musí mizet do pár minut a né tam zůstavat hodiny a trhat se , to padají ty chemky dolů. A tvrdit opak je jako věřit že za člunem na vodě tam ty vlny budou pořád anebo věřit že uvyléčí formaldehid, hydroxid hliníku a rtuť uvedené je součástí každé vakcíny pro miminka, děti, dospělé. senioři ti maj víc hliníku aby měli brzo stařeckou demenci. Já sám jsem mnohokrá a mnohokrát ty letadla se za brnem otáčet a znovu sypat. je to snad moc vostrý?

    OdpovědětVymazat
  6. jsem zapomněl dodat ....jo a ještě jsem vznesl otázku jak mi vysvětlí kde se vzalo na klínovci nejvíc hliníku od počátku měření bylo to i v tisknu ale nevysvětlili kde se tam vzal, tak jestli to víte vy. Já říkám že to tam nasypali ty letadla. A ještě jak vyrobce odmítl komentovat nedostatek bária pro nemocnice, já vím proč. no a smazali mi příspěvek demokrati a toleranti

    OdpovědětVymazat
  7. díky))
    jsou to jen poslušní sluhové, na jejich místa nával, když je vyplaším stáhnou se jak ježci, myslím si, že taky nejsou slepí, remcají, ale drží lajnu, takových je ČT narvaná k prasknutí...))
    Doc. RNDr. Daniela Řezáčová, CSc., ÚFA AV ČR, v.v.i., místopředsedkyně byla a vyslána udělat z nás v neděli excelentní trouby ))))
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  8. r.m.
    Ze mne paní Míková toho excelentního troubu udělala už dnes.:-) "Máme úctu k šedinám, ale očekáváme od nich moudrost." :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Hoď mu tam tieto dve videá: http://www.youtube.com/watch?v=7cMEftzjCP8&feature=feedu
    píše: http://www.youtube.com/watch?v=lUs6DsienwQ&feature=feedu

    OdpovědětVymazat
  10. taky mi za 5 minut smazali prispevek:
    je zajimave, ze to co se deje nad Evropou, se nedeje v Egypte, kde jsem travil posledni tyden v dubnu svou 11 denni dovolenou, v Egypte ciste nebe, vysokoletici letadla bez chemtrails, cara se ihned rozplyva, jinak nad ČR a Evropou hneda mlha, ze pri jasnem pocasi neni videt z vysky 10 km na zem, jasne je to videt z vysky pres 12 km, po preletu Stredozemniho more a nad uzemim Egypta cisto, taky jsem starsi rocnik, ale, co se deje posledni leta, jsem nikdy nevidel, muzete si rikat a mystifikovat, jak chcete, ale pravdu neutajite, sami o tom vite, ale bojite se o sva mista, bylo by dobre se seznamit s vasimi pribuznymi, ti by nam mozna rekli neco jineho, taky by jste mohli anonymne prispet do diskuze na strankach orgonetu

    OdpovědětVymazat
  11. Orgonete, tady výtah z jejich diskuze z FB: https://www.facebook.com/turbulencect#!/turbulencect?sk=wall&filter=2
    Tomáš Prouza: No to ano, ale právě proto, že je to zajímá nebudou brát nějaký jednostranný výklad na pofidérním základě. Už se těším (doufejme) na zítřejší článek OrgoNeta o tom, že čtvrteční bouřky jsou pomstou Američanů za porážku v hokeji :D
    čtou tě pravidelně taky už i "odborníci" :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tohle mě dostalo do kolen po promazání celé úvodní stránky :)

    Poskytujeme divákům prostor pro to, aby se mohli svobodně vyjadřovat a vyměňovat si názory. Příspěvky nesouvisející s tématem pořadu do diskuse nepatří a mohou být smazány. Diskuse není určena k šíření reklamy, spamu, odkazů na komerční webové stránky, k poptávkám nebo nabídkám nelegálně šířeného obsahu. Je také zakázáno vkládání stejných (opakujících se) příspěvků.

    OdpovědětVymazat
  13. Nibiru:
    ano, četl jsem a napsal jí něco ve smyslu...nepamatuji se přesně, ale byly to výrazy blízké označení Excelentní kráva )))
    Někdy si říkám, jsou to vůbec lidé? Kdyby místo Počasí a Turbulence vysílali Spejbla a Hurvínka mělo by to smysl větší, nicht war?
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  14. Orgonete, dnes 8:25 nebylo možno dostat se na váš blog. Poté, když už to možné bylo, nešlo se dostat do některých diskuzí. Že by si vás vzali na mušku kvůli Turbulenci? Žijeme opravdu ve špiclovském státě?:-((

    OdpovědětVymazat
  15. Zdravím Orgonete,

    taky jsem včera večer psala dotaz/příspěvek do diskuze Turbulence... a dnes ráno byl již příspěvek smazán :(

    Tady je ten můj dotaz:
    "Prosím o vysvětlení, proč se obloha téměř vždy zatáhne... jakoby se udělalo "mléčno", když pár hodin je na obloze vidět spoustu letadel létajících křížem-krážem zanechávajících za sebou dlouhé roztažené bílé "oblaky", které tam pak dlouho zůstavají. Po takovém náletu letadel něco vypouštějících se po pár hodinách obloha zatáhne, mám pocit, jako by k nám sluníčko přes tu clonu nepronikalo dalších pár hodin! Člověku je z toho nanic když se podívá na oblohu, která před chvilkou byla krásně modrá bezobláčková a po náletu je to fuč a zůstáva "mléko" :(
    Nejsem jediná v okolí, kdo si toho všiml, lidé si o tom začínají dost povídat, zajímal by mne odborný názor.
    A co se to z těch letadel vlastně vypouští prosím Vás? Předpokládám, že vy máte určitě mnohem větší přehled něž já. Předse jste si toho museli všimnout také, nejde to přehlédnout, je to všude v Evropě.
    A hlavně, vás se to také týče, taky to přece dýcháte.
    Předem děkuji za odpověď".

    Místo konkrétní odpovědi se lidičky můžou dočíst pouze oficiálního vyjádření redakce počasí na kondenzační pruhy :(

    Za naše peníze takové lži!!!
    Fuj!
    A.

    OdpovědětVymazat
  16. Diskuze pořadu UZAVŘENA.

    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10315081586-turbulence/diskuse/

    OdpovědětVymazat
  17. Zdravim. Mna osobne skor prekvapuje reakcia slovenskeho meteorologa pana doktora Ilka. Priznava, ze to nie je normalne. skor by som cakal v CR taku otvorenost ako u nas:

    12 marec mimoriadna aktivita na oblohe. Sú jasné dni keď na oblohe takéto stopy po kondenzačných parách na oblohe nenájdete, znamená to že ustala nad našimi hlavami všetka letecká doprava? Asi nie a práve to je dôkaz toho že chemetrails sú skutočnosťou. Priznal to v televízii aj meteorológ Ilko, že je to neobviklé aby na oblohe takú dlhú dobu ostávali kondenzačné pary za motormi lietadiel.

    OdpovědětVymazat
  18. už zavřeli diskuzi, tomu říkám svobodná možnost projevu a vyváženost obsahu :)...sami lžou a pravdu nemají povolenou

    OdpovědětVymazat
  19. Tak, a diskuze je zavřena. Jak poetické.

    Jeden světonázor povolen! Ostatní je vaporizováno. Hahaha!

    OdpovědětVymazat
  20. Napsal jsem:
    TV jsem zrusil, no pokud tam budou veci, ktere me zajimaji, rad si ji zase poridim. V posledni dobe me znepokojuji ty divne mraky a taky me znepokojuje to ticho kolem nich, takze budu moc rad, kdyz to nekdo fundovany vysvetli
    Diky moc

    to mi mazli, stejne jako moje dalsi podekovani:

    Diky
    Jsme vsichni obycejni savci, planetu mame jen pujcenou, tak o ni muze rozhodnout par posuku a jini k tomu vytvaret pohodli korektnich prispevku od (ne)posuku

    rimi

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní 23:42 - tenhle web už sleduju dlouho, neměj strach...

    r0nn!e - jak vy k nám, tak my k vám - nevšimnul jsem si za víc než rok, co se sem občas podívám, že by jste akceptovali jiný názor nebo vysvětlení, které by bylo v rozporu s vaší ideologií. Tak proč by měla veřejnost trpět vaše výlevy, které nejsou žádným pokusem o diskuzi, ale pouze využíváním prostoru pro vlastní propagandu?

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj Anonymni 12. května 2011 15:30
    Jake - jak my - vy? Neblbni, jde nam o totez, vsichni chceme zdravou planetu, souhlas?
    Pokud nekdo rekne: letadla jsou to tato, tady je letovy plan a mapka, o hliniku a baryu jsme nevedeli, kde konkretne se mame jet podivat, je to podle me seriozni badani a ne ticho, konspriracni praktikanti.
    Kdyz v 50tych letech prsely zaby, vedci, aniz by tam jeli usoudili z kancelare, ze se v okoli vyskytuje halucinogeni latka (Jitro Kouzelniku), pozdeji se zjistilo, jak to je.
    Za komancu zase neexistovali homosexualove, protoze se o tom nesmelo mluvit, dokonce i F.R.Cech musel svuj obraz Ples buzerantu pojmenovat Damy neprisly.
    rimi

    OdpovědětVymazat
  23. Orgonetku, zdravím. Pěkně vám to tady probrali. Jsou to pěkně nečisté praktiky. ČT je součástí NWO. Chtělo by to nezávislého novináře, který se nebojí, typu pana Bartoše z Prvních zpráv. Je to ostuda . Jsme v totalitním státě.:((

    OdpovědětVymazat
  24. Jak se tak dívám na diskusi na Turbulenci, je tam právě vymazáno odshora až dolů. Drží se jenom Nibiru. My o koze, paní Míková a redakce o voze (:-)))), klasika. A už tam stojí:
    Redakce Turbulence 11. 5. 2011 17:22
    ... Nenuťte nás diskusi úplně uzavřít. - Jak symbolické..

    OdpovědětVymazat
  25. Nize je zaloha(1/2) zahadne zmizlych komentaru:
    rimi
    ----------------------------------------------

    Anonymní řekl(a)...
    Orgonete, tady výtah z jejich diskuze z FB: https://www.facebook.com/turbulencect#!/turbulencect?sk=wall&filter=2
    Tomáš Prouza: No to ano, ale právě proto, že je to zajímá nebudou brát nějaký jednostranný výklad na pofidérním základě. Už se těším (doufejme) na zítřejší článek OrgoNeta o tom, že čtvrteční bouřky jsou pomstou Američanů za porážku v hokeji :D
    čtou tě pravidelně taky už i "odborníci" :)

    11. května 2011 23:42
    Anonymní řekl(a)...
    Tohle mě dostalo do kolen po promazání celé úvodní stránky :)

    Poskytujeme divákům prostor pro to, aby se mohli svobodně vyjadřovat a vyměňovat si názory. Příspěvky nesouvisející s tématem pořadu do diskuse nepatří a mohou být smazány. Diskuse není určena k šíření reklamy, spamu, odkazů na komerční webové stránky, k poptávkám nebo nabídkám nelegálně šířeného obsahu. Je také zakázáno vkládání stejných (opakujících se) příspěvků.

    11. května 2011 23:45
    Anonymní řekl(a)...
    Nibiru:
    ano, četl jsem a napsal jí něco ve smyslu...nepamatuji se přesně, ale byly to výrazy blízké označení Excelentní kráva )))
    Někdy si říkám, jsou to vůbec lidé? Kdyby místo Počasí a Turbulence vysílali Spejbla a Hurvínka mělo by to smysl větší, nicht war?
    r.m.

    12. května 2011 1:46
    Nibiru řekl(a)...
    Orgonete, dnes 8:25 nebylo možno dostat se na váš blog. Poté, když už to možné bylo, nešlo se dostat do některých diskuzí. Že by si vás vzali na mušku kvůli Turbulenci? Žijeme opravdu ve špiclovském státě?:-((

    12. května 2011 8:29
    Anonymní řekl(a)...
    Zdravím Orgonete,

    taky jsem včera večer psala dotaz/příspěvek do diskuze Turbulence... a dnes ráno byl již příspěvek smazán :(

    Tady je ten můj dotaz:
    "Prosím o vysvětlení, proč se obloha téměř vždy zatáhne... jakoby se udělalo "mléčno", když pár hodin je na obloze vidět spoustu letadel létajících křížem-krážem zanechávajících za sebou dlouhé roztažené bílé "oblaky", které tam pak dlouho zůstavají. Po takovém náletu letadel něco vypouštějících se po pár hodinách obloha zatáhne, mám pocit, jako by k nám sluníčko přes tu clonu nepronikalo dalších pár hodin! Člověku je z toho nanic když se podívá na oblohu, která před chvilkou byla krásně modrá bezobláčková a po náletu je to fuč a zůstáva "mléko" :(
    Nejsem jediná v okolí, kdo si toho všiml, lidé si o tom začínají dost povídat, zajímal by mne odborný názor.
    A co se to z těch letadel vlastně vypouští prosím Vás? Předpokládám, že vy máte určitě mnohem větší přehled něž já. Předse jste si toho museli všimnout také, nejde to přehlédnout, je to všude v Evropě.
    A hlavně, vás se to také týče, taky to přece dýcháte.
    Předem děkuji za odpověď".

    Místo konkrétní odpovědi se lidičky můžou dočíst pouze oficiálního vyjádření redakce počasí na kondenzační pruhy :(

    Za naše peníze takové lži!!!
    Fuj!
    A.

    OdpovědětVymazat
  26. Nize je zaloha(2/2) zahadne zmizlych komentaru:
    rimi
    ----------------------------------------------
    Anonymní řekl(a)...
    Diskuze pořadu UZAVŘENA.

    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10315081586-turbulence/diskuse/

    12. května 2011 9:41
    Anonymní řekl(a)...
    Zdravim. Mna osobne skor prekvapuje reakcia slovenskeho meteorologa pana doktora Ilka. Priznava, ze to nie je normalne. skor by som cakal v CR taku otvorenost ako u nas:

    12 marec mimoriadna aktivita na oblohe. Sú jasné dni keď na oblohe takéto stopy po kondenzačných parách na oblohe nenájdete, znamená to že ustala nad našimi hlavami všetka letecká doprava? Asi nie a práve to je dôkaz toho že chemetrails sú skutočnosťou. Priznal to v televízii aj meteorológ Ilko, že je to neobviklé aby na oblohe takú dlhú dobu ostávali kondenzačné pary za motormi lietadiel.

    12. května 2011 9:42
    Anonymní řekl(a)...
    už zavřeli diskuzi, tomu říkám svobodná možnost projevu a vyváženost obsahu :)...sami lžou a pravdu nemají povolenou

    12. května 2011 9:44
    r0nn!e řekl(a)...
    Tak, a diskuze je zavřena. Jak poetické.

    Jeden světonázor povolen! Ostatní je vaporizováno. Hahaha!

    12. května 2011 9:48
    Anonymní řekl(a)...
    Napsal jsem:
    TV jsem zrusil, no pokud tam budou veci, ktere me zajimaji, rad si ji zase poridim. V posledni dobe me znepokojuji ty divne mraky a taky me znepokojuje to ticho kolem nich, takze budu moc rad, kdyz to nekdo fundovany vysvetli
    Diky moc

    to mi mazli, stejne jako moje dalsi podekovani:

    Diky
    Jsme vsichni obycejni savci, planetu mame jen pujcenou, tak o ni muze rozhodnout par posuku a jini k tomu vytvaret pohodli korektnich prispevku od (ne)posuku

    rimi

    12. května 2011 15:11
    Anonymní řekl(a)...
    Anonymní 23:42 - tenhle web už sleduju dlouho, neměj strach...

    r0nn!e - jak vy k nám, tak my k vám - nevšimnul jsem si za víc než rok, co se sem občas podívám, že by jste akceptovali jiný názor nebo vysvětlení, které by bylo v rozporu s vaší ideologií. Tak proč by měla veřejnost trpět vaše výlevy, které nejsou žádným pokusem o diskuzi, ale pouze využíváním prostoru pro vlastní propagandu?

    12. května 2011 15:30

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní 12. května 2011 15:30
    >>jak vy k nám, tak my k vám - nevšimnul jsem si za víc než rok, co se sem občas podívám
    Ahoj, neblbni, jake my, vy? Jsi me druhe ja, vis to?
    Divas se obcas na oblohu? Neni ti nic divne? Vis, ze nasi zemedelci skomiraji, nejsme sobestacni v potravinach?
    V zemi svobody je zakon o zakazu pestovani potravin a prechovavani semen je trestne (GMO plodiny nemaji funkcni semena)?
    http://www.zvedavec.org/komentare/2010/12/4127-symbioza-vlad-a-korporaci.htm

    I kdyby to tak nebylo, vedec ma za ukol vec zkoumat, ne? V knizce Jitro kouzelniku z 50satych let, kdy jeste neexistovala hypoteza z vzdusnym virem, se autor pozastavoval nad udalosti:
    Domorodci v Africe tvrdi, ze tam prsely zaby. A videla to cela vesnice. Vedec vedel, ze je to holy nesmysl, namisto, aby se tam rozjel, vymyslel elegantni reseni, jak z domorodcu udelat pitomce: v okoli se vyskytuje latka, jez zpusobuje hromadne halucinace.
    rimi

    OdpovědětVymazat
  28. r0nn!e - jak vy k nám, tak my k vám - nevšimnul jsem si za víc než rok, co se sem občas podívám, že by jste akceptovali jiný názor nebo vysvětlení, které by bylo v rozporu s vaší ideologií. Tak proč by měla veřejnost trpět vaše výlevy, které nejsou žádným pokusem o diskuzi, ale pouze využíváním prostoru pro vlastní propagandu?

    12. května 2011 15:30
    taky jsem donedávna byla ta veřejnost, ale pak jsem začala vidět věci jinak než mi předkládá TV, nebo noviny a tak koukám na oblohu, kde není všechno v pořádku,vidím ty divný čáry který jsou v mřížce,nerozpadaj se,bobtnaj,tvořej mrak, mraky maj divný barvy, já mám celoročně rýmu,kašel, příroda je unavená,jakoby umírající, rozbory co dělají různí lidé sněhu,deště obsahují látky , které by tam být neměly. Tak už nechci patřit k té veřejnosti, která nic nevidí,nedělá,protože ji řekli v TV a psali to v novinách, že je všechno OK, protože taky vím komu tyhle sdělovací prostředky patří. Jsem ráda, že jsem uviděla a začínám se o to zajímat,že už nejsem jen ta veřejnost, které je to jedno,jde o mě,o Vás , o nás všechny,o zvířata,rostliny,přírodu a že jsme s ní spjatí víc než si kdokoliv dovede připustit.Jsem ráda, že je čím dál víc lidí co nejsou jen ovčani.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.