23. dubna 2013

Něco hezkého: Delfín žádá (a dostává) pomoc


(Původní odkaz přestal, jak píšete, fungovat, tak tady je jiný (:-))))


http://youtu.be/IjzwbT_QKBc



Při nočním potápění se k potápěči přiblížil delfín a jeho chování naznačovalo, že potřebuje od něj nějakou pomoc. Měl v přední ploutvi rybářský háček s vlascem a nemohl plavat ....


40 komentářů:

  1. To je nádhera. Jsem z toho normálně dojatej. Málem i slzička vytryskla.
    Prostě nemam slov.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný, ty jo já u toho normálně brečím.

    OdpovědětVymazat
  3. krasne video, az jsem mel slzy na krajicku

    OdpovědětVymazat
  4. Až mi z toho zvlhly oči. Delfíny potkáváme a potápíme se s nimi na nádech pokaždé, když zavítáme do Egypta na loď. Je to vždycky zážitek, když se vám dívají do očí. Delfíni jsou podle mořských biologů i dle potápěčů stejně inteligentní, jako lidé. V některých případech určitě i více. Snaží se s námi dorozumívat na mnoha úrovních, ale problém dorozumět se je na straně člověka. A je hrozné, když se někdo snaží zbohatnout na delfíním turné, které má být i v Praze. Není to nic jiného, než týrání tvorů, stojících na stejné (ne- li vyšší) příčce jako člověk. Snad to jednou lidé pochopí a tento cirkus navštěvovat nebudou. Delfín má zpívat v otevřeném prostoru, namísto trápení se v nádrži, plné odražených zvukových vln a hučení agregátů!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla divný pocit při návštěvě delfinária ve Varně. Ostatní byli nadšení, já byla v rozpacích. Prostě svobodného tvora chytnou, zavřou a cvičí. Bez naděje na to , že by byl zase někdy volný, je uvězněný v malém prostoru, jen si odcvičí svoje vystoupení a přežívá. Na tohle prostě nemáme jako člověk právo,věznit a vlastně týrat jen pro něčí potěchu, delfíni mají být volní doma v moři , ne v malých kádích. A už vůbec nepobírám Norsko a Japonsko s jejich každoročním šíleným lovem delfínů, jen pro potěchu a rádoby tradice.

      Vymazat
    2. Mám takový pocit, že Norové a Japonci mají velmi nízký práh soucítění s ostatními tvory včetně lidí jiných národností !

      Vymazat
    3. A proto musel Nory potkat Breivik a Japonsko Fukušima. Příčiny a následky jsou ať chceme nebo ne prostě spojité nádoby.

      Vymazat
    4. Jo,typické.To bude v systému! jenom mi teď uniká,za co jsme my v 68. nafasovali Rusy. A to nemáme delfíny. Asi nějaká jiná spojitá nádoba, nebo divné myšlení. (Breivik je cvok a Fukušima živelná katastrofa.) Ale jak to vidím Já, Vy máte jasno hned!!

      Vymazat
    5. Lída, souhlasím že delfíni mají být ve svém přirozeným prostředí. Lidi, nechoďte nato,stydím se za Vás lidi.Ale asi Jak by se Vám líbilo kdyby takto ukazovali Vaše děti. Ale asi máte rádi týrání zvířat.

      Vymazat
  5. Nadherny zvirata a super typek ze mu pomohl

    OdpovědětVymazat
  6. Bohužel dnes 23.4. toto video není žádným způsobem možno otevřít - škoda.

    OdpovědětVymazat
  7. Srdečne zdravím :o)
    Ano, delfíny, ale aj veľryby a slony, sú tvory z iných, vyšších, svetov, ktoré na vibračnej úrovni pomáhajú Matke Zemi. A zvlášť teraz, pri transformačnom procese. Tým, že už vlastne prestupujeme prah štvrtej dimenzie, komunikácia medzi zvieraťom a človekom (aj vtáčikmi) bude na dennom poriadku. Napr. už v júli a auguste minul.roku som vedela, že bude extrémne dlhá zima (2012/2013), lebo priletela v júli na okennú parapetu sýkorka (bývame skoro v centre mesta, ale máme stromy na dvore) a až neskutočne nástojčivo sa dožadovala potravy. Doslova tam robila cirkus - trepotala krídelkami a až zúfalo štebotala a dívala sa pritom smerom ku mne (pozorovala som ju z kuchyni). Aj iné lesné vtáčiky nám vtedy v lete, keď sme mali okno otvorené dokorán, vlietali až na vnútornú parapetu a dívali sa dnu... V tom čase som našla od vtáčatka "našpinené" na dlážke, na stole, kuch.dreze, na chladničke - tak zúfalo sa snažilo nájsť si potravu. Tak sme ich už v lete (!) začali dokrmovať slnečnicou, lebo mi bolo jasné, že sa niečo deje a bude divná zima. Ale všimla som si, že to leto nebolo poriadne vidieť v tráve drobný hmyz, akurat tak najviac asi mravce, sem-tam muchy... Asi to bolo aj tým suchom. Preto boli vtáčiky vyhladované a také zúfalé z nedostatku potravy v prírode, že prestali byť plaché. Došlo mi, že to môže byť aj v dôsledku chemtrails... To sprejovanie asi najskôr zasiahlo tých najmenších v prírode - hmyz... :o(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi krásné video. Delfíni jsou samozřejmě vývojově před lidstvem. Oni jsou to, co celkem často čteme : všichni jsou jedno, neválčí mezi sebou, a i když jim lidstvo znečišťuje prostředí a jinak ubližuje, tak přesto nejsou k člověku agresivní, ale naopak milí.
      Honza.

      Vymazat
    2. Hlavně je to v důsledku změn, energetických, hodně druhů zvěře nakonec zmizí.

      Vymazat
    3. Tohle je u nás už klasika. Každou zimu mám na balkoně nejméně dvě místa, kam sypu slunečnici (za zimu takhle spotřebujeme minimálně 4 desetilitrové kbelíky slunečnice), přes léto ale krmítka venku nemám. I tak si to ptáčci pamatují a zejména sýkorky mi každoročně ohlašují příchod zimy tím, že se zavěsí hlavou dolů na omítku vedle balkonových dveří a koukají mi do obýváku s výrazem: "Tak kde to vázne? Loni tu bylo a letos nic? Koukej nasypat, zima je na krku." A jak nasypu, objeví se i další ptáčci (tuto zimu konkrétně: čtyři druhy sýkorek - koňadry, modřinky, parukářky a babky, brhlíci, zvonci zahradní, dlaskové, strakapoudi, hrdličky, vrabci, kosové a k jaru ještě čížci). Teď už jsem krmítka uklidila, když se udělalo teplo, a dala jsem na balkon zpátky lavičku, ale dvě lojové koule tam ještě viset zůstaly, aby to sýkorky dobaštily... Ptáčkové rozhodně cítí mnohem dřív, že se blíží mrazy, takže podle nich by se dal bez problémů odhadovat nástup zimy. A že by neuměli komunikovat, to taky nehrozí - takhle si přilétají "říct" každý podzim.

      Vymazat
    4. Ahoj. Jsem Jakub a plně s tebou souhlasím. Mají neuvěřitelně silné skupinové vědomí. Myslel jsem si že po všech těch toulkách astrálem kdoví co nevím ale komunikace se zvířaty stromy a spoustou jiných, byt trochu astrálních bytostí, má taky něco do sebe. Když pak slyšíš tisíckrát děkuji za každý zrníčko co nasypeš ptáčkům...nebo naopak přílivy výčitek od psa když ho vykážu na místo. Komunikace se zvířaty člověka hodně změní, pochopil jsem že jsou tu pro nás ale tak nějak jinak něž to máme ted. Cítím však že se to láme, přechod do 5 dimenze je nevyhnutelný stejně jako náš zánik.Nevím jestli to však tyhle životy stihneme, obrovskou šanci jsme propáslí. Díky za příspěvek, hodně mě nakopnul.

      Vymazat
    5. Jakube, takhle si v duchu "povídám" se starým obrovským jasanem, na který se z toho balkonu, kam sypu ptáčkům, dívám. Když ho majitel pozemku nechal horolezcem dost zvěrsky ořezat od spodních větví, dívala jsem se na tu spoušť a brečela jak malej harant, až to můj muž nevydržel a šel se zeptat toho trotla, co si ten ořez vymyslel, jestli hodlají ten nádherný strom kácet a postupně ho odvětvují, nebo jestli tam zůstane. Chválabohu zůstal, a já už druhý rok číhám, jestli kolem těch míst po odřezaných větvích raší nové - jo, raší. Ale ta představa, že ten strom nakonec podetnou úplně, byla tak nesnesitelná, jak kdyby mi umíral někdo z rodiny...

      Vymazat
    6. :-) Jé, prohlubuj komunikaci a budeš odměněna. Už ani nejim maso skoro dva roky teda kromě slepic a ryb a ty také minimálně. I když se tvrdí že prý drůbež je přijatelná jako nižší druh tak jsem asi před rokem měl po krůtím masu takový, jak to nazvat,? snad flaschback z pohledu tý krůty a proběhl mi její celý život. Už jsem to nikdy nejedl, otřes. Tenhle 'život' je opravdu velký test napravujeme to tady už tisíce let. Zlomí se to, zlomí se to, zlomí se to. Díky, díky Orgo, díky všem. Kuba

      Vymazat
  8. Vím a cítím, že každý živý tvor na této planetě má vědomí, cítí a myslí, stará se o své potomky a proto jsem, když jsem KONEČNĚ prohlédla, přestala jíst jejich maso. Už to prostě není možné. Všechno jsou to překrásná inteligentní stvoření, která jsou naší obětí. Jsou to prostě miláčkové. Vroucně si přeju, aby se postoj lidí změnil a pochopili ....VŠICHNI JSME JEDNO...krásný den Všem..Věra

    OdpovědětVymazat
  9. Dôverujú nám, ..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano zvířata důvěřují lidem jako malé děti. Až když jim někdo způsobí šok, újmu, jsou ve střehu, a ty krásné čisté vztahy s lidmi končí. Je to smutné, že ti, co jsou tu pro nás, je učíme bát se nás. Proto kroťte a kultivujte svá ega, jak jen můžete ! To je totiž to nejtěžší, s čím člověk od věků zápasí, se svými démony !

      Vymazat
  10. To video je nádherné!!! Velmi dojemné. Krásné, jak delfín chápavě reagoval na gesto potápěče, když mu rukou ukazoval "pojď blíž, ještě to není" a vyhověl. Úžasné. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady názorně vidíte, jak je gesto univerzálnějším prostředkem komunikace - důležitějším než jenom lidská řeč !

      Vymazat
    2. Delfíni se dorozumívají i telepaticky, a čtou naše myšlenky, jsou inteligentnější než lidé, a pocházejí z vodní planety od Siria .

      Vymazat
  11. Srdečne zdravím :o(
    A pokračujem ďalej ... Myslím, že čoskoro ľudia pochopia, že s nimi zvieratká stále komunikujú, a teda že tulene v Kanade prosia ľudí, aby ich nezabíjali... Tak isto delfíny a veľryby v Japonsku,... že kravičky v strachu prosia ľudí v Amerike (aj inde na svete) na bitúnku o život, tak isto prasiatka vo Francúzsku a Grécku, kurence v Poľsku a v Ázii,... kone v Rumunsku... Že ešte maličké, slovenské jahniatka prosia, aby ich neodtŕhali od ich ovčích matiek a neposielali na smrť, v niekoľkých kamiónoch, celú tú dlhú cestu bez vody a jedla, vystrašené a vystresované, natlačené jedno vedľa druhého - celú cestu na stojáka, bez možnosti si ľahnúť... Toto sa deje každý rok - preplnené kamióny s jahniatkami smerujú do Talianska pred Veľkou Nocou kvôli tomu, že tam musia mať tradične na stole veľkonočného baránka - nevinné jahniatko zo Slovenska :o( Aj teraz by vám mohla vypadnúť z oka aspoň jedna slza... Konečne - komunikácia medzi ľuďmi a zvieratkami spôsobí, že ľudia sa dobrovoľne vzdajú konzumácie mäsa a toto rozhodnutie ich posunie na vyššiu úroveň... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, o čem píše Anonymní 24.dubna 2013, 23:21

      to bude možné, až dojde ke spravedlivému přerozdělování planetárních zdrojů a bohatství ve jménu ideje udržitelného rozvoje planety, a rozvoje základního výzkumu alternativních zdrojů včetně potravinových. Dalším důležitým krokem musí být přijetí částí programu terraformingu - osdilování okolních měsíců a planet, a později i jiných částí vesmíru, ovšem vždy mírovou cestou a za vzájemných dohod s případnými domorodými obyvateli již obsazených planet a měsíců. Myslím, že místa je pro všechny ve vesmíru dostatek, aniž by se musely vést války !

      Vymazat
    2. Problém je, že člověk je z podstaty všežravec, některé minerály, které jsou obsaženy v mase, nemá kde jinde získat, nebo jen ve velmi omezeném množství. Říkala mi před časem kamarádka, která pracuje jako zdrav. sestřička na chirurgii, jakým strašákem je akutní operace u vegana - protože sama operace je pro organismus zátěž, tím spíš pro organismus člověka, kterému chybí stopové prvky v krvi. Že mnohem raději si právě tyhle lidi zvou na plánované operace, kdy nastoupí den dva předem, udělá se jim rozbor krve, a co jim chybí, se jim před operací doleje přes infuzi. Takže ono je to sice pěkné, být v souladu s přírodou, ale konec konců i v té přírodě jsou býložravci, všežravci a masožravci (dravci). Nevím, jak by se na vás koukal v ZOO tygr, kdybyste mu místo masa strčili kus sojového tofu... Ale všechno by se mělo dělat s rozumem a s mírou, a i ta místa, kde se hospodářská zvířata poráží, by měla fungovat jinak...

      Vymazat
    3. V tomto směru se mi líbila ta původní filmová řada Vesmírná loď Enterprise s kapitánek Picardem (herec Patrick Stewart), kde tato lidská posádka vystupovala v roli mírotvorců v cizích vesmírných světech. Takto si představuji kontakty s dalšími civilizacemi - mír a spolupráce.

      Vymazat
    4. Anonym napsal: "Problém je, že člověk je z podstaty všežravec..."
      To si myslím není tak úplně pravda. Největší problém je, že si život neuvěřitelně komplikujeme tím, že svoje jídlo co nám dala matka příroda, nějakým způsobem znehodnocujeme a to nejčastěji tepelnou úpravou, umělým hnojením, postřiky atd. To se týká i Vegetariánství a Veganství.

      Nejzdravější a nejpřirozenější pro všechny bytosti na této planetě včetně člověka, je vše konzumovat syrové tak jak nám to dala matka příroda. Proč člověk musí něco vylepšovat co už je dokonalé? Tomuto vyživovému směru se říká Vitariánství.

      K tomu se váže jedno moudré České přísloví: "Bůh dal lidem pokrm, čert kuchaře."

      Vymazat
    5. Na druhou stranu nám bylo dáno dokonalé tělo jak po stránce fyziologické tak po stránce fyziognomické. Toto tělo je konstruováno prakticky na všechny podmínky na zemi jako všežravé. Tzn.že obživu, výživu může získávat prakticky z čehokoli. Tak univerzálně není vyvinutá žádná jiná bytost na Zemi ! Zvláště ale vynikají přednosti lovce-predátora, takže není člověk konstruován pro pozici běžně lovné kořisti. Člověk byl konstruován přesně v duchu Bible,aby naplnil Zemi, a aby si ji podmanil(pozor, přitom zde není žádná zmínka o jakémkoli ničení Země a jejího tvorstva i plýtvání jejími zdroji)!

      Vymazat
    6. Ano máme dokonalé těla, někdy žasnu jak to mé tělo vydrželo, co všechno jsem do něho za svůj život naházel.
      Jsem mu vděčný, že mě přesto udrželo na živu a budu se snažit mu to ulehčit.

      Měl jsem snahu lidem radit, ale pochopil jsem že všichni jsme originál a každému může vyhovovat něco jiného. Přeji všem aby všichni našli tu svou nejlepší cestu.

      Vymazat
  12. Dojemné video. Delfíni přes všechnu tu krutost, které se dočkali od lidí ( Japonci, kteří je nahánějí do zátoky a pak vraždí, je něco,co člověk nemůže přijmout. Maso pak prodávají jako u nás vepřové. Jsou jim narvavé plné regály a je poměrně levné). Přesto všechno mají delfíni k lidem důvěru. Jakoby rozeznávali dobrého tvora od nebezpečného.

    OdpovědětVymazat
  13. Srdečne zdravím :o)
    Človek sa fyzicky nedostane zo Zeme ďalej za Mesiac... ( Univerzálny Zákon Príťažlivosti - Rovnaké priťahuje rovnaké), pokiaľ nezmení svoju frekvenčno-vibračnú úroveň z hrubohmotnej na jemnohmotnú.
    K tomu potrebuje, okrem iného, zbaviť sa naprogramovaného matrixu a zmeniť svoj jedálniček ... Keď postúpime spolu s Matkou Zem na vyššiu úroveň, potom sa nám otvoria cesty do Univerza... Skôr nie.
    Boli zkonštruované nejaké lode, na základe technológií získaných od "tých druhých", no sú ťažkopádne, neschopné sa odlepiť od gravitačného poľa Zeme a prekročiť jeho hranice...
    Od r. 1996 som vegetariánka (chuť na mäso mi odpadávala postupne, nenásilne - od hovädziny. potom od bravčoviny, od kureniec a nakoniec od rybaciny)... Pred pár rokmi som podstúpila dosť náročnú operáciu... Pred operáciou mi nedávali nijaké infúzie na úpravu krvi. Pooperačná rana sa mi dobre a rýchlo zahojila, jazvu už po dvoch mesiacoch skoro nebolo vidieť...
    Majte sa krásne :o)

    OdpovědětVymazat
  14. Zdravím všechny, je to moc hezké, byl jsem z toho na měkko.

    OdpovědětVymazat
  15. krásna duvěra obou ,věřím že je delfín v pořádku ,potápěčí přejí že se mu to mnohonásobně vráti,,

    OdpovědětVymazat
  16. Dnes (14.6.14) jsem našel nový dosud fungující odkaz - to krátké video opravdu stojí za shlédnutí !
    https://www.youtube.com/watch?v=qx1UFWl9jKY

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.