24. dubna 2013

Nestoudné aktivity potravinářského koncernu Nestlé

Díky čtenářce za podnět!
Monsanto se snaží získat patenty na běžnou zeleninu, a další potravinářský gigant, Nestlé, se zase snaží prostřednictvím patentu získat monopol na běžné léčivé byliny a koření, a to zejména ty, které jsou používány jako tradiční a často jediné dostupné léčivo v chudých oblastech Asie... 
Opět máte možnost podepsat petici (viz článek) proti jeho snahám. Teď zrovna jim chybí už jen 3 tisíce hlasů.

Nestlé zkouší patentovat květ fenyklu
22. 4. 2013

Překlad převzat:
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2026-nestle-zkousi-patentovat-kvet-fenyklu
Zdroj: globalresearch.ca21. 4. 2013, 
Usilování Nestlé o květ fenyklu trvá nejméně rok, spíš více, viz cbd.int


Nigella sativa – běžněji známá jako fenyklový květ (černucha setá) – se používá jako téměř všelék už tisíce let.


Léčí všechno od zvracení přes horečky až po onemocnění kůže a je to široce dostupné u chudých komunit po celém Středním východě a v Asii.

Ale nyní si Nestlé nárokuje její vlastnictví a vyplňuje patentové přihlášky po celém světě, aby zkusila převzít kontrolu nad přírodním léčivem fenyklového květu a přeměnila jej v drahou soukromou drogu.

Řekněte Nestlé: Zastavte pokusy o patentování přírodního léčiva

V článku vydaném loni si vědci Nestlé nárokovali „objev“ toho, co většina světa znala už tisíciletí: že extrakt z nigella sativa jde použít k „nutričním intervencím u lidí s alergií na potraviny.“

Ale místo toho, aby vytvořili umělý substitut nebo bojovali za to, aby zajistili, že léčba bude široce dostupná, tak si Netslé zkouší vytvořit na nigella sativa monopol a získat možnost žalovat každého, kdo by ji použil bez povolení od Nestlé. Nestlé vyplnila přihlášky k patentům – které v současnosti čekají na vyřízení – po celém světě.

Už před tímto nestoudným nárokováním patentu od Nestlé výzkumníci z rozvojových zemí, jako je Egypt a Pákistán, už publikovali studie o tom samém léčebném účinku, který si Nestlé nárokuje, že je její vlastnictví. A Nestlé to udělala už před tím – v roce 2011 si zkusila nárokovat kredit na využití kravského mléka jako projímadla i přes skutečnost, že tato znalost je popsána už v tisíciletých indických textech.

Nedovolte Nestlé přeměnit tradiční léčivku na korporátní dojnou krávu.

My víme, že Nestlé se moc o etiku nezajímá. Konec konců je to korporace, která své mléko otrávila melaninem, nakupuje čokoládu z plantáží využívajících otrockou práci dětí a v 70. letech rozpoutala kampaň náhrady mateřského mléka, která přispěla k utrpení a smrti tisíců miminek z chudých komunit.

My však také víme, že Nestlé je citlivá na veřejné pobouření a že už byla v patentových hrách minulosti poražena. Budeme-li jednat rychle, můžeme na Nestlé vyvinout dostatečný tlak, abychom zhatili jejich patentové plány před tím, než komukoliv ublíží – chceme-li ale mít nějakou šanci ovlivnit rozhodnutí Nestlé, musíme se ozvat hned!

Petice zde: http://action.sumofus.org/a/nestle-nigella-sativa/

Překlad: Miroslav Pavlíček


P. S. Orgonet: Další nestoudné aktivity Nestlé:
  • Nestlé se snaží privatizovat i jiná koření a byliny, například černý kmín, viz článek zde (6. duben 2013). Opět je to koření, které se široce používá v Asii pro ajurvédské léčení, které je jediné dostupné většině chudých lidí.
  • Dále se Nestlé snaží i privatizovat vodní zdroje, o tom jsme už měli video, viz zde: http://youtu.be/qyAzxmN2s0w (z roku 2008, německy, anglické titulky. Myslím, že někdo má i český překlad, jistě hodí link.) Generální ředitel Nestlé v něm bezostyšně vysvětluje, proč má Nestlé právo převzít kontrolu nad vodními zdroji. 
  • A čerstvý článek (20. duben 2013) o snaze Nestlé privatizovat vodu je zde: http://www.globalresearch.ca/the-privatisation-of-water-nestle-denies-that-water-is-a-fundamental-human-right/5332238
  • Nekupujme nic od Nestlé! Bacha na různé "tradiční české oplatky", které má pod kontrolou! Žadný Nescafé!

24 komentářů:

  1. Nechcem nič vravieť ale toto sa nikdy nezastaví pokiaľ tam nepôjdu všetci a sa nepodpíšu pod nejakú petíciu ktorá by tieto svinstvá zastavila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to zkrátil ještě víc: to se nezastaví nikdy.

      Snaha skupin lidí uzurpovat si kontrolu přírodních zdrojů je stará jako lidstvo samo.
      Petice jsou jen formou, jak skupinu zvětšit.

      Vymazat
  2. Video s českými titulky ZDE: http://www.youtube.com/watch?v=mkDYmiz98BQ

    OdpovědětVymazat
  3. Musí se stát něco radikálnějšího - svrhnout ty satanské chamtivce z trůnů a zničit jejich zákony, vymazat je beze zbytku ze světa !

    OdpovědětVymazat
  4. :D:D:D peticiu? Nic ste nepochopili ... pozerate si mozno videa o tom, ako sa realita tvori, mate zvladnutu teoriu, ale pokial SA SKUTOCNE nestanete VEDOMIMI v tejto oblasti, vzdy budete PROTI niecomu len ZAPASIT..

    dajte sa do poriadku jeden po druhom a zite KONECNE... lebo ako vidim, je to len prezivanie..


    OdpovědětVymazat
  5. Nestlé toto vyvrací. http://www.nestle.com/aboutus/ask-nestle/answers/is-nestle-trying-to-patent-fennel-flower-nigella-sativa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý zločinec i před soudem bude soudci i přes důkazy tvrdit do očí, že je nevinen. Podobně to je i vůči veřejnosti. Tyto a podobné firmy si, s prominutím, s věřejným míněním leda tak utřou zadek !

      Vymazat
  6. toto sa nikdy nezastaví, dokial ludom bezprostredne nic nehrozí, neurobia nic...vyhravaju iba multimiliardari, co mozu skupit vsetko a postupne zdecimovat vsetko aj vsetkych a najmä ludsku dušu..lebo im uz nejde o zisky, im ide iba o moc nad ludmi, o globalnu manipulaciu... a ovce stale posluchaju a neurobia nic... neriesia nic a sedia doma pred telkou na pohodlnom gauci:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. udělat to máš ty, nestarej se o ostatní ...

      Vymazat
    2. jo furt se staráte vo ostatní a sami svoje zvířata v sobě nekrotíte

      Vymazat
  7. Nestlé má bohužel pod palcem i českou Orionku!:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak do kriminálu s těmi, kdo ji prodali cizákům

      Vymazat
  8. Petície a protesty sú absolútne k ničomu :o) ... Ale napíšte mi sem jednu jedinú vec, ktorú vyrába koncern Nestlé, a ktorú Vy bezpodmienečne potrebujete k životu. Asi taká neexistuje, že ? Tak mi prosím niekto vysvetlite, kde je kurwa problém okrem nás samotných ????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikde ! Všechno je výhradně v našich myslích, a neskutečné lenosti něco opravdu změnit !

      Vymazat
  9. Nenašla jsem tu nikde odkaz na tu petici - klidně bych ji podepsala, tohle už přestává být sranda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odkaz nalezen, petice podepsána - tohle jsou praktiky, které mě dovedou vždycky dobře namíchnout.

      Vymazat
  10. Ad Nekupujme od Nestlé. Myslím, že bojkot je správnou odpovědí všem, kteří z nás žijí.

    Jen jak se domluvit.

    OdpovědětVymazat
  11. Aktuální informace mimo téma. Bostonský maraton : Cílová čára maratonu byla v ulici Boylston street u čísla popisného 666. Podivná náhoda. Tuto skutečnost lze ověřit na mapě Google.
    Zdroj informace : www.ufo-blogger.com
    Honza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže jak tu někdo už kdesi řekl, Boston byl dalším sionistickým rituálem, které mají podpořit nasatolení nwo v USA a posléze v dalších částech světa, až jej to zcela pohltí.

      Vymazat
  12. Ahoj Orgo,
    narazila jsem na video s výkonným ředitele Nestlé a je to hnus, co říká.
    Že Bio je špatné, lepší je GMO a voda je potravina jako každá jiná a musí se tudíž prodávat...
    Asi budu blinkat lentilky...
    Titulky tam jsou, jen se musí posunout nad ty původní.

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mkDYmiz98BQ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych toho paňácu v ředitelském křesílku nechal nacpat GMO sajrajtem, a hned by ten vůl cítil, proč GMO produkty i skuteční voli odmítají žrát !

      Vymazat
  13. Vy s vaším Bostneme a Nestlé jen přiživujete jejich egregory. Konečně se probuďte. Staňte se světlem, a pak už jen sviťte. Kde je světlo tma zmizí sama. No a první krok ke světlu: Zkrátka přestaňte nakupovat u Nestlé jejich srágoroviny bez kterých se určitě obejdete. Není to z mojí hlavy. Udělejte to po vzoru Indů pod vedením Gándího.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tam snad mělo dojít k exekucím strojů a dalšího vybavení zemědělců, kteří naletěli na "výhodné" úvěry, nákupy apod. samotná indická vláda jim to zabavovala, a odvážela do dražby. jenže rolníci se spolu domluvili, a nikdo v těch dražbách nic nekupoval. a tak musela vláda vše vrátit zpět těm postiženým zemědělcům, a banky s bankstery ostrouhali !

      Vymazat
  14. Nestlé je nenasytný a nemorální. Nevím, ale byl tady dokument, jak v Americe , za podpory lobbistů, se této firmě podařilo čerpat vodu z těch nejlepších pramenů. Přijíždí každý den několik cisteren a odjíždí s vodou. Tuto pak někde balí a prodávají ve Státech, a ta drzost, také lidem v městečku, odkud vodu čerpají. Jakým právem evropský vydřiduch krade v jiné zemi lidem vodu a pak ji zase těmto lidem prodává. Taková hanebnost volá do nebe. Petice má smysl. Přece nebudeme jako ovce přihlížet a mlčet. A ten bojkot jejich výrobků má také smysl. Řekněte, copak je fakt potřebujem?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.