20. dubna 2013

Válka, kterou nevidíte

Od Bédi něco delšího na deštivý víkend - díky!

Válka, kterou nevidíte ! - POVINNĚ ZKOUKNOUT !
Další z řady mistrovských dokumentů novináře a režiséra Johna Pilgera volně navazuje na jeho předchozí snímek "The War on Democracy". Film se snaží velmi podrobně prozkoumat roli sdělovacích prostředků v utváření veřejného mínění a davového souhlasu ohledně válek a konfliktů vedených zejména vládami USA a Velké Británie za podpory spojenců - členů NATO. Podstatná část je věnována oficiální propagandě ohledně aktuálních válek v Iráku, Afghánistánu či Palestýně, ale ani na světových konfliktech či válce ve Vietnamu nezůstane nit suchá. Pilger zde zpovídá představitele nejmocnějších médií, armády či nezávislé novináře včetně například Juliana Assange (WikiLeaks). Závěr? Sdělovací prostředky kryjí a mnohdy i podporují ty nejhrůznější zločiny v historii lidstva.



4 komentáře:

  1. Po shlédnutí tohoto dokumentu jak ještě někdo může Obamu obhajovat jako světlou duši, spasitele, zachránce míru a demokracie?!
    Nejen že nestáhl dodnes z Iráku americká vojska, což už ix krát veřejně sliboval, ale naopak podporoval další následné vojenské invaze do Afghánistánu,Pákistánu,Somálsku a Jemenu. Korunoval to schválením vojenského rozpočtu v závratné výši 708 miliard dolarů, což jsou podle expertů největší válečné výdaje USA všech dob. To znamená, že si počíná ještě hůře (zato pečlivě v utajení před veřejností - poučení z času obou válečných štváčů Bushů !), než všichni prezidenti, v otázce invazí a okupací cizích států,před ním ! Před tím byste Orgoneťáci zavírat oči a uši neměli !
    Již delší čas vám tu důrazně připomínám, že temná strana používá všech prostředků včetně různých podob falešných a trollích opozicí a chennelingů k vymytí (brainwashing) mozků řadových obyvatel především zemí Atlantické aliance a EU ! Tak už jim prosím nehrajme do karet ve hře, která není naše, a ani se v ní s námi nepočítá !!!

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím. Nejen ,že pod záminkou boje proti terorimu páchají zločiny na civilistech ale schválili zákon, že mohou zastželit každého,koho budou podezřívat.Obama to podepsal. Tak bacha na batůžkáře, lidi v kšiltovkách a taky na dosud bezproblémové jedince.Co kdyby se nečekaně vyšinuli.Strach je mocný nástroj manipulace a oni to vědí.V

    OdpovědětVymazat
  3. po první vteřinách když začali střílet som to vypnul, temto zvěrstvům nehodlám přidávat energii sledováním takových filmů :-)

    Jak fungují sdělovací prostředky přece víme, tisk i televize = všechny media na světě vlastní pouhých 5 společností !!! čili cca 5 lidí v čele řídí " tok informací" po celém světě :-))))))))))))))))
    zjistěte si sami :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Teraz uverejnili naše média video (Boston) ako rozstrieľali na lodi mladého chlapca, ktorý bol evidentne v bezvedomí, bez obhajoby, bez súdu ho popravili, aj zvieratá sa snažíme zabíjať humánnejšie. Ktovie či zabili vôbec atentátnika... A toto video (Vojna, ktorú nevidíte) ukazuje, že proces zabíjania nemá konca. Veď sme- my úžasne civilizovaní ľudia- klesli na úroveň kmeňových vojen. Akú máme budúcnosť? Pritom každá kultúra a každé náboženstvo má v sebe idey lásky k blížnemu (aj Védy aj Tóra, aj Biblia, aj Korán) a stále sa necháme zavádzať ľuďmi hlúpejšími od nás.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.