2. května 2013

9letý chlapec probírá smysl života, jiné vesmíry, mimozemské životní formy

Devítiletý indigový hoch vypráví o světě a životě. Úžasné formulace.
(Anglické titulky jsou opravdové titulky, nikoli pouhý přepis zvuku, takže si můžete zapnout překlad titulků do češtiny, není to moc zkreslené.)

http://youtu.be/SvMiXk2gGSk




Indigový chlapec o Zemi, vesmíru, osudu, smyslu života
(Překlad OrgoNet):

První chlapec:

My jsme na Zemi, a Země je pouze jedna planeta v galaxii. Dá se to přirovnat mravenci na dlažbě na tomhle dvorku. Mravenec neví, že existuje víc než tenhle dvorek. Prostě si tu chodí, a neví, že je součástí spousty světů. A lidská rasa je na tom taky tak nějak. Až objeví, co je tam nahoře, pochopí, že jsou jen malou součástí obrovské galaxie.


- Je tam také život?
Myslím, že tam je pravděpodobně mnoho druhů života, buněk a organismů. Některé mohou být neviditelné, a některé možná nebudou objeveny a některé mohou být na místech, kam se nedostaneme. A všechny možná mohou mít stejnou perspektivu jako my, že možná někde jsou i jiní a že možná jednoho dne je objeví, ale prozatím, v tuto chvíli, neví.
Nikdy nevíte jistě, zda při hledání něco najdete. Je to prostě nekonečné hledání, aniž víte, co hledáte.

- Jsou i jiné světy?
Myslím, že je to realistické a současně fantazie. Je to velmi komplikované. Protože nemáte důkaz, že tam dál něco je, jediný důkaz jste vy sami, a to, kde jste vy ve vesmíru. Můžete jenom dělat teorie, a nemůžete nikdy znát pravdu.

-Jaký je smysl našeho života?
To je jedna z nejtěžších otázek, které existují. Řekl bych, že smyslem života je to, co z něj uděláte. Co si myslíte a chcete, aby byl váš život. Nikdo nemůže rozhodnout, co budete dělat, jenom vy máte kontrolu nad sebou samým. Možná nemáte takové štěstí, a možná jsou proti vám nepříznivé okolnosti, ale nikdy neexistuje definitivní NE, tohle dělat nemůžete.

- Jsou události našeho života předurčeny?
Možná že jsou předurčeny, ale vy můžete ten osud změnit.

- To je zajímavé, je dobré to vědět.
Možná se mýlím. Možná existuje nějaký scénář jako v divadelní hře, nebo něco takového, a v tom hrajete a ani nevíte, že jste toho součástí. Ale stejně, osud vám jenom říká, osud je jenom předpoklad, předpoklad o tom, co o vás ví a co ví, že budete dělat. Zase říkám, že se možná mýlím a je možné, že osud vás ovládá úplně.

Druhý chlapec:

Tohle je pálka, se kterou trénuji na sezónu. Myslím, že baseball je jedna z nejzvláštnějších věcí v našem životě. Důvod, proč sportujeme, je, že velmi nutně potřebujeme zábavu a uvolnění, protože jinak je ve svém životě nemáme.
Pouze umění a hudba jsou typem umění, které je videt a současně tady je. Ve své mysli můžete mít pocit barvy.

- Takže když posloucháš hudbu, vidíš nebo slyšíš barvy?
Někdy.

- Je třeba nějaká hudba, kterou vnímáš jako červenou?
Ano.




11 komentářů:

  1. Já jsem tohle video už před časem otitulkovala:
    http://www.youtube.com/watch?v=ml03p_-Lo2k

    Bryony9

    OdpovědětVymazat
  2. Jen aby stačil vyprávět dál:
    2.5.2013
    Vědci jsou znepokojeni virem ptačí chřipky H7N9, který usmrcuje 20 procent nakažených osob.
    Zatím je virus H7N9 přenášen na lidi pouze od slepic. na přenos z člověka na člověka by virus H7N9 muset zmutovat pětkrát - dvě z těchto mutací už proběhly.
    ""První úplná genetická analýza tohoto viru vyjde v časopise Lancet ve středu. Vyplývá z ním že virus zřejmě vznikl smíšením až čtyř různých virů, včetně viru od kachen.""
    pozn.r.m. - viry se nám kříží mezi sebou jak vzteklé, ale od kdy? Od kdy páchají tyhle skupinové soulože? Ten pitomec Gates si určitě mne ruce. On svou očkovací látku dostane včas.
    Velkým problémem je skutečnost, že u slepic tento virus žádnou nemoc nevyvolává, takže je nemožné zjistit, které z nich jsou nakažené a které nakažené nejsou.
    Supr info, že? http://www.blisty.cz/art/68323.html
    http://www.guardian.co.uk/world/2013/may/01/scientists-concerned-h7n9-bird-flu-outbreak
    r.m.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty si vazne myslis, ze si Billik neco nechava pichnout? Tak to urcite ne, a ani cely vrchol pyramidy a ani zadni politici a doktori. Bohuzel to zadni pitomci nejsou. Ti zmr.i jsou velice inteligentni a tim prave tak nebezpecni pro ty zmanipulovany pitomce dole. No a jeste k tomu maj prachy a hodne, proto jim vse tak vychazi. Doufejme jen v ty Bozi mlyny...

      Vymazat
    2. V tom bude velký kus pravdy ! Pražští zednáři vpustili informaci, že čipovaní budou jen řadoví zednáři a ti s nízkým stupněm zasvěcení a též plošně obyvatelstvo. Čip nedostane tedy jen ten, kdo projde zednářskými prověrkami. Pěkné svinstvo na nás chystají !

      Vymazat
  3. To je ale chytrý chlapec se zjevně nadprůměrným inteligenčním kvocientem! Ten kdyby se dostal do rukou českých psychiatrů, tak by z něj byl za pět minut duševní mrzák s invalidním důchodem ležící u telky a přemítající akorát o tom, kdy zase budou dávat Partičku a Gondíky. Ale hlavně, když by mu tam "tu nemoc" (schizofrenie, paranoia) úpěšně "vyléčili" (ukriplili mozek na doživotí).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lobotomie mozku se prováděla už ve starověkém Egyptě u tzv.systému nepohodlných a nebezpečných lidí. Proto starověký Egypt neměl vězení pro delikventy ! Vše se řešilo lobotomií, a ti, co jí prošli, zkrotli na věky jako beránci.

      Vymazat
  4. Zdravím...vím,že to k tomuto článku nepatří,ale chci se zeptat,jestli nevíte,kde sehnat CZ titulky k dokumentu Sirius...omlouvám se a děkuji moc :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, když jsem podobné věty pronášela před zhruba 40 lety, koukali na ,me všichni jako na zjevení. Dnes také, ale v tom pozitivním smyslu. Jak blízkó mám niterně k těmto dětem! Alena

    OdpovědětVymazat
  6. mno zajímavé něco vám povím.
    narodil jsem se 83.roku.... od dětství jsem mýval podobné otázky.jenže mě na ně nikdo nedokázal odpov.
    stejně jako chlapec jsem věděl věco okoli dění a universa alepostupem času jsem nato zapoměl a nevěnoval jsem tomu pozornost .pže jsem si myslel žejeto fantazie..ted ve 30.letech objevuji žeto byla pravda a správná intuice......a hledám info a vracím se ke vzpomínkám....tato generace je ještě víc našláplejší než my...doufám že přispějí na změně tohoho šíleného světa.
    jinak není od věci rozpomenout si jaké jste měli myšlenky jako děti...(já leč si moc nepamatuji ,tak moje pamět si pamatuje mnoho let zpět) a dnes se k myšlenkám vrátit ...dostanete zajímav odpovědí ,které by mohly být s kontextem usudu.....a mění chápáni sebe sama...

    OdpovědětVymazat
  7. Srdečne zdravím :o)
    Keď som mala asi 9. rokov, pri jednej hre s kamarátmi som vyslovila jednu vetu, ktorú si pamätám dodnes: "Čo keď sa deti na inej "hviezde" hrajú takto, ako my teraz..."
    Neskôr som doma - súrodencov aj rodičov - pri každej možnej príležitosti presviedčala, že existuje mimozemský život, kvôli čomu som nechtiac spustila v našej rodine hádku, lebo mi samozrejme neverili.
    Bolo to ešte za socíku...

    OdpovědětVymazat
  8. jarad
    To je krásné, že se rozpomínáš na to, co jsi věděl už tenkrát. Já jako malá jsem měla na ruce malou kamarádku "Baktérii". Žila a hrála si tam v malinkatým neviditelným domečku a já si nechtěla mýt ruce, protože bych jí tím ublížila. A večer před spaním jsem se viděla od stropu, jak ležím v posteli a mám zavřený oči a představoval si, jak to moje tělo tam dole hraje takový nekonečný film a já nahoře jsem divák. Taky jsem si na to vzpomnela při jedné meditaci docela nedávno. Tak hezký vzpomínání :-) Zdenka

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.