12. června 2013

Činnost radarů a větrné anomálie v době povodní 1. a 2. 6. 2013

Milý „Orgo“,
Posílám ti pár postřehů a map z meteo ze dnů  1.-2.6.2013, kdy začalo vodní peklo. Všimni si větrných anomálií, v daných lokalitách radarů a vysílačů,které kopírují směry srážek. Viz foto mailu.

Mapy pořízené 1.6. a 2.6. kdy se formovaly povodně v Čechách. Na snímcích srážek jsou vidět zásahy, aktivace radarů v Brdech a u Hradce Králového a jako zajímavost, že tato aktivita se podílela na anomálii v té době i větrů - směrů proudění.







U radaru Brdy z 1.6 VÍTR.- to dělá kopec- ač v terénu není (obtékání proudění terénu),který zvýšil a zhustil směr větrů směr Praha.

A druhý den 2.6. u hradeckého radaru je bezvětří, ač v celém území ČR vanou  SZ větry, tak od tohoto radaru jsou tvořeny větry umělé - růžicově, do všech směrů.




To vypadá, že nejen posunují mraky - oblačnost, svým vlněním, ale ovlivňují i tvorbu, směr a sílu větru jako takového.

Nejsem odborník, ale tohle mě dostalo. Poručíme dešti  i větru?
.
1.6.2013 prší, lije nonstop….tady, u Prahy, téměř týden prší. Zajímavý úkaz se stává těsně po půlnoci, kdy v téměř pravidelných intervalech přechodně zesílí vítr a začne průtrž mračen, do 10ti minut ustává jako když utne - stejně jako přišla. Toto se pravidelně opakuje celou noc do brzkých hodin ranních. Nespím a pozoruju.

Ráno již Čehy plavaly. V noci z 1. na 2. června 2013 překročily řeky na téměř padesáti místech České republiky třetí povodňový stupeň a byl vyhlášen stav ohrožení.

Odpovídá to posunu větrů, oblačnosti z radaru Brdy na Prahu.

Orgonet: 


Díky za výborný postřeh dokumentující na větrných mapách aktivní účast radarů na řízení počasí! 
Pohyb oblačnosti bez větru by asi nebyl ani možný, otázka je, zda ho vytvářejí právě radary, anebo jen registrují to, co je prováděno např. odshora letadly (tzv. "stříhy větru" - o tom, jak se to dělá, jsme tu měli kdysi článek o kymatice - jak letadla akustickými vlnami vyvolávají střihy větru nutné k vytvoření bouří, http://orgo-net.blogspot.cz/2009/06/scott-stevens-kymatika.html).

9 komentářů:

  1. Tie radary nepracujú samé. Obsluhujú ich ľudia (v česku čechové). Prečo to robia? Prečo ničia svoju vlasť a spôsobujú bolesť svojim rodákom? Tí, čo žijú v blízkosti radarov, určite poznajú ľudí, čo tam pracujú. Mali by im do očí vykričať, že sú vinní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím tě, dneska je všechno zasíťované. Česká obsluha možná obsluhuje radar pro čtení informací o počasí, ale vyzařování pro manipulaci počasí může být řízeno dálkově a obsluha o tom ani nemusí vědět.

      Guess

      Vymazat
    2. Jasně ! Obsluha může udržovat v chodu příslušné softwary, hardwary, a další zařízení včetně údržby a oprav, a náplň např. haarpování může jít zcela mimo ně ! To je ovšem neomlouvá, neboť se svou činností podílejí na ničení životů a majetku. A za to by měli stanout vedle jejich politických kmotrů do jedné odsuzující lajny !

      Vymazat
  2. A mraky se před povodněmi taky točily obráceně, než by podle Coriolisova efektu měly...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase viděl mraky, jak "šíbujou" mezi sebou jako vlaky na výhybkách v kolejišti - odspoda nahoru a šikmo z boku na bok. Taky nepřirozené jevy !

      Vymazat
  3. Bohužel, stále je dost lidí, kterým stačí jen trochu víc zaplatit a pak mačkají čudliky jak je potřeba a o víc se nezajímají... Stejně jako na letištích s práškováním..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strojům-robotům nemusíte nic platit, ti poslechnou povely bez reptání na stisknuté tlačítko. Takže věřím spíš tomu, že chemoletky jsou čím dál tím víc robotizovány, a tedy bez lidských pilotů !

      Vymazat
  4. Taky jsem si všimla toho 1.6. že pršelo v pravidelných intervalech. Budilo mě to, mlátilo do oken. Nešlo u toho spát.

    OdpovědětVymazat
  5. ...Kdo chce,pochopí...příroda nám dává / zatím / pohlavky...budeme se divit až dojde na facky :((

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.