25. června 2013

Gelové kuličky v arizonské poušti




Obsah videa:
"Byla normální neděle. Geraldine Vargas a její manžel se vydali na procházku do pouště. Uviděli něco, co se blýskalo na slunci. Byla to hromada malých gelových kuliček nafialovělé barvy. Nikdy nic takového neviděli. Čvachtalo to jako voda. Chtěli vědět, co to je. Obrátili se na přítele biologa, ale nevěděl. Proto poslali obrázky k nám do televize, a my jsme se tam dnes zašli podívat. Kuličky tam ještě byly. Čvachtají jako voda, kutálejí se po sobě, jsou jako z jiného světa. Nikdo neví, co to je. Manžel naší kolegyně je botanik, a řekl, že kdyby to mělo být něco přirozeného, pak by to mohly být malé gelovité houby. Ale ani on neví, co to je, a jisté je jen jedno: je to něco mimořádného."

P. S. Orgonet:
Někteří občas píšete, že jste se setkali se slizovitým deštěm. K umělému zadržení velkého množství vody v mracích se totiž používá hygroskopický silikonový gel, který se sprejuje letadly ve formě prášku, a může nasáknout obrovské množství vody, a pak padají na zem obrovské kapky, a někdy je na nich ta gelovitost trochu ještě znát.

Možná se jim toho z chemoletadla omylem vysypalo příliš. Ale na dešťové kapky jsou ty kuličky trochu moc velké ... ledaže to měl být základ pro ledové kroupy o velikosti nejmíň tenisáku.

Může to taky být obyčejný dekorační gel na kytky (:-))), viz obrázek níže z http://www.edekor.cz/cz/dekoracni-doplnky-gely


Související:
http://orgo-net.blogspot.cz/2009/02/jeste-jednou-tajemny-rosol.html

13 komentářů:

  1. Mojmír Babáček!!! Velice zajímavý Čech....
    Mojmír Babáček (* 1947) je nezávislý publicista a občanský aktivista (zakladatel Mezinárodního hnutí za zákaz manipulace lidské nervové soustavy techn...
    http://www.databazeknih.cz/autori/mojmir-babacek-14408

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://web.iol.cz/mhzzrz/ - ďalší dielik do puzzle...ďakujem Vám za užitočné info

      Vymazat
  2. Priťuklo mi, jeden kuchár vyrába špecialitky mixovaním istých ingrediencií a vzniká z toho gelový výrobok. Hostia idú vraj po tejto vychytávke.
    :-( B

    OdpovědětVymazat
  3. otázka mimo: nevíte jak se vyvíjí situace kolem Keshe?

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, někdy po dešti náš chodník podivně klouže

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejenom to, tzv.aquaplanning na silnicích je stále častější, ač by to měla být jen obyčejná voda, která není tak nebezpečná, jako ty chemosaponáty a slizy, co s deštěm na ty silnice spadnou, a rozpliznou se jako na motoristy číhající vražedná zbraň !

      Vymazat
  5. Treba jsou to nejaka vajicka hmyzu nebo plazu,to je tezko rict tady to musi nekdo dat na rozbor do laboratore,jinak se to tezko zjisti,az se zjisti obsah,pak budeme vedet vice,takhle se muze jenom dedukovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fialoví reptoši, to nám tu ještě scházelo !

      Vymazat
  6. Sú to vonné gelové guličky. Používajú sa v sklenných nádobách v interiéroch. Zalejú sa čiastočne alebo úplne vodou a veľmi pomaly sublimujú. Pokiaľ sú to na fotke skutočne tie čo našli, ide o vonné guličky s prímesou proti hmyzu - slúžia ako repelent. Bez vône a iných prímesý sa používajú pri dekorovaní kvetov.

    Dajú sa bežne kúpiť.

    Tomas

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně - "vonné gelové guličky" - v buši, polopoušti se jen tak náhodně vyskytují. To byl tedy úlet jak poleno !

      Vymazat
  7. Neviem aký úlet to bol, nebol som tam. pri Zvolene ich nájdete v lese, po víkendovke LandArt v Zaježovej. Takže náhoda to nieje.

    T

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jako chcete tvrdit, že ty gelové kuličky tam někdo vysypal jako černou skládku ?!

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.