1. června 2013

Rostliny u wi-fi routeru nerostou

Zdravím Orgonet,
zasílám ti odkaz na zajímavý článek.
"Deváťáci vymysleli vědecký experiment, aby otestovali účinek vyzařování mobilů na rostliny. Výsledky vás možná překvapí. Pět slečen z deváté třídy v Dánsku nedávno provedlo experiment, který ve vědecké komunitě vyvolal rozruch."

zdroj: http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2196-vedecky-experiment-skolaku-zjistil-ze-rostliny-u-wi-fi-routeru-nerostou

             ahoj  Standa


Vědecký experiment školáků zjistil, že rostliny u wi-fi routeru nerostou
30. 5. 2013
Deváťáci vymysleli vědecký experiment, aby otestovali účinek vyzařování mobilů na rostliny. Výsledky vás možná překvapí. Pět slečen z deváté třídy v Dánsku nedávno provedlo experiment, který ve vědecké komunitě vyvolal rozruch.
Začalo to otázkou vzniklou z pozorování. Jedna z dívek si všimla, že když spala se svými mobilními telefony v noci u hlavy, tak měla potom následující den ve škole potíže se soustředěním. Chtěly otestovat účinek vyzařování mobilních telefonů na lidi, ale jejich škola Hjallerup School v Dánsku neměla vybavení, aby takový experiment provedly. Tak děvčata místo toho vymyslela experiment, který otestoval účinek vyzařování mobilního telefonu na rostliny.
Tyto studentky umístily šest táců naplněných Lepidium sativum, určitého druhu zahradní řeřichy, do místnosti bez radiace a šest táců se semeny do jiné místnosti u dvou routerů, které podle odhadů těchto děvčat emitují zhruba ten samý typ záření jako běžné mobilní telefony.
Během 12 dnů tato děvčata sledovala, měřila, vážila a fotografovala své výsledky. Avšak na konci experimentu byl výsledek zjevně viditelný – semena řeřichy umístěná u routeru nerostla. Mnohá z nich byla úplně mrtvá. Na druhou stranu semena řeřichy zasazená v jiné místnosti daleko od routerů prospívala.


Tento experiment těmto děvčatům  vynesl vrcholné ocenění v regionální vědecké soutěži a zájem vědců z celého světa.
Podle Kima Horsevada, učitele na Hjallerup Skole v Dánsku, kde se ten experiment s řeřichou odehrával, jakýsi profesor neurověd z Karolinska Institute ve Švédsku se zajímá o možnost experiment zopakovat v kontrolovaném profesionálně vědeckém prostředí.
Překlad: Miroslav Pavlíček



P. S. Orgonet: Tento pokus si každý může snadno vyzkoušet, zda to funguje.
Podobný pokus se dělal s orgonitem, semínka v jeho blízkosti klíčila mnohem lépe.

39 komentářů:

  1. Tady to vyšlo už o něco dříve: http://surfuji.cz/studenti-objevili-ze-rostlinam-se-u-wi-fi-moc-nedari/
    Vypadá to, že AC24 roste konkurence. Přes 9000 sdílení a 2500 like na FB u výše uvedeného webu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ale rostou, mam na stole nekolik kytek a za nimi shovany vykonny dvou antenovy wifi router, stoji tam uz dva roky a i ty kyty kvetou 2-3x do roka bezproblemu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chtělo by to těch routerů více. Dejme tomu tři do trojúhelníku a doprostřed dát rostlinu. Klidně i více routerů. Když se to potvrdí na větším množství, tak nelze vyvrátit ovlivnění okolí třeba jen jediným routerem.

      Vymazat
    2. Bydlim v panelaku a kdyz dam vyhledat WiFi v dosahu, tak mi to nalezne 14-18 WiFi pristupovych bodu. 4 z nich jsou v 5GHz pasmu a zbytek klasicky 2,4GHz. Proc budu do bytu cpat 3 routery, pokud mi jeden pokryje cely byt o velikosti 3+1 o vymere 90m2 a projde ten signal az na balkon na tu nejvzdalenejsi plochu a i tam se da chytit signal. Dokonce venku pred panelakem, jsme ve 3. NP se da signal na mobilu chytit.

      Takze mam docela velkou zkusenost s tim ze v blizkosti routeru kytny nejenze rostou, ale i bezproblemu kvetou a v byte mame kytek hodne - nejej u routeru.

      Vymazat
  3. Taky mám hned před routerem kvítko a roste jako o život.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něco jiného je vzrostlé kvítko...a něco jiného naklíčit semínka...No zkuste a uvidíte...

      Vymazat
    2. Nemyslim si, ze by na to melo jakykoliv vliv.

      Vymazat
    3. Kolem každého živého tvora , je energeticko- plazmatické pole , takže cokoliv do něj vnikne tě ovlivní , ať už je to myšlenka či jiná forma energie .Umělé vysílače, nadělají v těchto polích pěknou paseku .

      Vymazat
  4. Je velký rozdíl mezi tím používat WIFI nebo kabely či obojí. Pokud se nepoužívá WIFI nebo není integrováno plus jsou kabely i router odstíněny čili dražší s certifikací, tak se nic neděje s růstem rostlin. Záleží na jaké frekvenci WIFI funguje a další a další proměnné. Není to tak jednoduché.

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mam tiez dracenu pol metra od routeru a pekne rastie takisto ako predtym ked tam router nebol, je tam asi 3-4 roky - ten router.. Nic som si nevsimol..

    OdpovědětVymazat
  6. Tiež máme okolo routeru a antény dlhodobo kvetiny a pekne kvitnú, kvetov majú veeľa a sú zdravé ..

    OdpovědětVymazat
  7. Nějde o to, že by kvitka u wifi nepřežila, ale nedaří se jim a semena nevyklíčí, o to v pokusu šlo.

    OdpovědětVymazat
  8. Moje zkušenost ze školní laboratoře, kde jsem přes jednu prodlužovačku zapnul najednou šest WiFi routerů, každý se čtyřmi anténami (dvě pro 2,4GHz a dvě pro 5GHz) a výsledek? Po pár hodinách práce nastala nevysvětlitelná bolest v krku a pocity, že něco není v pořádku. Jako důkaz škodlivosti wifi mé tvrzení nejde s jistotou brát, ale ve vzduchu tyto vysílané frekvence jsou a nějak působí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skončila jsem s UPC a mám nyní Wifi router od 6.3 a nyní mě stále bolí v krku...
      V březnu onemocněl pes a já asi od půlky dubna..

      Vymazat
  9. su rastliny, ktore toto ziarenie rady papaju. aj CO2 nam skodi a rastliny by bez neho neprezili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není pravda, že nám CO2 škodí. S tímhle měli kdysi problémy kosmonauti: když jim systém podpory života příliš dokonale vyčistil vzduch od CO2, necítili se dobře. Bylo třeba účinnost čištění snížit.

      Člověk potřebuje CO2 v určitém (dost širokém) rozmezí. Škodí jak velké množství, tak úplný nedostatek.

      Vymazat
  10. kdybych chtěl zajít do extrému, tak by mě zajímal vliv wifi záření v podání různých přenášených informací vzduchem. Tedy pokus s přenášením informací lásky a opakem v jiném testu přenos informací nenávisti. Napadlo mě to vztahem k testům s vodou od M. Emota. Pokud by měření potvrdila vliv přenášených dat vzduchem na rostliny, lze to snad převést i na lidi a zamyslet se nad tím, jaké informace putují vzduchem dnes a denně a jaký to má vztah na populaci. Někdo může namítnout, že se informace přenáší binárně pomocí různých modulací a tak je tento test nesmysl, ale každá informace, ať už v jakékoliv přenášené podobě má stejnou sílu. Např M.Emoto a jeho úspěšný pokus ovlivnění struktury vody textem anebo pouhou myšlenkou. Což text a myšlenka jsou zdánlivě informace každá v jiné podobě, ale z pokusu M.Emota vyplývá, že se jedná o stejný obsah informace. Vliv na vodu je tedy totožný.

    OdpovědětVymazat
  11. Mám také u wi-fi benjamína - je to cca 1,8 m vysoký strom a je krásný a zdravý, další květina přímo nad wi-fi - tráva, taky OK, jiná věc je, zda by vyrostla nová mladá rostlinka, přeci jen velký silný jedinec už něco vydrží. Další faktor může být vzdálenost od wifi, možná je lepší umístění přímo u zdroje, než ve vlnách (ve větší vzdálenosti). Raději wi-fi na noc vypínám, ale stejně to neovlivníme - u sousedů může jet naplno celou noc.

    OdpovědětVymazat
  12. Myslím, že s těmi kytkami to bude stejný, jako s lidmi...
    Každý máme dispozice a indispozice na něco jiného, než ten onen druhý.... Tzn., že je to zcela jistě stejné i u rostlin...
    Co dělá jednomu špatně, druhému může lahodit...
    Ale obecně a v konečném důsledku elektrosmog zcela jistě zdravý není.... Orgonity,a zvláště, když jsou uvnitř nich správně nabité křišťály, mohou člověku, který je na elektrosmog citlivý, výrazně ulehčit život... Proto si jej někteří lepí zezadu na telefony, protože pak mohou telefonovat bez bolesti hlavy.... Skutečně to funguje - sama jsem tímto prošla... Osobně mi orgonity léčí záněty v těle... A to velmi úspěšně..... Můj fyzikálně velmi odborně vzdělaný partner jen kroutí hlavou a chechtá se mi.., ale je přeci důležitý, a to maximálně, aby mě nic nebolelo... a upřímně - jak že to funguje -je mi naprosto fuk... :-))
    veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nepřinutí ten přilepený orgonit telefon, aby zvedl výkon? Tím by se pozitivní efekt smazal.

      Vymazat
  13. no ještě by tedy chtělo odksoušet klíšení a růst semen u routerů

    OdpovědětVymazat
  14. Ted se toho chytnou vetci a vsem nam -pritroublym vysvetli, kde se stala mala, usmevna chyba. Pak zmobilizuji Pekarka, prostituta, ktery za prachy vysvetluje lidem o neskodnosti mobilu a ten na pochybovace vyblije zelene. Z pozice vetce, ktery studoval v 1. polovine minuleho stoleti... Vetce, ktery v televizi prohlasil pametnou vetu, ze "nase veda zadnou dalsi formu energie nepotrebuje". Pekarek byl sefem Narodni referencni laboratore, je to soucasne clovek, ktery nam o 13-ti nasobek zvysil normu neionizujiciho zareni... :0(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vědec je od slova vědět a ne - větev :-)

      Vymazat
    2. Ze Slunce dostáváme zhruba 1 kilowatt neionizujícího záření na čtvereční metr. Ten pán podle Vás nějak přinutil Slunce, aby svůj zvedlo na 10 kilowattů?

      ???

      Vymazat
  15. Existuje ještě někdo kromě mě, komu se praží mozek s rozvojem haarpu a wifi na střechách? Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až dostaneš dávku z TTA, mozek nebo jiný orgán(y)ti exploduje, jako se to stalo s orgány rybám v mořích, které propluly aktivními pulzy !

      Vymazat
  16. Ale tam se píše semena, ne rostliny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom totiž spočívá nepochopení mnohých čtenářů. Novorozeně přece také neunese zátěž dospělého člověka, a spíš by na takové následky zemřelo, než přežilo.

      Vymazat
  17. Ale tam se píše semena, ne rostliny.

    OdpovědětVymazat
  18. Bude to třeba zkusit na klíčivosti semen. Kvítko je něco jiného a už nepotřebuje tolik energie k počátku cesty svého života. A taky, bez orgonitu v okolí ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Predevsim jde o to aby bylo vhodne mikroklima, jsou routery, ktere vyzaruji docela dost tepla a tim muze byt zakladni puda pro semena nestabilni a sucha. Je vhodne si uvedomit, ze domaci wifi vysila tak male mnozstvi energie, ze je zanedbatelne ve srovnani s vysilaci velkymy (TV, Radio, GSM...) Pravdepodobnejsi je skodlivejsi zareni v tesne blizkosti mikrovlne trouby nez u WiFi routeru.

      Vymazat
    2. Routery přece energii vyzařují.

      Vymazat
  19. Neviem kde sa to mám opýtať, tak v tejto diskusii...... ČO JE S KESHE FOUNDATION ??? Viete niekto niečo nové ? Či to bola BLAMÁŽ ??? Alebo je Keshe umlčaný ? Alebo... ?

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
  20. Jednou jsem spal v místnosti u známých, kde byl wifi router pro vedlejší barák. Ráno mne vzbudila šílená bolest hlavy až jsem se pak na zahrádce před domem pozvracel. A nebyl jsem časem sám s těmihle příznaky. Nakonec raději přešli na kabel.
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  21. http://objevto.blog.cz/1011/wi-fi-skodi-i-stromum

    OdpovědětVymazat
  22. No, Orgo, když to tady čtu...
    Máš , prosím, vyzkoušenou tu pyramidózní orgonitobou pyramidu???
    Musíme proti tomu všemu co nejůčinněji bojovat....
    Bolí m ětak divně hlava..., takže tady nad námi- střecha paneláku- jsou antény...a furt pršííííí
    veronika, benešovsko

    PS: Chováme se jak malý děti, který pořád čekají, že přijdou dospělí a situaci vyřeší za ně.... Jenže oni nepřijdou.....

    OdpovědětVymazat
  23. Povedat ze WIFI signal a GSM signal je take trocha amaterske.

    WIFI: Predpokladam ze mali klasiku 2,4 GHz. Maximum povolene vyzarovanie pre interierove vysielace je 0,1W.

    GSM: 0,8-1,8 GHz a maximalne povolene vyzarovanie 2W (planovali to znizit na 1W len neviem ci je to uz realita).

    Cize v podstate tieto 2 ziarenia maju spolocne len to ze sa bezne pouzivaju a su elektromagneticke ziarenia.

    Cize ked to trocha prezeniem, tak ja kludne mozem robit "studiu", ze ako skodi ziarenie z mobilov rastlinkam. Len sa budem ponahlat, tak to dam na 10 min do mikrovlnky na 900W (sak aj mobil aj mikrovlnka ma elektromagneticke ziarenie, akurat ine frekvencie a intenzita) a potom vykrikovat, ze aha vsetko zive tam umrelo.

    Druha vec je, ze dievcinky este nepoculi o nasich sidliskach, kde ked v byte zapnem WIFI, tak tam chytim 8 sieti a nechcem vediet kolko tam ziari mobilov. Keby to bolo ako pisu, tak v panelaku ani burina nerastie...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale roste, roste, máme z balkonu takovou minizahrádku, a na něm připevněný přijímač wi-fi signálu. A vše roste jak divé !

      Vymazat
  24. tak to mě sice u pc povyrostla,ale ihned se sklopila dolů a měla na sobě uschlý šlupičky těch semínek.Těžko říct čím to bylo...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.