20. dubna 2015

Jak houby mohou zničit Monsanto a změnit svět

Díky čtenářce za tip na článek.

Patent, který má moc zničit Monsanto a změnit svět

http://ewao.com/a/1-he-holds-the-patent-that-could-destroy-monsanto-and-change-the-world
March 9th, 2015
Překlad: OrgoNet


Obsah tohoto článku má potenciál radikálně změnit svět mnoha pozitivními směry. 
Monsanto by bylo velice rádo, kdyby se tento článek příliš nerozšířil, takže vás žádáme: sdílejte, sdílejte, sdílejte tuto informaci, aby se dostala k co možná nejvíce lidem.

V r. 2006 muž jménem Paul Stamets získal jistý patent. I když je Paul světoznámý expert na mykologii, jeho patentu se dostalo velmi málo pozornosti a zveřejnění. Proč? Jak řekli zodpovědní činitelé pesticidového průmyslu, tento patent představuje „nejničivější technologii, jakou jsme kdy zažili“. A když tito lidé řeknou, že je to ničivé, myslí tím, že je to ničivé pro chemický průmysl vyrábějící pesticidy.

Co Paul objevil? Mykolog vyšel z toho, jak využít vlastní prostředky matky Země, aby nedovolil hmyzu ničit úrodu. Říká se tomu chytré pesticidy. Tyto pesticidy poskytují bezpečné a téměř permanentní řešení pro kontrolu nad více než 200 000 druhy hmyzu – a to všechno díky „magii“ hub.

Paul používá mycelium (podhoubí) entomopatogenních hub (houby, která ničí hmyz) ve stádiu, kdy ještě neprodukují spóry. Houba v tomto stádiu přitahuje hmyz, který ji pojídá, a tím se zevnitř sám nakazí houbou patogenní pro hmyz, která ho usmrtí.

(Pozn. Orgonet: O myceliu viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Myceliumhttp://en.wikipedia.org/wiki/Mycelium). 

Poznámka Orgonet: Abstrakt patentu:
Tento vynález využívá předsporulační myceliální stádium entomopathogenních hub jako látky k přitahování hmyzu a/nebo patogenů. Houby lze kultivovat na zrnech, zemědělském odpadu či jiném celulózním materiálu; přitahují hmyz a mohou i do hmyzu zavádět specifické houby pro hmyz patogenní. Je možno užívat kombinace různých hub a substrátů. Základní matrice obsahující předspórové stádium těchto hub může být sušena, sušena mražením, chlazena, peletizována, balena a reaktivována pro použití jako efektivní přitahovač hmyzu a/nebo biopesticid. Byly objeveny přitahující výtažky z předspórového entomopatogenního podhoubí.

Foto: Podhoubí - mycelium

Foto: Podhoubí prorůstá hmyz.


Tento patent má potenciál zcela změnit způsob, jak lidé pěstují úrodu – pokud mu bude dovoleno, aby se masově rozšířil.

Pokud tolerujeme používání pesticidů v moderním zemědělství, pak popíráme důkazy potvrzujícící, že mají ničivé účinky na životní prostředí. Taková ignorance nemůže být déle tolerována. Můžete si například představit svět bez včel? Chemické směsi od Monsanta, které jsou sprejovány na zemědělská pole po celém světě, přispěly velkou měrou k jejich dalekosáhlému vymírání. I když stále více států zakazuje Monsanto, tyto chemické prostředky jsou stále používány v mnoha zemích, které by si měly uvědomit jejich nebezpečí. Říkat, že nové metody by měly být aplikovány dříve, než bude pozdě, je velmi zdrženlivé vyjádření.

Monsanto v současné době generuje ročně 16 miliard dolarů (údaj z roku 2014), a tak si můžeme být jisti, že nestojí o to, aby tento zdroj příjmů byl přerušen. Takový příjem jim dává téměř neomezené zdroje a schopnosti potlačovat informace, které by mohly narušit jejich reputaci.

Ale pokud se budeme informovat o přínosech pěstování udržitelné, organické a biodynamické stravy, třeba tím, že budeme sdílet články jako je tento, a budeme bojkotovat GMO stravu a stravu sprejovanou herbicidy a pesticidy, korporátní démon možná brzy dostane o tom zprávu.

Zde jsou užitečné odkazy o výše zmíněném neuvěřitelném patentu.

Patent, o němž je řeč: 7,122,176
http://www.google.com/patents/US7122176

Seznam všech patentů Paula Stametse:
http://patents.justia.com/inventor/paul-edward-stamets

Mnoho informací o Paulu Stametsovi:
http://www.fungi.com/about-paul-stamets.html

Wikipedia o Paulu Stametsovi:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Paul_Stamets

A na závěr, video pro TED z roku 2008, které Paul nazval:
6 způsobů, jakými houby mohou zachránit svět.








22 komentářů:

  1. To je sice pekne. Tusite kolko ludi ma v crevach hubu, ktora do neho vypusta toxiny ? Skuste si odskocit na HCT (HydroColon terapiu), alebo sa takychto terapeutov spytajte na tieto patogeny.
    Nie monstanto, ale politikov a sefov statneho aparatu treba sudit a nasadit im pasikave oblecenie za to, ze nam to sem (za uplatok) vpustili.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Huba ve črevách jsou iba výmluvy. Toxiny siv sobě vyrábí každý sám negativním myšlením.

      Vymazat
    2. Zrejme tim bylo mysleno plisen :
      http://www.altheaprague.cz/nase-sluzby/ocista-organizmu/hydrocolon/faq-hydrocolon/

      Vymazat
    3. Hydrocolon, no jó, to už poznal ješte Josef Švejk, když sloužil u c.k. mocnářství, to byl ten slavnej klystýr, pánové, nic novýho....

      Vymazat
  2. Abych se za něco postavil, tak musím být přesvědčen, že je to dobré a nemá škodlivé účinky. Tím neříkám, že mám rád chemii! Je ale dobré vědět, který hmyz to žere? Naláká to i žížaly, berušky, vosy, včely? Pokud by to chutnalo všemu hmyzu (ne jenom tomu, co nám škodí), asi by to zničilo svět. Co by potom žrali ptáci? A když ptáz sezobne nějakého malátného hmyzáka, co už v sobě tu houbu má, bude tako zahubena v jeho trávicím traktu, nebo ji roznese? CZK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otazkou je, zda by se na to vrhaly treba i vcely..?

      Vymazat
    2. To přece jasné! Paul Stamets je trojským koněm pro Monsanto, a kterým už předem počítalo, když se internetová censúra opozdila, a ven vyšly pravdy o herbicidech. Stamets je stejným vynálezcem-zabijákem, jako celé Monsanto. Na tyto houby pojede všechen hmyz! I včely! Biblické Zjevení se nemýlí!

      Vymazat
  3. Tohle mi přijde jako vytloukání klínu klínem. Navíc tam zaznělo:
    "vezme entomopatogenickou houbu (houba, která ničí hmyz), a přemění ji tak, aby neprodukovala spóry"
    Nejsem znalec, ale není právě toto modifikace organismu na úrovni DNA? Čiže čitokrevné GMO? Co asi tak udělá po pár desetiletí s Přírodou geneticky upravená houba?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On ten článek to vyjádřil hodně populárně, takže doslovný překlad je zavádějící... musím si to načíst v tom patentu.
      - Jde o to, že se použije stádium houby předtím, než se vytvoří spóry, já to tam přepíšu.
      Nebojte se, ten pán rozhodně není idiot...

      Vymazat
    2. ABSTRAKT
      The present invention utilizes the pre-sporulation (preconidial) mycelial stage of entomopathogenic fungi as insect attractants and/or pathogens. The fungus can be cultivated on grain, wood, agricultural wastes or other cellulosic material, attracting the insect and optionally introducing insect-specific pathogenic fungi. More than one fungus and substrate can be used in combination. The matrix of preconidial fungi can optionally be dried, freeze-dried, cooled and/or pelletized and packaged and reactivated for use as an effective insect attractant and/or biopesticide. Attractant extracts of the preconidial entomopathogenic mycelium are disclosed.

      Abstrakt patentu. : Následující vynález využívá presporulační (prekondiální, před vytvářením spór) stádium entomopatogenických hub přitahujících hmyz a/nebo patogeny. atd.

      Vymazat
    3. Problemem gmo by snad ani nebyla samotna modifikace na urovni dna, ale problemem je predevsim uprava takova, ktera zpusobi, ze rostlina sama produkuje toxiny aby tim chcipnul hmyz pri jeho opozirani. To potom prechazi i do organizmu konzumenta (bud primo cloveka, nebo nejprve zvirete a z nej pak do cloveka).
      Druhy problem gmo je odolnost proti round-up svinstvu, ktere je plne karcinogennich svinstev a to potom prechazi do rostliny a do konzumenta a pripadne jeho dalsiho konzumenta.
      Dalsim problemem gmo je dalsi zamerna modifikace, ktera zpusobuje, ze ze semen takto upravene rostliny nelze vypestovat dalsi rostlinu. Takze brouci a hmyz jsou cim dal odolnejsi, musi se cim dal tim vic pouzivat svinstva typu round-up (takze se ukazuje, ze se na tom utraci tolik penez, ze to ani neprinasi zadne vyhody ani pro pestitele samotneho), takze je uz temer nemozne se vratit zpet k beznym plodinam, ale pritom je pestitel (potazmo cela zeme) zavisly na dodavateli osiv. Po uplnem ovladnuti trhu pak muze nasledovat nekonecne zvysovani cen osiv a tim pochopitelne i vyslednych produktu coz by posleze vedlo k vetsi a vetsi financni zatezi cele napadene ekonomiky (napr. evropy) a vetsim a vetsim prijmum monsanta a jeho particce. Takze teke proto se gmo povazuje za bilogickou zbran.

      Vymazat
  4. Ako sa potom zastavi rast a dozretie hub, aby nevytvorili spory?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si asi budeš muset přečíst ten patent.

      Vymazat
    2. Toho bych se také obával, aby se ta houba nerozšířila natolik, že by v širém okolí zabíjela veškerý hmyz (nebo i jen druhy, které přitahuje), to by pak narušilo celý ekosystém.

      Vymazat
  5. https://www.youtube.com/watch?v=GMeIJpUznnM&fb_action_ids=799986333381824&fb_action_types=og.shares&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B602601016508089%5D&action_type_map=%5B"og.shares"%5D&action_ref_map=%5B%5D Video k tématu - "Paul Stamets Jak houby zachraňují včely -s titulky"... je fakt, že my houby vnímáme jako něco škodlivého, ale v přírodě mají své důležité místo. Stejně jako viry, baktery. Ohledně dvou posledních se mi líbilo, co řekl Dušek... Oni mají v přirodě funkci rozkládat mrtvé. A jelikož my žijeme život tak, jak ho žijeme, tak se jim jednoduše jevíme jako mrtví ( v důsledku myšlení, jedovatých látek ve vzduchu atd) a chtějí nás rozložit :-) dělají jen to co mají a dělají to dobře. Není třeba je z něčeho vinit, ale najít chybu někde u sebe. -Jindra

    OdpovědětVymazat
  6. Je to jenom možnost, která osamocena svět nespasí. Jde hlavně o to, že to lze i bez chemie(v zemědělství, lékažství, potravinách ....v životě), čehož opak je nám od 20.století vytrvale a úspěšně vtloukán do hlav, takže "alternativní" řešení považujeme za neúčinné až směšné. I kdyby se TEĎ stoplo veškeré znečišťování živ. prostředí, ještě dlouhou dobu se bude stav zhoršovat, proto spekulace o reálnosti jednoho patentu, který odstraní malou část chemického znečištění jsou bezpředmětné. Dokud si lidé masově neuvědomí, jaký je jejich skutečný potenciál jako Člověka, nedojde ke změně. Země, jako bytost na to prý stále čeká a nedrbe se, přestože je svrabem pokrytá, k čemuž zapojením se do "běžného" života "vyspělého" západního světa, sám přispívám ...

    OdpovědětVymazat
  7. Sapristi, zní to zajímavě. Ale?! Pokaždé, když člověk násilně zasáhnul do ekosystému to nedopadlo dobře. Cesta do pekla je vydlážděná samými dobrými úmysly. Tím nechci vše paušalizovat. Např. tzv „chytrá houba“ ničící plísně ve zdech domů, dokonce i kožní mykózy zatím funguje skvěle.

    OdpovědětVymazat
  8. Svět podle společnosti Monsanto
    Le Monde selon Monsanto

    ZEMĚ: Francie / Kanada / Německo
    ROK: 2008
    DÉLKA: 108 minut
    REŽIE: Marie-Monique Robin
    JAZYK: slovenština
    TITULKY: ne
    Znepokojivý dokument o praktikách nadnárodnej spoločnosti Monsanto a jej aktuálnych krokoch na poli biotechnológie a kontroly potravín. Už od jej založenia v roku 1901 sa rozvoj a bohatstvo spoločnosti Monsanto spájajú s výrobou a predajom mnohých chemických produktov, ktoré boli neskôr zakázané. V každom z týchto prípadov sa neskôr ukázalo, že spoločnosť klamala, zatajovala dôležité skutočnosti, alebo si jednoducho zaplatila štúdie, ktoré mali dokázať neškodnosť a zdravotnú nezávadnosť jej produktov. Na základe viacerých súdnych rozhodnutí musela spoločnosť platiť nemalé sumy, nijako to však nezastavilo jej víťazné ťaženie celým svetom. Dnes je spoločnosť Monsanto svetovým lídrom v produkcii geneticky modifikovaných potravín a s nimi spojeného herbicídu Roundup


    Ke shlédnutí zde:
    http://www.mustwatchtv.cz/2-zivotni-prostredi/19-svet-podle-spolecnosti-monsanto/

    OdpovědětVymazat
  9. Je treba si uvedomit jedno, herbicidy se vseobecne nazyvaji VSECHNY chem. prostredky pouzivany v zemedelstvi. Ty se pak deli na fungicidy, ty jsou proti plisnim a houbam, insekticidy, ty jsou proti skudcum, tudiz sem patri vyse popsany patent a pak herbicidy, coz je chemie urcena na niceni plevelu. Mimochodem, roundup je selektivni herbicid, tzn, ze zabiji jen dvoudelozny rostliny, tzn. drtivou vetsinu plevelu, plodiny z celedi lipnicovitych, kam patri vsechny travy a vlastne veskery obili nechava nedotceny. Ono vsechno souvisi se vsim, nerikam, ze je super lit do pudy chemii, ale jestli se vam chce plit treba 10 hektaru psenice a to je opravdu maly pole, tak s chuti do toho. Ony totiz ty plevele aby prezily, musi byt agresivnejsi nez kulturni plodiny, tudiz rostou rychleji, je to jen o preziti a o tom kdo si zabere vic zdroju. Ale mnozstvi plevelu se da samozrejme minimalizovat osevnim postupem, jenze ten se dela na min 5 let dopredu, aby k necemu byl, jenze mi ukazte realnyho zemedelce, kterej planuje na 5 let dopredu, vzdycky se seje to, co bude mit vynos a co se po sklizni proda, je to byznys jako ve vsem, nikdo nechce chcipat hlady. A taky semena plevelu v pude preziji i desitky let pri zachovani klicivosti. Je sice mozny je zabit proparovanim, ale kdo by kazdej rok sbiral tisice tun ornice z pole, pak ji odvezl nekam, kde by ji proparil a pak by ji zase odvezl na pole? Logisticky a nakladove naprosta utopie. To je mozny leda tak v zahradnictvich, kde maji maly plochy. Takze asi takhle, az budete mit neomezeny zdroje, tak bude na svete vsechno krasny a cisty a lidi budou urcite s usmevem na rtech deset hodin denne plit stovky hektaru plodin a to ne jen jednou za vegetacni obdobi, ale to minimalne dvakrat, nez staci nasadit na kvet a vytvorit semena. A mimochodem, chemie je vsude a uz je stejne vsechno zamoreny, spodni voda je plna bordelu z prusaku, nikdo zatim neumi z pitny vody odstranit ty hormony, co zerou baby, aby mohly beztrestne sukat a po deseti letech uzivani techto sracek se divi, ze nemuzou ve triceti otehotnet. No ale to uz je na jinou debatu. Ano, korporace jsou nehorazny svine, jenze je to zase o penezich, taky bych mel radeji svuj statek a zil si podle svyho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. so všetkým súhlasím, za všetkým sú peniaze ... výrobcovia len naučili farmárov že môžu mať oveľa vyššie zisky ak použijú chémiu/gmo .... a oni to robia ... však aj tak to predám a ja to jesť nebudem..,. zo ziskov si kúpim bio :)

      Vymazat
  10. Paul Stamets, vrah lidstva, vyznává společné motto globálního prediktora - Elity -"Žít věčně, jako Bůh!" O tom svědčí i zlatá želva na jeho krku! Je nad slunce jasné, komu slouží Paul Stamets.

    OdpovědětVymazat
  11. Doufejme, že ta houba nenapadne i lidi, až budem jíst ty ošetřené plodiny...

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.