28. května 2015

Cukrovka a rakovina jsou vymyšlené nemoci a dají se léčit

Díky za odkaz na následující podnětný článek.

Převzato: http://www.zdravi4u.cz/alternativni-medicina/7333-rusky-profesor-cukrovka-a-rakovina-jsou-vymyslene-nemoci-a-daji-se-lecit

Ruský profesor: Cukrovka a rakovina jsou vymyšlené nemoci a dají se léčit

Jméno profesora Ivana Pavloviče Neumyvakina se více než 40 let pojí s alternativní medicínou. Cukrovka a rakovina jsou vymyšlené nemoci, Parkinson neexistuje, pokud máte zdravá střeva, k čemuž napomáhá gymnastika. Chůze zase zabraňuje zvýšenému krevnímu tlaku, kategoricky tvrdí tento vědec, který vytvořil medicínu pro kosmonauty.


Pane profesore, vy hlásáte nový druh medicíny.
Zabývám se pouze osvětou osobní odpovědnosti každého člověka za své zdraví. Studuji zákonitosti fyziologie, na základě kterých funguje lidský organismus. Dnešní medicína neaplikuje a nebere v úvahu tyto zákonitosti, i když bez jejich znalosti a s ohledem na ně nemůže být vyléčena žádná nemoc. V dnešní době se dává přednost tomu platit velké peníze za drahé léky a moderní aparaturu.
V Bulharsku se více než 20 let vedou spory ohledně alternativní medicíny.
Ano, v televizi nám říkají, že není možné, aby se člověk vyléčil z Parkinsonovy nemoci, přestože nemalý počet lékařů vědí, jak se věci mají. Problém je v tom, že si nikdo nepřeje změnit systém. Studují nemoci, jako tu Parkinsonovu a roztroušenou sklerózu, které vůbec neexistují.

Není to příliš radikální názor?
Jako nemoc se dá kvalifikovat základní stav zažívacího traktu. Ti lidé mají zácpu 10-15 dnů, jejich střeva jsou nefunkční. Znamená to těžkou otravu, je to horší než být ozářen radiací. Pokud se nenormalizuje funkce střev, nedá se těmto lidem pomoci.
Vypadá to, že oficiální medicína nedokázala úplně vyléčit ani jednoho z nich, proč?
Protože se spoléhají pouze na léky, v tom je ten problém. Když se ti lidé léčí u nás, tak za 2-3 měsíce chodí již sami nakupovat, ruce se jim netřesou. Obviňovali mě v použití nepovolených léků a div ze mě neudělali zločince. Já jsem se ale nevzdal a vydal jsem knihu „Cesta jak se zbavit nemocí, které neexistují – vysoký krevní tlak, cukrovka.“Vysoký krevní tlak neexistuje. Stav, který nazývají těžkou hypertronií se dá vyléčit za 2-3 měsíce. A co se týká cukrovky, tak vám doporučím svou novou knihu „Cukrovka: mýty a realita“.Jak mám říci, že existuje cukrovka, když to není pravda?
Ale přece existuje více než 300 miliónů lidí po celém světě, kteří trpí tím, že jejich slinivka břišní neprodukuje inzulín?
Slinivka břišní je prostě jenom takový pracovník. U nás dokonce existuje veřejná organizace „Sbohem cukrovko“ – stačí 2 měsíce a cukrovka zmizí! Pouze cvičením okolo jedné hodiny každý den a něco málo k tomu… Tělo je náš motor. Je lepší se starat o tento motor, netrpět a pít léky. Diabetici musí speciálně dbát o své nohy. To je celý ten systém. Je potřebná každodenní gymnastika.
A začne se produkovat inzulín?
Samozřejmě! Je to všechno o fyziologii. Musíme uvnitř svého organismu vytvořit normální podmínky pro život buněk. Jen se podívejte, čím dneska krmí děti: různé sladkosti se stabilizátory, barvivy, coca-colou apod. Děti mají ve 3-4 letech cukrovku. Organismus potřebuje pouze ten cukr, který se vytvoří jako konečný produkt při zpracování potravy. Kvůli dnešním „novým“ produktům se cukr v krvi okamžitě zvedá, slinivka břišní je nucena produkovat více inzulínu, ale ona není věčná, nestačí na to.
Dnes zjišťují cukrovku již u kojenců…
Původem jsou rodiče, především matka, ovšem ne ve smyslu dědičnosti. Pokud byla matka těhotná a jedla více zbytečných věcí, tak se u dítěte rozvine cukrovka. Dispozice k tomu samozřejmě existují, ale obrazně řečeno za stejných podmínek. Pokud dítě žije stejně jako jeho rodiče, ve smyslu stejného stravování a chování, tak se nemoc projeví právě v důsledku tohoto pozadí.
Do našeho střediska přicházely celé rodiny cukrovkářů – babička, matka, otec a dítě cukrovku ještě nemělo. Dospělí pochopili, co je podstatou cukrovky a postarali se, aby jejich dítě žilo jinak – více tělocviku, otužování, zdravé stravování, konzumace zdravých potravin jako třeba mrkev apod. Cukr pouze při velkých oslavách a k narozeninám, takže cukrovkou trpět nezačalo. Stejně tak neexistuje rakovina.
Promiňte, ale to zní jako nějaká fantastika…
Rakovina je stav, do kterého se nevědomí lidé přivedli sami. Je to stav, kdy člověk překročí hranici znečištění svého organismu. Pouze podle duhovky oka mohu určit stupeň toho znečištění u každého člověka za 5 minut. Dá se říci, že pokud znečištění organismu dosáhne 35%, tak se u člověka projeví vředy, perforace nebo zánět.
Pokud znečištění dosahuje 36, 37, 38%, tak říkám: pokud se to onkologicky neprojeví dnes, tak zítra nebo pozítří. Buňky v takovémto znečištění nemohou normálně existovat a začnou mutovat. Pokud množství takových buněk překročí kritický bod, tak jako při jaderném výbuchu se již nedá nic dělat. A říká se tomu metastázy.
Jak si můžeme poradit s takovým znečištěním?
Polovina nemocí se dá vyléčit pouze vodou. Lidé přestali pít vodu, obzvláště ti starší. Musíte pít minimálně litr a půl, dva litry. V létě dokonce tři litry vody denně. Můžete i více. Čistá voda je elektrolytem, přináší energii a informaci. Proč báby zaříkávají vodu a dokonce jí šeptají dobrá slova, aby začala působit?
Ta informace zůstává uzavřena ve vodě a ona začne pracovat. Pokud člověk pije málo vody, tak mu zhoustne krev a srdce ji nemůže normálně pumpovat. To je přírodní zákon, který dnes oficiální medicína zcela ignoruje. Odpočinek blízko vody je také prospěšný a uvolňující. A kde je srdce? Já tvrdím, že srdce je v patách.
V jakém smyslu?
Mám na mysli kapiláry. Pokud kapiláry nepracují dobře a srdce není schopné pumpovat zahuštěnou krev, tak se hromadí ve velkých cévách a krevní tlak stoupá a to je ta vaše hypertronie.
A co způsobuje, že kapiláry nefungují dobře?
Kapiláry se nacházejí ve svalech. Kvůli tomu je potřeba praktikovat ten tělocvik, gymnastiku, mnoho pohybu. Gymnastika je nutná každý den. Pokud dnes nevyčleníte alespoň půl hodinky na gymnastiku, tak je ten den pro vás ztracený. V tomto případě nehraje věk žádnou roli. Pro starší lidi je to obzvláště důležité. Samozřejmě, že můžete udělat i výjimku v případě nějakých oslav, událostí nebo cestování. Ale poté opět musíte obnovit svůj systém. V současné době se všechno člení na jednotlivé části (orgány), ale pokud se díváte na člověka jako na celistvý organismus, tak výsledkem je, že žádné nemoci prostě neexistují. Například nemoc jako vitiligo je možné vyléčit za 2-3 měsíce společně s jinými nemocemi. Prostě očistou organismu.
Mluvíte o očistě organismu a všechno to vypadá velice jednoduše, ale co to vlastně obnáší?
Pokud jídlo dostatečně nerozkousáte, pokud pijete vodu při jídle, tak jste udělali všechno možné proto, aby se to jídlo uvnitř organismu nezpracovalo. Náš organismus je vybudován velice zajímavě. Žaludeční šťáva obsahuje kyselinu chlorovodíkovou. Chleba a kaše se zpracují za půl hodiny, maximálně do hodiny a koncentrace kyseliny je nižší. Maso, ryby a vajíčka vyžadují silnější kyselinu a 2-3 hodiny pro rozložení. A mastná jídla, ta smažená vyžadují alespoň 4 hodiny, aby se touto kyselinou zpracovali. Když vezmete nějakou tekutinu a vypijete ji, tak si tím způsobem rozředíte žaludeční šťávu a snížíte koncentraci té kyseliny. Potraviny potom začínají hnít. Tyto shnilé zbytky se hromadí na vnitřních stěnách střev. Žádný klystýr je nedokáže odstranit. Všechno se to absorbuje a vstřebává a stává nedílnou součástí buňky. Odtamtud to znečištění postupuje do jater. Odtud vzniká 30-35% znečištění. Všechno to směřuje od jater k plicím, kde již není dost kyslíku. Poté srdce to znečištění dopraví do ledvin, které jsou úplně stejně znečištěné jako ta játra. Nakonec se to dostane do kloubů a krevního řečiště. Naučte se stravovat správně a kousejte jídlo, dokud nebude všechno promícháno se slinami. Není tak těžké pochopit, že dobře rozkousané jídlo sklouzne do žaludku hladce, jako po másle. Vodu pijte před jídlem. Pijte denně od jednoho a půl litru do 3 litrů. Nasyťte svůj organismus vodou jako výplachovým systémem a všechno začne fungovat tak, jak má.
Říkáte, že máme pít vodu před jídlem?
Samozřejmě. Do každé sklenice vody můžete přidat 5-10 kapek peroxidu vodíku.
 Není to nebezpečné?
Peroxid vodíku je potřebný, aby fungoval ochranný mechanismus imunitního systému. Zabíjí a zlikviduje všechny naše vnitřní nepřátele. A těch 5-10 kapek opravdu není málo. Stávalo se mi v mé praxi, že i při 1-2 kapkách člověk ztratil vědomí.
Ale pokud budeme denně pít 10 sklenic vody s 10 kapkami peroxidu, tak to bude již 100. Není to mnoho?
V tomto případě peroxid funguje jako katalyzátor, uvádí do chodu všechny reakce. To hlavní je, že začne mohutně zpracovávat a z organizmu vylučovat veškeré znečištění, které se v něm nahromadilo. Někdy po 7 až 10 dnech z organizmu vychází nečistoty, které velice ošklivě páchnou. To znamená, že se organismus začal čistit.
Říká se, že jsou případy, kdy peroxid vodíku spálil sliznici žaludku některých lidí…
Peroxid není všelék. Nejdůležitější je, aby se ta dávka nepřekračovala.
Co máme dělat, abychom si uchovali své zdraví?
Nejdůležitější je využít přirozené mechanismy založené přírodou a naučit se správně zacházet se svým zdravím. To je celý systém, včetně tělocviku, stravování se, ekologie a pravidelné očisty organismu. Musíte zcela určitě pít vodu. Ve vodě je ta pravda. Pokud změníte svůj způsob života, tak můžete vyléčit jakoukoliv nemoc včetně rakoviny. Vždyť příčinou jejího vzniku je právě to znečištění, ucpání organismu. Nedávno jsem četl o ženě, která měla rakovinu plic s metastázami. Odmítli ji operovat. Začala se otužovat a přešla na zdravý životní styl. Dnes je jí již 80 let a nedávno dosáhla světového rekordu v maratónu a vyhrála zlatou medaili. Velmi důležité je také nastavit svou psychiku optimisticky. Člověk musí mít všechno v pořádku a nejvíce u sebe doma.
Překlad: Irena
Komentář překladatelky:
Tento článek jsem si přečetla v bulharštině a začala hledat více informací o dotyčném vědci. Stáhla jsem si některé jeho knihy a tuto – Неумывакин И.П. Перекись водорода. На страже здоровья (2012) – jsem zatím přečetla do poloviny. Někomu se může zdát to, co říká v tom rozhovoru, nadsazené, ale já po přečtení té části o peroxidu jsem mu zcela uvěřila. Doporučuji všem, kdo vládne ruštinou, si tu knihu přečíst, já v každém případě podle návodu z ní jedu peroxidovou kůru, která ovšem v té knize je popsána jinak. Nevím, zda již změnil názor na dávkování, ale tam píše maximálně 30 kapek peroxidu na den vnitřně. Najíždějících 10 dnů vypadá následovně. V 50 ml vody pít jednu kapku peroxidu třikrát denně na lačný žaludek s tím, že půl hodiny potom nic nejíte. Druhý den dvě kapky, třetí den tři kapky… až do desátého dne. Potom dva dny klid a následně již 10 kapek třikrát denně s tím, že po deseti dnech si můžete dělat dvoudenní přestávky. Já začala druhou dekádu. Vzhledem k tomu, že moc zdravotních problémů nemám, tak zatím nemůžu posloužit nějakým radikálním důkazem, ovšem známou to po třech dnech vyléčilo z půlročního průjmu, kterým trpěla a doktoři, kromě honění po různých specialistech, nevymysleli, co s tím. Samozřejmě, že to kombinuji i s pitím dostatečného množství vody, se kterou to ovšem není tak úplně jednoduché. Částečně je to popsáno i ve výše zmíněné knize, ale má o vodě úplně samostatnou knihu.

Komentář Orgonet:
Já nejsem tolik na požívání léčiv, tím méně peroxidu, spíše jsem na cvičení. Prof. Neumyvakin má na youtube různá videa, z nichž vybírám jedno, které se mi velice zamlouvá a hned to taky zkusím: Velmi jednoduché cvičení  zvané "přisedání" pro trénink srdce, je to vlastně jakási pumpa, která pomáhá srdci nasávat krev ze spodní části těla od pupku dolů. Držet se nataženýma rukama ve výši pasu, zpočátku provádět 30x denně, podle kondice třeba po částech, přisedat jen malinko. Postupně přisedat níže a zvyšovat počet, za 2-3 měsíce  dojít na 100x denně. Při vážnějším onemocnění pacienti dosáhnou až 300-400 cviků denně. Za ty 3 měsíce se srdce vyčistí od usazenin, krevní tlak se normalizuje, mizí bolesti v zádech a kyčlích, žaludek se normalizuje, střeva se normalizují... Profesor doporučuje kromě toho "nordickou chůzi" s holemi. 
Illustrace z videa: Pan profesor cvičí "přisedání". Více na videu.

(Je to rusky, ale cvik nevyžaduje zvláštního komentáře.)

Pro ty, kterým se na metodě pití peroxidu něco nezdá, odkaz na český článek, který je reakcí na výše uvedené: Český lékař: Cukrovka a rakovina jsou skutečné. Nepijte peroxid.
Udělejte si názor sami, já cvičit zkusím (ne že teď necvičím, ale hodně sedím u počítače, a na tu křížovou oblast mám sice hodně cviků, ale žádný tak úplně fungující, tak proč nezkusit tohle)  jinak jako ve všem se budu dále řídit Zlatou střední cestou...

16 komentářů:

  1. ucinok peroxidu mi velmi pripomina ucinok vnutorneho pouzitia koloidneho striebra .... (odporucam slobodny vysielac - informacna vojna ... minuly mesiac tam bezala relacia o tomto velmi poucne)

    OdpovědětVymazat
  2. Nerozumím tomu nadpisu Ruský profesor: Cukrovka a rakovina jsou vymyšlené nemoci a dají se léčit. Když to je vymyšlené ,proč se to má léčit?

    OdpovědětVymazat
  3. ad odkaz z almanach.cz
    Všechno co je levné a jednoduché je velmi podezřelé .... negeneruje to zisk a popírá nezbytnost některých lékařů ve zdravotním systému. Ti v současné době nemají čas uzdravovat, popovídat si s pacientem, nasměrovat ho ke zdraví, proto jen léčí(a většinou jen ty příznaky) pilulkami.
    Pak přijde doktor utahaný z práce a řekne ženě, dneska jsem léčil 50 pacientů.
    Ta zalape po dechu a zeptá se, tolik?? A kolik jsi jich uzdravil?
    To není tak jednoduché, řekne, víš kolik máme chorob, jejich různých projevů na různých jedincích a kolik existuje pilulek od různých výrobců s různým obsahem a kombinací účinných látek??
    No a jak tedy dokážeš v těch 10 minutách na pacienta přesně stanovit, co mu předepsat, ptá se žena.
    Nebuď jako malá, rozzlobí se, za přesnost mě nikdo neplatí! A navíc mám pocit, že pracuji dobře, pacienti ve mě mají důvěru a stále se vracejí.
    Žena už jen mlčí, protože pochopí, jak hloupě se ptala a co by znamenalo pro jejich, hypotékami našponovaný rozpočet, skutečně uzdravovat .... není hloupý ten její muž.
    ......
    Vždycky mě v této souvislosti napadá otázka, kam se chodí léčit lékaři s diagnózou těžké choroby poté, co jsou konfrontováni s vlastní medicínou .....
    B.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...před svými kolegy mlčí a léčí se sami a navštěvují i léčitele...jinak jsou "u fachu" a mají informace z první ruky, kam si hrábnout pro neškodný lék- čím jednodušší , tím lepší, jedí také málo normální stravy, upřednostňují bio- a vegetariánskou dietu a potraviny, pŕeci také se chtějí dožít stáří bez chorob, co se jim asi moc nepodaří, když svým pacientům doporučují léky se škodlivými vedlejšími ůčinky - boží odplata; zásadně kolegovi nepodráží nohy tím, že by nahlas řekli PRAVDU, příp. nedoporučili operaci. v současné době je doktor vlastně obchodník, který vás sežehne pohledem "za kolik?",když vstoupíte do jeho ordinace,apropó - kolik "vyvolených" doktůrků se udrželo na vysoce placených profesních místech? jenom pro to, že drželi "čelist"na uzdě a předepisovali nové neodskoušené léky, pro to aby mohli trávit dovolené na destinacích

      Vymazat
  4. Ve výše uvedeném článku je zvlášť dobrý ten doporučovaný cvik na podporu čerpání krve do srdce. Doporučuji se podívat, vyzkoušet a cvičit (zvlášť pro starší). Pán se přitom drží stromu, tím odlehčuje váhu těla, což je pro klouby velmi důležité. Je potřeba také více a kdo může i rychleji chodit - lidově řečeno, když uvádíme do pohybu nohy, pomáháme tím pumpovat krev srdci a tím odlehčovat srdce (v ruské tradiční medicíně se uvádí - nogi, eto vtoroje serdce). To je důležité nejen pro starší, ale i pro lidi ze sedavým zaměstnáním či pro lidi se slabším srdcem.
    K peroxidům na čištění těla od toxinů: Údajně dle lékařů jedna z nejlepších látek na čištění tlustého střeva od nánosů a toxinů je sloučenina pod obchodním názvem OXY-OXC (peroxid hořčíku a aktivovanéího kyslíku a bioflavonoidů a vit. C). Více infa lze nalézt prostřednictvím vyhledávačů. Je to mocný čistič, ale je drahý. Pro citlivější dospělé je vhodné to nejmenší dávkování 2 tablety denně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mne se projeví i 1 tableta na noc.
      Milka

      Vymazat
    2. Ahoj misto tablet si kopit bilinskou hořkou- zaječici a na ni zobrazeno kolik ji pit jinač třetinka zaječice vičisti střevo ras dva pak pit pulitr vody se soli na dočištěni a jste jak znovu zrozeni

      Vymazat
  5. Ahoj, orgonet jsem objevil nedavno ale tohle jsem zde necekal.

    Diky za tenhle clanek, kterej bych jinak sam nenasel. Ono to dava smysl. Muzete se presvedcit na youtube https://youtu.be/OWZNeRgtwVc tito bratri zacali kolem 20 let posilovat a jist zdrave, ja sam bych jim tipnul 25 let, je jim 49 let. Posilovani / atletika / zdrave jidlo taky zvysuje produkci testosteronu a rustoveho hormonu. Ty jsou dulezite i pro regeneraci, nejenom rust.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ved to su opice a tie maju ini metabolizmus.

      Vymazat
  6. Zdravá krev je prostě základ zdraví. Krev je zdravá dle toho, co do těla dáváme. Pokud lidé ignorují vedlejší projevy těla (migrény, zácpy, vysoký krevní tlak , exémy aj. ) a řeší problém léky, není se co divit, že jsme tolik nemocní ! Jeden den v týdnu by si měl člověk udělat s jídlem pauzu a řádně vytrávit. Tj. pročistit se. Maso by se nemělo jíst každý den. Např. vepřové, u nás tolik oblíbené, pochází ze zvířete, které je plné parazitů, žere i to, co samo kálí. A mnozí si tohle masíčko navíc ještě dopřejí jako "médium", tj. polouvařené ! Je se co divit, když lidský labužník po masenku trpí tolika nemocemi ?
    Já jsem pochopila a uvěřila. Že není jedno co jíš a jak jíš. A v pravdě, už přes deset let jsem nepotřebovala ani neschopenku a ani léky. Článek je velmi přínosný ! Díky za něj

    dan.

    OdpovědětVymazat
  7. Mě by zajímaly poměry. Kolik vody, kolik kapek peroxidu a kolika procentní peroxid koupit. Zde mají 30%
    N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No doporučil bych to nejprve dobře nastudovat, dá se tím i uškodit v nepovolaných rukách.
      Obsáhlá debata na téma vnitřní aplikace H2O2 třeba zde: http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=12&t=1447

      Vymazat
  8. Další info k důležitosti enzymů slinivky břišní:
    http://www.nwoo.org/2015/06/01/ty-bollinger-hledani-lecby-pokracuje-dil-8-osvedcene-lecebne-metody-2-cast/

    OdpovědětVymazat
  9. Existuje celá řada poznatků, které se neprávem podceňují. Např. dle závěrů dr. Williama D. Kelley může být 86% všech rakovin léčeno správnou výživou a pankreatickými enzymy. Proč tělo nevyrábí dostatek aktivních pankreatických enzymů? Protože slinivka bývá přetížená - jednak nesprávnou výživou, kde je spousta chemie, masa a mléčných výrobků, dále se na její neodstatečné funkci podílejí tělesné neurologické nedostatečnosti včetně špatného chemismu těla neodstatečně aktivujícího enzymy. Enzmy léčil i slovenský lékař Jurkovič, ale posléze mu to soud zakázal...Všeobecně se ví, že slinivka břišní je něco jako břišní mozek. A řada jejích funkcí doposud nebyla spolehlivě vysvětlena.
    Větší význam má nastudovat si, jak lze výživou přispět k ulehčení práce slinivky a jak posílit činnost šišinky, než se např. zabývat kapkami peroxidu.






























































































    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím přátelé,
      v r.2012 jsem onemocněl zlatým stafylokokem, byla to hrůza, jak jsem se škrábal, žádná léčba mastičkami nepomáhala, ani síra, ani beloderm, toto mi dělala moje kožní felčarka.
      Vyhledal jsem si na netu informace sám a zjistil že pomáhá velmi dobře slunění a dietní chování v jídle. Celkem mi to trvalo asi tři roky než jsem se naučil co dělat, velkou úlohu v léčbě hrála i má vlastní moč na potírání kůže. Prostě jsem přestal těm lapiduchům důvěřovat a našel si na webu přírodní postupy léčení, včetně správného chování co se jídla týče. Mezi těmi třemi roky nemoci jsem zkoušel i koloidní stříbro, které i dnes hraje svou roli v prevenci chřipek, oparů, angín a podobných projevů virů. Přístroj mi poslal na vaření tohoto koloidu bratr ze sev. Ameriky tak nemusím pracně shánět. Za tři měsíce bez cvičení, jen úpravou stravy jsem shodil osm kg váhy, tuku. Je fajn že se tu vyskytují podobné články. Chci upozornit na nebezpečnou přísadu do jídla, na bílou sůl, ze které jsou vyčerpány všechny prvky minerálů a namísto nich je sůl nacpána chlorem a fluorem, jedy jak hrom. Kupuji růžovou Himalájskou sůl kilo za 50-60 kč, na webu lze najít. Mněl bych toho více ale vše jsem našel na netu a kdo chce, pomůže si jako já.

      Vymazat
  10. Vymyšlené je až moc silné slovo. Chápu, že třeba cukrovka se dá zmírnit nebo dokonce vyléčit zdravým životním stylem, ale neznamená to, že neexistuje. U mojí tety to zašlo tak daleko, že se jí udělala tzv. diabetická noha. Naštěstí se jí po nějakých lécích, pulzní terapii a dost přísné dietě tenhle stav zlepšil, ale rozhodně to nevypadalo jako vymyšlená věc.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.