20. května 2015

Mongolsko je připraveno uhradit Ukrajině škody způsobené ve 13. století

http://leva-net.webnode.cz/news/mongolsko-si-dela-srandu-z-ua/

MONGOLSKO JE PŘIPRAVENO UHRADIT UKRAJINĚ ŠKODY ZE 13. STOLETÍ
19.05.2015 12:27
Aien (doplnil Orgonet)


Vláda Ukrajiny nadále obveseluje svět. Nejvyšší rada přijala usnesení "O genocidě ukrajinského národa ve 13. století zločinným režimem Mongolské říše" a zaslala vládě Mongolska oficiální požadavek na vyplacení kompenzací za zničení Kyjeva vojsky Batu-chána. Odpověď mongolské strany byla velmi vynalézavá. 

Ukrajinská chunta se rozhodla vydělat na historické "spravedlnosti". Co ovšem nečekala, byl způsob, jakým mongolský parlament dal úžasnou odpověď Ukrům na požadavek, aby Mongolsko vyplatilo Ukrajině kompenzace za OKUPACI UKRAJINY MONGOLSKÝMI HORDAMI V DOBĚ BATU-CHÁNA (Čingizchánova vnuka), tedy ve 13. století.




Je třeba říct, že Mongolové se s tím popasovali narposto skvěle. Nejprve bylo vyjádření předsedy Churalu (parlamentu) Zandaachuuyjgyna Enhbolda, který nazval rezoluci UKRů smíchotvornou a propagandistickým klišé Ukrajiny ve vztahu k Mongolsku.


Pak ovšem následovalo jednání Churalu o této rezoluci. A nutno říct, že k tomu mongolští zákonodárci přisoupili "se vší vážností" a vydali následující usnesení, hodné moudrosti starých Čingizidů.

"SVĚT NEZNÁ A NIKDY NESLYŠEL O ŽÁDNÉM UKRAJINSKÉM NÁRODU, ZEJMÉNA V DOBÁCH VELKÉHO TEMUDŽINA (Čingischána). MILIONY ZHYNUVŠÍCH UKRAJINCŮ VE 13. STOLETÍ JSOU PROTO POUHÝM PLODEM NEZDRAVÉ FANTAZIE UKRAJINSKÝCH POSLANCŮ.

Po tomto usnesení se předseda Churalu prošel po Ukrech v mongolské televizi. "Mongolsko je připraveno nahradit škody způsobené Kyjevu vojsky Batu chána, ale pouze rodinám nebo následníkům těch, kdo utrpěli škodu. S netrpělivostí očekáváme předložení úplného seznamu poškozených", neskrýval už svůj sarkazmus předseda mongolského Churalu.

Reakce vlády Ukrajiny zatím není známa.

Obr. Celé Mongolsko se směje Ukrajině. 

13 komentářů:

  1. dr.Grunstein...Ještě DVĚSTĚ LET budou oběti holocaustu křičet ze spaní a žádat NĚMCE o zadarmiko zbraně a zboží...https://www.youtube.com/watch?v=tESv62TlnC8

    OdpovědětVymazat
  2. Mysleli sme si ,ze mongoli su daleko za nam,ale pouzivaju mudrost,nie hlavu.

    OdpovědětVymazat
  3. No pravda je taková, že Mongolové nebyli žádní andělé, ale to tak nějak patřilo k době ve které žili... Pak se stali Buddhisty a dost se změnili...

    OdpovědětVymazat
  4. Mno... Velmi jsem si cenil díla V. Zamarovského, některé jeho publikace jsou v mé knihovně... Ale když jsem ho viděl v tv dokumentu, jak drží v ruce jakýs kus kamene s tím, že vlastně drží v ruce hlavu prvního prehistorického Slováka..., ze zdvořilosti jsem dokoukal, ale už neposlouchal. Ve stejném duchu si mohou někteří Ukrajinci myslet, že už tenkrát byli Ukrajinci... stejně tak jako málokdo ví, že na území dnešních Čech, Moravy, Slezka přitáhl kmen kdesi z podhůří Uralu... Kupte si byt či chalupu mimo svoje rodiště, ale chraň vás pánbů se tam nastěhovat. Tím okamžikem se stáváte pro "domorodce" přivandrovalec... Mluvím z vlastní zkušenosti. Líbí se vám Slavonice, Jindřichův Hradec? Nedej bože, abyste se do fasád domů zakoukali natolik, že si tam u nich pořídíte bydlo na dožití. Tím okamžikem se stáváte pro zdejší úředníky problémem, pro občany přivandrovalci... Promiňte, nechal jsem se unést... Ale zážitky jsou příliš nepříjemné a příliš živé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemecké cisárstvo bolo vyhlásené 18. januára 1871 v zrkadlovej sále vo Versailles po víťazstve Severonemeckého spolku v prusko-francúzskej vojne. Podľa teba skôr na terajšom území Nemecka Nemci nežili?

      Vymazat
    2. Chtělo by to zavrtat do Francké říše a její patero dělení..., do Sámovy říše... Třebas budete úspěšnější badatel.
      Někdy (často) mám dojem, jako by svět před 17.11.1989 snad ani neexistoval...

      Vymazat
    3. Pokud se zavrtáme do historie, mohli bychom dělit nebo spojovat lecco, co již bylo v minulosti rozděleno nebo spojeno. Ty ambice mají vládcové v každé době. Hrát si na bohy, co mohou vše, co si zamanou. Ve skutečnosti byla většina takových vládců jen naleštěná bída !

      Vymazat
  5. Batuchán založil Zlatú hordu. Do dnešných čias ešte žijú ich potomci na Kryme - Tatári. Do Mongolska sa nikdy nevrátili. Takže ukrovia nech si pýtajú od krymských Tatárov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tataři jasně řekli na jednom videu, že fašistům Krym nikdy nevydají. Oni vidí ukrajince dodnes jako přisluhovače fašistů, proti kterým spolu s Rudou armádou za 2.sv.války bojovali.

      Vymazat
  6. Bydlel jsem nedaleko Jindřichova Hradce a byl rok ta svine z Prahy...Az za rok me přijali a to jsem dělal jako člen JZD opravare.Kdybych byl Ing jako M taky z Prahy..tak tu vyhnali za dva roky.Jsem zpět na rodných Vinohradech a pozoruji tu buranskou mafii na magistrátu,,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všude na magistrátech v čr je mafie. Mnohde ještě stále komunistická, i když se bývalí členové KSČ dnes angažují v ODS, ČSSD, KDU-ČSL, ANO a dalších pochybných politických podnicích. A soudruhy z Moskvy vyměnili blahosklonně za neosoudruhy z Washingtonu.To jste si za těch 25 let ještě nevšimli ? Ne ? Pak vám tedy bulvár a mainstream pořádně vypláchl mozky. Co se soudruhům z Moskvy nepodařilo za 50 let, to se soudruhům ze západu podařilo za polovic !

      Vymazat
  7. Je to vymyslena sprava. http://www.stopfake.org/en/fake-ukraine-demands-compensation-from-mongolia-for-13th-century-invasion/

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.