3. září 2012

Dějepisáři korigují krásné vzpomínky na socialismus

U příležitosti zahájení nového školního roku mě pobavil propagandistický idnesový článek (buď mladého novináře typicky vymytého současným režimem, nebo starého vědoucího, ale chtějícího to doklepat v práci do důchodu?) dokumentující, jak se náš orwellovský stát snaží seč může šířit svou mocenskou tyranii a rád by zavedl Kontrolu vzpomínek na socialismus, kterou by měla provádět škola a chudáci učitelé. Ti dostanou (v jejich volném čase) školení, jak vysvětlit žákům, že jejich rodiče a prarodiče se ve svých vzpomínkách na dobu svého mládí mýlí!!! Blíží se to silně Ministerstvu pravdy z Orwellova románu "1984" ..., ba je to ještě horší, dnešní režim má učitele tak pod palcem, že jim to může nařídit v rámci pracovních povinností, nepotřebuje na to zakládat ministerstvo.

Mladí učitelé, kteří socialismus nepamatují a mají ho nabiflován z učebnic ve smyslu "byla velká nesvoboda a fronty na banány" to zajisté poslušně učiní, i kdyby náhodou nesouhlasili. Nemohou si totiž dovolit přijít o místo, musejí živit rodinu. A staří učitelé, kteří socialismus pamatují, jsou "odcházeni" do důchodu, aby do mladým ambiciózním ředitelům do ničeho nekecali.

Přečtěte si článek zde: Máma a táta se narodili za Husáka. Dějepisáři korigují krásné vzpomínky.
http://zpravy.idnes.cz/dejepisari-se-uci-pracovat-se-vzpominkami-rodin-zaku-p00-/domaci.aspx?c=A120827_103615_domaci_jj

Porovnejte s Orwellem , román "1984": (online zde: http://odpor.wz.cz/OSOBNOST/orwe1984.pdf)


7 komentářů:

  1. Dnes je ta manipulace daleko horší, než za minulého režimu.A nakonec se ukazuje, že mnoho z těch věcí, které komunisti neustále kázali, jsou pravdivé. A ty banány jsou už tak trapný, copak jsme opice, abychom se bez toho neobešli? Když někomu dojdou argumenty, vždycky vytáhne banány...
    Lvice

    OdpovědětVymazat
  2. považuji období 1961 až 1969 za nejlepší tvurčí období nejen kulturní,ale hospodářsky.Dodnes se přemílají seriály a muzika a současné chmurné filmy plné negací současných rejžu to nikdy nepřekonají.Proplakal jsem si dvě období...jako patnáctiletý vraždu prezidenta Kennedyho a budhistické sebeupálení statečného muže Palacha...Normalizace zničila charaktery a nyní sklízíme urodu právě těchto veksláku,kteří byli U KOMUNISTU z karierních duvodu ,současně tak UPRAVICOVANÝCH,že ALOIS KAPOUN,pardon All Capone z hrobu závistivě sleduje to dění v českém kráteru.V dalekém Novém Zélandu se pěstuje školství dle Jana Amose Komenského a český školák odpoví,že nějaký Amos je zelinář zpoza rohu....Co jsme si,to jsme si milí rodáci a NIKDO nám do toho NEKECAL...Prodali jsme cizákum plynárny,elektrárny,vodárny,takže jsme Češi proslulí,že v tramvaji SMRDÍME,NEBOT nesprávně šetříme na hygieně....v civilizovaných zemích mají SOCIÁLNÍ SOLIDARITU,dotují státní klíčové podniky,aby se KAŽDÝ mohl za snesitelně levný peníz VYKOUPAT,ZATOPIT SI...čest práci ,pravicující ČEŠI,co JSTE ZAČ?????

    OdpovědětVymazat
  3. http://www.youtube.com/watch?v=bLOLIhO76iI&feature=fvwrel
    Přechod do 5. dimenze.wmv

    zajímavé video.. Ale převážně nic nového..

    OdpovědětVymazat
  4. vox populi http://www.outsidermedia.cz/Thread.aspx?id=6745

    OdpovědětVymazat
  5. zdravím praveže ja na ty linki klikal ale nenašiel sem nikde liwecam,čo aktualne snima slnko,kažodou sekundu,či takej link nahodky nvš

    OdpovědětVymazat
  6. Brdská Vlčice4. září 2012 v 7:57

    Tady má zase někdo úplně zbytečné starosti. Zrovna tak, jako jsme dychtivě poslouchlali vyprávění svých babiček, o první republice, válce a padesátých letech, budou naši vnuci poslouchat vyprávění o létech šedesátých až devadesátých. Jinak bude vyprávět prarodič z komunistického pelechu a jinak prarodič se selským nebo živnostenským původem. A opět tam budou informace, které se do dějěpisu nehodí, leč prožité a pravdivé. A zrovna tak, jako za totality opět budou narušovat výchovu k vývoji dalšího nemyslícího stáda ovladatelných pitomců.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, jakoby to bylo na nedělním kázání :)

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.