6. září 2012

Nejezte oleje, zalepují organismus!

Od čtenáře - výborný tip:

Cukrovka je pryč!

Měl jsem cukrovku II typu 7 let. Všichni mi říkali, že je nevyléčitelná. Taky se mi špatně hojily rány atd. Pak jsem si na internetu přečetl pár článků o tom, že cukrovku způsobuje olej, protože zalepuje buněčné membrány. Detaily si najděte, ale pointa je v tom, že po 7 mi letech na Inzulinu, od té doby, kdy jsem úplně přestal používat olej (jakýkoliv olej z obchodu, jako je slunečnicový atd a výrobky, ve kterých jsou oleje obsažené) jsem už rok zdravý, jím co chci, cpu se cukrem, sádlem, koláči a přestože jsem dokonce přibral, myslete si o tom co chcete - 


CUKROVKA JE PRYČ!!!

Doktorka mi řekla, že mám přijít tak za půl roku, že jsem úplně v pořádku - žádný inzulín, žádné prášky, žádná dieta.

Asi nám někdo něco tají...

Těch článků o tomhle je hodně. Nic za to nedáte, když to zkusíte. PŘESTAT POUŽÍVAT OLEJ A VAŘIT SI VŠECHNO SAMI, NA SÁDLE, Z NORMÁLNÍCH POTRAVIN, ŽÁDNÉ POLOTOVARY! Třeba vám to taky zabere. Když jsem si pak udělal po nějaké době guláš na oleji místo na sádle, cukrovka se zase dočasně vrátila!


P. S. Orgonet: Díky za tip na téma, na které mám taky spadeno! Je to určitě pravda, píše se o tom hodně všude, i na největších světových webech o zdraví, Mercola a Natural News. 
Klíčovou záležitostí je poměr mastných kyselin, které konzumujeme. Pro začátek a pro orientaci úryvek z Mercolova článku. Další si jistě vygooglujete (i česky) sami. Pokud máte vlastní zkušenosti, jsou srdečně vítány!

Překlad: OrgoNet

Důležitost správného poměru mezi omega-3 a omega-6

"Obecně naše strava obsahuje příliš mnoho tuků omega-6. Odborníci zkoumající podíl mastných kyselin omega-6 a omega-3 ve stravě se domnívají, že v rané lidské historii byl tento poměr asi 1:1. V současnosti Američané mají poměr mezi 20:1 a 50:1. Optimální poměr by se měl co nejvíce blížit k 1:1. Pro většinu z nás to znamená snížit příjem mastných kyselin omega-6 a zvýšit příjem omega-3.

Uvědomte si prosím, že veškeré tuky omega-6 a omega-9, které potřebujeme, získáme stravou. Nepotřebujeme brát žádné potravinové doplňky s těmito tuky. Mnohé přípravky, které vidíte ve zdravých obchodech, pouze zhoršují vaše zdraví, a nikoliv zlepšují, protože obsahují tuky omega-6, které zhoršují váš poměr mezi omega-6 a omega-3.

Silně doporučuji vyhýbat se slunečnicovému, kukuřičnému, sójovému, řepkovému a saflorovému oleji, i výrobkům obsahujícím tento olej. To znamená vyhýbat se i hydrogenizovaným a částečně hydrogenizovaným tukům, žádný margarín, žádný rostlinný olej, žádné směsi. Tyto oleje jsou plné omega-6 tuků a pouze zhoršují váš poměr mezi omega-6 a omega-3.

Přijatelnými oleji jsou vysoce kvalitní panenský olivový olej, kokosový olej, avokádo, a organické máslo, nebo ještě lépe organické máslo od pastvou živených krav.

Jinou cestou, jak zlepšit svůj poměr omega-6 : omega-3 je změnit typ masa, který jíte. Mohli byste konzumovat více zvěřiny, jako třeba srnčí a jelení, nebo jinou zvěřinu, která je chována výhradně na pastvě. Avšak to se těžko získává a všeobecně je to dražší než hovězí.

Protože veškerý dobytek je před porážkou krmen zrním, pokud konzumujete tradičně chovaný dobytek, i to vám zhoršuje poměr mezi omega-3 a omega -6.

Normálně je dobrým poměrem omega-6 : omega 3 poměr 2-3 :1. Čím nižší, tím lepší. Třeba pasený dobytek od Grassfed Organic má mnohem více omega-3 než ryby, od 3:1 po 0,16 :1, jak ukázala studie Iowské státní univerzity v r. 2001."


22 komentářů:

  1. Tak s tímto souhlasím! A ty umělotuky-to je podvod jak sfiňa.Vždyť je to vlastně původně olej. Jen různě přichemovaný, aby držel ten kostkoidní tvar. Divím se, že tomu někdo věří, že taková chemická surovina prospěje zdraví. S masem není nad vlastní. No letos pojedem už 3 várku kačen, byly vlastní kuřátka, slepice. Prase nemáme, ale aspoň z pěkného masa klobásky a salámy máme taky svoje. Dohnal nás k tomu právě ten humus v obchodech. A kdyby to tak udělal každý, kdo má tu možnost, můžou to zabalit.A pokud kupujete v obchodě koření, čtěte složení, to by jeden nevěřil, co oni do těch sáčků přisypávají za neřád. Zjistila jsem, že zprasit se dá i taková věc, jako mletá skořice.
    Lvice

    OdpovědětVymazat
  2. Odkaz na vtipný článek: "Celozrnné pečivo (Výživa kosmického věku)"
    http://blisty.cz/art/64818.html

    OdpovědětVymazat
  3. S timto naprosto souhlasim,ale zapomeli v clanku dodat take olej lneny a urcite konopny,ktery ma nejidealnejsi pomer 3:1 mastnych kyselin.Pokud chce nekdo procistit telo od spatneho colesterolu a dodat dobry v podobe omega 3 tak si pripravuje tuto smes:250 g vic jak 10 procentniho kvalitniho tvarohu,nejlepe koziho 35 procent,1 dcl lneneho oleje,nejlepe od firmy agro-el,jelikoz ta lisuje tesne pred odeslanim a 3-4 lzice lneneho seminka,vse se pomixuje do takoveho jakoby pudinku,muzete pridat rakytnik,boruvky,nebo udelat na slano s cesnekem,cayenskym pecukeprem atd...,timto lecila dr. budwig v 50 letech rakovinu,pri teto diete je zakazan ten nejvetsi jed a to je bily cukr,jelikoz ten cukr krmi kvasinky a kdo se trochu vyzna kvasinky jsou vlastne zarodky rakoviny,v pripade dotazu klidne napiste kontakt ja se ozvu a rad s nekym pokecam,miluju tento web a sem velky fanda..:-)

    OdpovědětVymazat
  4. nejezte nejen OLEJ,ale i KUŘECÍ BISKUPY,zaseknou se ve chřtánu http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/ledecky-po-cirkvich-musime-odskodnit-i-zahradkare_245086.html

    OdpovědětVymazat
  5. Nejde o to, z čeho je olej (pokud to není GMO) ale jde o to, že je rafinovaný tzn chemicky nebo tepelně opracovaný. To nejvhodnější co máme při ruce je máslo (nejlépe domácí) případně za studena lisovaný olivový olej. margaríny vyhodit.
    jm

    OdpovědětVymazat
  6. Vylievam olej z tresčích jater /z konzervy./
    Raz som na skúšku vliala takú mastnú vodu do kvetináča, že doprajem muškátom - neprežili to. :/
    Bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no to je ale nápad, lít olej z olejovek do květináče...

      Vymazat
  7. Už dlho jedávam len extra virgin olivový alebo kokosový. Riadim sa podľa toho že telo si samo povie či je olej dobrý/vhodný alebo nie. Ak sa oleja dokážem napiť a chutí mi tak nie je problém. Rafinovaný olej sa len tak vypiť nedá.

    OdpovědětVymazat
  8. Olej z rybiček běžne pozřím, nic nedělá. Ale pročm jak ta paní nahoře psala, že kytky zhynuly. Že by to bylo tím spojením s vodou ??

    OdpovědětVymazat
  9. S tím sádlem s vámi souhlasím.Moje stará teta byla živa jen na bůčku,sádlo jí teklo po bradě a dožila se téměř 100 let.Pravdou ale je skutečnost,že to prase bylo domácí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už před lety mě překvapil známý docent Rajko Doleček, když v jednom televizním pořadu doporučoval vepřové sádlo před oleji a za vůbec největší svinstvo označoval ty všelijaké umělé tuky. Na druhou stranu můj děda umřel na ucpané cévy a on byl také živ převážně z vepřového. Ovšem pravdou také je, že umřel v 84 letech.

      Vymazat
  10. tělo je chemická fabrika a každý,kdo je sebou vláčí, je individuum....takže neexistuje universální návod,jakou píci pozřít nejen k obědu...jsou to povzbuzující typy,že je možné prokličkovat mezi spady nebeského hnoje,či adrenalinově se prohrabovat mezi chemickými produkty v BLILE.....A přitom hýřit zdravím...

    OdpovědětVymazat
  11. No já bych tedy kytky čímkoli, v čem je olej, nezalévala. Ani v přírodě se jim to neděje - a pokud ano a přijde jim ke kořenům např. ropa nebo ropný mastný produkt, taky chcípnou. :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Taky jsem velmi důvodně přesvědčen, že hrozně škodí chemicky rafinované rostlinné oleje a margaríny. Bohužel ve veřejném stravování a v hospodách je to prakticky ve všem. V kauflandu prodávají německé za studena lisované oleje firmy "Vita": bodlákový, řepkový, slunečnicový, sezamový, aj. - opravdu dobrota je to! A pokud jde o tu omegu 3 - lněný olej je supr, ale rychle se kazí, takže pomlít v mlýnku na mák lněné semínko a hned zbaštit, třeba v nějaké pomazánce apod. nebo jen tak, má skvělou oříškovou chuť, a je velmi výživné. Patří mezi super-potraviny. Když není po ruce mlýnek, tak semínko rozkoustat, rychle v hubě změkne, dá se dobře kousat, celé je k ničemu, projde trávicím šlauchem beze změny a ještě pak i vyklíčí. Nedávno jsem koupil asi 20kg lněného semínka pro chovatele koní a papoušků. Když to můžou papoušci, můžu i já. V těch malých sáčcích ve "zdravé výživě" je to kurevsky předražené. gogo

    OdpovědětVymazat
  13. Moje babička se dožila 96 let a prase už domácí nebylo.Vždy si ale škvařila svoje sádlo a bůček milovala. Musel se třást na talíři.Chodila spát kolem půlnoci a aby neměla v noci hlad, namazala si chleba se sádlem, uvařila si hrnek kafe, při jídle přečetla kus knížky a šla spát. Říkala: když jsem hladová,tak neusnu. Neměla na sobě gram zbytečného tuku a do vysokého věku byla velmi pohyblivá a při smyslech.Děkuji za článek o olejích, potvrdilo to jen mojí teorii o vítěztví marketingu nad zdravým rozumem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlas, moje sice jen 88 let, to už na městské stravě, ale nikdy by nesnědla podruhé ohřívané jídlo, vždy vše čerstvé, sádlo jasně,oilo olivo klidně spolkla lžíci-dvě, když ji škrábalo v krku, díky sdílím i předešlý článek, detox bylinky pro koně mám také,třetinová hmotnost, třetinová dávka,kůň je kamarád a veterinární přípravky jsou mnohdy ze stejného zdroje jako pro lidi, jen ceny jsou násobně vyšší.

      Vymazat
  14. Dokumentární film slovenské televize
    http://www.jajsem.com/svet-podle-monsanta/

    OdpovědětVymazat
  15. umělé tuky, ano .. to je sajrajt, ale bohužel to co kupujete jako panenský, nebo za studena lisovaný olivový olej, rozhodně neni to co píšou ! a když ano, tak jedna lahvička stojí několik set korun minimálně ... ale vliv na cukrovku ? těžko .. tedy že by zmizela (díky oleji).. tomu moc nevěřím, je mnoho aspektů, které mohou pomoc a nebo být příčinou ..

    OdpovědětVymazat
  16. Moje jedna babička se dožila 95 let v duševní svěžesti, tělo samozřejmě horší, ale pocházela z hodpodářství, maminka jí zemřela na španělskou chřipku, babička používala všechny tuky a taky občas připálila oleje.Druhá babička se dožila 99 let a ta zase byla z hospody a protože brzy ovdověla a žila sama,tak si sice vařila, ale později již jedla jídla ze normálních závodních jídelen, ale měla pravidelnej režim, pracovala na zahradě a jezdila na výlety a měla jedinou zásadu zdravé výživy a to, jedno jablko i s ohryzkem denně.Tak nevím, ale moc by mě zajímalo to s tou cukrovkou co na tom je

    OdpovědětVymazat
  17. ahoj.. ne všechny oleje. Jen ty nekvalitní olivové. Ty kvalitní jako http://www.asijske-potraviny.eu/oleje/325-tom-yum-pasta-exotic-food210g-8002210127364.html jsou úplně ok.

    OdpovědětVymazat
  18. Některé oleje jsou velmi zdravé, například olivový :)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.