17. října 2012

Končí kapitalismus. Všechno bude jinak.


Díky čtenáři za tip na článek, který se mi líbí. Taky se raduji z výsledku voleb a taky je beru jako průlom v myšlení, a těším se na změny. (:-)))
Orgonet

Převzato:
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Velezkuseny-novinar-Petranek-Konci-kapitalismus-Vsechno-bude-jinak-250106


Velezkušený novinář Petránek: Končí kapitalismus. 
Všechno bude jinak


16.10.2012 12:01

Vítězem víkendových voleb se stali komunisté. To je pro řadu Čechů nepříjemná zpráva. Jsou však skutečně na místě obavy? Na to se ParlamentníListy.cz zeptaly dlouholetého zkušeného novináře, zahraničního zpravodaje a komentátora Jana Petránka. Ten přiznal, že se naopak z výsledku raduje. Proč?
„Po vyhlášení výsledků voleb jsem měl velmi radostný pocit,“ přiznal se ParlamentnímListům.cz dlouholetý zahraniční komentátor Petránek. A důvody radosti vzápětí vysvětlil.


„Kyvadlo civilizace šlo hrubě doleva – to je jasný symbol toho, že lidé nejen u nás – chtějí změnu. Ono se to kyvadlo zase bude vracet, ovšem jistým obloukem. Avšak znamená to, že Češi tímhle způsobem odsoudili, skoro jako jedni z prvních na světě, kapitalismus v podobě, která tu je. Je to dle mého skutečný průlom v myšlení - stejně tak, jako když lidé rozhodli v roce 1989 o pádu socialismu, nyní se blíží ke konci kapitalismus,“ říká Jan Petránek.

Konec jedné éry, Češi stojí na počátku nového systému

Podle něj to, co se o víkendu stalo v České republice, je odrazem problémů světové globalizace, která se ocitá v koncích. „Kapitalismus současného typu je odsouzený k zániku, stejně tak jako tomu bylo před více než dvaceti lety se socialismem, jak už jsem připomněl. Je nevyhnutelné, aby lidé hledali třetí cestu – a ta se před námi pomalu otevírá. Když nás Rusové v roce 1968 potrestali za touhu po socialismu s lidskou tváří, nyní jsme opět projevili snahu o nastolení změny – a to něčeho, co by bylo kapitalismem či zcela jiným systémem, ovšem právě také s onou lidskou tváří,“ připomněl dlouholetý komentátor i historické souvislosti.


Pokud by prý měl Jan Petránek ihned poté, co byly známé výsledky voleb, popsat, co se mu právě honí hlavou, pak prý by to byla známá slova: „Strašidlo komunismu obchází Evropou – tak, jak to napsali již jistí klasici dávno před ním. Zdůraznil však, že komunismus, tak, jak se ho mnozí obávají, strašidlem již být nemůže. 


Totalitní komunismus již nehrozí. Lidé hledají východisko ze dvou totalit

„Není šance být partají, která by fungovala tak totalitně, jak tomu bylo v minulosti, to je již zažehnáno, přežito. Komunisté vědí, že nesmí a nemohou pokračovat v duchu jakékoli diktatury. Na druhou stranu si lidé opět nejen v Česku, ale na celém světě uvědomují, že nemohou nadále dovolit, aby ovládala životy jiná diktatura. A tou se stala v posledních letech neviditelná ruka trhu. I ta začíná být přežitá – proto lidstvo hledá cestu k civilizaci s lidskou tváří. Příklon k levici, jak už jsem uvedl, bude skutečně ještě nějakou dobu setrvávat a pravice to musí vnímat tak, že dostala velkou facku a jasný náznak toho, že je nezbytné hledat další vývojovou cestu. Tu třetí cestu, která bude dalším stádiem mezi dvěma jmenovanými diktaturami – socialismem a ovládáním všeho neviditelnou rukou trhu,“ uzavřel pro ParlamentníListy.cz svůj pohled na výsledky víkendových krajských voleb Jan Petránek.

(Zvýraznění: Orgonet)

49 komentářů:

  1. Ano,taky to tak vnímám. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravim,co si budeme namlouvat,bez lidsky tvare se neobejdeme,protoze cokoliv jinyho bude smerovat porad jen k ty totalite.Je nacase,aby si podobu sveta urcovali lidi sami,vsichni,a ne jen jisty "skupiny".A mozny to je,je to jen otazka organizace a pravidel.Je cas zacit spolecny dilo,pri zachovani kultur,tradic a statu,ale v dustojnejch podminkach pro kazdyho a vsechny......proud

    OdpovědětVymazat
  3. Kapitalismus? Tohle je kapitalismus? Že jsem si nevšiml. Podívejte se raději na www.mises.cz co je to kapitalismus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Láskavo si nechaj svoj voľný trh a jeho obhajobu na iné miesto.

      Vymazat
    2. Proč na jiné místo ? Názor může být jiný a je právem každého z nás se projevit ! To že je na zmíněných stránkách hned v "Základech" několik hrubých chyb je spíš smutné.
      S názorem pana Petránka naprosto souhlasím a vážím si ho jako člověka i jako velmi fundovaného novináře. Za článek nezbývá než poděkovat.
      V.M.

      Vymazat
  4. Je třeba odhodit veškeré ideologie, už nepotřebujeme žádné politické strany , lidé si musí uvědomit , že všichni jsme jednota , mezi lidmi není rozdíl, jen hrajeme odlišné role .
    Ti co nám vládli nás rozdělili na Levé , Pravé , Barevnéa či jiné , každý z nás zastával nějaký proud ,a ten do krve hájil, a přitom si nevšiml že se z něj stal otrok . Oni nás potřebovali mít rozdělené, aby nás mohli lépe ovládat. Musíme si svou Zeměkouli vzít zpět, proč by jsme měli někomu platit za to , že tu můžeme žít , že jsme se tu narodili ??!!Tyto volby nebyly o tom že lidé chtějí komunismus, byly o protestu a počínajícím vzdoru !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. losnuevosvidentes vám odpovídá: Ano, svítí vám světýlko na konci tunelu. Ano, vidíte věci, které nevidí každý. Jsme jednotou.

      Vymazat
    2. Stručné, krásne a výstižné!!!

      Vymazat
    3. Úplně přesně formulováno..potlesk..potlesk..potlesk :)))

      Vymazat
    4. Je to tak. Žádnou diktaturu lidé nechtějí, to se zas jen někomu hodilo od krámu, že nechtějí stávající režim.
      SENECA pravil - ano, lze znovu vstoupit do téže řeky, ale řeka má jen stejné jméno, voda už je dávno jiná....

      Lidé chtějí žít důstojně a beze strachu a bez zlodějů a poručníků.

      Vymazat
  5. Díky za tvůj příspěvek. Pan pan Petráček je zkušený a inteligentní člověk a přesně popsal obsah celé situace. Zatím nemohu otevřeně říci odkud přesně mám svoje informace, ale jsou úplně stejné jako ty, které napsal pan Petráček. Nebojte se komunistů, není důvod. Rád bych řekl a nyní již otevřeně, že Česká republika sehraje velmi zvláštní a klíčovou roli v utváření Nového Světového Řádu - pozor nejde o ten známý iluminátský NWO! Mnoho představ, které máme o způsobech fungování naší každodennosti se již rozpadá a rozpadne doslova na elemnty. Pro některé z nás to bude šok se smrtelnými následky. Prosím pracujte na sobě, pracujte na sobě tak, aby jste nebyli vězni strachu a vlastních představ založených na neopodstatněných návycích. Je to nezbytné pro naše přežití. Máme však k dispozici pomoc o které vám nemohu říci více, než že její rozsah a možnosti se vymykají našim představám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vše je jak má být, vše souvisí se vším, každý z nás je součástí všeho a všech...proto nedovolme strachu zvítězit a mysleme odpověďně a láskyplně...vše je v našich srdcích,v naší duši,tam najdeme odpovědi na všechny naše otázky...věřím v láskyplný boží plán s matkou Zemí a vším bytím na ní.

      Vymazat
    2. Jo no,pri vsi ucte jedna prosbicka: Nebalamutte lidi!!! Jinak urcite souhlasim,je treba na sobe pracovat. Stat se zpatky clovekem se svedomi,moralkou a zodpovednosti.S timhle zakladem se dostaneme sami kam je treba ,i bez "tajemnejch" pomocniku:-)))))))))).Zustante nohana na zeni a stante se lidma,netreba vic,dobru oplacejte dobrem jak se slusi,zlo znicte zlem,ale zustante dobri.To jsou cely kouzla:-).Neverte na pohadky,verte v sebe!......proud

      Vymazat
    3. losnuevosvidentes vám odpovídá: 4lověk má dohromady čtyři přirozené nepřátele. Strach, který jste jmenoval je prvním, kterého lze porazit. Pak se objeví druhý : jasná mysl. Najednou víte, že vidíte do věcí příštích, ovšem jen do té míry, než vás jasná mysl zradí. Když tohoto nepřítele porazíte stejně, jako strach, pak teprve přichází skutečná moc, jakožto třetí nepřítel. Teď jen vy určujete pravidla jak co bude a už se ozývá čtvrtý - stáří. Pokud se dostanete až sem, tak teď teprve začíná ta klíčová bitva na život a na smrt. Mám pokračovat ?

      Vymazat
    4. http://barboraopelkova.blog.cz/1210/hra-na-pohybujici-se-obrazky

      Vymazat
    5. Někde jsem četl, že císař Karel IV. měl ve snu živou vizi, jak se nad Prahou vznáší vzdušný barevný v lesku kříšťálu Nebeský Jeruzalém. A na základě tohoto silného snového pohnutí to pojal tak, že Praha je vyvolené duchovní centrum světa. A začal Prahu přestavovat, přebudovávat v duchu tehdejších nauk magických, hermetických a judo-křesťanských jako 3D superprojekci onoho Nebeského Jeruzaléma (podobně jako pyramidy v Gíze jsou superprojekcí nebeského pásu Oriona). Však také koketoval jeden čas s myšlenkou, že Prahu přejmenuje na Nový Jeruzalém. Ale pražský arcibiskup mu to posléze rozmluvil, že to není dobrý nápad ve vztahu k církvi, římské kurii, a vůbec v rámci geopolitické situace, ve které se Evropa tehdy nacházela...

      Vymazat
    6. http://www.agapebrno.cz/Clanky/Archiv/2006/Karlstejn-jako-zkamenely-mytus.aspx

      http://www.agapebrno.cz/Clanky/Archiv/2004/Zatajeny-esotericky-rozmer-Karla-IV-.aspx

      Vymazat
    7. Projevení Krista.
      V zářivém horizontu Země,ve zvláštním pásmu,které se nedotýká její hmoty,zjevuje se a silně promítá oslnivý oblak,přetiše se pohybující,nádhernou spirálou ke středu Země a pak přímou cestou do ptostoru České země a v ní nad Prahou....

      Zakotvení zářícího oblaku,který skrýval mystický zjev Krista mezi věžemi a věžičkami,chrámy a pak i v proudech českého lidu v jeho všedních a duchovních cestách,je neskonale silným dějem a Božským aktem...

      Jen z tohoto místa,třikrám slovem Krista posvěceného,proniknutého do všech částic své hmoty Božskými proncipy,lze nastoupit cestu do Jeruzalému k soudu Božímu i k vydání milosti...

      O',Česká Země a její lide,doprovázejte mne duchovním srdcem i modlitebním pramenem...

      Do duše vložte slova Boží ,vám svěřená pro dílo vykoupení....

      Budou mi klíčem,jímž v Jeruzalémě uzavřu centrální sídlo satanismu přímo pod chrámovou dlažbou!

      Jedny z posledních spisů mystičky Boženky Cibulkové z roku 1995
      S láskou Jaemila

      Vymazat
  6. víceméně souhlas!

    OdpovědětVymazat
  7. Rozdělení politických systémů na kapitalistické a socialistické začíná být v současné době v mnoha zemích zavádějící. Je to krásně vidět i v ČR- máme zde 4 velké levicové strany- ČSSD, ODS, KSČM a TOP 09, které dělají prakticky pořád to samé- zadlužují stát, necitlivě zasahují do ekonomiky, zvyšují daně, omezují menší české živnostníky a přitom dovolují velkým zahraničním korporacím, aby rozkrádaly stát.

    Pokud si myslíte, že ODS a TOP 09 jsou pravicové strany, tak se podívejte ne na jejich program, ale na to, co dělají ve skutečnosti. Tím se vymezují jako jasně levicové strany. Stírá se tak rozdíl mezi levicí a pravicí, mezi socialismem a kapitalismem, tím se prohlubuje globalizace a vytváří to předpoklady k vybudování NWO.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čemu se divíte ?! Vždyť sionisté se jasně hlásí k levicovým naukám, programům a prohlášením. K těm historickým i k těm současným ! A co myslíte, že jsou členové ODS nebo TOP 09 ? Jeden sionista a zednář větší než druhý !

      Vymazat
    2. na tebe jsme čekali !!! nevím proč lidé nepoužívají svou hlavu a jen papouškují naučené repliky někoho jiného ?!?!

      Vymazat
  8. Zatím nemohu otevřeně říci odkud přesně mám svoje informace, ale jsou úplně stejné…
    tak to máte úplně jiné informace protože řeč je zde o panu Petránkovi. Petráčka neznám.

    OdpovědětVymazat
  9. někde se mi v knihovně zatoulala kniha...která se jmenuje TŘETÍ CESTA...napsal ji český Američan,vlčák,pamětník socialismu s lidskou tváří...navrhoval tehdy v roce 1990 přesně to,k čemu jsme upoceně doklopýtali NYNÍ....Vývoj se nedá přeskočit a věřme,že se dočkáme opravdové SLOVANSKÉ VZÁJEMNOSTI...A žádný práskaný kuliferda ala Tomáš Topfer do toho nebude zasahovat svými jemnustkami s manipulacemi....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdové slovanské "vzájemnosti" t.j. panslavizmu se díky Bohu asi nedočkáme.Představuji si ty vzájemnosti: stejným jazykem mluvící Chorvati a Srbi /rozdíl je jen v písmu - a rozděluje to hodně/ - Chorvati nikdy nezapomenou co udělali Srbové v srdci mírové Evropy ve městečku Vukovar a vůbec vzájemně za ta staletí...
      Poláci nikdy nezapomenou na Katyň, ani na předcházející staletí ruského "bratrstva" a ani mezi ostatními "slovany" to s tím "bratrstvem" není až tak horké.Takže na podobné hovadiny bychom měli rychle zapomenout....

      Vymazat
    2. No já taky zírám, jak nám Tomáš Topfer "zjarmulkovatěl". Stal se z něho zřejmě další vlivný člen "páté kolony Sionu" v ČR :)))

      Vymazat
    3. Jsem potomek vojáka z Katyně. Nezapoměl jsem, ale odpustil. :)

      Vymazat
    4. http://www.uloz.to/x46F4WF/treti-cesta-pdf

      Vymazat
    5. Anonymovi z 17. října: tuhle lživou protiruskou a protisrbskou propagandu jsem netahejte.. Katyň mají na svědomí Němci a to není spekulace, dokumenty které měly prokazovat ruskou vinu byly prokázány jako padělky podstrčené do archivů.. a "staletí ruského "bratrstva"..." - máte na mysli to, když kdykoliv bylo Rusko v těžké situaci, tak Poláci neváhali a napadli ho? Spočítejte si, kolikrát za poslední staletí napadlo Polsko Rusko a naopak..

      A dělat ze Srbů nějaké agresory v "Mírumilovné Evropě".. to už je snad vtip, ne? Máte na mysli třeba to, jak Evropa mírumilovně bombardovala Bělehrad v roce 99? :/

      Vymazat
    6. att.:alcyon12 a anonymní 10:57
      tak, je to staženo! počtu si, díky

      dan.

      Vymazat
    7. Pokud někdo opravdu dokonale odpouští, nemůže k tomu kontraproduktivně prohlašovat, že nezapomněl. To je jistá forma pokrytectví a neupřímnosti k sobě i vůči odpouštěným viníkům. Vaše řeč ať je ano, ano nebo ne, ne - co je nad to pochází ze zlého...to jsou slova evangelia, a jsou naprosto pravdivá !

      Vymazat
    8. hoxi doplň si vzdělání a informace !!!

      Vymazat
    9. Odpustit a zapomenout jsou dvě odlišné věci. Odpustit je potřeba, nelze se však donutit, k tomu musí člověk nějak dojít, dospět,ale zapomínat ne, brát si ponaučení, proč hned ztrácet paměť? Každý psycholog vám toto řekne.

      Vymazat
  10. Keci f kleci. To co tu máme, není žádný kapitalizmus, ale KORPORÁTNÍ FAŠISMUS. To platí pro celou EU i USA. Žádný odklon od pravice k levici se nekoná, protože u nás, žádná z parlamentních stran rozhodně není autentickou pravicí.

    Pokud současnou vládu označují média a politilogové za pravici, jejich výše popsané konání za pravicové a ekonomický systém jako kapitalismus či svobodný volný trh, co nás proboha čeká od deklarované levice?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kapitalismus je od slova kapitál , jestliže jsou všude na prvním místě peníze, tak je to kapitalismus

      Vymazat
  11. " Češi tímhle způsobem odsoudili, skoro jako jedni z prvních na světě, kapitalismus v podobě, která tu je. Je to dle mého skutečný průlom v myšlení - stejně tak, jako když lidé rozhodli v roce 1989 o pádu socialismu, nyní se blíží ke konci kapitalismus,“(sic!)

    tak krásně se to čte! Mimochodem,existuje stará zvláštní mapa, kde je Evropa vykreslená jako žena a kde Království České dostalo místo jako srdce té ženy.Jiné státy jednotlivě tam měli místo třeba jako jeden z údů a tak.Škoda, nemohu se té mapy tady dohledat.
    K tomu chci tedy jen podotknout,že srdce je hybný stroj..dává vše do pohybu,nejde jinak.Takže,něco na tom bude,že ač malý, tak nezbytný.Někdo to vše musí rozpumpovat. No ne?

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, ta mapa je tady:
      http://celtoslavica.de/europa/virgo.html

      Vymazat
    2. To je průlom v manipulaci s volebními lístky. Takto se volilo již dříve, ODS a další však zfalšovávali výsledky. Teď falšuje Plzeň a dřevařská loby na Šumavě.

      Vymazat
    3. anonymní 0:38

      díky moc ! Ano, to je ona!

      dan.

      Vymazat
    4. Zdravim,
      tak jsem kouknul na tu mapu a mám pocit,že je to spíš v oblasti žaludku...to možná taky něco vystihuje :-)))

      Vymazat
  12. Takže to treba stvrdiť správnou voľbou prezidenta/ky. Bed

    OdpovědětVymazat
  13. Vazeny anonyme 10:55. Ja jsem take zastance toho co popsal p.Petranek. Jsem zastancem vzestupu, previbrovani apod. Ale bezte prosim uz nekam do riti s tim vasim vecnym "nemohu zatim rict odkud mam nejake informace". Kdyz nemuzete tak to nerikejte a nehrajte si tu na duleziteho. Na tenhle typ lidi jsem uplne alergicky. A je jich ted bohuzel celkem dost.

    David

    OdpovědětVymazat
  14. Takže proroctví nelhala - Nový svět začne v Čechách !

    OdpovědětVymazat
  15. A teď se začala evropská unie mstít modifikacemi počasí čechům, že tupě nepapouškují Brusel. Jaké holomrazy, nebo tuny polystirénového sněhu na nás sešlou?
    Mimoto - na rozrážení chemtrailsů stačí pevná vůle a silný vlastní elektromagnetizmus.

    OdpovědětVymazat
  16. Nojo, ale co tomu řekne jejich prezident, ex předseda, ex čestný předseda, profesor, který když slyší "třetí cesta", tak na něm vyskakuje studený pot. My, kteří to pamatujeme, víme moc dobře, že toto už chtěl Valtr Komárek. Mj. chtěl provádět privatizaci pomocí zaměstnaneckých akcií. Jenže jakýsi Havel přivedl z neznámého důvodu neznámého ekonoma Václava Klauze do Špalíčku, když se rozhodovalo o složení první demokratické vlády a tím i nasměrování naší budoucnosti a bylo vyhulíno. Onen neznámý (do té doby!!!) ekonom prohlásil, že žádná třetí cesta neexistuje a k tomu přidal i další perlu, že prý také nezná špinavé peníze ...! A jak to potom dopadlo vidíme.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.