24. října 2012

Velmi rozumný názor na Nibiru

Nibiru spolehlivě budí emoce .... viz množství komentářů pod nedávným článkem
Richard to vystihl s přehledem a nadhledem, velký dík!

Anonymní 23. října 2012 19:41

Zdravím všechny,

sleduji ty informace o Nibiru už taky nějakou dobu a asi jako spoustu lidí taky napjatě čekám, jestli se teda ukáže nebo ne a osobně v tom vidím spíš pozitivní záležitost (jako ve většině změn, které přicházejí). A je fakt, že vzrůstá počet videjí, které mají existenci Nibiru dokázat a počet lidí, kteří proti tomu brojí. Je pravda, že když sledujeme teď oblohu, tak tam můžeme vidět úžasné věci a dle mého osobního názoru, ať je to Nibiru, Jupiter nebo Venuše, tak je zkrátka fascinující vidět na noční obloze tak jasně zářivé objekty (nemluvě už o "blikajících hvězdách", oficiální vysvětlení má být něco s lomem světla nad horizontem přes atmosféru atd., ale kdo ví jak se to má ve skutečnosti, žeo).

Nicméně abych se dostal k tomu, co chci napsat. Nedávno jsem viděl zajímavé shrnutí o Nibiru (nebo taky Planeta X nebo taky Ničitel nebo spousta jiných jmen, ty jsou prý taky za účelem dezinformovat lid) z televizní stanice RT (Russia Today, jestli se nepletu, bylo zde na Orgonetu: http://orgo-net.blogspot.no/2012/10/o-planete-nubiru.html ), kde o tom zajímavě mluvili (což je vlastně síla, že je televizní stanice, kde to normálně zveřejní). Nicméně tam uvedli informaci, na kterou jsem narazil už při prvním "kontaktu" s Nibiru a kterou jste určitě mnozí z Vás taky zachytili, ale tak nějak jsem to vypustil z hlavy nebo si plně neuvědomil co to znamená v praxi.

Došlo mi to, až když jsem četl komentáře nějakého jedince, co si tam stěžoval, proč ji teda už dávno na obloze nevidíme (jak si spousta z nás myslí)! Pak ale přichází do hry právě ta podstatná informace. A sice, že Nibiru není běžnými teleskopy zachytitelná... že první "potvrzené" (pokud připustíme ten únik tajných informací, popř. tuhle teorii jako potvrzení) sledování Nibiru bylo pomocí infračerveného teleskopu (IRAS, jestli se nepletu) někde před snad dvaceti lety, že jej NASA takřka zoufale obětovala, jen aby se jim ten záhadný neviditelný objekt podařilo zachytit (nemám teď link, kde jsem tohle četl, ale snad bych dohledal).
(Pozn. Orgonet: třeba tohle? http://libertyforlife.com/nibiru/nasa_discovers_nibiru_in_1983.htm)
Na základě toho (opět záleží na tom, čemu jste ochotni věřit) měla USA vystavět na Jižním Pólu infračervený teleskop a observatoř, který měl za úkol sledovat pohyb Nibiru a její přiblížení k nám. Proč na Jižním Polu? Protože Nibiru se má přibližovat zrovna z takové pozice, že je vidět nejlépe právě z Jižního Polu (popř. některé zdroje uvádí, že zpoza slunce, takže taky nemá jít pořádně vidět).


Abych shrnul své úvahy a přidal svou troškou k debatě o existenci/neexistenci Nibiru.

  • jestli jsou dané informace správné, tak Nibiru není konvenčními teleskopy a prostředky (tedy by to mělo znamenat i běžný okem na velkou vzdálenost?) nezachytitelná, pouze infračervenými prostředky. To dává šanci, že vlastně dost videí na youtube opravdu ukazuje něco jiného než se udává - nicméně to ani nevyvrací existenci Nibiru, pouze by to posunulo do jiného spektra vnímání
  • jestli se přibližuje z tak "nevýhodné" pozice, že je možné to sledovat nejlépe či pouze z Jižního Polu, to taky dost omezuje sledovací možnosti laiky (chatu na Jižním Polu zatím nemám:D), ale opět to nevyvrací existenci Nibiru
Takže kol a kolem, vlastně nám nezbývá než se držet svých přesvědčení, kdo čemu věří a hold čekat s vírou (nejlépe v lepší zítřky, pro které ale můžeme už aktivně něco dělat dnes) a nechat se překvapit jak to nakonec dopadne, ale zase zbytečně nevyšilovat. Příjde Nibiru? Tak příjde a bude to zajímavý. Nepříjde? Tak nepříjde, příjde něco jiného, bude veselo i tak.

Děkuji za pozornost, přeji pevné nervy, optimismus v duši, mysli i na jazyku a hezký den všem!

Richard

P.S. Když se teď díváte na noční oblohu, máte taky pocit, že na nás hvězdy upírají svou pozornost nebo už blázním?:)


27 komentářů:

  1. Něco na tomto článku je. Ale možná ještě více je to možné, že Nibiru zatím nevidíme, protože se jen malými krůčky posouváme ze 3D do 4D. možná ho uvidíme, až budeme ve 4D. Ze skušenosti vím, že ve 3D nevidíme mnoho objektů, které jsou ve 4D vidět. Stačí se naučit roztáčet svou Merkabu a uvidíte více.

    OdpovědětVymazat
  2. jo a mimochodem, hvězdy opravdu teď více na nás shlížejí a nejenom hvězdy, něco se opravdu děje. Nejenom, že zrychlujeme, ale lidé i více procitají....někteří..

    OdpovědětVymazat
  3. Pekné zhrnutie - na mňa žmurkajú. Akosi viac ako dávno, alebo mám lepšie brýle :-D, alebo svietia viac, alebo je čistší luft, alebo sú viac nasvietené, alebo sú bližšie, alebo sme bližšie, alebo...
    Bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To dělá ten kovový chemoštít nad námi(rozptyl světla, a snad se chová i něco jako gigantická čočka, což může objekty ve vesmíru jakoby zvětšovat), co je denodenně "živen" další dávkou chemoplánů.

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Co myslíš, tím ´přijde něco jiného?´ :)
    Nevíte, kdy zmizí ta deka z oblohy ? Včera jsem si tu prokousal díru, a pak že to nejde. Ocet.
    Hans

    OdpovědětVymazat
  6. Možná je to úplná blbost, ale napadlo mě, co když někdo vidí a někdo ne?
    Někomu je něco viditelné a někomu ještě ne. Ale opravdu jen úvaha,
    v duchovních věcech jste všichni určitě dál než já.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... ale no :-/, si oukej.

      Vymazat
    2. no právě,občas mě lidé nevidí,ale skrze ně, to nefunguje....

      Vymazat
  7. Já bych k tomu měl pár námitek:
    pevné těleso, které nemá vlastní zdroj záření (třeba planeta) je vidět jak v infračerveném tak i ve viditelném světle. Světlo ze Slunce osvětluje planetu, část toho světla se ihned odráží (normální vlastnost každé hmoty - díky tomu vlastně vidíme předměty kolem sebe) a tudíž tu planetu vidíme ve viditelném světle. Část záření hmota pohltí a přemění ho na teplo, které je pak vyzařováno (jako IR záření). Hodně se argumentuje tím, že Nibiru je hnědý trpaslík a tudíž není ve viditelné části spektra vidět. To ale není pravda. Hnědý trpaslík je objekt, který vydává vlastní záření (dle Wienova zákona dle jeho teploty je to infračervené záření). Ale pokud je v blízkosti klasické hvězdy tak jeho povrch odráží její světlo jako každá jiná hmota - v tom případě je tedy také vidět ve viditelném světle! Čili by ho bylo vidět i klasickými dalekohledy a okem (Jupiter taky vyzařuje víc IR záření než by odpovídalo energii přijaté od Slunce a je vidět pouhým okem). Jelikož je hnědý trpaslík větší než planety bude na obloze taky jasnější a bude vidět na větší vzdálenost.
    Na jižním pólu je radioteleskop a ten infra záření nezaznamená. Navíc i kdyby se Nibiru blížilo přímo od pólu, je pohodlně pozorovatelné z velké části jižní polokoule (Afrika, Austrálie, Jižní Amerika..). Polárka je hvězda k níž téměř přesně míří pól (severní) a je vidět i z ČR a myslím, že k severnímu pólu je to z naší vlasti poměrně daleko...

    OdpovědětVymazat
  8. Také se mně zdá, že je obloha nějak nízko i v noci, jak svítí hvězdy. I ten obzor jak by byl níže. Přeji všem bytostem na zemi i ve vesmíru mnoho Světla, Lásky a Míru :-) Mar.

    OdpovědětVymazat
  9. No, už jsem si na to vzala i dalekohled. Tedy na jednu hvězdu, která se velmi intenzivně třpytí a to v barevných spektrech hlavně červené. I další hvězdy se hodně třpytí a mrkají. Je to tak.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zcela normální jev. Světlo z BODOVÉHO zdroje nejde do oka přímočaře, ale díky turbulencím v atmosféře se různě klikatí. Teplý vzduch má menší hustotu než studený a proto stoupá vzhůru, přitom se vzdušné masy promíchávají. Na rozhraní teplé a studené "bubliny" vzduchu pak vždy vzniká jev zvaný jako lom od kolmice/ke kolmici - pokud je neklid vzduchu velký (říká se tomu také seeing) tak ty odchylky jsou tak velké, že ten paprsek nejde na mžik do vašeho oka a vy vydíte, že hvězda pohasla, ale protože to probíhá pořád stále a rychle se to mění tak ta hvězda jakoby bliká, ale je to jev, který způsobuje atmosféra Země. A s tím souvisí i změna barev. Bílé světlo lze rozložit na jednotlivé spektrální složky (duha) index lomu pro každou tu barvu je jiný a protože dochází k lomu světla tak se občas stane, že do vašeho oka dopadne jen jedna z těch spektrálních barev a vy vidíte i změnu barev. Typické je to třeba pro hvězdu Sirius, která je nejjasnější hvězdou noční oblohy a je vidět v těchto dnech na ranní obloze a je v našich končinách poměrně nízko nad obzorem, takže ten paprsek prochází velkou vrstvou vzduchu a proto tak výrazně "bliká".

      Vymazat
  10. http://cntv.cz/znameni.php no a máme taky jednu šlechtičnu,která si to NEVYCUCALA Z PRSTU...uvidíme http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=t19ZRCzglaI

    OdpovědětVymazat
  11. ti co ji nevidí nyní ji určitě uvidí na jaře příštího roku , to už ji uvidí každý kdo bude na Zemi, každopádně vás tato planetu už neohrozí !!

    OdpovědětVymazat
  12. Nebe se hodne zmenilo:-) jak rikali eskymaci...

    OdpovědětVymazat
  13. Keďže vo viacerých článkoch ako aj v tomto sa o príchode Nibiru uvádza, že je ťažko viditeľná, lebo sa približuje spoza Sĺnka
    //Nibiru se má přibližovat zrovna z takové pozice, že je vidět nejlépe právě z Jižního Polu (popř. některé zdroje uvádí, že zpoza slunce, takže taky nemá jít pořádně vidět).// resp. //jestli se Nibiru přibližuje z tak "nevýhodné" pozice, že je možné to sledovat nejlépe či pouze z Jižního Polu, to taky dost omezuje sledovací možnosti laiky//
    potom zrejme naša matička Zem neobieha tak ako nás mučili v škole okolo Slniečka a preto sa nemôže v priebehu roka dostať do pozície medzi Slniečko a prichádzajúcu Nibiru. Zrejme autori tohoto argumentu potvrdzujú teóriu dutej zeme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Planety našeho solárního systému se točí okolo slunce v pomyslné rovině kolem jeho rovníku po SPIRÁLÁCH ! Když se ale jakoby pomyslně podíváte na slunce z jeho osy (pólů), viděli byste planety obíhat po kružnicích - tedy spíše mírné ovály či hyperboly. Proto se žádná z planet nemůže NIKDY dostat před čelní pól slunce (tzn.že slunce táhne planety s sebou), jenž směřuje po dráze ve vnější části jednoho z ramen kolem dokola spirálové galaxie Mléčné dráhy. Takže abychom Nibiru před sluncem viděli zřetelně a jasně, muselo by letět vesmírem proti směru letu slunce, tzn. k nám vstříc. Pokud je tedy ještě před sluncem, mělo by být jasně osvětleno a viditelno. Až bude mezi sluncem a Zemí, budeme Nibiru vidět podobně jako Měsíc ve fázi C nebo D, samozřejmě mnohem větší (odhady se pohybují od 5ti do 66ti násobku velikosti Země).

      Vymazat
  14. Děkuji za "Velmi rozumný názor na Nibiru".Pěkně zhrnuto.Je třeba o tom diskutovat, protože ono se tam nad námi opravdu pohybuje něco "navíc".Je o tom diskuse prakticky po celém světě. Měsíc se nám z nějaké příčiny zobrazuje občas nad hlavami ve tvaru misky,což pokládají za zvláštní lidé jak z Británie, tak z Usa,tak z Ruska, jak jsem si všimla při brouzdání netem.
    Kolem Slunce se také občas něco mihne..je toho fůru, takže je důvod pátrat po příčině.
    Jsem velký příznivec kruhů v obilí, fascinují mě.Jak už jsem jednouu na sebe vyzradila.Pokládám je za "zprávy" z nebes, od vyspělejších bytostí a doufám, že tu je takových lidiček více.
    Takže, abych trochu podpořila možné Nibiru, našla jsem pro zájemce třeba toto video:
    http://www.youtube.com/watch?v=w_RISeobyNg&feature=related

    PS:abych trochu upřesnila pro ty,co anglicky vůbec neumí,autor se snaží poukázat na podivný nikam nezařaditelný objekt, stejně tak na kometu, která byla v roce 2009 ještě na pokraji naší sluneční soustavy.Jen pro zajímavost,koho to zajímá, letošní sezóna kruhů měla zvláštní spád.Ale tím teď nechci zdržovat.Na závěr mého příspěvku do diskuse bych cit.autora článku-"Příjde Nibiru? Tak příjde a bude to zajímavý. Nepříjde? Tak nepříjde, příjde něco jiného, bude veselo i tak."

    dan.

    OdpovědětVymazat
  15. Ja bych se zase moc neprokladal vyjimky v nejakem svem tvrzeni.

    Pokud maji zmeny prijit koncem roku a podle nekterych, kteri predpovidaji NIBIRU koncem roku - uz by mely davno nastavat. NIBIRU by melo byt viditelne i amaterskymy teleskopy.

    Tvrdit neco, ze se stane a pak tvrdit, HURA nestalo se to, ale.... prijde neco jineho! Nebojte se! A popokracovat mystifikovat a vymyslet nesmylsy.

    Ja verim v UFO, je imbecilni si myslet, ze jsme ve vesmiru sami. Ale neverim v katastroficke scenare, ze mimozemstani nas spasou a he NIBIRU nas ohrozi.

    Takovych psycho podvodu bylo v minulosti hodne a hodne lidi na to doplatilo a mistifikatori na tom vydelali hodne moc penez. Protoze cloveka je strasne jednoduche ovlivnit.


    Napriklad:
    11. září 1988: dobrý byznys
    Edgar Whisenant v knize "88 důvodů, proč konec nastane v roce 1988" předpověděl, že konec světa bude mezi 11. a 13. zářím toho roku. Vyšlo mu něco jiného než předpověď: téhle knihy prodal 4,5 milionů výtisků. Pak předpověděl konec světa ještě na roky 1989, 1993 a 1994, už ovšem s podstatně menším obchodním úspěchem.


    Nebo:
    Květen 2003: srážka s Nibiru
    Pokud do vás tehdy něco strčilo, bylo to planeta Nibiru, s kterou se měla srazit Země podle vůdkyně jednoho kultu jménem Nancy Liederová. Dozvěděla se to snadno: prozradili jí to Marťané z hvězdné soustavy Zeta Reticuli prostřednictvím čipu, který ji implantovali do mozku.


    Ja verim v zivot ve vesmiru, verim i v jine veci, ale vzdy mam svuj rozum a snazim se najit hodne jinych informaci o dane problematice. Overuji si fakra ve vedeckych studiich, ptam se amateru a poloprofesionalu apod. a predevsim mam svuj nazor a nefanatizovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozor na vědecké studie! Podléhají silně cenzuře kultu Darwinismu ! Takže je to jen další plichta !

      Vymazat
    2. Jsou vedecke studie a jsou Vedecke studie. Neni treba precist jednu. Navic overovat informace a neduverovat pouze jednomu zdroji informaci a mit vlastni rozum. Pokud toto je neproveditelne, potom muzeme verit cemukoliv i tomu ze zaba je skutecne princezna.

      Vymazat
    3. Pro optikonos-máš to marný-kdo nechce věřit čemukoliv,tak se nedá přesvědčit.Vykládat tady o tom,že i "neviditelná" planeta se projeví svým gravitačním vlivem na ostatní planety Sluneční soustavy,obzvlášť,kdyby byla tak velká(hmotná)a navíc obíhala po eliptické dráze s dobou oběhu 3600let je zbytečné.Nebo,že by se "maskovala" za Sluncem,nebo "před Sluncem",jak stihači za druhé světové války?Takže-i kdyby byla "neviditelná",přišli by na to "hvězdáři" v době,kdy nějaké "spiklenecké" teorie ještě "nebyly na světě".Zatím ale (na základě pozorování a příslušných výpočtů), objevili "jen" Neptun a s trochou štěstí Pluto.(Le Verrier a Tombaugh).

      Vymazat
    4. Kdybych nečetla diskuzi, odpověděla bych stejně. Jsem noční tvor-sova od dětství, často koukám nahoru. Jsem amatér- nemám dalekohled. \někdy v říjnu v noci jsem při noční cigaretě bez dalekohledu mrkla nahoru a uviděla tam něco, co jsem za 20 let neviděla. A potom ještě několik nocí zasebou. \jsem celkem pragmatik pevně usazena nohama v této dimenzi a střízliva několik nocí zasebou vidím na obloze něco, co tam doposavad nebylo, co tak jasně nezářilo, nebylo tak obrovské a rozptýlené, či rozmazané do stran. Nedalo mi to a pátrala jsem po všech nočních oblohách na netu... Vysvětlete mi to pro vás někdo, jsem abstinent, pragmatička, realistka. Zjistila jsem, že se nejedná ani o tzv Večernici, Měsíc ani Jupiter...Proč až od října tohoto roku? Proč tak velké a až od půlnoci, tak zářící a zvětšující se a teda jen na jasné neměstské obloze?

      Vymazat
  16. No já naproti tomu vím že nejedna "princezna" je ukvákaná žába ?-)))

    OdpovědětVymazat
  17. :-)) 100 bodov, tak to s tymi zabami je teda urcite jedna z tych davno overenych a nezpochybnitelnych pravd, najma ked sa clovek v autobuse postavy ku spolku navonanych princezien a vypocuje si ich debatu, mam pocit ze aj moj pes je pri nich nuklearny fyzik:-) Ale k veci: Nibiru neviem ci je a ci nieje, ale kazdopadne som vela veci citil uz davno predtym nez som vobec vedel o nejakych konspiracnych teoriach, stale mi to pripadalo ako by som mal ine vnimanie sveta ako ostatny, to co ludi bezne zaujima a ich kolektivne spravanie a myslenie mi je proti srsti, som divny asi ked pre mna nieje priorita v zivote drahe auto a plne vacky penazi. Mozno to len pocitujem tu zmenu vibracii, kazdopadne vidim, ze niesom sam, dokonca robil som pracu, kde bol moj rozhovor s ludmi o comkolvek vlastne naplnou a vela ludi citi, ze sa nieco deje a ze sa musi nieco stat avsak nikto nevie co. Vela ludi neveri na UFO, neveri na cestovanie v case, na moznost cestovat rychlejsie ako svetlo, na podivne ukazy na oblohe a pritom si vobec nevsimaju, ze vlastne cely cas maju nieco neuveritelne nad hlavami a pod nohami, comu ale vobec nechapu ale kedze to vidia to dalej neriesia, ved uz samotna vec pozriet sa na nocnu oblohu je neskutocna ako toto vzniklo a preco a mne tam uz jedno Nibiru ci nejake ufo nepride az take neuveritelne, skor normalne:-)
    Nigmanius

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.