23. října 2012

Záhadné těleso dnes kolem půlnoci: Měsíc? Těžko...

Všímavý čtenář právě poslal aktuální pozorování z webkamery ČHMÚ na Klínovci, dnes po půlnoci, opravdu bomba, velký dík!!!

Jak se tam dívám, ono obrovské zářící těleso vešlo do zorného pole kamery vlevo nahoře ve 22.30 (22. 10. 2012) a pohybovalo se doprava dolů, přitom se zmenšovalo, a "zapadlo" uprostřed snímku v 00.45 po půlnoci. 

Update: Video Snagitem se mi už povedlo.
Teď se ještě podívat, odkud to letělo. Musí to být i na jiných kamerách.

Ahoj Orgonete a přátelé vesmíru,

Říkal jsem si proč teď tolik ta chemodeka?Zahulil jsem a koukl na webky ČR...
Měsíc? Nebo co jako? :-)

O žádném úplňku dnes nevím a koukněte na ty časy expozice,to je fofr jak se nám ten "Měsíc" pohybuje,jako by měl vrtuli. :-).Jestli tě to zaujme šup stím prosím na blog.

Díky za komenty Váš pomatený konspirátor..

A PRAVDA NÁS OSVOBODÍ ..











41 komentářů:

  1. Jsem absolutní laik, proto jsem velice nejistě posílala podobné fotky z ČHMÚ již ze soboty a neděle, kdy byl u nás (nejspíš asi všude) měsíc jen malý srpek a na fotkách webkamer vypadal jako úplněk. Ale reakce nic moc, tak jsem to uzavřela, že opravdu nerozumím optice a možná je to nějaký optický klam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky tomuto upozornění jsem si to od té soboty hlídala. Vůbec to neodpovídá jeho východům a západům http://www.cmmj.cz/Informace-pro-myslivce/Vychody-a-zapady-slunce-a-mesice.aspx
      Také moc nerozumím optice, nicméně, vidět by měl být alespoň v patřičném časovém rozmezí a ne si zmizet o 3 hodiny dřív :)

      Vymazat
  2. Právě o víkendu mě napadlo, co tak si nějak rozdělit ty webkamery a trochu pohlídat..... Ale pak jsem myslela, že byste mě poslali s takovou hloupostí do háje:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Proč by se pohyboval divně? vždyť se hýbe úplně normálně s porovnáním s ostatnímí hvězdami, které se hýbou stejně rychle

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, to jsem opet ja optik, 20 let praxe :)

    Jdu Vam opet borit vase mystifikace: Tady mate obrazek na kterem jsem vse vysvetlil: http://i50.tinypic.com/2nk5r0m.jpg

    originalni obrazek mate tady na orgonetu: http://1.bp.blogspot.com/-HDt8ZBl-bsA/UIZPe2Y4YPI/AAAAAAAAJvY/l9AoeG_ZB7k/s1600/M%C4%9Bs%C3%ADc3.JPG


    Je to skutecny mesic, cisty, chladny horsky vzduch dela super zabery na nocni oblohu, akorad kamera ma nastaveho vetsi clonku, oddaluje hodne a mirne zesvetluje objekty Proto mesic vypada jakoze je v uplnku, ale neni.

    Ani ta lampa na ty boude neni kulata, je plocha a sviti dolu a na fotce vypada jako, ze je vetsi nez ve skutecnosti, vetsi svitivost a tak se jevi vetsi a kulatejsi a svitivejsi!

    nastavte si delsi casovou clonu na fotoaparatu a cvaknete doma, vecer svicku z 2-3metru, budete vide jak je pekne kulatoucka a pritom plamen je uzky. Treba tady je dukaz, mala svicka, uzky plaminek - delsi clona, kulaty ohen ;) http://www.flickr.com/photos/mytripsmypics/149777632/sizes/z/in/photostream/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj optiku s praxí.Já myslel že to je vypadlý pixel.Osobně dávám přednost fantazii před vzděláním.Tisíce let se vše vysvětlovalo vědecky a podívej se kolem sebe.

      Vymazat
    2. Někdy je lépe mlčet a nic "světu" nesdělovat.Je to samozřejmě přeexponovaný Měsíc (NE mĚSÍC !).Viz. dvojí svítání a dvojí západ Slunce !Já jenom ať tu nejsme za blázny.... :o(

      Vymazat
    3. Pro Stepe 18:19

      A co potom s tím, jak tu někde na Orgonetu někdo tvrdil, že ta záře prvního svítání jej několikrát předčasně vzbudila z postele, přehnala se oblohou ,a krátce nato zhasla, a byla zase tma až do pravého svítání ?! A to nebylo skrze foťáky nebo kamery. To bylo na jeho vlastní oči !

      Vymazat
  5. Ahoj, také přispěju troškou svého pozorování z Klínovce - 21.10. jsem si také říkala, že nemůže být úplněk a navíc v pravé straně obrázků je světlá čmouha, která se mění s pohybem měsíce 21.101 2012 v čase od 22:05 až 22:30. Odůvodnila jsem si to odrazem světla v kameře, ale další den tam ty odlesky nebyly... Zdravím Danda

    OdpovědětVymazat
  6. Na snímku v čase 0:35 je krásně vidět, že je to Měsíc těsně před západem (již není tak přesvícený a je znát tvar "D"). Jelikož Měsíc dnes zapadal přibližně v 0:34, tak to i časově odpovídá. Pokud by to mělo být jiné těleso, tak by na těch snímcích Měsíc pro změnu chyběl.

    OdpovědětVymazat
  7. A já proč jsem dnes nemohl po půlnoci vůbec spát! Stále světlo jako když je měsíc v úplňku. Jsme na samotě u lesa- takže žádný "světelný smog" nehrozí.. šípek u cesty

    OdpovědětVymazat
  8. Optiku, pěkně jsi to napsal. Jestli mi ještě vysvětlíš, nebo někdo jiný, v kolik hodin dneska měl ten měsíc zapadat, tak ti už budu věřit.
    Někde je napsáno západ v 0:32, někde 1.45. Naše těleso zapadlo asi v 0:45 po půlnoci běžného času na hodinách.
    Ale mám tušení, že jakmile si vyjasním ten západ, budu muset tuhle záhadu smáznout ...
    Mrzí mě to, byla fajn, ale na druhou stranu zase můžeme být rádi, že nám nad hlavou lítá jenom měsíc a nic víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pak že kecám, když říkám, že se kolem Země a Slunce dějou divný věci !

      čtenář z CK

      Vymazat
    2. http://www.cmmj.cz/Informace-pro-myslivce/Vychody-a-zapady-slunce-a-mesice.aspx
      Také jsem hledal a díval se na snímky z Lysé hory. Došel jsem rovněž na měsíc.

      Vymazat
    3. a ta hodinka rozdílu západu může být asi letní čas

      Vymazat
    4. Měsíc měl dne 22.10.2012 vyjít ve 14:29 hod. a zapadnout asi 10 minut po půlnoci. Doba jeho viditelného oběhu na obloze z našich končin je pro měsíc říjen průměrně 9,5 hodiny. Je totiž zajímavé, že se na své dráze poněkud "cuká", a rozdíly "oběhu" po obloze mezi jednotlivými dny nejsou stejné ! Někdy jsou kratší, někdy delší, i když se jedná řádově o několik minut až asi po 15 minut ! Takže David Icke má zřejmě pravdu, když říkal, že Měsíc není to, za co nám ho vlády světa a vědci vydávají ! Asi ví moc dobře proč...

      Vymazat
    5. Jak mohl Měsíc zapadnout 23.10.12 v 0:45 hod.,když podle tabulek má zapdnout 24.10.12 v 0:33 hod. ?! A v 1:45 hod.(respektive podle tabulek v 1:44 hod.) má zapdnout až 25.10.12 ! Dnes 23.10.12 měl Měsíc zapadnou krátce po půlnoci (dle tabulek v 0:10 hod.) ! Pánové,zdá se mi, že tu někdo hraje "blbýho" ! :0!

      Vymazat
    6. Pro souřadnice Klínovce Měsíc dnes zapadl 0:34.
      http://www.heavens-above.com/moon.aspx?lat=50.4&lng=12.95&loc=Klinovec&alt=1134&tz=CET

      Vymazat
    7. Jednak jak pise anonym dole:

      Anonymní23. října 2012 12:49
      Je to měsíc stačí si na té kameře na klínovci zadat o 24hodin dříve a je to naprosto stejné.

      Druhak, to co je videt z kopce hory je jinaci nez na co koukate z okna domu.
      V letadle take vidim zapad slunce dele nez kdyz stojim na zemi.

      Cas vyhodu je dnes 23.10.2012 v 14:58 a zapad mesice je: 24.10.2012 v 0:32 SELČ
      Zapad a vychod se pocita pro kazdou zemepisnou polohu jinak!

      ===
      Okamžiky východu a západu Měsíce jsou počítány pro 50. rovnoběžku a 15. poledník (středoevropský). Časy jsou uvedeny ve středoevropském letním čase (SELČ), od 28. října ve středoevropském čase (SEČ). Západy a východy jsou vztaženy k hornímu okraji měsíčního disku, vliv refrakce při obzoru je započítán hodnotou 34′. Stáří Měsíce je počet dní od posledního novu.
      ŘÍJEN 2012

      Úplněk: 29. října ve 20 h 49 min SEČ
      Poslední čtvrt: 8. října v 9 h 33 min SELČ
      Nov: 15. října ve 14 h 02 min SELČ
      První čtvrt: 22. října ve 4 h 32 min SELČ

      Přízemí: 17. října ve 3 h SELČ, vzdálenost 361 tisíc km
      Odzemí: 5. října ve 3 h SELČ, vzdálenost 405 tisíc km
      ===

      Naopak jine: údaje se vztahují zeměpisné délce 17° 22´ a šířce 49° 17´
      Východ: 14:49 a Západ: 00:28|

      Super stranka je: http://mesic.astronomie.cz/

      Cas temer na kazdych strankach je jinaci, treba pripocist chyby a nepozornost zadavatele udaju.
      Natukejte si ve vyhledavaci zapad mesice... apokud mate pocit, ze je neco nespravne, piste rovnou administratorovi tech stranek. Napriklad tady nesmylsy: http://horoskopy.sms.cz/astronomie neni dlany spravne pro CR - tahaji to nejakou aplikaci z jineho zdroje, ktery neni urcen pro CR a uvadi taklidi v omyl

      Vymazat
    8. Byl to MĚSÍC - viz:
      http://www.observatory.cz/static/Obloha%20dnes/mesic.php

      Vymazat
  9. Ano, tímto způsobem může kamera zkreslovat a mám dojem, že se shoduje i trajektorie danou dobu s měsícem. Ale když jsme u těch objektů. Včera lidé v Kolumbii pozorovali na obloze neznámý hmotný objekt. K objektu byla letectvem následně vyslána helikoptéra.
    Video můžete shlédnout na: http://x-u-f-o.blogspot.com
    Zadal bych přímý odkaz na youtube, ale nedaří se to otevřít, proto odkazuji na výše uvedený web.
    Momentálně je toto video asi desáté v pořadí.
    Přeji všem hezký den. Honza.

    OdpovědětVymazat
  10. Podle údajných zpráv, posádka kolumbijské helikoptéry konstatovala, že jde o neidentifikovatelný objekt.

    OdpovědětVymazat
  11. Je to měsíc stačí si na té kameře na klínovci zadat o 24hodin dříve a je to naprosto stejné.

    OdpovědětVymazat
  12. Já si nejsem jistá, jestli to bude měsíc,přece v této době je měsíce pouze půlka a to letící těleso je celokulaté!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A je fakt,proč máme pořád deku nad hlavou,něco tam asi skrývají,co nemáme vidět,ovšem máme mezi sebou hodně soukromých pozorovatelů a fotoamatéru. Já Vám fandím.Jen tak dál a nenechte se odratit.

    OdpovědětVymazat
  13. Měsíc jak vyšitý. Pro Klínovec 23.10.2012: západ Měsíce 0:40, azimut 249°, což je západo-jihozápad, mimochodem uplně stejným směrem je namířena ta webkamera...

    OdpovědětVymazat
  14. Já myslím,že se jedná o ten objekt vpravo od měsíce, který až tak nesvítí a jde opačným směrem !!! Podívejte se pozorněji!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No konečně si také někdo všiml !

      Vymazat
    2. Hepčí.Je to pravda.

      Vymazat
    3. Objekt je také vidět na fotce č.1 a 2 .Již při prvním shlédnutí videa, jsem se na měsíc ani nekoukala.Nikdy jsem do příspěvků nepsala ,ale to jsem musela,jak to může někdo nevidět??:)

      Vymazat
  15. hh, Nubiru............:-)

    OdpovědětVymazat
  16. http://www.novinky.cz/koktejl/282458-nad-domem-se-ctyri-hodiny-vznaselo-ufo-odbornici-jsou-zaskoceni.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je ta samá vesmírná loď co byla pozorována v r.2008 nad Tureckem ! Plouží se nad Zemí možná jen několik desítek kilometrů a zcela jistě jí musí vidět z ISS ! Podle několika rozborů co bylo vidět v kokpitu té lodě to vypadá že posádku tvoří vysocí šediváci a bytost s hlavou podobnou psovi. Že by něco jako staroegyptský bůh Anúbis ?

      Vymazat
  17. Zdravím..

    něco mimo toto téma: Na netu jsem objevil film CELESTINSKÉ PROROCTVÍ.. Každopádně vřele doporučuji.. =)
    http://www.ulozto.cz/xffHd1B/celestinske-proroctvi-cz-dabing-avi-avi


    Hlavně tedy 9 vhledů, které jsou toto proroctví, jsou příjemně uvědomující..
    http://www.morio.wbs.cz/-Vhledy.html

    Mějte se krásně. Filip

    OdpovědětVymazat
  18. http://karty.atarot.cz/rady-andelu-na-kazdy-den

    OdpovědětVymazat
  19. Z pravého rohu na 1.snímku z YT je vidět při západu měsíce nějaký objekt,vstoupá plynule vzhůru.Zachytila jsem ho pohledem zhruba v 0:03.A pak v opáčkách.Pravděpodobně je to ten objekt, o kterém je řeč v jiném článku.

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý postřeh!díky

      Vymazat
    2. takže vlastně ten objekt vychází na západě a zapadá na východě jak psal čtenář z CK zatímco měsíc opačně z východu na západ

      Vymazat
  20. Pokud jsou ostatní senzace na stejné úrovni jako tato, tak Bůh s námi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde o žádné senzace ! Jen se tu dobíráme čeho jsme vlastně svědky. A pak nemůže být každý astronom optik fyzik atd. Takže se nedivte že lidé jsou nedůvěřiví když vidí to či ono a vy jim tvrdíte něco jiného. Vždyť i biblický sv.Tomáš nevěřil když před ním stál zcela živý a hmotný zmrtvýchvstalý Kristus. A teprve když jej vybídnul aby si sáhl do jeho ran po hřebech uvěřil. Pokud tedy někdo z odborníků znáte to či ono musíte to "přeformátovat" do srozumitelné řeči i pro laika nebo jak se řekne "sedláka na vsi". Ostatní případy jsou kontraproduktivní a vedou jen ke zbytečnému napětí a zbytečným výlevům účastníků v komentářích.Nemůžete rozřezávat argumenty druhých jak řezník prase. Tím ničeho nedocílíte.

      Vymazat
  21. Ten objekt je vidět i na fotu č.1.To je náhoda.Kdo má vidět ten vidí.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.