8. října 2012

Vyšší stupeň GMO: biofarmaceutické plodiny

Tohle nevyvěšuju kvůli strašení, věřím, že zcela jistě na to už nedojde. To jen pro ilustraci, že o nás státy a korporace hodlají i nadále pečovat... (:-)))

„Biofarmy“ budou vkládat vakcíny a léky
do geneticky modifikovaných „biofarmaceutických“ plodin 

Anthony Guiccardi
NaturalSociety
8. 10. 2012
Překlad: OrgoNet

Opravdová realita je mnohem podivnější než fikce, zejména pokud jde o otevřené a přiznávané plány velkých biotechnologických společností do budoucna. Jeden takový případ se týká společnosti známé jako ProdiGene, jejíž představitelé již v roce 2002 byli obžalováni http://www.gmwatch.org/latest-listing/41-2002/3278-prodigene-officials-may-face-jailcontamination-could-be-aids-vaccine-or-blood-thickener za to, že kontaminovali tradiční potraviny „biofarmaceutickými“ plodinami, v nichž se pěstují farmaceutické a vakcinální komponenty spjaté s AIDS, cukrovkou a průjmem.

Společnost, která kontaminovala 500 000 bušlů sóji svou biofarmaceutickou kukuřicí, obsahující lékové a vakcínové komponenty spjaté se smrtelnými chorobami, byla potrestána organizací USDA (Americké ministerstvo zemědělství) drobnou pokutou 500 000 dolarů (je to ta samá vládní organizace, která vydává speciální rychlá schválení plodinám od Monsanta a ignoruje nehoráznou nevšímavost této společnosti k jejím zákonným omezením). Jak se ukazuje, farmaceutické plodiny byly přimíseny do tradičních plodin a bez vědomí farmářů byly zasazeny pro lidskou spotřebu. USDA však tvrdí, že tyto plodiny byly konfiskovány.

Po pokutě a několika málo tiskových informacích na toto téma se společnost ProdiGene rozhodla nikoliv se omluvit, nýbrž rozšířit svou misi. V kombinaci s Dow AgroSciences prohlásila, že do 10 let hodlají dosáhnout 200 miliard dolarů zisku na biofarmaceutických plodinách. Odhadují rovněž, že 10% americké kukuřice bude biofarmaceutické povahy.

Jinými slovy, kukuřice bude moci obsahovat skryté nanovakcíny, antibiotika, antidepresíva, nebo jakoukoli formu farmaceutických drog. Jedna společnost v Kalifornii dokonce vytvořila spermicidální kukuřici, která má být použita jako masová antikoncepce. V článku „Spermicidální snídaňové cereálie“ na AlterNetu se jeho autor Carmel Ruiz-Marrero ptá http://list.uvm.edu/cgi-bin/wa?A2=SCIENCE-FOR-THE-PEOPLE;tMvn3g;20050328214136-0800 :
"Co by se mohlo stát, kdyby se antikoncepční kukuřice nebo antibiotická pšenice dostaly náhodou do supermarketu? To nikdo neví, ale to těmto agrobyznysům nezabrání ve vývoji těchto plodin.“
Vakcíny, léky a sterilizace na stůl národa?

Existence těchto technologií přivádí boj proti GMO na zcela novou úroveň. Mimo známé účinky GMO plodin, jako nádory, poškození DNA a další komplikace, by potraviny na vašem stole mohly brzy obsahovat farmaceutické drogy, jako např. statiny, ve snaze o„masovou léčbu“ veřejnosti. Taková snaha by byla pravděpodobně spojena i s jinými, jako je boj proti těm, kteří odmítají očkování, které by jim bylo podáno v jídle.

Může to znít absurdně, a je to tak, ale není to nic nového. Badatelé již dříve vyvinuli metodu, kdy by komáři mohli být „létající nosiče vakcíny“, aby očkovali rozsáhlá množství jednotlivců vakcínami bez jejich vědomí a souhlasu http://news.sciencemag.org/sciencenow/2010/03/researchers-turn-mosquitoes-into.html .
Jak řekl jeden mluvčí velké ekologické organizace:
„Stačí jediná chyba biotechnologické společnosti, a budeme mít v cereáliích k snídani lék předepsaný někomu jinému,“ řekl Larry Bohlen z Přátel Země, mezinárodní ekologické organizace.
Tato informace navazuje na nedávnou zprávu, že Monsanto nyní vlastní monumentální technologii „na umlčení genů“ pro farmaceutické užití na lidech http://www.naturalnews.com/037409_Monsanto_gene_silencing_pharmaceuticals.html . Obrovská biotechnologická společnost dokonce vytvořila nedávnou alianci s Alnylam Pharmaceuticals, Inc., http://finance.yahoo.com/news/alnylam-monsanto-form-strategic-alliance-120000117.html aby mohla začít tuto iniciativu. Samozřejmě, že Monsanto nechtělo ztratit příležitost k získání velké porce onoho masívního dvěstěmiliardového trhu s biofarmaceutickými plodinami.

I jiné korporace se snaží získat pořádný kus, a web molecularfarming.com přitom působí jako centrum pro farmáře, ochotné pronajmout svou půdu pro biofarmaceutické pokusy po celém světě. Investoři ve snaze získat síť v hodnotě 80 miliard pro příští léta se neustále snaží dostat do rukou rostoucí biofarmaceutické operace, aby mohli chrlit geneticky modifikované plodiny obsahující léky pro masovou spotřebu – a masový zisk. Dosud získávají kontrakty jako např. v Zimbabwe, aby mohli pokračovat ve svých operacích.

Stejně jako u obyčejných GMO, DDT a cigaret se experti domnívají, že skutečné působení biofarmaceutického růstu se možná projeví až o několik destiletí později.
„Co se bude muset stát, aby Ministerstvo zemědělství bralo vážně fakt, že milióny lidí již téměř začaly běžně konzumovat experimentální drogy a chemikálie?“ ptá se Brandon Keim z Rady pro odpovědnou genetiku v referenci na skandál s ProdiGene. „Pár senzačních úmrtí? Možná nárůst chorob, který bude patrný až o několik desetiletí později, až již bude příliš pozdě?“
Pokud se veřejnost stane více uvědomělou ohledně nebezpečí GMO s podporou a možným přijetím kalifornského zákona Prop 37 o povinném označování GMO potravin, možná že biofarmaceutické farmy nikdy nezaznamenají významný úspěch.

Explore More:


6 komentářů:

  1. za deset let budou manipulace GMo , genové manipulace lidského těla ,a některé transplantace mimo zákon a zakázané !

    OdpovědětVymazat
  2. Bombardujte ministerstva mejlama a splašte si zahrádku :)
    Hans

    OdpovědětVymazat
  3. za 1O let už tady většina nás nebude. za kráktou dobu bychom měli mít pod kůží čip a platit s ním cokoli, co lze klasickým způsobem koupit a nosit tak a ruce šelmy znamení, které připraví tě o duši tvou. Pokud pozbydeš duši svou, jak můžeš uchovat vůli svou vlastní?
    za 10 let už budeme snad všichni osvobození. Ti, kteří destruktivní zůstanou snad omylem, raději ať v jediný okamžik shoří a v popel se promění.
    za 10 let snad vše zlé již dávno v dobré bude obráceno v jednotě konstruktivních bytostí.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je tvůj plán , náš je jiný :-))

      Vymazat
  4. To, co vedou tenhle svět, jsou opravdu blázni a nemá cenu se jimi neustále zabývat. Leda v kontextu s tím, jak se jich zbavit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... posielam pusu milý Rockefelere. :-), máš prachy ojojoj dobre bude :-D

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.