18. dubna 2013

Míková z počasí na TV totálně blbne

Dík čtenáři za upozornění na další šikovný článek od Jaroslava Krejčího, dokazující zoufalství vykladačů počasí (:-)))

Nejen Míková, ale všichni televizní vykladači počítačových modelů se beznadějně snaží vyplnit svých pět či deset minut televizního plácání na téma počasí.  Což je dost těžké, až nemožné provést inteligentně (proto tam není třeba inteligentních lidí), vzhledem k tomu, že klimateroristé většinou udržují delší dobu setrvalý stav pohybu/klidu vzduchových mas o určité teplotě (tlak si dělají sami dle potřeby), na něž cvičně nebo destrukčně aplikují veškeré možné varianty počasí. Takže v každý jediný den se může odehrát v jedné zemi veškeré možné počasí od jasna přes oblačno po zataženo, místy přeháňky, místy trvalý déšť, na horách sníh atd., podle toho, jaký koktejl chemikálií, radiace a nuceného proudění si umanou klimateroristé namíchat na tom kterém malém či na větším území. Neb oni řídí počasí jak lokálně s přesností na (odhadem) desítky metrů, tak globálně.


Na mnoha cizích televizích už pochopili, že počasí je v podstatě každý den stejné, a že diváka nebaví, když moderátor odříkává zdlouhavě pro každý den na týden dopředu prakticky tutéž "předpověď" (čili plán klimateroristů). Takže vyřazují z provozu lidský faktor a nahrazují ho tabulkami a grafy, kde divák pochopí jediným pohledem. A z grafů většinou vyplývá, že klimateroristé plánují třeba na týden v podstatě stejné počasí. Většinou to stačí vyjádřit sluníčko, přes něj trochu mráček, pár kapek, a k tomu příliš se neměnící údaj o denní a noční teplotě. Tím je dána možnost, že lokálně se může stát v počasí cokoli, v jedné vesnici jasno a v sousední vesnici záplavy z přívalového deště, v jedné vesnici bezvětří a ve vedlejší tornádo, atd. atd.

A když se klimoušům pokusy nebudou dařit, nebo naopak budou velice dařit (třeba sněhové kalamity), klidně protáhnou situaci o další týden. A až budou chtít, nebo situace nepůjde už udržet, pak to zase změní, nejlépe na naprostý protiklad. 

Například nyní (po dlouhodobé blokádě arktické oscilace a udržování zimního počasí) to vypadá na režim udržování západního proudění a v jeho rámci na nácvik intenzívního vysoušení. Všimněte si těch umělých "front", co k nám už několik dní chodí každý den od západu. Za normálního počasí dříve západní fronty nosívaly vláhu od Atlantiku, ale právě teď se klimakonstruktérům zachtělo udržovat bordel v počasí tím, že z těch "front" schválně neprší. (Ony to nejsou staré dobré fronty, nýbrž pásy umělé oblačnosti udržující pohromadě vzduchové masy dle potřeb klimateroristů. Samozřejmě, když se jim zachce, mohou na nich spustit jakýkoli déšť, od mírných přeháněk po přívaly, rozdíl je jen v pár tunách chemikálií vysypaných na oblohu a v zapojení vhodných radarových či vysílačových frekvencí.)

Moje zahrádka po přemokření v minulém týdnu během dvou dnů vyschla na troud. Dokonce cesta, která tam vede, samá 20cm hluboká louže, zázračně vyschla během jediného dne, ještě předevčírem se tam nedalo s kolem projet ... Není pro ně problém mi tam nasměrovat vysoušecí frekvenci (:-))), či malé tornádo ... před pár dny se mi tam z ničeho nic, z hezkého počasí zatočil vítr tak, že serval z jahod prorostlou fólii, která tam fakt pevně dva roky držela ... pak zase bezvětří. Z toho je zřejmé, že na mou zahrádku (obloženou orgonitem) jsou klimatické zbraně zaměřeny s přesností na metry. Ale nevadí, je tam krásně (:-)))    

Zdraví Orgonet  


Převzato: http://jaroslavkrejci.blog.idnes.cz/c/329778/Mikova-z-pocasi-na-CT-totalne-blbne.html


Míková z počasí na ČT totálně blbne

Už nějakou dobu čekám jaro, protože je to v dubnu normální. Takže se dívám na předpovědi. Je zajímavé, co tam někdy je. Třeba v pátek jsem se na ČT dozvěděl, že Moravské úvaly nejsou nížiny, ale „horské oblasti“, čili pohoří! Možná by se paní Taťána Míková měla vrátit na základní školu a znovu se učit zeměpis. Nebo říct divákům, z kterého jiného důvodu mluví takové nebetyčné hlouposti a předává je široké veřejnosti. Protože takhle vypadá, mírně řečeno, skutečně jako blbka, která není na svém místě.

Danou předpověď si můžete přehrát v iVysílání České televize. Odkaz zde. Vše se odehrává v čase cca 0:30 a kousek dál, kdy Míková ukazuje radarové snímky. Tam jsou vidět srážky na jižní Moravě, které během dne zajímavým způsobem sílí. Doslovně cituji její odborný komentář k radarovým snímkům:
...Teď už se ale díváme na odpolední radarové odrazy a na nich je dobře vidět, jak narůstá to pásmo sněhu s deštěm, případně srážek smíšených anebo sněhových v horských oblastech. To všechno stále na východě republiky...“
Míková přitom ukazovala na nížinatou jižní Moravu, kde nicméně srážky místně narůstaly tolik, jako kdyby to byly hory... Je ale nejlepší, když to vystoupení člověk vidí na vlastní oči, proto jsem výše umístil odkaz na zmiňovanou relaci předpovědi počasí.
Paní Míková, podívejte se na tu mapku pohoří a nížin a řekněte, kde v prostoru úvalů vidíte ty vaše „horské oblasti“! A taky mi vysvětlete, jak je možné, že srážky nejvíc narůstají v nížinách a pak teprve trochu v horách, jak je to vidět na radaru. Nevím, jestli jsem větší blbec já, vy, nebo učitelé a knihy, co mě učily. Mě ve škole učili, jak v horách je často více srážek, protože hory vytlačují vzduch vzhůru a pak se nad horami tvoří orografická oblačnost. Ani jsem na to skoro nepotřeboval školu, abych to věděl, protože mě počasí dříve velice bavilo a četl jsem o tom i odborné knihy. Možná jste četla úplně stejné knihy. Takže, vysvětlete mi prosím:
  • Od kdy jsou Moravské úvaly pohořím?
  • Od kdy a PROČ se nejvíc srážek tvoří v nížinách a postupují tak strašně pomalu, že způsobují na jednom místě celodenní sněžení a na druhém (nedaleko) nic, protože se srážkové pole nehýbe?
  • Proč se to stejné srážkové pole (a dnes skoro každé další, i oblačnost) jakoby „inteligentně“ řadí do rovných pásů a tím lokálně způsobuje větší srážky a větší škody?
  • Platí ještě pravidla atmosféry, o kterých jsem četl v odborných knihách a zabíjel tím čas, nebo se za chvíli při novém řádu po Asperatu dočkáme dalších nových mraků, tentokrát s černobílými puntíčky? Já jen, že se v té atmosféře dějí divné změny, mraky vypadají a chovají se divně. Světová meteorologická organizace musela pozměnit seznam známých druhů mraků, není jich 10 jako vždy dřív, ale již 11.
  • Co nebo kdo vás nutí dělat ze sebe takového blbce, že se s tím pohořím v úvalských nížinách musíte ztrapnit před každým průměrně inteligentním Čechem? Vždyť přece nemůžete být tak pitomá, abyste nevěděla, jestli je na jihu Moravy horský masiv nebo nížinná placka, přičemž ta nížina je naprosto nevhodná k místnímu rozvoji srážek......
Dík.
Jaroslav Krejčí|pondělí 8. duben 2013 01:00|karma článku: 14,38|přečteno: 2581 x






13 komentářů:

  1. Mně je pí Míková protivná už od dob, kdy nám stále přála "krásný i když oblačný večer", teď zase mele něco oblacích, v Česku už asi mraky nejsou. A k tomu všemu plácá nesmysly, jak je v článku uvedeno. Já ji vůbec nevěřím, za prachy bude vykládat, co jí je poručeno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holka taky splácí Wall Streetu "výhodnou" hypotéku, tak proč by nelhala, že ?

      Vymazat
  2. Milý Orgonete, moc děkuji za další články a věřím, že se Ti daří dobře.
    Včera při západu slunce na severu Čech - totálně zasprejované nebe. Silné chemočáry zářily na obloze ještě dlouho po západu.
    Jak je to teď s octováním, když nás vysušují? Má se stále octovat????
    Díky A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě že se má pořád octovat. A jestli o tom Orgonet nepíše, pořád mi vrtá hlavou proč, možná prostě nesmí nebo to není ten původní člověk. Nemyslím, že by tento web ONI nechali fungovat bez zásahu a omezení. Možná by zrušení bylo příliš nápadné, tak je zde snůška pravd, hodně zajímavých článků, nepravd a úplných pitomostí, aby nás to zmátlo.
      Původní Orgonet, kdyby mohl, by octování dál doporučoval. Jsem zvědavá, zda tento komentář bude vyvěšen.

      Vymazat
  3. mám pár vykopávek s Jánem Zákopčaníkem,zejména pikantní scénu,kdy si pri vysílání ležerně uvolnil gumičku na copu a při poznámce,že se musí člověk občas UVOLNIT,rozhodil svou MÁNIČKU a pokračoval v předpovědi...pak jeho dialog s Antonínem Přidalem,velmi prognostické,pak studiové uvahy při záplavách 2002...milý Jáno,bud zdráv ve své klidné ANONYMITĚ..

    OdpovědětVymazat
  4. Víte co je na tom nejlepší - že to stejně 99% lidí nezajímá a zajímat nebude. Takhle to vždy fungovalo. Takže jestli máte nějaké vědomosti, kterých můžete využít ve svůj prospěch, prosím, dělají to všichni " proroci ". Ale nutit lidi k zamyšlení, s tím se nedostanete ani na kraj lesa : )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni se pohnou,ale až jim bude hořet koudel za zadkem, nebo až jim půjde o život. Ale to je většinou už pozdě fi-bycha honit, že ?

      Vymazat
  5. Projev paní Míkové mě vždycky spíš uspával, než že by mi dal nějaké informace. Už docela dlouho na předpovědi počasí nekoukám vůbec - ráno vyhlédnu z okna a vidím, jak je... :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Právě jsem narazil na něco podivného na novinkách: http://www.novinky.cz/cestovani/299487-v-new-yorku-pozorovali-polarni-zari.html Jelikož nevím co si mám o tom myslet tak bych byl velice rád, kdyby se k tomu někdo vyjádřil. Proč je to divné: V prvé řadě, pokud vím, tak polární záře by měla v těchto zeměpisných polohách důsledkem už hodně silné sluneční erupce, která se v uplynulých dnech nějak nekonala (nejsilnější v posledním období byla M class aspoň co jsem si všimnul).. A další věc, neměla by být viditelná i v evropě? Třeba i v ČR když NY je o dost více na jih? A proč se píše "nad částí NY"? Je to vůbec polární záře? Pokud ano, tak by to znamenalo velmi silné poruchy magnetického pole země o kterých snad nikdo nemá vědět? I když se všichni snaží ututlat a otočit v nesmysl všechny teorie o magnetickém přepólování nemůže tento úkaz spíš podporovat teorii posunu magnetických pólů a s tím spojeného slábnoucího magnetického pole?
    Jen pro pobavení doporučuji přečíst pár komentářů.. je až směšné, jak jsou všichni slepí. Copak to není nikomu divné?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemůžou to být placené komentáře?

      Vymazat
  7. Pořady předpovědi počasí se točí kamerou tak, že hlasatel/moderátor stojí před kvalitně nasvícenou jednonarevnou plachtou a počítač pak místo té barvy vloží jiný obraz. Pomocí programu díky klíčování na barvu (většinou modrá) vloží za moderátora patřičné pozadí. Netýká se to jen pořadů o počasí, ale kde čeho. I třeba zpráv. Digitální technika umožnila dělat až zázraky s klíčováním na barvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takže my tam vidíme, co tam ve skutečnosti není. A jsou ti moderátoři vůbec praví ?

      Vymazat
  8. Televizi jsem před dvěma lety zrušil, takže ani předpovědi počasí nevídám, ale tuto jsem díky odkazu zkouknul. Musím se moderátorky zastat, protože v momentě, kdy mluví o horských oblastech, ukazuje na Beskydy. Mrkněte na mapu.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.