13. května 2013

I Britské listy šíří lež o globálním oteplování způsobeném člověkem

Díky Radkovi za sepsání tohoto článku!!!
"Můžeš to tam plácnout prosím? Tahle kolektivní tupost ohledně CO2 mne vytáčí do běla. zatím čus"

Koncentrace CO2 v atmosféře překročila 400 ppm, děsí se v ČR vycházející Britské listy spolu s deníkem Guardian
(viz http://www.blisty.cz/art/68432.html)

Biologové mlčí, ekonom křičí

Následuje obvyklý výčet katastrof, které určitě přijdou, protože lidé spalováním fosilních paliv vrací hladinu tohoto pro rostliny životodárného plynu na prehistorickou úroveň. Kde se ale hladiny CO2 kolem 1000 ppm v atmosféře před pouhými několika milióny roků vzaly, když tady žádná průmyslová civilizace nebyla, už decentně neřeší.

Co víme je, že v tzv. holocénu zažívaly rostliny i zvířata zlaté časy. Vyšší teplota umožnila větší druhovou pestrost a rostliny prosperovaly tak, že všem zajistily hojnost potravy.

Podle tohoto alarmistického článku může hladina 400 ppm dokonce za letošní o měsíc prodlouženou zimu. Je rozhodně zajímavé, že nejvíc v tomto smyslu nekřičí biologové a přírodovědci, ale ekonom Bob Ward, ředitel strategie na Grantham Research Institute on Climate Change na London School of Economics.

Říká:  
"Vytváříme prehistorické podnebí, v němž lidské společnosti budou čelit obrovským a potenciálně katastrofálním rizikům."

Spolu s dalšími v poslední době vycházejícími články o prospěšnosti geoingeneeringu je to další kamínek do skládačky, ze které se rýsuje pokus legalizovat dosud tajně prováděný postřik klimateroristy.

Alarmisté křičí, pěstitelé mlčí

Pokud je CO2 tak nebezpečný, proč se v profesionálních sklenících udržuje hladina CO2 na 1000 ppm, tedy jeho1000 molekul na 1 000 000 molekul dalších atmosférických plynů?

Je to jednoduché. Protože rostliny rychle rostou a jsou mohutnější. A je tu ještě jedna decentně zamlčovaná věc: spotřebují méně vody.

Cituji: 
"...v závislosti na relativní vlhkosti a teplotě, 100 či více molekul vody difunduje z listu na každou molekulu oxidu uhličitého, který difunduje dovnitř. A ne každá molekula oxidu uhličitého, která difunduje do listu, se zabuduje do cukru. V důsledku toho rostliny vyžadují mnoho set gramů vody, aby vyprodukovaly jeden gram biomasy rostliny, převážně cukrů.
Když je ve vzduchu více oxidu uhličitého, tak rostliny, hnány potřebou udržet si vodu, vytváří méně pórů na listech. To snižuje množství vody, které je rostlina nucena vydýchat, a rostlinám to umožňuje lépe se vyrovnat se suchem."

Co dodat. Úpravy klimatu pomocí leteckých tankerů KC 135 atd. je zbytečná, nebezpečná a pro obyvatelstvo euroamerického civilizačního okruhu depresívní. Někomu se to zřejmě hodí. Nebo spíše jeho už beztak nadité peněžence.

r.m.

Tady je několik velmi výmluvných grafů http://www.klimaskeptik.cz/co-rika-veda/potraviny/
GRAF1: Pokusy ukazují, že při vyšší koncentraci CO2 rostliny více rostou. Příčinou je jev zvaný fotosyntéza. Oxid uhličitý je potravou pro rostliny. [1]



GRAF 2: Satelity ukazují, že od počátku 80.let díky nárůstu teplot a hladin CO2 došlo k "zezelenání planety". Prodloužilo se vegetační období. V Severní Americe se prodloužilo o 12 ± 5 dnů a v Eurasii o 18 ± 4 dnů. Díky tomu máme lepší zemědělské úrody. [2]

(Více grafů na uvedeném odkaze.)

10 komentářů:

  1. Sem těm dementům z BL před dvěmi dny napsal, aby laskavě v rámci vyváženosti uveřejnili opačné stanovisko na CO2. Když už mají plnou hubu té demokracie a vyváženosti v informovanosti lidí.
    Jak se dalo čekat, ticho po pěšině.
    Six

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je současný trend vlád a médií - mlčet jako hrob, když se lidé ptají ! Globalisté chtějí výhradně jen to, abyste mysleli a konali pole jejich interpretace světa a života v něm ! Ptát se, vznášet námitky, nebo dokonce protestovat bude v jejich systému nežádoucí ba snad i trestné !

      Vymazat
    2. ve vládách jsou většinou zarytí materialisté, stejně tak v médiiích, takže ani netuší že se něco děje

      Vymazat
    3. Alespoň ti vrcholoví kápo zcela jistě vědí "vo co go" moc dobře. A pro dobré bydlo si pálit prsty nebudou !!!

      Vymazat
  2. Pořád mi vrtalo hlavou, proč je CO2 škodlivé, když by k jeho likvidaci stačilo vysadit víc rostlin, ale to by pak bylo i víc kyslíku, a lidé by nebyli tak nemocní, takže by z toho neplynuly žádné zisky. A to jsem ani netušila, že rostliny by byly zdravější.

    OdpovědětVymazat
  3. Klasika - to se jim přece nehodí do krámu, aby rostliny dobře prospívaly a lidé měli dostatek potravy...

    OdpovědětVymazat
  4. A vzhľadom na to, že sme prevažne plodojedi potrebujeme silnejšie rastliny, aby maly viac plodov.

    Komu to ešte všetko nedošlo tak......jeho chyba.

    OdpovědětVymazat
  5. toto mi vrtá hlavou už dlouho, že lesy a rostliny na vyšší dávky CO2 prostě víc porostou, tak kde je problém :)
    -vlk-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi globalisté nechtějí mít džungle tam, kde zatím nejsou :-)))

      Vymazat
  6. http://inner-light.ning.com/video/galaktick-federace-a-co-n-s-ek-v-budoucnosti?xg_source=activity

    http://inner-light.ning.com/forum/topics/finan-n-syst-m-silov-m-ka?xg_source=activity

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.