10. srpna 2009

Kam se letos poděly hurikány?


Loni touhle dobou v žádném zpravodajství nechyběly údaje o hurikánech ohrožujících USA a státy v Mexickém zálivu a Karibiku. A letos nic. Jak je to možné? Jaká je to s letošní hurikánovou sezónou, která má trvat od května do října? Hledám na netu a vidím, že zatím je silně podnormální. Že by to souviselo se zvýšenou intenzitou (uměle vytvářených) extrémních klimatických jevů v Evropě?

Stručně pár údajů z amerického Státního hurikánového centra na Floridě. (Pokud tomu dobře rozumím, sledované jevy = cyklóny mají několik stupňů síly, nejnižší je tropická deprese, nejvyšší je hurikán. Podrobné údaje o tématu třeba na odkazech na české články níže.)

Měsíční úhrny sledovaných jevů - 2009

Květen: žádná bouře. Je to poprvé od r. 1999. 
Červen: jedna tropická deprese a jeden pojmenovaný hurikán. Pomalý start sezóny, průměr v červnu je 3 pojmenované bouře. 
Červenec: celkem 6 sledovaných jevů (tropické deprese, tropické bouře, hurikány).
Srpen: Dosud jeden sledovaný hurikán, zeslábl. V tomto okamžiku žádný sledovaný jev.
Tento začátek sezóny je šestý nejslabší od r. 1971, odkdy se vedou přesné záznamy.

NOAA, která vydává každoroční hurikánové předpovědi, po tomto začátku v prohlášení 6. srpna 09 výrazně snížila své katastrofické odhady. Nicméně nabádá Američany, aby byli připraveni, hurikány ani po slabém začátku sezóny nejsou vyloučeny.

Opět tedy nevychází předpověď (plán?) „globálních oteplovačů“, že hurikánů bude každoročně přibývat. Po rekordní sezóně r. 2005 následovaly podprůměrné i průměrné sezóny. letošní je zatím silně podnormální. NOAA konstatuje, že příčinou dosavadní snížené tvorby cyklónů je letošní průběh oteplujícího klimatického jevu El Niňo. 

A já k tomu mám spekulaci, že možná také záleží na právě probíhajících projektech vojenských klimateroristů. Možná že letos nemají v plánu hurikány, ale jsou zaměstnáni destruktivními aktivitami v Evropě (manipulace tryskového proudění – odvracení srážek od Španělska a jejich intenzifikace v jiných částech Evropy, atd.) Asi přce jenom nestíhají obojí najednou.
Zdroje v angličtině a související informace v češtině:




7 komentářů:

  1. Vážení, o tom to vôbec nie je. Pripúšťam, že snahy o ovplyvňovanie počasia boli, sú a budú. Ale všetko to na tej našej malej Zemi funguje úplne inak.
    Prajem veľa úspechov.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak pověz/naznač, jak to funguje!

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer, nechcem sa hrať na génia, je to len môj názor. Vesmírne energie pôsobia na našu Zem neustále. Veľkou mierou ovplyvňujú toto pôsobenie aj planéty našej slnečnej sústavy čiže aj počasie. Nie konštelácie planét, ale postavenie planét k určitému bodu vo vesmíre resp. bodom uvoľňovania vesmírnych energií. V súčasnosti si myslím maximálne začína pôsobiť a niekoľko rokov ešte bude planéta Urán. Skúste si zalistovať do histórie postavenia planéty Pluto versus udalosti v daných fázach postavenia a možno Vám to "poví/naznačí, jak to funguje"!
    Pekný večer.

    OdpovědětVymazat
  4. S působením vesmírných energií máš určitě pravdu. Taky naše staré dobré Slunce pořád má do toho nejvíc co mluvit. Nicméně ti "klimaorganizátoři" do počasí taky pořád vrtají a nedá se říct, že by se jim to nedařilo.

    OdpovědětVymazat
  5. Ak sa im aj darí, tak s obrovskými nákladmi. Počasie sa dá ovplyvňovať usmerňovaním vesmírnych energií. Ale o tom niekedy nabudúce, až bude ľudstvo duchovne vyspelejšie, alebo ak príde ten správny čas...

    OdpovědětVymazat
  6. Na náklady nemusejí hledět, jejich finanční zdroje jsou zatím neomezené. A k těm vesmírným energiím a volné energii asi mají přístup, ale snaží se v něm lidstvu všemožně zabránit. Viz stíhání a umlčování lidí, kteří o těch energiích něco vědí a snaží se to zveřejnit.

    OdpovědětVymazat
  7. Počet hurikánů je největší za... http://www.novinky.cz/zahranicni/176301-pocet-hurikanu-je-nejvetsi-za-poslednich-tisic-let.html

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.