25. dubna 2010

Tisk již přiznává, že sopečný oblak neexistoval

Oblak popela, který nikdy neexistoval: Vulkanický mrak nad UK byl jenom 1/20 limitu pro bezpečné létání, k zákazu vedly omyly

Daily Mail, David Rose, Matt Sandy, Simon MacGee, 25. 4. 2010
Překlad: Orgonet

Mail on Sunday může dnes odhalit plný rozsah zmatku s velkým uzavřením leteckého prostoru, který stál aerolinie 1,3 miliardy liber a kvůli němuž 150 000 Britů zůstalo někde trčet – to vše pro údajný oblak sopečného popela, který po celých 5 dní, kdy byly zakázány lety, byl tak tenký, že byl neviditelný.

Jak správně ukazují poprvé publikované satelitní obrázky tzv. „aerosolového indexu“, obloha nad Británií byla naprosto jasná a prostá popela z islandské sopky Eyjafjallajoekull. 
 
Pátrání provedená našimi novinami objevila:

  • Pokusy měřit hustotu popela byly narušeny, protože hlavní letoun používaný Meteorologickým ústavem pro tento účel právě nelétal, aby mohl dostat nový nátěr.
  • Počítače Meteorologického ústavu, které již dříve předpověděly pro minulý rok „léto vhodné pro grilování“ a pro letošek mírnou zimu, vyprodukovaly spoustu map předpovídajících, že popel pokryje rozsáhlé území, které se může rozkládat od Ruska až po Newfoundland. Ale nad většinou území vůbec žádný prach nebyl, a žádný nebyl vidět ani na satelitech.
  • I když nad Británií v průběhu letového zákazu bylo trochu prachu, maximální hustota naměřená vědci byla jenom dvacetinou toho, co je bezpečného limitu, o němž nyní rozhodli vědci, vláda a výrobci letadel a motorů.
„Nikdy jsme nepochopili, proč byl vydán plošný zákaz – něco, co by se v jiných částech světa nestalo,“ řekl včera odpovědný zástupce aerolinií.
 
„Bezpečnost je vždy naší prioritou, ale toto bylo šíleně přehnané. Jak s postupem času opatření byla odvolávána, stále více nás znepokojovalo, že tato politika byla založena na teoretických modelech, které měly malý podklad v realitě.“

 
A Jim McKenna, vedoucí úřadu pro civilní letectví, připustil včera večer: „Je zřejmé, že na počátku krize byl nedostatek přesných údajů. Je také pravda, že po určitou dobu byla hustota prachu nad UK téměř nedetekovatelná.“

 
McKenna řekl, že letecký průmysl „odmítl uznat, že by v souvislosti s islandskou sopkou byl nějaký problém.“ Trval na tom, že nebylo nic, co mohly úřady učinit jinak, aby zamezily zákazu létání. Ale dodal, že základní změny budou nyní v tom, že se zajistí, aby se podobná věc nemohla v podobné situaci opakovat.

 
Rozhodnutí uzavřít britský vzdušný prostor bylo přijato poprvé 15. dubna letovou kontrolou NATS. Příčinou byla katastrofální interakce mezi dvěma oddělenými přístupy, kdy jeden se zabývá letectvím a druhý předpovědí popela.

 
Obojí bylo kupodivu odlišné od opatření, která se provádějí v jiných zemích, kde je létání dotčeno vulkány, jako např. v USA. 



Atd. atd.

Pozn. Orgonet: 
Atd. atd. Dále se v článku probírají přístupy k létání a popelu, což z mého hlediska už není zajímavé, tak to dál nepřekládám. 
Prostě Britové spolu s celou Evropou nechali nachytat na propagandu vojska, které potřebovalo uzemnit celoevropský letový provoz, tak vyvolalo falešný poplach se sopkou, jak se zde již psalo, přičemž hlavní údajný "oblak" samo vyrobilo prostřednictvím nějakých ampulí vyvíjejích SO2, nebo čeho, však mají arzenál nevyčerpatelný. Tímto způsobem se tom se ovšem nikdy mluvit nebude, aspoň ne v běžných médiích.

12 komentářů:

  1. Nelítaj vám práškaři nad hlavama teď nějak častějc, nebo se to děje jen tady? Tady je to dost extrémní nárůst, navíc nikde v okolí žádný CB..

    OdpovědětVymazat
  2. tuto sobotu a nedeli extrém, ještě jsem tady nad vesnicí dosud neviděl, co dneska (5 letounů na obloze najednou, pozorováno i víckrát)

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes přes noc všechno možné hořelo...

    Nevím, kdo to působí - jestli je to z vesmíru nebo něco zapnuly, ale jakmile příslušné záření je tu, tvoří se ta specifická vysoká oblačnost.

    Neumím říct, zda je to jen práškováním. Ale dnes jsem a včera viděl cca 5 letadel beze stopy nebo téměř beze stopy, z toho 3 letěla v přibližně ve stejné výšce jako ty, co dělaly stopu skrz celou viditelnou oblohu a zůstavali po nich ty klasické "shluky ledových krystalků". 90% letadel, které jsem zaznamenal, dělala hooodně dlouhé čáry, které se ale nerozplynuly/nevytratili, ale zůstali v podobě oněch "formací vysoké oblačnosti".

    Co to sleduju, tak se práškuje a zároveň to souvisí s nějakým zářením (neumím říct, zda HAARP nebo něco jiného). Prostě, to co vidíme na obloze má minimálně 2 složky a jistě se dá připočítat i různé meteorologické radary apod.

    Otázka práškování není jen baryum, hliník apod., ale i druh záření a množství spalin z letadel, ať už jsou to jen spaliny případně další "adjektiva".

    Přirovnání: dokud nebylo hodně aut, tak jsme o přízemním ozónu, tak neslyšeli.

    Jsem ovšem nasrán, takže bude zase něco padat. Omlouvám se civilizaci, ale takto jsem naprogramován.

    OdpovědětVymazat
  4. Musím říct, že lze vidět najednou i sedm letadel - pořídila jsem pár obrázků - nemají žádná okna, jsou bílé barvy. Během dvaceti minut sprejování se zvedá chladný vítr.
    KDO PROBŮH DOVOLUJE LÉTAT NA ÚZEMÍ ČR A UPRAVOVAT POČASÍ ?! Nechce se mi věřit, že nikdo z vlády nemá ani ponětí !!
    Mám vztek.......

    OdpovědětVymazat
  5. U nás jsem si všiml pravého opaku, pár dní co létají letadla tak za nimi zůstává contrails. Po několik dní jejich stopy hned mizely, dokonce byla modrá obloha. Až dneska začali pomalu navečer sprejovat, ale opravdu jenom málo, jsem zvědavý jak to bude zítra. Hádám že bude mléko

    Takhle to bylo ve Vsetíně, Valašském meziříčí a Rožnově.

    OdpovědětVymazat
  6. Lítají všude, stačí se párkrát přes den podívat na http://portalh.chmi.cz/http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/

    OdpovědětVymazat
  7. Zlatý počítače. Možná by to měli dělat častějc. Byl by klid, čisto a lidi by cestovali vlakem nebo by si konečně všimli, jak je u nich doma hezky. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. od kedy zase lietajú je na oblohe bordel...neviem či je to ho viac, až tak dlho to nesledujem, každopádne každé lietadlo čo preletí zanecháva čiaru cez celú oblohu
    ~Lamka

    OdpovědětVymazat
  9. To práškování vidím čím dál víc...den ode dne je se mi zdá,že je toho víc a víc...a to jsem z jížní Moravy a léta to tady aj brzo ráno,odpoledne,prostě furt...poslední dobou mně aj bolí hlava.

    Btw..jenom jsem se chtěl ukázat jeden zadní obal jednoho CD...
    http://www.freecovers.net/preview/1/707e27c743e5e0c32deaa1b74977bbae/big.jpg
    Zdá se mi to nebo na obloze jsou chemtrails..?Ono je to z roku 1987,to už by bylo asi hodně dávno....

    OdpovědětVymazat
  10. hezky pekne . driv nez tady:
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/198635-zadny-mrak-z-islandske-sopky-nebyl-tvrdi-britove.html

    OdpovědětVymazat
  11. A taky si všimněte, že zkoušeli tu novou hypersonickou zbraň 19.4., možná jen potřebovali volný koridor a kdo jiný jim to měl umožnit než spojenci z NATO.

    OdpovědětVymazat
  12. http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/198906-supertajna-zbran-pentagonu-vyvinula-rychlost-20-mach-a-zmizela.html

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.