10. listopadu 2010

Letištní kontroly sexuálně obtěžují cestující


Letištní kontroly sexuálně obtěžují cestující

Josef Watson, Prison Planet, 10. 11. 2010
Překlad: Orgonet
Navzdory mnoha zprávám, že pracovníci TSA (Transport Security Agency – Dopravní bezpečnostní agentura) osahávají, promačkávají, sexuálně obtěžují a napadají  cestující v celostátně rozšířené epidemii týrání, webová stránka WSA.gov prohlašuje, že nedochází k vůbec žádným případům osahávání či dokonce mačkání, a že pracovníci TSA jsou ve své povinnosti naprosto „profesionální“. 

Toto prohlášení se nachází na webových stránkách TSA http://blog.tsa.gov/2010/11/white-house-blog-backscatter-back-story.html?showComment=1289329969182#c8438617926094279566 , které sledují zprávy o TSA a letištní bezpečnosti.

Když jsem se ptal Boba, bloggera TSA, proč vyvěšuje takové zprávy a nepíše o tom, jak agentura TSA sexuálně napadá cestující, kteří si nepřejí být ozařování netestovanými přistroji, obsluhovanými chabě vycvičeným personálem, odpověděl mi toto:

„Na letištích nedochází k žádnému laskání, mačkání, osahávání, a jiným formám sexuálního napadání. Jsou tam profesionální pracovníci, kteří provádějí postupy, k nimž byli vycvičeni kvůli bezpečnosti leteckého provozu.“

Toto prohlášení je samozřejmě naprosto lživé, a slouží k potlačení masívního odporu proti invazívním novým letištním bezpečnostním opatřením, který je veden mnohými význačnými leteckými a pilotními asociacemi. http://www.prisonplanet.com/worlds-pilots-reject-naked-body-scanners-over-radiation-danger-privacy-breach.html
 
Nová „poplácávací“ opatření TSA, zavedená koncem minulého měsíce pro lidi, kteří odmítnou nebezpečné skenování nahého těla, znamenají, že pracovníci TSA užívají svých dlaní a doslova drží v dlaních a mačkají ženám prsy a mužům varlata. Jak se praví ve zprávě USA Today z minulého týdne, „prohlídka znamená, že ti, kteří ji prováději, se musejí dotýkat prsů a genitálií cestujících. http://travel.usatoday.com/flights/2010-10-29-tsa-pat-downs_N.htm
 
Video ukazuje, jak vypadá tato procedura. 

Pilot Michael Roberts z ExpressJet Airlines řekl nedávno CNN, že při svých průchodech letištní bezpečnostní kontrolou viděl na vlastní oči, jak byli cestující „agresívě“ osaháváni a „laskáni“. „Nejenže poplácávají lidem ruce a nohy, ale také je mačkají, ohmatávají a rýpají do nich.“

Roberts píše o tom, jak zacházeli s ním, a vypráví příběh, jak byl vyslýchán a jak mu bylo vyhrožováno ztrátou zaměstnání, když odmítne nechat se ohmatávat pracovníky TSA.

A nemyslete si, že sexuální obtěžování cestujících na letištích je jevem z poslední doby. Již v roce 2002 jsme přinesli příběh o tom, jak těhotná manželka Nicholase Monahana přišla o své dítě po traumatické zkušenosti, během níž jí byla agresívně promačávána prsa pracovníky TSA a byla donucena zvednout si sukni před očima stovek dalších pasažérů. Monahan, který si stěžoval na brutální zacházení se svou manželkou, byl za to posazen do letištního vězení a šok jeho manželky vedl k tomu, že potratila.

Jedna z našich zaměstnankyň byla také podrobena sexuálnímu obtěžování rukama muže – pracovníka TSA, který osahával a hladil její prsa a genitálie, a poté se pokusil dělat totéž její 8leté dceři.
Rituální zneužívání a ponižování nevinných cestujících rukama TSA trvá již nejméně 9 let. Téměř každý týden slýcháme příběhy od lidí, kteří prošli traumatickou a degradující zkušeností z rukou pitomců nejnižší úrovně v uniformách TSA.
(Chybí ještě 4 odstavce, brzy dodám.)

2 komentáře:

  1. To je pouze špička ledovce. Už to jede a nabírá to otáčky.

    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/kdo-ma-stazenou-hudbu-prijde-na-hranicich-o-pocitac_185799.html

    Zvláštní, že všichni to odmítají, kritizují, zvedají se hlasité protesty a situace se navzdory každý den zhoršuje. Jako by masivní šmírovací program ani neřídili lidé, ale stroje.

    Loki

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, tohle je taky výživné :-(
    http://www.abclinuxu.cz/blog/Robert/2009/10/eu-indect-projekt-pro-sledovani-chovani-obcanu

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.