10. června 2013

Slovenské radarové kruhy 10. 6. 2013

Slovenské radary Malý Javorník a Kojšovská Hola vydávají 10. 6. 2013 intenzívní radiační kruhy, aby naplnily klimateroristický plán záplav na Slovensku.

Zdroj snímku a animace: http://www.shmu.sk/sk/?page=977&cid=0



Prší tam slušně, v oblasti jsou viditelné "ostře řezané" haarpové kruhy, viz šipky (snímek z http://www.radareu.cz/)



24 komentářů:

  1. Nemohou výt ty kruhy způsobené skutečností, že radar skenuje mraky pod pod několika málo elevacemi? Pak by každá elevace namalovala jeden kruh.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aj keby, tak určite nie na mape hornej hranice oblačnosti, to je brutal

      Vymazat
  2. Ahoj,chcem vas poprosit:z akej stranky su robene tieto obrazky?

    OdpovědětVymazat
  3. Sledujem to od rána, okolo piatej večer som octovala, to išiel na nás dážď z 2 strán a vtedy malo shmu na nasu dedinu pisane silné zrážky a padlo par kvapiek, ale netrúfam si povedať či je to mojou zásluhou

    OdpovědětVymazat
  4. Dakujeme, dakujeme, ze aj nas na Slovensku trochu poinformujete. Som ocarena, ako to viete najst a zorientovat sa. Velmi Vam dakujem za Vasu zasluznu pracu. adal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nic není, stačí kliknout na stránky SHMÚ, viz odkaz v článku.

      Vymazat
    2. TY brďo fakt - Malý Javorník krúži ako veterná ružica a tu neďaleko Trenčína leje a leje.

      Vymazat
  5. Druhý snímek je z http://www.radareu.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. "Slovenské radary Malý Javorník a Kojšovská Hola vydávají 10. 6. 2013 intenzívní radiační kruhy, aby naplnily klimateroristický plán záplav na Slovensku."

    Sa ospravedlnujem ale autor tychto nadpisov sa ubera do moc bulvarneho stylu. druha polka nadpisu "aby naplnily klimateroristický plán záplav na Slovensku." je absolutne neopodstatnena, je to len domnienka a osobne presvedcenie, a naklonnost autora. Proste su tam nejake kruhy na radaroch. Bohvie za akym ucelom. Ale pistat o tom z takeho domneleho presvedcenia a prezentovat to ako fakt...mmmm.

    Znelo by to asi lepsie takto:
    "Slovenské radary Malý Javorník a Kojšovská Hola vydávají 10. 6. 2013 intenzívní radiační kruhy, myslim si, ze za ucelem naplneni klimateroristickeho plánu záplav na Slovensku."

    Mam rad tuto stranku mnoho zaujimavych informacii :) Len niektore nadpisy a osobne presvedcenia autora na zaklade pocitov a naklonnosti, vo mne vyvolavaju pocit klima-poplasneho-povrchneho-bulvaru.

    vdaka za vypocutie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (:-))) Máš pravdu, nechávám se strhnout, dám si pozor (:-)))

      Vymazat
    2. Pre: Anonymní 11.června 2013 10:11

      Kritizovať to vie každý.. A diktovať ako písať nadpisy,tak to je trošku zarážajúce...Zrejme si pestuješ svoje EGO.... MS...

      Vymazat
    3. Někdo si pěstuje špatné EKG někdo zase EGO :-)

      Vymazat
  7. To docela chapu-pokud se tim zabyvate intenzivne dlouhodobe,prosevate a propojujete data co spolu souvisi,odkoukano na nebe tisice analytickych pohledu,mate pocit ze vam hodne lidi rozumi..stripky se kazdym rokem spojujou do zretelnyho obrazu a tak se obcas prihodi ze se evidentni veci vysvetlujou bez dlouhych litanii,nejkratsi cestou :-) R.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím, práve som napísala riaditeľovi SHMÚ, že sa mi tie snímky nezdajú. Prosím ho o vyjadrenie.

    OdpovědětVymazat
  9. A tu je odpoveď zo SHMÚ:
    Dobrý deň,

    útvary pripomínajúce kruhy na našich družicových snímkoch sú dôsledkom neúplného softvérového odstránenia chýb radarových meraní.
    My naozaj máme 2 radary, jeden pri Bratislave a druhy pri Košiciach a ich merania sa zlučujú do jedného výsledného obrázku. Keď softvér celkom neodstráni šum a iné nedostatky, je možné rozoznať „kruhy“ ktoré ste videli.

    S pozdravom

    Jozef Csaplár

    OdpovědětVymazat
  10. Za posledný mesiac sa každý deň pozriem na shmú na radar Malý Javorník a je jedno, či ráno o 1h alebo poodede o 16h, v jednom kuse šlahá...Podla mňa to nie je normálne...A vždy v smere na Levice a dole na Balaton...yoshi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čím to asi bude? Od radaru Malý Javorník v smere na Levice a Balaton je Bratislava, čo je už pomerne veľké mesto, s množstvom vysielačov, ktoré rušia radarový signál... www.shmu.sk/sk/?page=1741#x126 Na radarových snímkach sa rušenie prejaví v podobe lúčov.

      Vymazat
  11. A ešte jedna odpoveď prišla, od riaditeľa:
    Dobrý deň pani .......,
    nejde o žiarenie ani o "divnú" oblačnosť, ale o chybu v radarovom meraní. Pri skenovaní radarom pri rôznych uhloch sklonu antény vznikol takýto, samozrejme nereálny obrázok.
    S pozdravom
    Martin Benko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je odpověď přesně ve stylu - operace se zdařila, ale pacient zemřel ! darebáci !

      Vymazat
  12. Ruky hore kto veri riaditelovi SHMU??? :) Uz len to by bolo, aby som viac veril riaditelovi SHMU, ako svojim pocitom :) Netreba rozmyslat a konat rozumom, a overovat si informacie, dokazovat sam sebe ci to tak je alebo nieje. Staci to citit, pretoze pocity idu z duse :)a dusa je od boha :)

    Peto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divné je už to, že ten údajný ředitel píše o družicových snímcích, když se jedná o údaje z pozemních radarů a ne z družic.

      Na druhou stranu: nedokonalé zpracování radarových údajů by tyhle kruhy dát mohlo.

      Vymazat
  13. Si robíte srandu? :D Kruhy na druhom obrázku sú výsledkom spájania fotiek z rôznych radarov, a na 1. fotke tie čiary rôznych farieb sú rušenie RLAN zariadení pracujúcich v 5 GHz pásme, ak chcete písať takéto články tak si najprv pozisťujte informácie napr. http://www.shmu.sk/sk/?page=1566 a ak si pozistujete viac meteo radary fungujú na frekvenciách 5,6 - 5,65 GHz preto sa dajú rušiť.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.