26. června 2013

Výroba umělého bouřkového mraku leteckým oséváním

Dobrý den,
Posílám foto a video  mraku , který mi snad vznikl přímo nad hlavou, zveřejnění ponechám na vaší úvaze.
Mrak ve skutečnosti vypadal na modré obloze dosti hrůzostrašně , ztmavl a jakoby se ani nepohyboval. Z jedné strany byl neustále doplňován spreyerama, ale díky hodinovému octování se ani deštík nekonal.
Velké poděkování za vedení nejlepšího blogu vám přeje čtenářka 

Orgonet: 
Díky za krásně zdokumentovaný postřeh! (Spousta lidí si vůbec nevšimne, i kdyby měli nad hlavou atomový výbuch.)

Jde o typické tvoření umělého bouřkového mraku, které lze vidět v letní sezóně poměrně často: nad mrakem jakoby nic sem tam proletí slabě čárující letadlo, které chemicky osévá a živí růst květákovitého/houbovitého mraku. Meteorologové pro něj mají pojmenování kumulonimbus, avšak dle mého si ho ani nezaslouží vzhledem ke své umělosti. Samozřejmě že může kumulonimbus vzniknout přirozeně, ale to by tam nad ním nesměla být ta letadýlka a nesměl by se tvořit z ničeho třeba přímo nad budějovickým náměstím... Přirozený kumulonimbus uvidíte dnes tak leda ve starých filmech, tak z 50. - 60. let ...

Typické je, že chemočára je pouze nad mrakem či těsně před ním a za ním, jinak letadlo sprejování vypíná (šetří (:-)). Čára je relativně tenká, nápadné rozpínání se nekoná, celé je to velmi nenápadné. Na fotkách (kliknutím zvětšíte) máte tyto čáry označeny.

Mrak táhne (pomocí umělé haarpové radiace ohřívající zemi pod mrakem) vodu od země, pomalu se nadouvá, díky pravidelně vsypávaným kondenzačním jádrům roste do ohromné výšky (což vidí ti, kteří ho sledují pár km ze strany. Pokud jste přímo pod ním, vidíte ho jako stále černější.) Čím výše se vyšlehá, tím větší kroupy stáhne. (V Americe dokážou bouřkové mraky vyhnat haarpem tak vysoko, že stáhnou kroupy jako softbalový míč. Když se pak tvoří takových mraků vedle sebe/na sobě současně několik, vzniká extrémní bouře, bleskové záplavy, závěje krup ...)

Pokud nedodáte takovému individuálnímu mraku ocet, chytnete velmi pravděpodobně místní přívalový slejvák i s kroupami na ploše třeba jen několika hektarů (čím výše se mrak naduje, tím větší kroupy.). Pokud dodáte ocet, buď ani nezaprší, nebo spadne jen příjemný zalejvací deštík.

Ocet dodáte nejsnadněji a nejrychleji vylitím na rozehřátou silnici/chodník. Celý útvar se  začne okamžitě a viditelně začne rozplývat jako cukrová vata či pěna v koupeli, šlehání "nedrží", a za nějakou čtvrthodinku celý útvar ztratí tvar a je po něm.

Octovací akcí nikomu žádnou újmu nezpůsobíte, vodu nikomu neukradnete, protože ta je v tomto případě stejně odpařována přímo v tom místě a tam zase spadne. Bez octa se jí vypaří víc, a tak jí víc i spadne. S octem se systém mraku zhroutí, takže toho tolik nespadne, protože toho ani tolik nemohli vypařit.

Resumé: Umělý sezónní mrak ideálně reagující na octování!!! Kdo ještě nevěří na ocet, nechť vyzkouší, až se mu nad hlavou začne tvořit tohle!!









Na videu už to vidíte v podstatě rozoctované - rozpadlé - okraje ztratily tvar, vznikla jakási řídká "vata", celé se to zploštilo ...
http://youtu.be/EyDvDmvNXrk






14 komentářů:

  1. http://freeglobe.parlamentnilisty.cz/Articles/3035-vedci-a-media-uz-otevrene-propaguji-manipulace-pocasi.aspx



    Média POPRVÉ PŘIPOUŠTĚJÍ GEOINŽENÝRING!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Doporučuji každému začít octovat pomocí zvlhčovače vzduchu. Je daleko účinější, než vypařovat ocet z ručníků nebo ho rozlévat po zemi. Odzkoušeno mnohokrát s 90% účinností. Návod najdete zde: http://octovani.webnode.cz/news/octovani-zvlhcovacem-/

    OdpovědětVymazat
  3. Když začneme ve městech a na vesnicích všichni čtenáři octovat s odpařovačem, nemají nárok na umělé tvoření potop a škaredého počasí. Litr octu stačí do odpařovače na 1 den. Výsledek nad očekávání. Všem doporučuji tuhle miniinvestici:

    http://octovani.webnode.cz/news/octovani-zvlhcovacem-/

    OdpovědětVymazat
  4. Koukl jsem na mapu a kolem Jirkova je několik jezer, nemůže být vyařování prováděno právě z nich? Nedalo by se udělat nějaký průzkum prostředí jezer?
    Honza J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč ne, když můžou vyvařovat mrak i z kašny na ČB náměstí (:-)))

      Vymazat
    2. :) Spíše jsem měl na mysli udělat průzkum a zapsat data, aspoň pokud se to opakuje častěji.
      Honza J.

      Vymazat
    3. Přesně tak ! Za Chvalšinama téměř denně vypařují dva rybníky. Jdou z nich mohutné páry i pod chemodekou, jako když se vaří voda v hrnci na plotně. Hladina se přitom hustě čeří, jakoby se voda v rybníce vařila.

      Vymazat
    4. Odpovídám ohledně polohy tvořeného mraku.Odhadem v jeho těsné blízkosti se nacházelo Kamencové jezero,vodní nádrž "Banda" a několik menších jezírek.Obrovské mraky zajímavých tvarů jsou zde k vidění často,zrovna včera jich bylo pět stejných vedle sebe,bohužel jsem nemohla fotit.Momentálně se valí velké hradby .Jdu octovat.

      Vymazat
    5. Jelikož nemám zkušenosti s komentáři,napsala jsem odpověď dvakrát,protože jsem myslela ,že jsem ji špatně odklikla.Uveřejněte prosím jen jednu z nich.S pozdravem čtenářka z Jirkova

      Vymazat
  5. Tak to by mě zajímalo, jak by zarytý meteo-urolog vysvětlil rozpad mraku typu cumulonimbus bez toho, aby z toho vypadla nějaká voda, kroupy, eventuelně hůlava z klesajícího vzduchu. Navíc ten ideálně kruhový tvar nad terénem, který není pro vznik takové oblačnosti zrovna příznivý, vypovídá za vše...

    Pepé.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, octování je super! Octuji nejen v Praze ale i na chalupě u čb. ORGO nechceš se stavit na čaj. Pa

    OdpovědětVymazat
  7. ad chvalšiny.
    natočte prosím videozáznam.
    Díky Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na to nemám čas, ani potřebné kvalitní foto vybavení, ale snad se někdo, kdo ho má více, najde. Ty rybníky jsou vlastně 3. Dva jsou kousek (1-2 km) za Chvalšinami po straně silnice vedoucí z Chvalšin do Brloha. A ten třetí je na začátku obce Borová o asi 2 km výše nad těmi dvěma naznačenými. Chce to natočit tak mezi 5.a půl sedmou hodinou ranní. Tehdy je to nejlépe pro foto zachytitelné. V okolí Chvalšin jsou také neuveřitelné mlhy roztodivných tvarů, úrovní, vrstev nebo struktur jak nad loukami a pasoucími se kravami, tak nad lesy nebo nad domy a kostelem. Vše to vypadá tak bizarně, jakoby to bylo z jiného světa.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.