18. dubna 2015

Film na víkend: Hip hop pro seniory

Díky čtenáři za následující odkaz na fascinující film na víkend. 


Velice zajímavé a inspirující, možná zejména pro terapeuty pracujícími se starými lidmi, s nimiž se často střetávám a zde jim tímto vyslovují obrovský dík za jejich optimismus a trpělivost při jejich náročné práci (ne se mnou, ale až přijde čas, doufám, že se pro mě najde taky taková aktivní trenérka (:-))). 
=Orgonet=


Jeden svět: Hip Hop-eration / Hiphop-erace:



Může se soubor seniorů, jehož věkový průměr se blíží devadesátce a skoro všichni členové vlastní umělou kloubní náhradu, úspěšně zúčastnit hiphopové taneční soutěže?

Film sleduje fascinující cestu novozélandských nadšenců, kteří to se svým vystoupením chtějí dotáhnout až do Las Vegas. Životní elán a nadhled jim rozhodně nechybí. Díky pozitivnímu přístupu se jim daří překonávat i zdánlivě neřešitelné překážky a dokazovat, že věk je jen číslo a s humorem jde všechno lépe.

Oporou i blízkou přítelkyní je pro ně mladá manažerka a trenérka Billie, pro kterou představují překážky pouze výzvu na cestě s jasným cílem. Jak sama říká: „Pojedete všichni, i kdyby to bylo v urně." :-)

https://www.stream.cz/jeden-svet/10005375-hip-hop-eration-hiphop-erace


3 komentáře:

  1. noo,za pár mi bude 70 a celý život se potloukám tramp tempem,nikoliv cvalík cvalem, ostatně inteligentní herec Jan Tříska,který cválá svou denní utrapu před vlastní smrtí by měl vědět,že CHUZE,nikoliv BĚH je pro staré klouby zdravější...Pobaveně sleduji ty klusající na náplavce,obalené brýlemi na hlavě,měřidlem čehosi na paži,jak klusají před vlastní smrtí...Stejně umřou....

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s váma, já taktéž svůj celý více než půlstoletý život si udržuju své tempíčko, i když kolegyně mne přesvědčují, jak důležité je chodit třikrát týdně do posilovny a nevím co ještě... Brr, říkám si, odporně čichat pot svůj i druhých v uzavřených prostorách :-D Moc ráda spím - kde a kdy můžu, když nespím a nepracuju, jezdím po lese či louce na kole, pohodově turistikuju a stíhám u toho sbírat bylinky nebo kytky pro potěšení, plavu ve štěrkovnách a jezírcích alá paní radová, když prší, pustím si v obýváku do uší příšerně kýčovitou muziku a nechám tělo kroutit, jak je mu libo. To všechno činím tempem "kochacím", nikdy ne soutěžícím, nevidím v tom smysl, neboť se mám ráda a mám ráda život a on má rád mne. :) Až si mne bude chtít vzít do věčných lovišť, stejně si mne vezme :-D Ahojky všem pohodářům i těm druhým ;-) JaJi

    OdpovědětVymazat
  3. Odkaz nefunguje :-((

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.