18. května 2015

Pražská O2 aréna zpívá ruskou hymnu - umí to někdo vysvětlit?

Díky čtenářům za odkaz na trefný článek z Aeronetu.

Pražská O2 aréna zpívá ruskou hymnu – umí to někdo vysvětlit?

17. 5. 2015




Na semifinálový zápas USA-Rusko přišlo cca 15 tisíc lidí. Rusko vyhrálo 4:0 a ač jsem mu fandila nejen hokejově, přišla mi přinejmenším zvláštní jiná věc: že totiž celá pražská hala fandila Rusku a v závěru zpívala ruskou hymnu, až to vypadalo, jako by Rusko hrálo doma! Zatímco americké fanoušky aby jeden s lucernou hledal (však také když čt nějakou skupinku našla, udělala na ni dlouhý záběr). Ale ať mi někdo vysvětlí, jestli je možné, aby Rusko skoupilo všech cca 15 tisíc vstupenek a zajistilo si tak neúčast Čechů, Slováků či severských a jiných milovníků hokeje v publiku.
Pokud to možné není, tak ať mi někdo vysvětlí, proč po Ostravě i Praha fandila Rusku a nikoliv USA. Zajímá mě to, protože tento server (a nejen tento) je označován za kremelskou hlásnou troubu, zatímco český národ je podle všech průzkumů antiruský. Ale podle včerejšího publika to vypadalo, že hlásnou troubou Kremlu je celá pražská ČEZ aréna, tak z toho mám dilema, jestli 1) český národ je opravdu tak antiruský, jak to média tvrdí, 2) jestli tzv. proruské weby odvádějí tak „dobrou práci“, že ovlivnily i pražské hokejové publikum anebo 3) jestli to není tak, že český národ pořád ještě má vlastní rozum, bez ohledu na nějaké „proruské“ weby…. Předem děkuji za každý názor, který mi to vysvětlí.

A ještě bych se ráda zeptala, proč česká média, která tolik oslavují (samozřejmě zaslouženě!) českého hokejového génia a skvělou lidskou bytost Jaromíra Jágra, nepíší nic o jeho setkání s ruskými motorkáři, se kterými se jako vyznavač pravoslavné ruské církve sešel a pomodlil. Ale chápu, že taková zpráva by přímo volala i po označení Jágra za agenta Kremlu, tak se o tom raději nepíše nic. A média si ulevují alespoň tím, že si dělají srandu z této „proputinovské“ koláže.
Touto koláží se pyšní čeští putinovci. Jágr na Olšany zřejmě přibruslil a vítala ho Le Penová.  
Jinak samozřejmě, že Putin hokej a ruské výkony sleduje, ale na finále nepřijede a zápas Ruska s USA sledoval se stejným nadhledem, s jakým se projevuje v politickém dění.
Je mi celkem jedno, jestli Rusko večer nad Kanadou vyhraje – já jako výhru vnímám publikum pražské ČEZ arény.
– Pozorovatelka –   17.5.2015

27 komentářů:

  1. ... a tá pražská aréna je ešte pražská ?

    OdpovědětVymazat
  2. Je nová doba-Čech a Rus jedno jsou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě nedávno (25 let) tu byli Rosočeši, a dnes jsou tu Čechorusi, ani nevím odkud se tu vzali. Jen nejsou pořádně vidět, ale strašně rychle se množej :-)

      Vymazat
  3. http://www.muj-motiv.cz/tricka/

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som dakde cital ze tych rusov tam bolo fakt velmi vela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rus za dolárky i arénu v Praze vykoupí

      Vymazat
  5. Hmm, no tentokrát to neni nic nepochopitelného, přímá letecká linka z Moskvy do Karlových varů lítá často, ale z USA ?
    Nehledě nato že je to z USA o poznání dál.
    Snad jste nečekali převahu z USA ? Potom by to teprve bylo divný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by musela americká ambasáda zaplatit VŠ studenty, co umí anglicky, a ti by mohli suplovat americký publikum v Čechách. Ale Rus jim zřejmě vypálil rybník :-)

      Vymazat
  6. Asi by to chtělo zeptat se Kalouska ten to určitě bude vědět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při jeho trvalé hladince 15 promile alkoholu v krvi určitě ! :-) A ještě rád nad to přidá, jak jedna stará bába povídala ... :-)

      Vymazat
  7. Spíš si divačka měla všimnout toho, že se během Ruské hymny nepískalo, jako se to stalo prvně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepískat při hymně je akt úcty, vy nedovtipo

      Vymazat
  8. Vývoj...když jsem byl alergik vuči CCCP a jásal nad výkřiky šajbu,při tom,jak to ČSSR nandala CCCP v roce 1969...Tak nyní NEŠTĚNINUJI,JAKO zamrzlý tvor ve vývoji,logicky chápu vývojový posun českého národa k selskému rozumu,který má blíže k TAO,než ATLANTICKÝ PREDIKTOR dokáže vubec pochopit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Atlantický prediktor má v poslední době mozek jako programovaný robot. Tudíž nic dobrého ze sebe samého.

      Vymazat
  9. Tak to ráda vysvětlím. Jsou tu rozumní lidé , kterým naše americká ČT nevymyla mozky prostě proto , že už tu špínu nikdo nesleduje. Rusko těm vrahounům dalo parádně po čuně , tak si rozumní lidé rádi hymnu našeho osvoboditele zazpívali. Čím více dementních Šláfů lže o USANATOvrazích , tím více lidí jde s Ruskem. Ať se ta banda zaprodaných bezmozků v protektorátních médiích posere !

    OdpovědětVymazat
  10. Trefný název - pozorovatelka. Skôr by som tú činnosť nazval - špiónka!

    OdpovědětVymazat
  11. No to je vážně zvláštní, že na Rusko - Americkém utkání v Česku jsou slyšet především Ruští fanoušci :) Vsadil bych nevím co za to, že "Pozorovatelka" je Ruska žijící v Česku. Způsob přemýšlení a dialekt jaký používá mi na Češku ani trochu nesedí.

    OdpovědětVymazat
  12. Vysvětlení je jednoduché.
    Jen pečlivě sledovat publikum a hlavně obličeje-,,Pozorovatelko,,žádná záhada se nekoná.

    OdpovědětVymazat
  13. Pekná mystifikácia... kto z Čechov dnes pozná slová ruskej (nie sovietskej) hymny? Takže spievať mohli jedine Rusi, ktorí tam boli (a ktorých máte v Prahe viac, než by sa patrilo, za čo vás ľutujem)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rus je jako zastydlý američan, takže to zase tak zlé nebude. Když si s Rusem dáš stakan vodky, snese ti modré z nebe. Jen ho nesmíš nasrat, to hnedkaj letí nožiky nebo kulky.

      Vymazat
    2. Proč litovat? Prahu vzdy zivili i turisti.

      Vymazat
  14. Popravdě řečeno, mě taky zarazilo, že by tolik Čechů znalo slova ruské hymny? Ani já, stará ruštinou vybavená generace, tu novou neznám. Starou sovětskou sajuz něrušimyj znám bezpečně, to by se dalo i zaměnit, ale odkud by to vzali ti mladí, co jsou tam v hokejovém publiku? Leda že by jim promítali karaoke.
    A jak tak můžu porůznu sledovat, dost Čechů má mezery ve slovech své vlastní hymny... dřív neexistovalo školní dítě, co by neznalo slova naší hymny, a teď, zkuste se poptat ? (:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co když to karaoke měli na mobilech ? Pak by mohli synchronně řvát jako lvi bijící o mříže :-)

      Vymazat
  15. A tuhle znáte? Američan v brankovišti dá platný gool, ale nikde nikdy není záběr opakovaní gólu. Znáte kdy jindy neopakovali gól?

    OdpovědětVymazat
  16. Slová hymny mohli mať na mobile a zvonenia neviem to potvrdiť ale určite je zvonenie ja viem o takomto

    http://muzofon.com/search/%D0%BF%D0%B5%D1%81%D0%BD%D1%8F%20%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%8F%20%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0

    nezabúdajme na x priateľských stránok na soc.sietiach

    V prevahe určite boli Česi,Slovaci a potom až Rusi veď my na hokeji vždy dávali najavo nespokojnosť kolonizátorom či CCCP a teraz USA

    OdpovědětVymazat
  17. Troška som sa tam pohral mám aj hymnu do mobilu
    http://muzofon.com/search/%D0%93%D0%B8%D0%BC%D0%BD%20%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9%20%D0%A4%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.