19. května 2015

Přichází Washington k rozumu?

Přichází Washington k rozumu?

http://www.prisonplanet.com/is-washington-coming-to-its-senses.html

Paul Craig Roberts
Prison Planet.com
May 16, 2015
Překlad: Orgonet


Hodně se spekuluje o kvapné návštěvě státního tajemníka Johna Kerryho v Rusku po zdařilých oslavách vítězství 9. května. Kerry sice ignoroval oslavy 9. května, ale do Ruska jel a Putin svolil, že ho 12. května přijme.

Jak jde čas, vidíme, že Kerry 9. května sice ignoroval oslavy, ale o 3 dny později již kritizoval washingtonský loutkový režim na Ukrajině. (Pozn. Orgonet: psaly i novinky.cz: Kerry kritizoval Kyjev.)Dle toho, co je zatím známo, je možným vysvětlením, že Washigton opět přichází k rozumu. 



Pokud jste se podívali na 80minutové video s přehlídkou Dne vítězství, viděli jste, že tato oslava vyslala mocné poselství: Rusko je prvotřídní vojenskou velmocí, a je podporováno Čínou a Indií, jejichž vojáci pochodovali v přehlídce s ruskými.

Takže, zatímco stále méně významný Západ, pohlcený svou vlastní důležitosti, ignoroval oslavu vítězství nad Hitlerem, které mu umožnila Rudá armáda, byly tam přítomny v jednotě tři největší státy světa. Rusko má největší územní rozlohu, Čína a Indie, rovněž velké rozlohou, mají největší populaci na světě.

Oslavy v Moskvě ozřejmily, že Washingtonu se žalostně nepodařilo izolovat Rusko. Co Washington dokázal, je, že země BRICS se ještě více sjednotily.

Po pravé ruce Putina seděl čínský president, čímž oslava zcela objasnila i imbecilům z Obamova režimu, že Washington už dále nepředstavuje jedinou světovou moc.

Podívejme se nyní na vliv USA na vazalské státy Washingtonu v Evropě, základ amerického impéria. Evropané jsou si vědomi, že dva vojensky nejmocnější státy v historii nepřežily invazi do Ruska. Napoleon ztratil v Rusku svou Velkou armádu a Hitler ztratil Wehrmacht. Evropané zjistili, že jsou hnáni do konfliktu s Ruskem v zájmu washingtonské snahy být světovým hegemonem. Evropané si zvykli poslouchat Washington, ale když došlo k tomu, že jsou tlačeni do války s Ruskem, začali projevovat nesouhlas. Známky nezávislé evropské zahraniční politiky se objevily, když se Merkelová a Hollande sešli s Putinem, aby vyřešili ukrajinskou krizi inscenovanou Washingtonem.

Washington je nyní v situaci, kdy selhala americká politika izolace Ruska a vynořila se nezávislá zahraniční politika v Evropě, a tak vyslal Kerryho jako prosebníka k Putinovi, aby vypracoval způsob, jak zmírnit ukrajinskou krizi. Putin jako mírotvorce umožní Washingtonu zachovat si tvář. Ale nebude se to líbit neokonzervativcům ani vojenskému a bezpečnostnímu komplexu. Ti první masívně investovali do prohlášení Amerika Über Alles, ti druzí si dělali chutě na hojné příjmy z nové, studené či horké války.

Obama, Kerry a Cameron se nyní musejí stát kouzelníky. Musejí přejít od démonizace Putina ke spolupráci s ním. 

Když selhalo použití síly vůči Rusku, Západ nyní používá svádění. Jestliže lidé na Západě doufají, že uniknou z policejního státu, který vnutil Washington celému západnímu světu, musíme se modlit, aby Putin svádění nepodlehl.

Na Západě není vůdcovství světa. Je tam pouze sobectví a arogance. Západní "vůdcovství" je vykořisťovatelské. Západ okrádá ne-Západ a nyní se obrací i sám proti sobě tím, že vykrádá Irsko a Řecko, a dalšími cíli pro vyloupení jsou Itálie, Španělsko a Portugalsko. Sama americká veřejnost byla okradena o zaměstnání, naděje na kariéru a občanské svobody.

Ukazuje se, že západní model "demokratického kapitalismu" není ani demokratický ani to není kapitalismus, ale je to forma fašismu pod vládou oligarchie. Spojené státy jsou zemí, kde je změna režimu nejvíce potřebná.


Paul Craig Roberts byl asistujícím tajemníkem editora pro ekonomickou politiku Wall Street Journalu, sloupkařem v Bussines Week, Scripps Howard News Service, and Creators Syndicate. Má mnoho univerzitních ocenění. Jeho internetové sloupky přitahují celosvětovou pozornost. Je dostupná jeho nejnovější kniha, The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West  (Pád neregulovaného kapitalismu a ekonomický rozklad západu). 

11 komentářů:

  1. Žijeme v době, kdy je více žurnalistů a médií, než skutečných událostí a ty je tedy nutno vyrábět, aby bylo co prodávat.
    Mocnáři celého světa spolu úzce spolupracují a "hňětou máču a hňetou máču". Nebaštěte jim to a buďte v pohodě!

    OdpovědětVymazat
  2. To se jen někdo snaží upéct "politické dalamánky" jiným způsobem než obvykle. Co myslíte, budou někomu chutnat ( bude jim někdo věřit ) ?

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní19. května 2015 12:38

    Žijeme v době, kdy . . . /// Pravda, pravdoucí!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Nepřichází k rozumu, když pořádá Mejdan v Makedonii :((( Přes nemajdanutou Makedonii má jít plynovod z Ruska, jakmile bude majdanutá a dosazen loutkový prezident, bude trasa plynovodu zablokována.

    OdpovědětVymazat
  5. Proč se změnil přístup k RUSKU--jedno vysvětlení se dovíte na stránkách MATRIXU 2001 -.proč přijel Kerry za Putinem-co za tím
    vším má být.Jsou tam velmi zajímavé informace ohledně dění na planetě--mohu doporučit-LM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak !! :-)

      Kaštan

      Vymazat
    2. Laps Lock Chvátal má PLACENÉ stránky,na kterých OSUDOVĚ ujíždí...O to více si VÁŽÍM IRENY ANERI,co obětavě šoupe české titulky k analytikovi V.V. PJAKINOVI,jehož pondělní rozbor mi připomíná BRUCE LOCKHARTA,co jsem kdysi v roce 1953 na BBC poslouchal.Milý PJAKIN mi otevřel MNOHÉ souvislosti..http://aeronet.cz/news/dve-kridla-globalniho-prediktora-aneb-kdo-nam-vladne-a-jak-ho-pozname/ A tady je rozbor současný ...ZADARMO,BEZ CAPS LOCK http://leva-net.webnode.cz/products/rozkol-v-globalnim-prediktoru-dve-kridla-princip-tvurciho-konkurzu/

      Vymazat
    3. Okultní vzkazy mezi státní a globální elitou mohou také takové,jako nevinnoučké opuštění kluziště při kanadské hymně...

      Vymazat
    4. Mám podobné názory jako kabod, stránky Chvátala mne prostě neberou

      Vymazat
    5. Pokud posuzujete podle palcených stránek, tak to je mi skutečně velmi líto. Pana Chvátala znám osobně několik let a mohu zodpovědně prohlásit (a nejsem zdaleka sám), že neznám u nás v republice člověka s tak širokým rozsahem a hloubkou vědomostí a v tak širokém spektru témat. Vzhledem k hlpoubce a kvalitě materiálů (vlastního autorizovaného materiálu), se vůbec nedivím, že má stránky placené, neboť v žádném případě by nemohl člověk takto fungovat a chodit ještě někam do klasického zaměstnání. Od příštího roku bude vydávat jednu knihu ročně a mnozí se na tu první již nyní velmi těšíme.

      Samozřejmě respektuji váš osobní názor pane "kabod", ale toto je zase můj názor podepřený osobními zkušenostmi. Mějte se hezky.

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.