6. dubna 2009

Ideální počasí pro Obamu

(Obrázek: Jak se v sobotu hezky tvořily kumuly.)
O víkendu kvůli návštěvě z ciziny muselo být samozřejmě slušné počasí. Ale lítat se taky muselo, co kdyby Obama nahoře vykoukl z okýnka a řekl si, co to má bejt, nikde ani čára, bando líná, za co vás platím, ať už to lítá! Tak se teda lítalo, ale směsi se používaly pouze oparotvorné, nikoli ty, jak se roztáhnou přes celou oblohu. Možná taky směsi, co zasévají mraky, protože na mnoha místech ČR se tvořila docela přirozeně vypadající kupovitá oblačnost. Tam, kde byly doručeny nové dary, byly ty kumuly úplně nádherné... než je postříkali.
V neděli: jedeme na demošku. V Praze teplo, opar, který slušně zastíral čilou mlhotvornou leteckou aktivitu nahoře. Taky sloužil jako clona proti slunci, takže to bylo docela příjemné, ideální jarní počasí. Tam, kde se to trošku nahoře probralo (bez TB nikam ani ránu, ale nebylo ho dost) byla vidět haarpová čtvercovitá struktura clony, ale vzápětí vždy tudy něco proletělo a díru zacelilo ... byli připraveni, nic nenechali náhodě. Počasí vydrželo až do večera, kdy Obamovic odletěli. Takže i na demošku jsme měli počasí fajn.
Během dne nad jižní Čechy a Vysočinu nafoukali slušné místní bouřky i s kroupama (viz příspěvek níže) ... spolu s Prahou jim to tedy celkově vyšlo na jedničku, ukázali, že mají výrobu počasí seřízenou na kilometry, ne-li na metry. Šéf byl určitě spokojen a prémie budou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.