30. dubna 2009

WHO přibrzdilo? Pouze 7 úmrtí?

Věřím tomu, co říká Jane Burgermeister, že WHO má máslo na hlavě, pokud jde o současnou chřipkovou aféru. Že už by se tato organizace trochu stahovala do pozadí? Zpráva o pouhých 7 úmrtích byla vydána v Sydney v Austrálii. Proč to WHO neřekne v Evropě? Nebo to média tutlají? Článek ze Sydney:

http://www.smh.com.au/world/only-7-swine-flu-deaths-not-152-says-who-20090429-aml1.html


Na prasečí chřipku zemřelo pouze 7 lidí, nikoli 152, říká WHO

29. 4. 2009


Členka Světové zdravotnické organizace (World Health Organisation – WHO) vyloučila tvrzení, že na prasečí chřipku zemřelo více než 152 lidí, a řekla, že oficiálně bylo zaznamenáno na celém světě pouze 7 úmrtí.

Vivienne Allanová z Programu bezpečnosti pacientů z WHO řekla, že tato skupina potvrdila, že na celém světě bylo jen 7 úmrtí, všechny v Mexiku, a 79 potvrzených případů nemoci.


V Sydney na letišti masky straší přilétající pasažéry


Na letišti v Sydney si někteří lidé nasazují masky, ale mnozí říkají, že nová opatření proti prasečí chřipce neberou příliš vážně.

„Informace o více než 150 mrtvých je bohužel nesprávná a byla vydána, ale není to informace pocházející od WHO,“ řekla Ms Allenová dnes Radiu ABC.

„Tento počet není počtem pocházejícím od WHO, a opakuji, že počet zemřelých je sedm a všichni jsou z Mexika.“

Ms Allanová řekla, že WHO dosvědčuje 40 případů prasečí chřipky v obou Amerikách, 26 v Mexiku, 6 v Kanadě, 2 v Británii a 3 na Novém Zélandu.

Řekla, že je obtížné změřit, jak rychle se virus šíří.

Řekla, že skutečně závažné by bylo, kdyby se virus objevil v zemi, kde žádná osoba neměla kontakt s Mexikem, a že úřady sledují v tomto směru všechny státy.

„Za tohoto stavu není patrné žádné existující schéma, podle něhož by se dalo říci, že se virus šíří určitým způsobem v některé zemi … situace se dále vyvíjí,“ řekla.

Uvedla, že WHO není proti cestování do zámoří, ale nabádala ty, kteří se necítí dobře, aby zůstali doma, a ostatní, aby si udržovali ruce v čistotě.

Nebylo učiněno žádné rozhodnutí o očkování.

„Tento virus se nepřenáší vzduchem, ale kapénkami … takže není doba pro obavy, ale je doba, abychom byli připraveni,“ řekla Ms. Allenová.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.