12. září 2012

Jednoduchý návod na výrobu jablečného octa

Díky čtenáři za přínosný příspěvek! Výborný nápad, možná někteří právě řešíte vlastní jablečné nadělení, jako já na své zahrádce (:-))), spousta jablek se najde kolem menších silnic ... Petře, funguje to i v menším měřítku? Mám sud 250l...

Narazil jsem na tvůj blog nedávno, docela mě vzalo to, co jsi uveřejnil, když vidím dnes a denodenně chemické sračky na obloze, které nám padaj nahlavu. Uvažuji o výrobě orgonitu i octu.

Kupovat ocet a používat a utrácet za ocet v dávkách, ve kterých by to bylo potřeba, je finančně neúnosné pro mne i pro ostatní ,(momentálně jsem nepracující), pracující. Jde o to, že klasický ocet koupím 8kč/l. Když si ocet vyrobím sám, mám neomezené prostředky potřebné pro neutralizaci chemtrails. Když můžou pantátové na nas sypat tuny, proč nevytvořit funkční deštníky.

Jde mi o to, aby se tato informace dostala k co nejvíce lidem podobného smýšlení a to: OCET LZE VYROBIT JEDNODUŠE! Jde mi vpodstatě o přirozenou výrobu octu a to octovým kvašením. Tímto způsobem máme možnost pro vytvoření velkého množství, které je aktivní po dlouhou dobu i několik měsíců a bude ionizovat své okolí. O co jde - jde o výrobu jabléčného octu kvašením. Za pár dní nam začnou jablka padat doslovně na halvy a v zahradách hnít.

Do velkoobjemové nádoby cca 1000l dáme dostatečné množství ovoce (jablek) cca 300kg. Takovéto množství jablek se dá nasbírat poměrně velice rychle. Pro urychlení kvasného procesu se dá přidat cukr a ocet, nebo přímo kultura. Jen odhadem bych na zakrytí použil netkanou textilii proti octomilkám. Jinak na internetu se dozví člověk mnoho o výrobě ovocného octu. tímto způsobem se dá vyrábět velké množství a tekutina lze dolévat vodou s cukrem. Co se týče čistoty, použil bych cca třtinový nebo hnědý cukr, případně se dá úplně vypustit a proces se bude točit jen na ovocném cukru.

Velkoobjemová nádoba cca 1000l cca 1000kč
Jablka cca 300kg cca? dle možnosti sběru
Cukr 10kg  (100g/l) cena cca 200kč
pro aktivaci se dá přidat ocet, případně kultura kvasných octových bakterii

Cenová kalkulace odhadem max 1500kč kvalitního a ZDRAVÉHO octu. Při koupi cca 700l octu l/8kč= 5600kč

Proces kvašení může probíhat od několik týdnů po několik měsíců. Vpodstatě proces funguje tak že ovoce uvolní cukry a další prospešné látky. bakterie z cukru vytvoří alkohol (klasická výroba domácí lihoviny) a za přístupu vzduchu bakterie vytvoří z alkoholu ocet.  

Tak přeji hodně štěstí, čistoty života, svobody a lásky. Petr

P. S. Orgonet: Na mnoha místech internetu se dočtete, jak je jablečný ocet zdravý, a jeho domácí výroba je jednoduchá, například zde: http://masaze-dana.cz/blog/category/recepty-a-navody/jablecny-ocet/
Mimochodem, jak tak koukám, celý web Masérka Danka je moc krásný, příjemný a poučný ... 

8 komentářů:

  1. jak bezuhonně kličkovat pod spady mezi odpady a občas v panenské zemi české...vibrace,vyšší,tot ochrana..i sám nějaký kaprálek za první světové války neochvějně při kampani u La Bassee popadl francouský granát,který u něj nevybuchl a schoval do torny.Dostal rytířský kříž za statečnost...Po druhé světové válce onen suvenir otevřeli a zjistili,že francouzský dělník,co granáty pasoval,trpěl padáním vlasu a onen vlas zpusobil,že granát NEVYBUCHL....Vlas a NĚKOLIK nepodařených atentátu dokonaly KARMICKÉ DÍLO druhé světové války.....

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo,jestli by nebylo lepší,udělat z těch jablek kalvádos?Akorát ,že do 21 prosince se to nestihne,stejně jako ten ocet.Nebylo by lepší začít chlastat hned? Na "trhu"je (podle nedůvěryhodných zpráv z televize),metylalkoholu dost.Apoň bysme tu apokalypsu neviděli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Vánoc se stihne obojí. Jablek je dost.

      Vymazat
  3. ocet prekyseluje, pouzivejte citron/limetku
    ocet k zivotu nepotrebujeme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jablečny ocet nepřekyseluje debile.když nevíš,tak drž hubu.nesnaším rádo by odborníky.

      Vymazat
    2. nevis a neumis vubec nic ty odborniku

      Vymazat
  4. Ale pánové, třeba ten kdo nic neví,po nějakém čase rád sáhne po octíku,pár kapek do vody a vypít. Je to zdravé,přírodní a laciné na rozdíl od lentilek z lékárny. A funguje to.

    OdpovědětVymazat
  5. << Cukr 10kg (100g/l) cena cca 200kč

    To je na 1000 litrů 100 kg cukru, ne 10.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.