24. září 2012

Klaus: Destrukce evropské demokracie je v poslední fázi

Další "buřičský", velmi pravdivý projev našeho prezidenta. Kdyby se alternativní weby potrhaly, jejich názory na EU proniknou do běžných médií jen velmi omezeně, jen aby se bylo čemu vysmívat. Avšak jakmile stejnou věc zahlásí představitel státu, kmitne se to i českým mainstreamem. Samozřejmě, že Klaus nebude pochválen, nýbrž náležitě ze všech stran vysmíván a kritizován, od primitivních emoci typu co nám bude povídat zloděj tužek, až po mnohem chytřejší odsudky. Ale v každém případě, pravda o EU opět zazněla, a to je pozitivní, to je další z řady odhalení ... 

Česká média už to nějak ututlají, ale toto prohlášení způsobilo paniku v ECB (Evropská centrální banka, viz http://www.prisonplanet.com/former-ecb-chief-economist-says-ecb-is-in-panic-as-czech-president-warns-the-end-of-democracy-is-imminent.html

Vesmír to chytře zařídil. Nevím, jestli motivací Klause bylo sdělit pravdu, nebo posílit své zbytnělé ego. Ego totiž miluje, když ví něco víc a lépe než ostatní, například proto, že žilo za totality ... z toho Klause podezírám, ale není vyloučeno, že i jeho se dotklo světlo ... nebo hraje roli obojí? (Nebo něco úplně jiného?)

Jsme v době odhalování pravd, a cesty vesmíru k rovnováze a harmonii jsou nevyzpytatelné (:-)))


Destrukce evropské demokracie je v poslední fázi, varoval Klaus

Zdroj:http://zpravy.idnes.cz/destrukce-evropske-demokracie-je-v-posledni-fazi-varoval-klaus-pvb-/domaci.aspx?c=A120923_095422_domaci_fih
23. září 2012 9:54, aktualizováno 11:00

Z Evropské unie se stává superstát kvůli pokryteckým politikům, kteří se vzdávají demokratických principů, prohlásil prezident Václav Klaus. V rozhovoru pro britský list The Sunday Telegraph varoval před destrukcí evropské demokracie.
Prezident Václav Klaus se v pražském Karolinu zúčastnil  oslavy 150. výročí
Prezident Václav Klaus| foto: Jiří Benák,iDNES.cz

Nové snahy o federalizaci Evropské unie, která by měla svou vlastní hlavu státu a armádu, jsou podle prezidenta "konečnou fází" zániku demokracie a národního státu.¨

"Musíme se zamyslet nad tím, jak obnovit naši státní suverenitu. V rámci federace je něco takového nemožné. Evropská unie by se měla ubírat opačným směrem," řekl Klaus pro The Sunday Telegraph.

Mimo jiné tak reagoval na prohlášení předsedy Evropské komise Josého Manuela Barrosa, který 12. září oznámil, že v roce 2014 zveřejní návrhy na federalizaci sedmadvacítky.

"Je to poprvé, co potvrdil skutečné ambice dnešních protagonistů EU na další prohloubení evropské integrace. Lidé jako Barroso do dneška tajili své ambice před evropskou veřejností," prohlásil Klaus. "Bojím se, že Barroso cítí, že je nyní správný čas na to, oznámit takovýto absolutně chybný krok (...) Oni si myslí, že dokončují koncept Evropy, já se však domnívám, že ho rozbíjejí," dodal.

Klausovo prohlášení přichází poté, co se jedenáct největších zemí EU vedených Francií a Německem minulý týden volalo po užší integraci Evropy. Německý ministr zahraničí Guido Westerwelle chtěl, aby členské země přišly o možnost vetovat rozhodnutí v oblasti obranné politiky a jediný stát tak nemohl blokovat návrhy, mezi nimiž by časem mohl být i vznik evropské armády. Vyzval také k vytvoření funkce přímo voleného prezidenta EU, který by "osobně jmenoval členy své evropské vlády".


Je ironií dějin, že musím připomínat hodnotu demokracie

Václav Klaus je neúnavným kritikem evropské integrace, ale ve svém boji zůstává v těch nejvyšších patrech evropské politiky osamocen. "Když přijde na politické elity v největších zemích, je pravdou, že zůstávám izolovaný," připustil Klaus.

Klaus se také zděsil nad zkušenostmi z nedávné návštěvy Itálie. Setkal se tam s "destruktivním myšlením" italských politiků, kteří se v době krize eurozóny vzdali odpovědnosti za chod své země a předávají kompetence do Bruselu.

"Bylo pro mě opravdu hodně depresivní vidět, kolik vrcholných italských politiků vyjádřilo přesvědčení, že je nutné přesunout kompetence z Itálie do Bruselu z jednoho důvodu: pasivně přijímají, že sami nejsou schopni dělat racionální rozhodnutí," řekl Klaus.

Prezident podotkl, že kvůli zkušenosti s komunismem si důležitost demokracie uvědomuje velmi silně a zřejmě více než lidé v západní Evropě. V roce 1989 by ho prý nenapadlo, že dnes bude muset připomínat hodnotu demokracie. "Považuji to za ironii dějin," řekl jedenasedmdesátiletý Klaus.

Článek na stejné téma na PrisonPlanet:
http://www.prisonplanet.com/former-ecb-chief-economist-says-ecb-is-in-panic-as-czech-president-warns-the-end-of-democracy-is-imminent.html









15 komentářů:

  1. Jestli to rozhodnutí vrcholných italských politiků, že je nutné přesunout kompetence z Itálie do Bruselu není ovlivněno těmi návalovými dešti a ničivým extrémním počasím, které tam řádilo někdy nedávno. Na jaře?
    Orgonet jistě bude vědět kdy :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vražda na tyranu není zločinem...známá replika ze skvostu Jiřího Krejčíka...byla tam také poprava za knír,namalovaný Říšskému protektorovi...Čas plynul,pokrok se nezastaví a máme tu pana Smetanu,který za tykadla již kulku nedostal,ale nedostal též milost od slovutného prezidenta republiky,alespon dle tisku...Kdyby pan Smetana porozprávěl s bývalými spolužáky z vysoké školy,tak by o tu MILOST ANI nepožádal......

    OdpovědětVymazat
  3. Možná právě díky svému egu je schopen otevřeně mluvit o svých názorech z pozice hlavy státu. Byl jsem vždy pro Klause jako prezidenta a po pravdě nevím, koho bych tam chtěl po volbách z kandidátů vidět.

    Keramikanos

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan Klaus nie je boxer ako bol Mečiar.
      Pan Klaus je tenista - a elegantní.

      Kreslený ftípek nekreslene, lebo je tu nejak vážne :

      Do ringu prichádza Mečiar s boxerkami na rukách. V rohu stojí Klaus s raketou v ruke a hovorí : "..nevidím tady míčky ?"
      Z čias rozdelenia bratstva Československého.
      Bed



      Vymazat
  4. Kdysi jsem považovala Klause za egoistického nafoukance který se snaží jen zviditelnit a kecat i do věcí, do kterých nevidí.. později jsem přišla postupně na to, že on do nich povětšinou vidí opravdu jasně :-) Přes neustálé odsuzování a zesměšňování nic nevzdává - a velmi často má pravdu - jakkoliv je nepohodlná s všemi zametaná pod koberec - viz třeba podfuk s globálním oteplováním..Stojí za to sledovat co říká..a být vděční aspoň trochu za to, že tahne tu káru přes všeobecné vysmívání dost osaměle dál..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem kdysi tytéž pocity ve vnímání osoby profesora Klause, ovšem názor jsem změnila v době, kdy v jistém novoročním projevu začal říkat na rovinu, že každý se musí postarat sám o sebe, stát to neudělá... To byl na svou dobu výrok nevídaný a od té doby jsem začala vnímat, že Ing. Klaus vidí a zná věci tzv. za oponou a ví o nich své. V poslední době je i sděluje veřejnosti, což je v předchozích letech věcí nevídanou. Možná mu časem začaly docházet i jiné věci než ekonomické, tak sláva.... Alena, Praha

      Vymazat
  5. V tomhle s Klausem souhlasím. Je to cesta do záhuby.

    OdpovědětVymazat
  6. ... tak volte Klausa -

    OdpovědětVymazat
  7. Jak tu někdo psal, opravdu nevím, koho z těch stávajících kandidátů na prezidenta zvolit, protože u nich mám pocit, že polezou EU do zádele, jako všichni ostatní. kdyby to šlo, zvolila bych Klause znova - i když krade propisky :))

    OdpovědětVymazat
  8. Po Klausovi jedině Franz! =) http://vladimirfranz.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Miluju osamělé jezdce, stojících si za svou pravdou, ať už je jejich motivací cokoliv, předpokládám, že vědí nebo tuší víc než ostatní, vezoucí se v soukolí. Ostatně, není to v žádném případě lhké břímě, a už vůbec ne z pozice prezidenta. Věřím jen, že pan Klaus při svém věku a pravděpodobně i dostatečnému excistenčnímu zaopatření nemá za potřebí být beranem , či bílou vránou za každou cenu, navíc je to ekonom, tudíž člověk vidící do doby a prostředí založené na růstu růstu více, než kdokoliv z nás. Neznám ho jako člověka ani odborníka ale mám úctu k jeho osamoceným postojům, za kterými si pevně stojí. Olivie

    OdpovědětVymazat
  10. Ja si myslím ,že už prezidenta mate vybraného je ním Šlafenberg a u nás Janík Černokňažník navzájom si môžeme zablahoželať úprimnú sústrasť.Klaus ma vo veľa veciach pravdu len jednu vec mu neodpustím jeho ekonomický podvod malá a velká privatizacia skorej kleptokracia a to preto že sa k podnikom dostali Ľudia ktorý nevedeli čo vlastne dostali čo stým majú robiť a tým dostali všetko do krachu a za par šupek predali konkurencii a tomu druhemu expertovi zas zničenie poľnohospodárstva.Šlafen spí tak že nič nespravil ani nepokazil tak jak náš ujo gašparko

    OdpovědětVymazat
  11. jen bych chtěl být muška jenom zlatá,poletující na srazu těch ruzných vyvolencu z Bilderbergu.....jak je tam Šláfenberg BDĚLÝ A OSTRAŽITÝ,jako kdysi v soudruzi....

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.