15. listopadu 2010

Dnešní síla chemtrails nad Polskem

Díky Guessovi za upozornění na dnešní zajímavou oblačnost.
Povšimněte si množství chemtrails nad naším územím i nad Polskem dnes v 7.00 UTC. Zřejmě mají zlikvidovat bezoblačné pásmo, protože ode dneška už je naplánováno listopadové počasí. (Kliknutím zvětšíte.)

Jenom připomenu, jak to funguje: chemtrails nasytí vzduch chemikáliemi potřebnými k tomu, aby se vzduchová masa dala snadno ohřát radiací (na dálku z haarpu nebo i z místních zdrojů - to nevím). Tím dojde ke snížení tlaku v ohřáté oblasti, která si začne "přitahovat" oblačnost. Toho jsme právě svědky.

(Vůbec nezáleží na tom, jaký tlak vám právě ukazuje váš domácí barometr nebo meteorologická stanice. To je přízemní tlak. Nad přízemním "vysokým tlakem", jak s oblibou tvrdí televizní vykladači, se často vytvoří - zajisté s pomocí chemtrails a příslušné radiace - tzv. "výšková tlaková níže". Nad nízkým přízemním tlakem zase bývá nasunuta vrstva tlakové výše - to je to jasné počasí za přízemního nízkého tlaku ... Tohle umělé vrstvení tlakových oblastí je podstatou oněch často pozorovaných vrstev oblačnosti, které se pohybují nad sebou opačnými směry ...)
   
A další snímek - všimněte si učesaných dlouhých bílých pruhů přes Moravu - to je zřejmě nějaká novinka v technologiích výroby počasí. Bílé pásy jsou běžné, ale ne takhle pravidelně "rozčesané".

Zdroj: Eumetsat
Samozřejmě že se hoši museli činit celou noc, aby vše do rána pokryli ...
 Zdroj: ČHMÚ, NOAA

28 komentářů:

  1. Bývam v Žiline a ráno som sa dosť čudoval že letí toľko lietadiel a ťahajú za sebou dosť husté, niekoľko kilometrové chvosty... som povedal kamarátovi nech si tiež pozrie ako nám tu špinia oblohu... a sa začal smiať že zase tie tvoje chemtrails... no ale teraz keď si tak pozeráme tieto snímky už mu nieje veľa do smiechu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jak se snižuje ten tlak, když dneska celý den stoupal nebo stagnoval? A co ty generátory oblačnosti v Alpách v Rakousku? Dneska ráno byly krásné contrailsové červánky, společně s beránky. Odpoledne zase pěkné stínové divadlo při promítání pruhů na nižší oblačnost. Je listopad, takže je načase vrátit počasí do normálu - a to poslední dny nebyly. Na druhou stranu pořád lepší než 14 dnů pod inverzní dekou.

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  3. To je úplně jedno, co dělá tlak na tvém domácím barometru. Nad tvojí tlakovou výší může klidně být uměle vyrobená "výšková tlaková níže", jak s oblibou vysvětlují počasí televizní vykladači, když je supervysoký tlak a přitom leje jako z konve.
    Na slunečné počasí v listopadu si ovšem nestěžuji, naopak ...

    OdpovědětVymazat
  4. Vysvětlete mi prosím někdo proč se manipuluje s počasím. A případně upozorněte na dny, kdy jím není manipulováno.
    A konkrétní dotaz k článku: "...ode dneška už je naplánováno listopadové počasí."
    1. Co konkrétně si mám představit pod pojmem listopadové počasí? (rozmezí teplot v průběhu dne, délka slunečního svitu, vlkost vzduchu, tlak vzduchu...)
    2. Odkud máte informaci, že je to naplánováno od dnešního dne?

    OdpovědětVymazat
  5. - uměle vyrobená tlaková níže - to byl snad vtip??? (Tlaková níže vzniká díky vzestupným proudům teplého vzduchu v oblačnosti, která vzniká kondenzací vodní páry na kondenzačních jádrech - čím silnější je vzestupný proud, tím nižší je atmosférický tlak tlakové níže.)
    - dovolím si citovat "(na dálku z haarpu nebo i z místních zdrojů - to nevím)" pokud něco nevím, pak jen spekuluji - ke snížení tlaku v ohřáté oblasti dojde jak??? chci fyzikální vysvětlení (ne kecy), jak si oblast se sníženým tlakem vzduchu přitahuje oblačnost??? chci fyzikální vysvětlení (opět... ne kecy)

    OdpovědětVymazat
  6. Počasím je manipulováno nepřetržitě. Nemanipulované počasí již neexistuje zřejmě nikde na světě.
    Předpovědi počasí dávno nejsou předpovědi,ale plány počasí. Klimateroristé oznamují (částečně) své plány médiím a ta je předkládají jako předpověď. Předpovídat počasí je dnes naprosto nemožné, protože klimatické zbraně dokážou kdykoliv v řádu minut, nejdéle hodin, vyrobit jakýkoliv klimatický jev.
    Včerejší předpověď (= plán počasí) ohlásila, že končí slunečné počasí. Není důvod tomu nevěřit, klimateroristé většinou poctivě splní, co slíbí.

    Chcete fyzikální vysvětlení? To jste na špatném místě. Zkuste říct těm, kteří ty technologie vynalezli a užívají: chci vysvětlení ... ale ti vám těžko něco prozradí.

    Pročtěte si zde téma manipulace počasí, najdete tam i o tom, jak se dělá tlaková níže ... Odpověď na 3 řádky není bohužel možná.

    OdpovědětVymazat
  7. Dnes ráno okolo 8:00 bolo celé nebo na severe stredného Slovenska "počmárané" od stôp po lietadlách. Bolo vidieť, ako stopy nemiznú, ale sa rozťahujú do oblačnosti. Okolo 10:00, keď už nejaký čas nebolo vidieť žiadne lietadlo, sa krásne vyjasnilo.

    Skeptici, chcete dôkaz o tom, čo sa deje? Ten Vám nedáme. Ale že sa niečo deje, to môže vidieť každý z Vás. Stačí sa len dívať a vedieť ako a na čo sa dívať.

    OdpovědětVymazat
  8. Moment, a jak víte, že vůbec klimatické zbraně existují? A komu by vůbec plánování špatného (rozuměj zataženo, deštivo, bouřky) počasí prospělo?

    OdpovědětVymazat
  9. Tak ako práškujú tento rok, tak ešte nepráškovali. A všimnite si to počasie toho roku. Príde Vám to normálne?

    OdpovědětVymazat
  10. http://askyfullofshit.sweb.cz/14.listopadu2010/KARLOVY_VARY.pps

    OdpovědětVymazat
  11. hehe kazdy chce super detailni technicke informace, jak to soudruzi delaji, ale ty cary mu nikdy neprijdou divne - hlavne proc nekdy jsou a nekdy ne, to je letecky provoz tak silne nepravidelny? Proc si nekdy vsimnu za par hodin sotva par letadel a druhy den ve stejnou hodinu jich nebe krizi i 8 najednou a litaji tak krasne v mrizkach, to budou asi fotaci z Google Earth? A proc ty letadla nejsou na www.flightradar24.com/

    A co bylo/je v listopadu tepleji o to bude v zime chladneji

    OdpovědětVymazat
  12. To mě fakt baví, jak se tady různí anonymní odborníci dožadují vysvětlení a bez keců...:) Zavolejte panu Setvákovi nebo Dvořákovi do ČHMÚ a požadujte vysvětlení po nich. Nebo rychlokvašné pseudometeoroložce Dagmar Honsové. To se nerozčilujete, jak to, že vám tají skutečnosti o počasí. Ale tady na Orgoneta si vyjet umíte. Co děláte vy pro to, abyste odhalili pravdu a jak ji šíříte mezi ostatní? Handrkujete se tady o slovíčka, řešíte tlaky a chcete důkazy. Nuže já chci po vás totéž. Opásejte si bedra a vysvětlete mi, jak je možné, že když zrovna za letadly (jichž najednou zrovna o víkendu vyjímečně lítalo nějak málo) nezůstávají téměř žádné stopy (protože to byly opravdu contrails), obloha je blankytně modrá a 14. listopadu je 20 stupňů a Slunce vás opálí do hněda během 5 minut. Odpoledne začalo letadel přibývat a celé pondělí sypali, jak vzteklí. Dnes v úterý máme opět mléčnou mlhu a teploty poklesly. Slunce je odstíněno - úkol splněn. Včerejší počmáranou oblohu vidíte jasně i na satelitních snímcích. Podle vás to není manipulace s počasím? Vy nevidíte ty souvstažnosti mezi chemtrails a následnou změnou počasí? Ne? Tak co potom s váma? Choďte na Super.cz a počtěte si, co dělala o víkendu Mašlíková. Bez keců.

    Guess

    OdpovědětVymazat
  13. Od vsech co vsechno potrebuji mit krasne technicky vysvetlene, bych prosil vysvetleni kde se bere elektrina, prosim nepopisovat zpusoby jak si ji vyrobim, ale kde a z ceho se bere a co to vlastne vubec je, dekuji za vysvetleni.
    Tsignotschka

    OdpovědětVymazat
  14. Pár fotek, které jsem nafotil:

    http://b.imagehost.org/0210/P1050863.jpg http://b.imagehost.org/0601/P1050857.jpg http://d.imagehost.org/0118/P1050867.jpg http://b.imagehost.org/0997/C-Trail037.jpg http://b.imagehost.org/0598/C-Trail041.jpg http://b.imagehost.org/0921/C-Trail043.jpg http://d.imagehost.org/0303/C-Trail044.jpg http://b.imagehost.org/0517/C-Trail057.jpg http://d.imagehost.org/0756/C-Trail009.jpg http://d.imagehost.org/0467/C-Trail042.jpg http://b.imagehost.org/0633/C-Trail027.jpg http://b.imagehost.org/0728/IMG_2009.jpg http://b.imagehost.org/0989/IMG_2010.jpg http://d.imagehost.org/0073/IMG_2023.jpg http://d.imagehost.org/0538/IMG_2031.jpg http://d.imagehost.org/0740/IMG_0658.jpg http://d.imagehost.org/0834/IMG_0659.jpg http://d.imagehost.org/0498/IMG_0660.jpg http://b.imagehost.org/0271/IMG_0636.jpg

    Ta příroda ale dovede věci, viďte?

    Guess

    OdpovědětVymazat
  15. Guess: Pro mě tenhle web neexistoval do doby, než se zde někteří jedinci začali navážet (a urážet) do meteorologie. Je mi vcelku jedno, v co věříš, ale tvé ideje a víra musí respektovat odlišnost druhých - neboť pak ti druzí se budou cítit ohrožení a podle toho budou reagovat.

    Na tvou otázku klidně odpovím, avšak moje odpověď nebude akceptována, protože vychází z tebou neakceptovatelných premis, že člověk přírodu neovládá.

    Souvstažnost mezi contrails a počasím EXISTUJE - jenže opačná než jak ji vykládáte vy. Když se to vezme do důsledku, exkluzivitu pravdy nemáš ani ty ani já - odpověď leží tam venku.

    A jak ta souvstažnost funguje? Před každou výraznou změnou počasí dochází ve svrchní troposféře k takové změně podmínek, které jsou příhodné pro vznik a existenci contrails. Takže oblohu nám počmárají letadla a pak se pokazí počasí - tak to fungovalo odjakživa, akorát dřív nebyly ty letadla aby tu změnu zvýrazňovaly. Rozdíl je ve výkladu - ty tvrdíš, že letadla něco rozpráší a tím se počasí pokazí / já tvrdím, že počasí se už kazí samovolně a změny v atmostféře se promítnou do vzniku contrails.
    Důkazem toho je mnou několikrát zmiňovaný Airmass - tam je totiž vidět, jak se nejprve vyskytne oblast se změněnými podmínkami (teplotou a vlhkostí) vhodná pro vznik CT a až poté se vyskytnou samotné CT poté, co oblastí prolétávají letadla.

    A k tomu Slunci - každý má jiný fototyp, já strávil v neděli půl dne prací na zahradě a spálený rozhodně nejsem. Navíc vysoké teploty nemá na svědomí Slunce, ale příliv teplého vzduchu od jihu - jakmile ten příliv ustal, tak se okamžitě ochlazovalo i za jasné oblohy (natožpak radiací v noci).

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  16. Guess: umíš to pěkně otočit, ale takhle to nejde. Já ti nic vysvětlovat a dokazovat nemusím. Pokud jsi o něčem přesvědčen, že to existuje, tak to dokaž. Já ti nemůžu dokázat neexistenci něčeho, co neexistuje.
    A co se týče odhalování pravdy - to, co ty děláš k tomu má hodně daleko. Tomu se říká bujná fanatazie. Ukaž mi nějaká konkrétní čísla - kolik létalo letadel o víkedu, kolik létá průměrně o jiných víkendech atd... Tohle jsou jen tvoje představy, které si vytváříš tak, aby ti zapadaly do tvého přesvědčení.
    Pokud budeš mít zájem, můžu ti poskytnout několik vzorků leteckého paliva, co se tankuje na LKPR (dle vás do něj přidávají chemikálie). Případně pokud se tady složíte, můžeme odebrat vzorky i ze vzduchu, přímo z těch vašich "chemtrails"

    OdpovědětVymazat
  17. To že někdy contrails jsou vidět dlouho a někdy ne, je odvislé od povětrnostní situace ve vyšších patrech atmosféry (teplota, vlhkost, vítr). A to že často jde ruku v ruce dobrá stabilita contrails a následná změna počasí, není následek „sprejování“ ale příčina toho, že contrails jsou vidět. Právě podle cirrovité oblačnosti se dá několik hodin dopředu zjistit příchod fronty. Ale to už se tu několikrát psalo.

    OdpovědětVymazat
  18. to Guess: Takže jediná oblačnost, která vzniká je způsobena něčím co dle tebe vypouští letadla... Tedy bych rád znal názor na vznik ETC (extratropické cyklony) Felice, která je dnes u pobřeží západní Evropy...
    Mimochodem na satelitních snímcích, které jsou zde předkládány jako důkaz bůhvíčeho, jsou nějaké čáry - tyto však ještě nedokazují, že díky nim vzniká deštivé počasí... Pokud tu hovoříš o nějaké souvislosti s výskytem těchto čar a následného vzniku oblačnosti, pak jsi nejspíše schopný tuto souvislost nějakým způsobem dokázat... Tedy ji dokaž...
    Činnosti, o kterých je zde psáno ve většině případů naprosto popírají nebo obcházejí běžné fyzikální procesy v atmosféře...
    Samotné počasí je velmi složitý systém, do kterého je dle mého názoru nemožné ve větší míře zasáhnout bez možných katastrofálních následků...
    A ty přesné informace požaduji proto, že pokud někdo o něčem hovoří a tvrdí, že jeho pravda je tou jedinou, pak bude mít své tvrzení něčím podloženo...

    OdpovědětVymazat
  19. To Guess: Když jsem jako dítě v 70. letech pozoroval na obloze čáry za letadly, zajímal jsem se o to, proč a kdy vznikají. Z tenkrát dostupné literatury (učebnice meteorologie, letectví apod.) jsem se dozvěděl, že kondenzační stopy vznikají za příznivých podmínek ve výškách nad 9 km. Za určitých podmínek přetrvají i několik hodin, a to zejména v případě, že se blíží teplá, okluzní, případně studená fronta. V praxi to znamená, že jakmile contrails z oblohy nemizí, za několik hodin se zatáhne a možná začne i pršet. Tohle skutečně fungovalo už tenkrát a podle vlastní zkušenosti se tím dá i do jisté míry předpovídat počasí.

    Souvztažnosti mezi "chemtrails" a následnou změnou počasí tedy vidím. Ale já (+ meteorologové a spousta dalšch lidí) tvrdím, že kondenzační pruhy vznikají, protože přijde nějaká fronta a oblačnost. Vy tvrdíte, že fronta a oblačnost přijde, protože to je způsobeno chemtrails. Oba tedy vidíme totéž, ale vy zaměňujete příčinu za důsledek. Pak se ptám - kdy podle vás přestaly fungovat fyzikální zákony zodpovědné za přirozený vývoj počasí a přírodě se tedy musí pomáhat, aby vznikaly fronty a další meteorologické jevy?

    Je vám divné, že 14.11. bylo 20 stupňů a myslíte si, že je to manipulací počasí? Pak mi vysvětlete, proč např. 7.12.1868 bylo 16 stupňů. Že by už před 142 lety létali sprayeři a řídili počasí do extrémů? Anebo je to normálními výkyvy teplot?

    Chtěl jste, abysme odhalili pravdu a šířili ji mezi ostatní. To právě dělám... :-)

    WN

    OdpovědětVymazat
  20. No, už mě to asi nebude dlouho bavit tisknout zde výlevy obhájců "pravdy", "contrails" a tím i klimateroristických praktik. Doporučuji jim založit své weby a tam si pak můžou šířit mezi lidi "pravdu" podle svého gusta.
    Ovšem i přes vaše snahy bude stále přibývat těch, kteří si to hnusné chemické sprejování uvědomí a budou s tím chtít něco dělat.
    A jednou (dost brzy) pravda o tom vyjde najevo a budou ji znát všichni.
    A za 50 let se děti budou učit ve škole, že kolem r. 2000 bylo lidstvo natolik zbaveno zdravého rozumu, že si samo na sebe sypalo letadly jedy. Nebudou tomu věřit...

    OdpovědětVymazat
  21. To Guess: ty fotky se mi nezobrazují, co dělám špatně?

    OdpovědětVymazat
  22. http://askyfullofshit.sweb.cz/14.listopadu2010/KARLOVY_VARY.pps ...viz link Guesse výše,měl jsem možnost toto pozorovat k večeru v neděli nad Beskydami a části Slovenskem a Polskem.Také jsem ty přelety porovnával s Flightradar24.com,většina letadel vůbec nebyla registrována na tomto webu.Začalo to po 16.30hod až do cca 2.00 v noci.Mám tu výhodu,že jsem v dost velké nadmořské výšce,bylo jasno bez mraků,dohled cca 40km...to byl pohled,při zapadajícím slunci. A dnes od rána????Maras.Zde jsou druž.snímky z toho večera,samozřejmě dali jen velké časové odstupy.Jindy JIM to nevadí.
    http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/noaa_avhrr/201011142341_NOAA19/201011142341_NOAA19_CZ_NM.jpg
    http://oiswww.eumetsat.org/IPPS/html/MSG/RGB/EVIEW/SEGMENT15/index.htm
    Tuareg.

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymnímu 16. listopadu 2010 19:47 ...již jsem na takový obdobný "komentář" odpovídal na jiném webu ,i když bych neměl....Orgonet mě možná spluje..ale přesto ho zde zkopíruji.(nechce se mi psát to samé))
    _:10.11.2010 15?, Vložil : pylod...>>Vysledek vas nemile prekvapi: chemtrailu je ve sktutecnosti hrozne malo! To by kovanym zahadologum melo okamzite zalozit na novou zahadu :) << Á EJHLE.....pán přiznává aniž by si to uvědomil(za svou kariéru padesáti let "u létání") že tam nějaké ty chemtrailsy jsou ALE JE JICH MÓÓÓC MÁLO...ehm,teď jsi si k*revsky naběhl proti svému natvrdlému EGU!Tak sakra,když už si stojím za svým názorem,tak nepřipouštím žádné TROCHU! Ty fota které zmiňuješ z padesátých let jsi fotil Flexaretem či Leikou a honil po obloze čáry od TUček či DC-9,10 či jiná z té doby?Bodejť,při tehdejším "hustém" provozu to byla vzácnost.Také jsem vzhlížel k "nebesům"v šedesátých letech se zaujetím při startu ruských "balšoj mašina" z Mošnova.Jenže v té době jsem se také kochal pohledem na naše louky plné motýlů,včel,drobného ptactva aj. Kde jsou???Proč jen v US nastal totální úbytek včelstev o 80%??? a u nás "zatím" 50-60%??? Strávím ročně cca260 dní a nocí pohledem na oblohu,jak na rybách tak v lese při myslivosti.Takže mohu za ta léta porovnávat.A že tam je nahoře dost k vidění.Nevysvětlitelné objekty a jevy nebudu zmiňovat,to je jiná parketa.Co Ti říká člověče dohoda v členských zemích v NATO o volném přeletu vojenských letadel bez udání důvodu??Víš -ovčane- kolik jsem jich již zaznamenal nad hlavou aniž by byla zveřejněna a zaevidována jejich letová data na servrech ŘLP??Většinou mám sebou malý laptop,takže mohu porovnat a zjistit,co to vlastně letí a kam. Jistě,"výklad" p.Dvořáka je velmi fundovaný.Je to GURU ČHMÚ,ten se nikdy nemýlí,NESMÍ,jelikož kdyby vyřkl ,že občas "jsou ty čáry tak ňááák divný...",musel by jít okamžitě kopat kanály za mrzkou mzdu.Takže dál se zaujetím poslouchej výklad našich rosniček v TV....nebo vytáhni ze skříně ten zaprášený Flexaret,(pokud máš do něj ještě film)hodinu foť nebesa a čáry,hodinu louku s motýly a včelami......a jsem zvědav kterých "objektů" bude na fotkách víc.A časem poreferuj...budu zvědav.... Howgh.
    Tuareg.
    (16. listopadu 2010 19:47 ...můžeš dál "komentovat Dvořáka"...)

    OdpovědětVymazat
  24. Diskusie so skeptikmi z rôznych oblastí sú stále o tom istom. Pozrime sa napríklad na udalosti z 11. septembra 2001.

    Skeptici kričia: "Chceme dôkaz! Chceme dôkaz!" Keď im poviete, že nevyvrátiteľný dôkaz nemáte, že by to chcelo nezávislé vyšetrovanie, tak to berú ako potvrdenie svojho názoru a utvrdia sa vo svojej pravde.

    Keď sa ich však vzápätí spýtate, ako by vysvetlili pád 150 metrov vysokej budovy (WTC7) za 6,5 sekundy, priamo do vlastnej stopy, pričom nebola zasiahnutá žiadnym lietadlom, tak sa dostávajú do úzkych. Tí lepší sa zmôžu na to, že argumentujú tým, že bola poškodená troskami z pádu prvých dvoch budov. Lenže z dostupných záznamov to vôbec nie je zjavné a aj keby tomu tak bolo, tak predstava pádu na základe takéhoto poškodenia, z ničoho nič, za 6,5 sekundy a priamo do vlastnej stopy, je prinajmenšom úsmevná.

    Vráťme sa ale k chemtrails. Pán tvrdí, že mu máme dokázať, že chemtrails existujú, že on nám nemôže dokázať, že neexistujú.

    Skúsme sa na to pozrieť z iného pohľadu. Ak by sa jednalo o problematiku, povedzme, či tréner futbalového tímu zvolil vhodnú alebo nie, a či je to dôvodom prehry, tak budiž, dohadujme sa a každý si ponechajme svoju pravdu, pretože ide, s prepáčením, o hovno. Toto však nie je hra o fazuľky. Žasnem na ľuďmi, ktorí to berú na ľahkú váhu. Či sa už jedná o chemtrails, 11. september, alebo Nový svetový poriadok.

    Na druhej strane chápem, že prijať tak radikálne odlišné predstavy o svete a o tom, čo sa okolo nás deje, je pre mnohých ťažké a podvedome sa tomu bránia. To pre tých, ktorí sa problematikou zaoberali aspoň trochu do hĺbky. Mnohí sa ňou zaoberali len veľmi povrchne, ak vôbec, je preto pochopiteľné, že sa im mnohé myšlienky zdajú ako sci-fi.

    Aj keď je dôležitý a potrebný iný pohľad na veci, aby sme skutočne k tomu sci-fi neskĺzli, je zbytočné donekonečna diskutovať o tom istom, často s tými istými ľuďmi, hlavne keď už padli všetky argumenty na oboch stranách a diskutujúce strany si napriek tomu ponechali svoje názory. Toto vidím ako kontraproduktívne.

    Poskytovanie našich názorov iným, hlavne začiatočníkom v problematike, je dôležité. Sú však zbytočné dookola sa točiace diskusie, ktoré nikam nevedú. Či už sa jedná o chemtrails, alebo o niečo iné.

    Na záver ešte niečo pre skeptikov. Veľmi rád by som sa mýlil vo svojich názoroch. Naozaj veľmi rád. Avšak ak je aspoň čosi pravdy na týchto veciach, tak je to veľmi vážne, spoločnosť by sa tým mala zaoberať, a mali by sa tieto veci preskúmať. Pretože ako som už povedal, nejedná sa o výsledok futbalového zápasu, ale o naše zdravie, zdravie našich detí, zdravie celej planéty, a o kvalitu našich životov do budúcnosti, ak vôbec nejaké budú. A ak pre vás ani toto nie je postačujúci dôvod, aby ste sa na veci pozreli s otvorenou mysľou, bez predsudkov a bez vopred prijatých záverov, a dostatočne problematiku preskúmali, tak potom naozaj nemáme o čom diskutovať. Aj keď chápem, že mnohým z vás by sa zrútil celý svet, pretože by ste začali objavovať veci, o ktorých sa vám ani nesnívalo, že by mohli existovať. Obávam sa však, že existujú, a že je to oveľa vážnejšie, ako sa na prvý pohľad môže zdať.

    OdpovědětVymazat
  25. ...či tréner futbalového tímu zvolil vhodnú taktiku alebo nie, a či je to dôvodom prehry...

    OdpovědětVymazat
  26. Verthandi + debunkeri> pamatate si letecku kampan NATO proti Srbsku v roku 1999 a oblohu, aka bola pocas tych 3-4 mesiacov... A to sme tu mali prosim pekne iny letovy provoz, kedze cez Rakusko/Svajciarsko lietat nemohli. Ziadne hodinove, alebo poldnove chem/contrails neboli.

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní 11:46 - Ano pamatuji si ji, dokonce mám ve svých meteozáznamech napsáno "24.3.1999 útok na Jugoslávii". Dokonce si i pamatuju naprosto zabílený jižní obzor kondenzačními sledy (samozřejmě viditelnými jen za pěkného počasí), na který jsme se dávali z oken školy. Navíc z té doby mám vlastní záznamy o počasí, které nijak nevybočují z průměrného standardu (duben byl pak chladnější a sněžilo ještě na jeho konci), květen byl vůbec normální a červen trošku chladnější (boje skončily dle poznámek 10.6.). Takže kondenzační sledy byly, ale koncentrované do jedoho místa. Také je nutné brát v potaz, jak moc narostl letecký provoz za posledních 11 let, když v letošním roce dosáhl rekordní výše cca 400 000 letů/rok.

    Verthandi

    OdpovědětVymazat
  28. zde uvedené fotky na stránkách ČHMÚ ústav snaživě maže
    Not Found,
    Not Found,
    Not Found,
    Not Found,
    Not Found, )))

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.