21. listopadu 2010

Ještě další odpovědi českých představitelů na chemtrails

Zde jsou další odpovědi na otázku chemtrails, které zaslali různí čeští představitelé statečné dámě pátrající po původu čar křížících se po našem nebi. (Nevím, jestli si přeje zveřejnit jméno, tak ho radši nezveřejňuji, ale není neznámá. Tyto odpovědi už byly uveřejněny na orgo.cz, ale čím více lidí si je přečte, tím lépe ...)

Dobrý den,
obracím se na Vás, protože již delší dobu pozoruji, že téměř každý den nad našimi hlavami přelétávají desítky letadel a vypouštějí zřejmě jakési chemické látky. Celé hodiny pak tyto zanechávají za sebou na nebi nekonečné pruhy. Jednoznačně se nejedná o běžné kondenzované vodní páry, které se tvoří za proudovými letadly ve vysokých výškách. Tyto lety nejsou pravidelné linky, mají různé trasy a různé časy, překrývají se většinou v 60-ti stupňových úhlech a pruhy za nimi nemizí jako u "běžných" letadel - jsou viditelné velmi dlouho a jen pomalu se "rozpadají".
5. května 2009 jsem během necelé hodiny a půl napočítala nad svým bydlištěm 58 přeletů. Vzhledem k četnosti těchto letů a jejich pozorováním nad územím celé republiky se zřejmě jedná o vysoce systematickou aktivitu.

Velmi by mne zajímalo :
- kdo povoluje přelety těchto letadel nad našim územím
- kdo povoluje těmto letadlům "práškovat" nad územím ČR
- o jaké látky vypouštěné z těchto letadel se jedná
- jaký je účel vypouštění těchto látek
- které letecké společnosti tento "obsah" vypouštějí na obyvatelstvo
- kdo potvrdil chemickou nezávadnost těchto látek pro lidský organismus
- na koho se obrátit (úřad/instituci) k získání podrobnějších informací o tomto "projektu".

V příloze posílám pár fotek.

Předem děkuji za Vaši odpověď
a jsem s pozdravem
_________________________________________________________________________________

Dobrý den,
díky za Váš email.
Sám pomerně často cestuji letadlem a tak vím, že dnešní letiště jsou od rána do večera plná vzlétajících a přistávajících strojů. Jen letmým pohledem na webové stránky pražského letiště jsem zjistil, že v průměru odlétá kolem 8 letadel za hodinu, tzn. při hodně konzervativním odhadu by to bylo přes 120 přistávajících letadel denně. Když povážíte, že každé to letadlo se musí na letiště ještě nějak dostat (většinou doletět), pohybuje se jen v okruhu pražského letiště přes 240 letadel každý den.
Když povážíte, že takových letišť je v blízkosti ČR celá řada (Mnichov, Vídeň, Berlín, Varšava, Bratislava, ...), jsou to stovky a stovky letadel, která každým dnem létají nad našimi hlavami.
Také vím, že každá větší armáda používá běžně dezinformační kampaně, aby zakryla své vlastní utajené aktivity. Často jde o činnost takzvaných „information agents“ (neboli informačních agentů), kteří mají za úkol šířit dezinformace, aby pomohly zakrýt jiné aktivity. To je podle mého názoru i případ těchto tzv. chemtrails.
Dle mého názoru jde tedy o obyčejné stopy po přeletech běžných letadel, které jsou ale využívány pro směřování (a vyčerpání) energie lidí, kterým není lhostejný osud této planety. Pokud by tady takovéto zdánlivé fenomény (jako jsou chemtrails) nebyly, hrozilo by, že by se tito lidé věnovali smysluplnější práci (např. boji proti americkému radaru nebo ruským raketám) a tím by byly pro nepřítele daleko nebezpečnější (samozřejmě podle toho, kdo ony dezinformace vypouští a tedy kdo je tím nepřítelem).

S pozdravem
Honza Tamáš

Ing. Jan Tamáš, Ph.D.
Humanistická strana
www.HumanistickaStrana.cz
------------------------------------------------------
Jaderné odzbrojení – Lidská práva – Nenásilí – ČR bez cizích vojenských základen


Dobrý den,

odpověď na část Vašich otázek ohledně různého vzhledu kondenzačních stop naleznete na adrese:


(pokud by Vám tento odkaz "nefungoval", tak jděte na adresu http://portal.chmi.cz, měla by se Vám otevřít stránka s novým připravovaným vzhlede stránek ČHMÚ; vpravo dole by měly být "Zajímavosti", na jejich konci "Archiv", v něm je pak tento příspěvek uveden pod datem 7.8.2009 a názvem "Kondenzační stopy za letadly").
Mohu Vás ujistit, že se o žádné "práškování" nejedná, celý humbuk kolem "chemtrails" (na které Vašimi dotazy narážíte) je naprostý nesmysl. Tím pádem je většina Vašich níže uvedených dotazů bezpředmětných.

K těm racionálním dotazům:
- různé trasy letů jsou důsledkem křížení leteckých koridorů nad našim územím;
- různé doby letů a různa frekvence mohou mimo jiné souviset i s charterovými lety nebo provozem různých nízkonákladových leteckých společností.

Pokud byste trvala na přesnějších informacích o povolování letů nad našim územím nebo o leteckých koridorech, obraťte se na Řízení leteckého provozu ČR (http://www.rlp.cz/) nebo na Úřad pro civilní letectví ČR (http://www.caa.cz/).

Jinak Vaše snímky jsou moc pěkné, zobrazují běžné, přirozené kondenzační stopy (a jejich stíny na nižší oblačnosti), není důvod hledat "alternativní" vysvětlení.

S pozdravem,
Martin Setvák

==========================================================
  RNDr. Martin Setvák, CSc.                              
  Český hydrometeorologický ústav, družicové oddělení    
  Na Šabatce 17,  143 06  Praha 4                        
  tel. 244033288   fax 244032442
  e-mail: setvak@chmi.cz   http://www.chmi.cz/meteo/sat/ 


Je to vážně zajímavá věc. Jsem přesvědčen, že podobných "nejasností" se děje mnohem víc. Ale posláním našeho sdružení je chránit lidi před policejní šikanou a nespravedlností. Doporučuji Vám, abyste kontaktovala co nejvíc redakcí novin. Novináři by se do toho problému mohli pustit a vyřešit jej. My na to nemáme kapacity.

Díky
FV

Ingenuus, občanské sdružení
Na straně utlačovaných
Londýnská 38
120 00 Praha 2
Ingenuus


Vážená paní,
prosím, všechny tyto věci má na starosti Úřad pro civilní letectví. Obraťte se tedy, prosím, na něj. Pouze kdyby Vám Úřad pro civilní letectví nedal požadované informace, pak se obraťte na pana předsedu. Nejprve je však nutné zjistit, zda se nejedná o běžný jev.
Zdraví Vás Mgr. Jan Čižinský – asistent poslance Cyrila Svobody


Vážená paní,
chápu Vaši obavu, podporovanou různými webovými fóry (např. http://smit.wz.cz/zrcadlo/view.php?cisloclanku=2006051101), ale skutečně se nejedná o vypouštění žádných chemických látek. Dopravní letadla nejsou uzpůsobena k nesení nebo dokonce vypouštění žádných látek do ovzduší a ani žádný podobný Vámi popisovaný projekt neexistuje.

Co se týká Vašeho pozorování četných přeletů dopravních letadel, je třeba si uvědomit že Česká republika vzhledem ke své geografické poloze je křižovatkou mezinárodní letecké dopravy a Vámi uváděný počet přelétávajících letadel není v letní sezoně neobvyklý. To, že letadla létají v různých směrech je dáno vývojem navigačních technologií a letadla už dnes nelétají v přesně vymezených letových koridorech.

Z Vámi přiložených fotografií je zřejmé, že se jedná buď o běžné kondenzační stopy za dopravními letadly, kdy doba jejich viditelnosti závisí na meteorologických podmínkách, nebo o vysokou oblačnost tvořenou ledovými krystaly (cirrus).

S pozdravem
Ing. Petr Navrátil
Ředitel sekce letové a provozní
Úřad pro civilní letectví


Vážená paní,
doporučuji, abyste se se svými dotazy obrátila na ČSA, případně ministerstvo obrany.
Přeji hezký den
PhDr. H. Majdáková, vedoucí sekretariátu předsedy ÚV KSČM



Dobrý den, ………
Děkuji, že se na mne obracíte. Ptala jste se na několik otázek týkající se organizace přeletů letadel v České republice.

1.) Otázka: Kdo povoluje přelety těchto letadel nad našim územím
Domnívám se, že přelety letadel povoluje Ministerstvo obrany, příp. Ministerstvo dopravy.

2.) Otázka: Kdo povoluje těmto letadlům "práškovat" nad územím ČR, o jaké látky vypouštěné z těchto letadel se jedná a jaký je účel vypouštění těchto látek
Domnívám se, že tímto problémem by se mělo zabývat Ministerstvo životního prostředí.

3.) Otázka: Které letecké společnosti tento "obsah" vypouštějí na obyvatelstvo, kdo potvrdil chemickou nezávadnost těchto látek pro lidský organismus a na koho se obrátit (úřad/instituci) k získání podrobnějších informací o tomto "projektu".
S těmito dotazy bych se obrátil na Ministerstvo životního prostředí.

Kontakty na příslušná ministerstva Vám zasílám zde. Velmi by mne zajímalo, jestli se k Vašim dotazům zaměstnanci ministerstva vyjádří a jak. Pokud by se Vám neozvali, dejte mi prosím vědět.

Ministerstvo obrany:
Ministerstvo obrany ČR
Tychonova 1
160 01 Praha 6
tel.: 973 201 111
e-mail: info@army.cz

Ministerstvo životního prostředí:
Ministerstvo životního prostředí
Vršovická 1442/65
Praha 10, 100 00
Ústředna: +420-2-6712-1111
E-mail: info@mzp.cz

Ministerstvo dopravy:
Ministerstvo dopravy
nábř. Ludvíka Svobody 1222/12
110 00 Praha-Nové Město
Telefon: +420 225 131 111
Fax: +420 225 131 184

Pokud budete mít další dotazy, případně budete potřebovat pomoci, obraťte se na mne.
S pozdravem,
Radek John.


Vážená paní,

po prozkoumání fotografie leteckými odborníky Armády ČR nebylo zjištěno nic neobvyklého, rozhodně se nejedná o neznámou chemickou látku vypouštěnou prolétajícími letouny.
Zjednodušeně lze popsat stav na fotografiích následovně:
- jedná se o klasické kondenzační sledy v kombinaci s běžnou oblačností
- kondenzační sledy za letouny tvoří kondenzáty vodních par z jejich tryskových motorů
- rozpouštění či udržení kondenzačních sledů záleží na stabilitě zvrstvení atmosféry a je tedy proměnné
- pravidelnost vzniku pruhů i jejich křížení je dána trasami letových koridorů a intenzitou jejich využívání
- nelze zpětně s určitostí dohledat, zda mohl či nemohl být některý z těchto kondenzačních sledů způsoben letounem AČR
- v případě kondenzačních sledů se není třeba obávat jejich vlivů na zdraví člověka

S pozdravem Jan Pejšek
Tiskova a informacni sluzba
Ministerstva obrany Ceske republiky


Zdravím,………………,
vidím, že jste už obdržela odpovědi od několika subjektů, včetně Úřadu pro civilní letectví a Ministerstva obrany. Věřím, že jste dostala veškeré informace, které jste potřebovala.
Mějte se,
Radek John.
__________________________________________________________________________________

Vážená paní,
doufám, že Vás uklidním. Čmouhy za letadly, které ve Vás vzbuzují obavy jsou skutečně – jak píšete – zkondenzovaná pára, která vzniká při spalování uhlovodíkových paliv v motorech letadel. Tato uměle vytvořená oblaka se působením prodění vzduchu ve vyšších vrstvách atmosféry různě pohybují a postupně se rozptylují v ovzduší. A jak jistě víte voda lidskému organizmu nijak neškodí, naopak.

S pozdravem
Jiří Paroubek
__________________________________________________________________________________

Vážená paní,
odpovídám na Váš mail z 28.9.2009, ve kterém  požadujete, abych Vám
zjistila řadu informací o původu, poslání a složení kondenzačních čar za
letícími  letadly.
O těchto jevech a jejich vzniku existuje i na internetu řada článků a
úvah. Dovolím si Vám na jeden z nich z poslední doby poslat  tento odkaz:
http://technet.idnes.cz/blud-tajna-letadla-praskuji-cesko-lidstvo-ma-byt-sterilizovano-psg-/sw_internet.asp?c=A090730_165849_sw_internet_kuz
Domnívám se, že v něm naleznete řadu odpovědí a reakcí na problémy, které
Vás zajímají.
V článku jsou také citována jména odborníků z naší republiky, kteří se k
těmto jevům zavěceně vyjadřují. Jsem přesvědčena, že by byli schopni, a
určitě ochotni vysvětlit Vám další technické detaily. Zkuste se, prosím,
obrátit přímo na ně.

S pozdravem

Miroslava Němcová, 1. místopředsedkyně PS PČR v.r.



Vážená paní,

k Vašemu dotazu ze dne 24. září 2009 ve věci vypouštění chemických látek letadly přelétávajícími nad vaší oblasti Vám sděluji:
- letecký provoz ve vzdušném prostoru České republiky je řízen Řízením letového provozu ČR, s.p.;
- práškování patří mezi činnosti, zařazené mezi letecké práce, které jsou povolovány Úřadem pro civilní letectví ČR.
K Vašim dalším otázkám (zejména o jaké látky jde, jaký je účel vypouštění, jaké letecké společnosti tutu činnost provádí, kdo potvrdil jejich chemickou nezávadnost) není Ministerstvo dopravy věcně příslušné zaujmout jakékoli stanovisko.
Doporučuji proto v dané věci směřovat Váš dotaz na místně příslušnou Hygienickou stanici, případně na Ministerstvo zdravotnictví.
Doplňuji kontaktní adresu na Řízení letového provozu ČR, s.p., Navigační 787, 252 61 Jeneč a Úřad pro civilní letectví ČR, letiště Ruzyně, 160 08  Praha 6.

S pozdravem

Ing. Jaromír Štolc
ředitel odboru civilního letectví
Ministertsvo dopravy

__________________________________________________________________________________


__________________________________________________________________________________

Paní,
děkuji Vám za mail i za fotky.  Do  doby zaslání Vašeho mailu jsem o tomto
problému nic nevěděl a pak ho zároveň odvysílala i Prima.
Nedaří se mi k tomuto tématu záskat jiné informace než ty, které
prezentují média / tj., že je to opatření proti globálnímu oteplování
planety /. Tyto úkazy na nebi a řešení jejich příčin si ale při své
zaneprázdněnosti netroufám vzít na svá bedra.
Zkuste mail, který jste poslala mně, poslat s žádostí o odpověď na Úřad
civilního letectví.
Přeji hezký den
Vojtěch Filip
__________________________________________________________________________________

Reakce na zprávu o zprávě CHEMTRAILS v tv Prima, ve Zpravodajství v hl. vysílacím čase

Skutečnost, že to vysílala TV Prima neznamená, že to je pravda! :-) A už vůbec nejde mluvit o nějakém „důkazu“. V dané reportáži nikdo žádný důkaz nepřinesl. Jen spekulace, domněnky,hypotézy...
Hezký den.
J. Tamáš


Ing. Jan Tamáš, Ph.D.
Humanistická strana
www.HumanistickaStrana.cz
------------------------------------------------------
Jaderné odzbrojení – Lidská práva – Nenásilí – ČR bez cizích vojenských základen


Nevím, zda tuto informaci posíláte jako "důkaz" ve prospěch "chemtrails", nebo jako poukázání na hloupost a ubohost hradecké redakce TV Prima, já to považuji za to druhé...

S pozdravem,
Martin Setvák


Dobrý den pane Setváku,
já to nevím - hledám jen odpovědi na otázky. Těch zpráv se poslední dobou vyrojilo opravdu hodně, dokonce i oficiální - Čína si kvůli jakýmsi oslavám vyrábí pěkné počasí http://www.novinky.cz/zahranicni/180151-peking-kvuli-oslavam-vysle-letectvo-aby-rozstrilelo-mraky.html , starosta Moskvy už si nepřeje, aby tam padal sníh - dovede to zařídit http://www.novinky.cz/koktejl/178246-v-moskve-uz-nema-nikdy-snezit-starosta-chce-mraky-nicit.html a tak tomu podobně.
Na chemtrails mě před asi 4 lety upozornila kamarádka z Kanady, tehdy jsem tomu nevěnovala zvláštní pozornost, ale to co se dělo toto léto na obloze...
Omlouvám se, pokud jsem Vás naštvala svým laickým přístupem a už dám pokoj.
Mějte se hezky !


Dobrý den ještě jednou,

ne, Vy jste mě v žádném případě "nenaštvala", naopak jsem rád, když je někdo ochoten slyšet i "druhou stranu". Mě na celé té věci spíš mrzí až štve rychlost, jakou se tyhle nesmysly šíří, a jak jim spousta lidí bezmyšlenkovitě podléhá ... Jsem člověk, který od mala "kouká kolem" (astronomie, meteorologie) víc než je běžné, tak mě spíš naštvou vulgární anonymy, které mi nyní začaly v souvislosti s chemtrails chodit, označující mě za zabedněnce, který neumí koukat kolem (přeloženo do slušnějšího, nevulgárního jazyka).

Na druhou stranu, pokusy o modifikaci počasí jsou reálné, většinou zaměřené na ovlivnění srážek, potlačení krupobití, rozpouštění mlh, apod. Celé by to bylo na delší povídání, ne všichni odborníci s tím souhlasíme (zejména s deklarovanými výsledky), ale hlavně to je technologicky úplně někde jinde než tzv. "chemtrails", které jsou skutečně vysvětlitelné normální cestou, jako kondenzační stopy. Zřejmě je ale pro část populace zajímavější hledat nesmyslná konspirační vysvětlení, než přijmou neatraktivní, normální důvody proč něco vypadá tak, jak to vypadá...

S pozdravem,
Martin Setvák









11 komentářů:

  1. Směšné a ubohé odpovědi!
    Slepý vede slepého a ještě k tomu machruje....
    prý vidí contrails.
    Dnes už jen ubohý ignorant může tvrdit, že chemtrails neexistuje. Ostatně tihle lidé začínají být už sami ve zmatku ze svých odpovědí.

    OdpovědětVymazat
  2. Já na bráchu, brácha na mě.
    Ak bude tento opytovací proces na "príslušné miesta" pokračovať pomôže to veci, budú sa musieť zaoberať témou, prdnú im nervy a možno sa aj medzi sebou posekajú :-)), deštrukcia zvnútra.
    No mne chodí pomysli aj to, že keď máme vytočené hlavy hore, čosi čo je nižšie nevidíme. Už dlho mi pripadá, že to niekto chce.
    Ten Honza z humanistickej strany to vraví tiež.
    bo

    OdpovědětVymazat
  3. Inu, potvrzuje se mi moje domněnka, že hnutí typu: Humanistická strana, občanské sdružení
    Na straně utlačovaných a jiná pravdolásková bratrstva kočičí pracky jsou pouze pijavice přisáté na státním rozpočtu. Za odměnu zpívají tu písničku, kterou chce jejich hostitel slyšet.
    V opačném případě by veřejné sdělovací prostředky přinášely alespoň drobné zprávičky, že to, či ono hnutí šláplo někomu na kuří oko a teď má problémy. Ale ono nic. Ty vši si cucají hezky v klídku, nikdo o nich nic neví, Honza Tamáš z Humanistické strany často létá za naše peníze, kam asi? Kdo vymete ten Augiášův chlív?

    Je vidno, že jim to není příjemné, když se občan ptá. Zatím počítali jen z ovčanama a ti se neptají. Zatím jsou v klidu (pche-jedna ženská). Ale více zvědavých lidí je zneklidní a začnou dělat chyby. Jako každý zločinec který zahlazuje stopy a lže. Začnou se do toho zamotávat. A to bude impulz pro náhradní plán. Přidat do nádrží více Fluoridu sodného. Někteří ještě myslí. To musí skončit.

    Loki

    OdpovědětVymazat
  4. Rád bych touto cestou odvážné paní poděkoval.
    Pv.

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě nikdo se u nás nezabýval měřením chemických stop ve vzduchu, vodě a v půdě?
    ramidan

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda, tohle bylo trochu unáhlené. Chtělo to předtím všem dotyčným zaslat odkaz na dokument What in the world are they spraying (s titulkama) ať se na něj podívají a až po tom nechť se vyjádří.

    Nicméně to stále můžeme udělat a ptát se znova na stejných nebo ještě na vyšších místech.

    inNatureTrust

    OdpovědětVymazat
  7. Kdybyste se radši domluvili, založili nějaké sdružení chemtrailistů a dohodli se s příslušnýma místama následovně: Podle pozorování se vytipuje letadlo „prokazatelně“ sprejující, jiný váš člověk na základě toho ve středisku letového provozu za pomoci pracovnků střediska identifikuje letadlo a další člověk třeba na Ruzyňském letišti v doprovodu letištní ochranky může ohlídat přistávající letadlo a pak ho důkladně prohlédnout, odebrat vzorky paliva a nechat udělat rozbor. Myslím si že příslušné společnosti a orgány by vám mohli vyjít vstříc, soudě podle toho jak vaše písemné dotazy neberou na lehkou váhu. Měli bychom pak všichni jasno a nemuselo by se spekulovat.

    SO

    OdpovědětVymazat
  8. Klobouk dolu pred tou pani, ktera se takhle neunavne ptala doslove po vsech certech.
    Orgonete myslim, ze jsi to mel uz na tvych strankach: "Pravda byva nejdrive zesmesnovana, pak hrube napadana a nakonec prijata jako samozrejmost" Naprosto vystizne pro chemtrails....
    sun

    OdpovědětVymazat
  9. Mimochodem rozbory obsahu chemických látek ve srážkách kapalných i pevných se provádí běžně už léta - viz. např.

    http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/uoco/isko/grafroc/groc/gr09cz/tab/t42.html

    OdpovědětVymazat
  10. Díky všem za podporu, ale je potřeba říct/napsat, že jsem nebyla první, kdo se takto vyptával. Na našem ORGO fóru to zkusil jeden mládenec (možná jich bylo i víc), bohužel s podobným výsledkem. Asi je potřeba obesílat pomazané hlavy dál a víc.
    Zdraví Petra

    OdpovědětVymazat
  11. Ten dokument ,,What in the world are they spraying" jim radši neposílejte. Chemtrails jsou realitou dnešní doby, ale ten dokument je účelový, velkou částí nudný.. (a o orgonitu v něm nepadne ani muk)

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.