7. září 2012

Věda připouští existenci chemtrails



Cena chemtrailsového programu je vyčíslena na 5 miliard dolarů ročně

Paul Josef Watson, Infowars.com

5. září 2012
Překlad: OrgoNet

Náklady na rozsáhlý program sprejování částic tlumících slunce do horních vrstev atmosféry ve jménu zastavení globálního oteplování, což je dle některých proces již probíhající formou chemtrails, byly oceněny na téměř pět miliard dolarů ročně.

Američtí vědci píšící pro časopis Environmental Research Letters učinili závěr, že „letadla či vzdušné lodě by mohly vynést vysoko do atmosféry materiály tlumící sluneční svit, za přijatelnou cenu téměř pět miliard dolarů ročně, za účelem zpomalení změny klimatu,“ jak píše Reuters, http://in.reuters.com/article/2012/08/30/climate-sunshade-idINDEE87T0K420120830, a charakterizuje tento proces jako „proveditelný a přijatelný“.

Cena užívání speciálně adaptovaných letadel schopných operovat ve vysokých výškách jako distribuční systém k rozprašování částic síry byla odhadnuta na 1 – 2 miliardy ročně. Použití „obřích děl, raket či potrubí“ by bylo dražší.

Spoluautor prof. Jay Apt z Carnegie Melon University v Pittsburgu řekl agentuře Reuters, že vstřikování síry do atmosféry, ale poté její náhlé odstranění z ekosystému by mohlo způsobit kolísání teplot, což naznačuje, že tento program by musel probíhat neustále.

Studie se naprosto nezabývala analýzou toho, zda takový rozsáhlý geoinženýrský program by byl k něčemu dobrý a jaké by měl důsledky pro životní prostředí.

Nejnovější studie následuje za podobným návrhem Carnegie Institution for Science, který rovněž navrhoval, aby do horní atmosféry byly sprejovány aerosoly, kterýžto proces by „redukoval o 20% množství slunečního světla, které směřuje přímo k zemi“, a způsobil by, že modrá obloha „by se stala mlhavě bílou,“ oznamuje New Scientist. http://www.newscientist.com/article/dn21873-geoengineering-would-turn-blue-skies-whiter.html

Je faktem, že většina novinek ve vědě a technologii je provozována již léta předtím, než jsou zpřístupněny veřejnosti, a tak dá rozum, že geoinženýrské programy založené na sprejování horní atmosféry částicemi již probíhají, nejmarkantnějí ve formě chemtrails, což jsou čáry z výfuků letadel přetrvávající na obloze celé hodiny a formující se do umělých mraků.

Vědci nyní připouštějí, že stopy výparů z letadel vytvářejí „umělé mraky“, které blokují slunce. To už dávno není předmětem diskuse. Chemtrailsovým „konspiračním teoretikům“, kteří byli zesměšňováni, protože poukazovali od poloviny 90. let na to, že stopy letadel (contrails) přetrvávají po celé hodiny a vytvářejí umělé mraky, bylo dáno za pravdu.

Profesor Keith Shine z Univerzity v Readingu řekl novinám Daily Mail http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1289893/Attack-vapours--jet-trails-block-sunshine.html , že mraky „vytvořené výfukem letadel mohou přetrvávat po celé hodiny, a připravovat oblasti pod rušnými letovými drahami, jako je Londýn, o letní sluneční svit.“

Zpráva se také zmiňuje o studii Met Office z roku 2009, která zjistila, že ani větry ve vysokých výškách nerozptýlily contrails, a ty se později zformovaly do mraků, které pokryly neuvěřitelných 20 000 mil.

Jak jsme zdokumentovali, geoinženýrské programy založené na umělých aerosoloech fungovaly již před lety, a to i ve Státní laboratoři amerického ministerstva pro energii (DOE) Savannah River v Aikenu http://srnl.doe.gov/ , kde v roce 2009 začali provádět studie týkající se vystřelování obrovských množství částicové hmoty, v tomto případě „pórovitých skleněných mikrokoulí“ do stratosféry.

Další program probíhající jako Atmosférický vědecký program ministerstva pro energii http://www.ofcm.gov/fedplan/fp-fy00/pdf/sec3e_doe.pdf se zaměřuje na „rozvoj všestranného pochopení atmosférických procesů, které kontrolují transport, transformaci a osud stopových chemikálií a částicové hmoty.“

Webové stránky Ministerstva pro energii praví, že „v současností je program zaměřen na vliv na aerosolové radiativní měnění klimatu: tvoření a vývoj aerosolu a vlastnosti aerosolu, které působí na ovlivnění klimatu a na změny klimatu.“

Programy již mají vliv na blokování slunce. Začátek jevu chemtrails se kryje s průměrným snížením slunečního svitu dopadajícího na povrch Země o 22%. http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/4171591.stm

V roce 2008 zkoumání lokální televizní stanice KSLA News zjistilo, že látka, která padala na zem z chemtrails ve vysoké výšce obsahovala vysokou úroveň baria (6,8 ppm) a olova (8,2 ppm), a rovněž stopy dalších chemikálií jako arsen, chrom, kadmium, selen a stříbro. Kromě jednoho samé kovy, některé jsou toxické, jiné se nacházejí v přírodě zřídka nebo nikdy. http://www.youtube.com/watch?v=okB-489l6MI&feature=player_embedded

Zpráva se soustřeďuje na barium, které dle zprávy je „charakteristickým znakem chemtrails“. Televizní stanice zjistila, že nalezená úroveň baria je „více než 6x toxičtější než hranice nastavená EPA (Úřad pro potraviny a léky). Ministerstvo životního prostředí v Louisianě potvrdilo při diskusi s KSLA, že vysoké úrovně baria jsou „velmi nezvyklé“, ale dodalo, že „dokázání zdroje je jinou záležitostí“.

KSLA se také otázalo Marka Ryana, ředitele Centra pro kontrolu jedů, na účinyk baria na lidské tělo. Ryan řekl, že „krátkodobé vystavení může vést k čemukoli od bolestí žaludku po bolesti v hrudi, a že dlouhodobé vystavení způsobuje problémy s krevním tlakem.“ Centrum dále oznámilo, že dlouhodobé vystavení způsobí oslabení imunitního systému.

Sprejování síry do horní atmosféry je spojeno jak s katastrofickým účinkem na životní prostředí, tak se zdravotními problémy lidí.

Jde o následující zdravotní problémy:


  • Neurologické účinky a změny chování
  • Narušení krevního oběhu
  • Poškození srdce
  • Účinky na oči a zrak
  • Selhání reprodukce
  • Poškození imunitního systému
  • Žaludeční a gastrointestinální poruchy
  • Poškození ledvin a jater
  • Poruchy sluchu
  • Narušní hormonálního metabolismu
  • Dermatologické účinky
  • Dušení a plicní embolie

I vědec Mark Watson, který je pro geoinženýrství, připouští, že vstřikování síry do atmosféry by mohlo vést ke „kyselému dešti, zničení ozonu a narušení vzorců počasí.“

Meteorolog Univerzity Rutgers, Alan Robock, také „vytvořil počítačovou simulaci ukazující, že sírové mraky by mohly potenciálně oslabit asijské a africké letní monzuny, redukovat déšť, který zavlažuje úrodu pro miliardy lidí.“

„Představte si, že tím, že ochlazujeme planetu, bychom vyvolali sucho a hladomor,“ řekl Robock na geoinženýrské konferenci v r. 2010.

Akční skupina ETC z Kanady vyzvala, aby takové experimenty byly ukončeny. „Tento experiment je pouze jednou fází mnohem většího plánu, který by mohl mít devastující následky, včetně rozsáhlých změn ve vzorcích počasí , jako je smrtící sucho,“ řekla skupina ve svém písemném prohlášení.

Fred Singer, předseda Projektu vědecké environmentální politiky, skeptický k teoriím o lidimi vytvořeném globálním oteplování, varuje, že následky vrtání se v jemném ekosystému planety by mohly mít dalekosáhlá nebezpečí.

„Pokud to budete činit nepřetržitě, snížíte ozonovou vrstvu a způsobíte celou řadu dalších problémů, kterým by se lidé měli raději vyhnout,“ řekl Singer.

I hlavní vědec Greenpeace – zastánce lidmi vytvořeného globálního oteplování – Doug Parr – označil pokusy o geoinženýrství planety za „výstřední“ a „nebezpečné“.




14 komentářů:

  1. Igor Gossscha toto hodil do Rutube...zastydlí alergici na rusáky prošvihli skvělou zprávu....http://rutube.ru/video/361229e1599c1d07126c73f724aa3629/

    OdpovědětVymazat
  2. Masívne čiary sú u nás na oblohe každý deň. Každý západ slnka je ako za hmlou. 1.9. bola deka cez celú oblohu a zrazu sa im to začalo trhať.

    17:30 sa urobila diera s modrou oblohou.
    17:49 letelo tretie lietadlo a križovalo dve čiary čo sa už rozlievali.
    17:51 štvrté lietadlo.
    17:54 deviate lietadlo.
    18:13 modrá diera celá zacelená. Všade len súvislá šedá deka.

    Je neuveriteľné ako rýchlo sa dokážu zmobilizovať a kde berú také množstvo lietadiel. Všetky leteli priamo, nevyzeralo to že by sa nad dierou točili.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojte priatelia
    Situáciu nad našimi hlavami sledujem už nejaký čas . Možno túto stránku http://www.flightradar24.com/ poznáte , možno nie ,ale je to online radar liniek čo lieta nad našimi hlavami . Nie sú tam samozrejme vojenské lietadlá . Skúste sledovať a porovnať ktoré lietadlá sú linkové a ktoré nie . Ak tu ten link už niekto dal a opakujem sa tak sa ospravedlňujem ale nie je mi ľahostajné čo vystrájajú "sprejeri" . Prajem krásnu modrú oblohu, slnko v duši a úsmev na perách . S láskou , mili

    OdpovědětVymazat
  4. toto robia aj u nas na strednom slovensku , a co nestihnu cez den tak pokracuju v noci ,ked som na chate tak pekne vydiet ako praskuju ale zaujimave bolo ze nad lesom to vypol a siel bez poprasovania a za kopcom kde bola dedina tam to zapol a prasil ,nechapem ci su ludia v tranze a nevidia co sa deje na oblohe alebo su az tak mimo a kukaju sa len do seba a do svojich penazeniek .

    s pozdravom thunderbolt

    OdpovědětVymazat
  5. Tak hoši podražili! Loni jsem sem dával zprávu, která to za rok 2009(10?) zpočítala přesně na 1 miliardu dolarů..... . No pěknou rezervičku si dělají!

    OdpovědětVymazat
  6. a je zaujímavé kto sú ti ludia čo to robia. Sú to nejaký letecký vojaci??? Alebo čo?

    Brano

    OdpovědětVymazat
  7. Vysvětlení meteorologa nebo kohokoliv na přiložené fotky? Díky
    http://www.rajce.net/a7032484

    OdpovědětVymazat
  8. Hlásím extrémní nálet chemtrails viditelný z Rokycan. Celá severní obloha je pokryta desítkami čar, mezi kterými občas proletí letadlo, za kterým je normální slabá stopa...

    OdpovědětVymazat
  9. Srdečně zdravím ze severu Orgonet, rodinu a přátele - je 14,15 hod 09.09.2012 neděle. V pátek jsme měli ,,kupovitou oblačnost,, - ovšem mraky byly vysoko takže se dalo ,,volně,, dýchat s odpolednem přšel závan studeného vzduchu a vzápětí,, šedá deka,, pokryla oblohu. Při západu slunce podsvítilo šedou duchnu, která byla nezvykle vysoko. V noci nalétávali o 106! Ráno šedá smradlavá mlha. A opět létali semo tamo helikoptéry. Odpoledne se nám podařilo vyčasit a naštvat létající rozsévače. Ráno v neděli slunečno. Slunce pálí jako v červenci na obloze žádný mráček zato pár létajících rozsévačů křižuje (a to doslova) oblohu. Sem tam přelt helikoptéry. V sousedním německu na radaru je vidět silné čáry po sprejujících letadlech a je jich hodně. Ve 14,15 se už přesunuli k nám tak silně počárovanou oblohu už jsem neviděl pěkně dlouho. Lítaj jako šíleí sršáni. Srdečně zdraví s láskou v srdci a sluncem v duši Indy.

    OdpovědětVymazat
  10. Zdravím,
    dnes(9/9-neděle) nad Frenštátem se tedy vyznamenávají,sprejujou jak diví....

    mentzer's boy

    OdpovědětVymazat
  11. 9. 9. 2012 - Olomouc taky silně zasprejovaný... Na obloze min 20 čar!!! Musíme to nějak zarazit :-)

    OdpovědětVymazat
  12. V neděli jsme se vrátili z dovolené na Istrii a tam jsem typické bílé čáry na obloze, které znám odsud, neviděla..že by se tam nesprejovalo? Zato včera na modré obloze samá čára nad naším sídlištěm :(

    OdpovědětVymazat
  13. Už před lety jsem se pozastavovala nad tím, že to Slunce nezáří tak, jako když jsem byla malá a hrála si na zahradě. A to mi není ani 40... A taky jsem přemýšlela nad tím, jak je možné, že lítá tolika letadel, že při takových frekvencích se jim to nemůže ani vyplatit. A ono je to takhle!!!
    A co s tím dál? Co udělat?

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.