19. února 2014

Protesty organizované Washingtonem destabilizují Ukrajinu

Motto (díky čtenáři za zaslání): 
Z diskuse na novinky.cz:
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/327998-centrum-kyjeva-se-promenilo-v-bojiste-osmnact-mrtvych.html

Radek Hotový, Ostrava

Úterý, 18.února 2014, 10:52:44 

V prvé řadě bych oddělil zrno od plev, tzn. neříkal rebelujícím fašistickým provokatérům demonstranti. Dnes ráno jsem se vrátil z víkendu na UA. Byl jsem tam jen tak, za kamarády na pivo. Ve Lvově, který má být vedle Kyjeva druhé ohnisko protestů, vůbec neví, co je to Majdan, náměstí je prázdné. Celý víkend (a že jsem toho prošel nejen pokud jde o hospody dost) jsme na sobě měli s kámošem taky motorkářem trička a mikiny se symboly „Za Ruský Sevastopol, Za Stalina, Noční Vlci Rusko atd….“ až na jeden večer, kdy nás někdo bonznul a do hospody přišla asi desítka banderovských provokatérů a padlo pár ran (nakonec jsme si pokecali a stáhli pár flašek vodky i s nimi) bylo vše v poho, prostý lid na nějakou jakože revoluci kašle a nedělá si iluze, že by nějaký Eurosojuz něco změnil a Tymošenkové s Juščenkem nemohou přijít na jméno. Zkrátka a dobře, v našich médiích se píše cokoliv, jen ne pravda! Pokud armáda v Kyjevě nasazuje těžší kalibry, tak je to pouze proto, že FAŠOUNSKÁ verbež nedovede kousnout fakt, že se Janukovyč s konstruktivní (Kličkovo hnutí UDAR do ní ale rozhodně nepatří) opozicí dohodl na oboustranných ústupcích a chtějí být dál vidět. Takže gumovým projektilům tleskám, nicméně ostrým nábojům bych se nedivil.



Protesty organizované Washingtonem destabilizují Ukrajinu
http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/12/washington-orchestrated-protests-destabilizing-ukraine/
12. února 2014
Paul Craig Roberts
Překlad: OrgoNet


Protesty na západní Ukrajině jsou organizovány CIA, americkým Ministerstvem vnitra a Washingtonem, a rovněž nevládními organizacemi financovanými Evropskou unií, které pracují ve spojení s americkou CIA a Ministerstvem vnitra.

USA a EU původně spolupracovaly na úsilí zničit nezávislost Ukrajiny a učinit z ní entitu podřízenou vládě Evropské unie v Bruselu. Pro vládu Evropské unie je cílem rozšíření EU. Pro Washington je cílem učinit Ukrajinu dostupnou pro okrádání americkými bankami a korporacemi a dostat Ukrajinu do NATO, aby Washington získal více vojenských základen na ruské hranici. Jsou tři země, které stojí v cestě americké hegemonii nad světem – Rusko, Čína a Írán. Každá z těchto zemí je předmětem zájmu Washingtonu s cílem dosažení převratu či zničení jejich suverenity propagandou a americkými vojenskými základnami, činícími země zranitelnými útokem, čímž budou nuceny přijímat vůli Washingtonu.


Mezi USA a Evropskou unií vznikl ohledně Ukrajiny problém . Evropané si uvědomili, že americké získání kontroly nad Ukrajinou je přímou hrozbou pro Rusko, které může odříznout Evropu od ropy a přírodního plynu, a pokud by byla válka, Evropa by byla totálně zničena. Následkem toho se EU stala ochotnou zastavit vyvolávání ukrajinských protestů.

Odpovědí neokonzervativní političky Victorie Nulandové, jmenované obojetným Obamou zástupkyní státního tajemníka, bylo „sereme na EU“, když při své návštěvě Ukrajiny přikročila k tomu, že líčila členům ukrajinské vlády záměry Washingtonu na využití jejich země. Ukrajinský národ je tak nevědomý, že věří, že když se uchýlí k americkým zbraním, dosáhne nezávislosti. Kdysi jsem si myslel, že žádný národ nemůže být tak nevědomý jako americká populace. Ale to jsem se mýlil. Západní Ukrajinci jsou nevědomější než Američané.

Organizování „krize“ na Ukrajině je snadné. Neokonzervativní politička, zástupkyně státního tajemníka Victoria Nulandová řekla 13. prosince ve Státním tiskovém klubu ve Washingtonu, že Spojené státy „investovaly“ do bouří na Ukrajině 5 milard dolarů. http://www.informationclearinghouse.info/article37599.htm Krize je silná především na západní Ukrajině, kde jsou silné nerealistické ideje o ruském útlaku a obyvatelstvo je méně ruské než na východní Ukrajině.

Nenávist k Rusku působí na západní Ukrajině tak dysfunkčně, že oklamaní protestující si nejsou vědomi, že připojení k EU znamená konec ukrajinské nezávislosti a nadvládu evropských byrokratů z Bruselu, Evropské centrální banky a amerických korporací. Možná že Ukrajina jsou dva státy. Západní polovina by mohla být dána Evropské unii a americkým korporacím, a východní by mohla být začleněna jako součást Ruska, kde ostatně celá Ukrajina byla od doby, co existují Spojené státy.

Záporné city vůči Rusku, existující na západní Ukrajině, usnadňují EU a Spojeným státům výrobu problémů. Ti ve Washingtonu a Evropě, kteří si přejí zničit nezávislost Ukrajiny, vykreslují nezávislou Ukrajinu jako rukojmí Ruska, zatímco pokud bude Ukrajina v EU, bude pod ochranou Spojených států a Evropy. Obrovské sumy peněz, které Washington pumpuje do nevládních organizací na Ukrajině, tuto myšlenku podporují a způsobují u obyvatelstva bezmyšlenkovité šílenství. Nikdy ve svém životě jsem neviděl tak nemyslící lidi, jako ukrajinští „povstalci“, kteří ničí nezávislost své země.

Nevládní organizace financované Spojenými státy a Evropskou unií jsou pátou kolonou ke zničení nezávislosti zemí, v nichž působí. Některé o sobě tvrdí, že jsou „organizacemi za lidská práva“. Jiné indoktrinují lidi pod rouškou „vzdělávacích programů“ a „budování demokracie“. Další, zejména CIA, se specializují na provokace, například „Pussy Riot“. Jen málo z těchto nevládních organizací je zákonných. Ale arogantní jsou. Představitel jedné z nich před volbami v Íránu, kde Mousavi byl kandidátem Washingtonu a CIA, prohlásil, že volby vyústí v Zelenou revoluci. Věděl to předem, protože ji pomohl financovat dolary amerických daňových poplatníků. Tehdy jsem o tom napsal článek, který lze najít na mém webu http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/12/washington-orchestrated-protests-destabilizing-ukraine/www.paulcraigroberts.org a v mé nově vyšlé knize: Jak byla Amerika ztracena.

Ukrajinští „vzbouřenci“ jsou agresívní, ale policie se ovládá. Washington má nezadatelný zájem, aby protesty pokračovaly, v naději, že se obrátí v povstání, tak, aby se Washington mohl zmocnit Ukrajiny. Tento týden vydala americká Sněmovna reprezentantů rezoluci, v níž vyhrožuje sankcemi, pokud budou násilné protesty násilně potlačeny policií.

Jinými slovy, pokud se ukrajinská policie zachová k neurvalým vzbouřencům stejným způsobem, jako se americká policie chová k poklidným protestujícím, je to pro Washington důvodem k zásahu do vnitřních záležitostí Ukrajiny. Washington využívá protestů, aby zničil nezávislost Ukrajiny, a již má připraven seznam loutek, které míní dosadit jako příští vládu Ukrajiny.

10 komentářů:

  1. Až bude konec OH Soči,tak by měl nastat RUSKÝ CIRKUS...Jde o sebeuctu ruského národa i jednotlivcu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, asi tak Karle jak píšete. A ještě to určitě nabere na obrátkách. Což bude dalším důkazem toho, že se jedná o uměle vyvolaný problém, protože se zmíněné tzv. západní země budou do problému vměšovat.

      Vymazat
    2. a co si představuješ pod pojmem , uměle vyvolaný problém ? je vidět že jste nesledovali co se tam děje posledních 5 let , stejně jako u nás Listopad 89 , lidé byli nespokojeni a už pár let před tím to tu bylo znát , že dojde ke změně...

      Vymazat
    3. A co si myslíš, že se stane, když do natlakovaného papiňáku vyvrtáš díru ?! Hádej třikrát, a třikrát podstoupíš plastiku ! Podobné to bylo nyní na Ukrajině !

      Vymazat
  2. Myslím že se pomalu ale jistě začíná blížit 3 světová válka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano jen si ji přivolej, v našem světě nic takového nebude

      Vymazat
    2. Bude se dít (a dosud děje!) vše, co oznámili světu legitimní proroci ! Proto připravte svoje těla, životy i duše na pořádná "tornáda". Mnoho lidí smetou, a jen nemnozí budou mít tu čest už proměněni pokračovat dál.

      Vymazat
  3. Ten clanek mi pripada jako provokace, samozrejme ze jsou dnes lide velmi nespokojeni, protože se hodne věci normálních stava nepochopitelnými. Navíc, když clovek, který chodi do práce, tak za svůj vydelek ani nemůže poradne uživit rodinu a navíc, třeba u nas, vidi, jak nase vrchnost zvyhodnuje cikany, kteří tem, z koho ziji, skodi. Myslim, ze nas narod ma jedno velke stesti, ze padla minula zkorumpovana vláda tak civilizovanym zpusobem, ze ted nikdo nemůže vyuzit mlade lidi k vyvolanym protestum a my starsi radeji pujdem na pivo a muzou nam byt ukradeni ONI.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyz je fin. Bublina moc nafouknuta tak se zaridi valka a pak menova revoluce a jede se od znova

      Vymazat
    2. Válka je poslední stadium krycích legend těch, co řídí svět "za oponou".
      Pak zmáčnou tlačítko s nápisem ZERO, a povědomí o jejich zločinech a okrádání světa je zničeno a vše začíná od trosek znova !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.