25. října 2011

Podnětný rozhovor s MUDr. Lukešem

MUDr. Petr Lukeš má velmi zajímavé názory. Rozhovor s ním jste mi už zaslali několikrát, ale mně se tam nezdála ta cola coby nejzdravější nápoj, tak se mi to nechtělo zveřejňovat, dokud se nepřesvědčím.
Tak to už nějakou dobu prověřuju na sobě, a zdá se mi opravdu, že na té kole není nic špatného, naopak dělá mi to fakt dobře, na rozdíl od kafe!!! (Dva litry denně jí teda nesnesu, moc kofeinu ...)

Jinak, se vším ostatním vřele souhlasím. Nezapomeňte, že na parazity máme orgonitový zapper!! (Objednání z Orgonise Africa na http://www.orgoniseafrica.com/english/orgone-zapper.html, doporučuju.)

Přečtěte si podnětný rozhovor s dr. Lukešem zde, (je dlouhý a chci zachovat formát, takže ho vyvěšuju na Docs).
Nebo čtěte na webu zde http://www.adastra.estranky.cz/clanky/medicina-nekonvencni/mudr.-petr-lukes.html: a zde http://www.adastra.estranky.cz/clanky/medicina-nekonvencni/mudr.-petr-lukes-podruhe.html

29 komentářů:

  1. No hezky, až mi zatrnulo. Cola možná kdysi dle původního receptu mohla být zdravá (občas) a existují i záznamy o její léčivé síle. ALE........přečtěte si pozorně složení dnešní coly...např. aspartam - náhradní sladidlo, ještě na začátku 90.let bojová látka na seznamu pentagonu. Ovlivňuje vědomí. A 2 litry coly za den? Sám jsem viděl člověka, jenž po této dávce skončil v nemocnici .-). Tak teda nevím...co to jako má být? Osobně se všemu kde je umělé sladidlo ( aspartam) vyhýbám. Přikládám zajímavý výňatek z článku právě o aspartamu - je v cole..
    Aspartam přišel na trh v roce 1965. Do té doby se používal zejména sacharin, mnoha lidem ovšem vadila jeho typická "kovová" chuť. Aspartam byl tehdy považován za zcela bezpečný. Ještě před jeho uvedením se ale přece jen objevily jisté varovné zprávy, mluvilo se zejména o nepříznivých účincích na nervovou soustavu. Vědci však tenkrát na základě mnoha výzkumů došli k závěru, že nebezpečný je jen pro lidi trpící fenylketonurií (vzácná genetická vada, která způsobuje neschopnost organismu zpracovávat aminokyselinu fenylalanin).
    Aspartam se tedy začal v potravinářství používat ve velkém. Nicméně poté si více než sedm tisíc lidí stěžovalo Ústavu pro kontrolu léčiv a potravin ve Spojených státech (FDA - Food and Drug Administration) na zdravotní potíže, zejména bolesti hlavy, které přikládali aspartamu. O vyjasnění zdravotních dopadů aspartamu se tedy vědci snaží už čtyři desetiletí. Sledují jeho případný vliv na mozkové funkce, na vznik novorozeneckých vad, porodní hmotnost a podobně. Dosavadní závěr zní: umírněný příjem aspartamu není pro většinu lidí nebezpečný. - ps jak to bude "zítra?"
    mdnamur

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V cole zádný aspartam enní alespon v té pravé takže čtete pozorne a neoblbujte lidi

      Vymazat
  2. Sice od věci, ale i Orwell by se divil: http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/248525-v-usa-uvazuji-ze-budou-ockovat-deti-proti-antraxu.html

    OdpovědětVymazat
  3. Rozhovor s P. Lukešem jsem četla nedávno a sama za sebe taky konstatuju, že mi cola dělá a vždycky dělala dobře - jen jsem k ní dosud měla takový odmítavý postoj spojený s pocitem viny ("vždyť to přece není zdravé!").
    Po přečtení článku to už neřeším a colu mám trvale v lednici :-)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. mdnamur: Mně taky původně zatrnulo. Jenomže klasická kola obsahuje CUKR, nikoliv aspartam, ten je jenom v náhražkách "light" a "diet". Zrovna mám láhev klas. koly na stole a tam je to napsáno.
    Asi měsíc pokusně piju kolu po jídle, a konstatuju, že mi to dělá moc dobře na trávení. Pocit viny z pití něčeho nezdravého mizí, jak píše Jana 22.28.
    V Americe znám rodiny vědomé si zdravé výživy, které sice colu běžně nepijí, ale považují ji za lék, když třeba dítě "bolí břicho". (A dětičky mají kolu rády, takže občas žadoní s výmluvou na bříško ...) To se mi ještě nedávno zdálo šílené, ale po pokusech na vlastní kůži už to chápu ...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to máš dobrý, protože je kolu bez aspartamu najít nemohu...ani klasickou. Že bych se špatně koukal? Protože jestli je tam cukr, tak no problema.

    OdpovědětVymazat
  6. Upřímně řečeno, já osobně jsem na cole vyrostl a úspěšně ji konzumuji již třetí desetiletí svého života. Nemám dojem, že by mi škodila, v podstatě nic jiného nepiju, kromě občasného piva, naopak, mám pocit, že mě vždycky trošku nadupne. Problém vidím spíš v situaci, kdy colu po ruce nemám - zjistil jsem totiž, že jsem už víceméně na tomto nápoji zavislý a potřebuju ho pořád. Pokud se třeba o dovolené dostanu na místo, kde není zrovna po ruce, tak mě to dost otráví...Co mám známé pijící colu, všichni jsou na tom podobně - prostě cola-závisláci. Fakt je, že po intenzívním působení různých dietářů a odborníků na výživu mnou cloumají výčitky kdykoliv sáhnu do lednice a taky jsem jí nikdy nenalil dětem....Ale asi to bude tak jako se vším - nic se nemá přehánět. Všichni víme, jak je to s mlékem - pořád bylo vrcholem zdraví,ale já když se napiju mlíka, tak je mi těžko celý den.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento článek jsem četla kdysi v minulosti a přesně jak říkáš, přemýšlela jsem nad tím, zda je zdravá či není.Protože když jsem měla třeba kocovinu:o) dala jsem si skleničku a zlepšilo se to. Nyní jsem ale toho názoru, že zdravá není. Obsahuje totiž kyselinu fosforečnou, která tam je z toho důvodu, aby tělo nezvrátilo colu zpátky, jeliož je abnormálně sladká. Cukr je jako droga... Přikládám odkaz na článek... http://news.branyvnimani.cz/?article_id=11793

    Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odporúčam prečítať si ešte raz rozhovor s p. doktorom Lukešom (hlavne časť o kyseline fosforečnej)
      Robo

      Vymazat
  8. Vzpomínám si, že se za minulého režimu říkalo, že si prostitutky vymývaly po soluloži se zákazníkem pochvu colou jako nějakým antiseptikem. Pak jsem také slýchal, že cola údajně dokáže během 24 hodin rozpustit žiletku. Co je na tom pravdy ale nevím.

    OdpovědětVymazat
  9. 8.30: Mám tu obyčejnou dvoulitrovku petku - mám vyfotit, že je na ní napsáno cukr? To snad nebude třeba. Kromě toho, cukr a aspartam rozliším i chutí.
    Kyselina fosforečná - dr. Lukeš dost dobře vysvětluje, proč je lepší než citronová, která se dává do všeho, a mně to dává dobrý smysl.
    Samozřejmě, pro colu, jako pro vše, i to nejzdravější, platí VŠEHO S MÍROU.

    OdpovědětVymazat
  10. Jedna zkušenost s colou - byl jsem třikrát v Indii a ochutnal jsem místní Coca Colu - je v ní diametrální rozdíl v chuti na rozdíl od "naší" evropské Coly. Připadá mi tam jaksi víc přírodnější a příjemnější - z té "naší" cítím chemikálie - no hodně umělých přísad a látek. Běžně ji nepiju - dávám přednost čisté vodě a kvalitnímu přirozeně vařenému pivu. Každopádně v Indii jsem účinky Coca Coly a také Pepsi Coly několikrát pozitivně pocítil, zvláště, když se objeví při cestování a z důvodu klimatu a jiné stravy žaludeční a trávicí problémy. V tomto případě mohu tento nápoj doporučit, a zvláště opravdu zcela jinou chuť než je u nás v Evropě. Pozn. taky se ke mně dostala informace, že firma Coca Cola nikomu nesděluje recept - pouze v Indii museli ustoupit požadavku Indů, když tam chtěli otevřít trh (získat velký odbyt), tak Indové požadovali původní recept,že ji chtějí vyrábět sami. Možná proto i ta jiná plnější a příjemnější chuť.

    OdpovědětVymazat
  11. Archymil: Souhlas, i v USA je cola lepší, jako ostatně skoro všechno ... i hamburgry a hranolky v mekáči jsou tam opravdu dobré, kdežto tady hnus, aspoň mě to tam neláká.
    K mýtům o kole: Je jich plný internet: že cola rozpustí hřebík (nail) za 4 dny, je výborná na mytí oken a skvrn od krve, rozpouští dětem zuby, odstraňuje rez atd. atd.
    Jeden americký šprýmař si dal práci a provedl vědecký domácí experiment, v němž dokázal, že cola nic nerozpouští. Nails - to jsou anglicky hřebíky i nehty - takže udělal pokus s hřebíky i s vlastními nehty z nohou. Nerozpustilo se ani jedno (:-)))
    Můžete si to přečíst zde http://joshmadison.com/2003/12/14/will-coke-dissolve-a-nail-experiment/, je to snadno srozumitelné díky obrázkům.

    OdpovědětVymazat
  12. Kdysi nám jeden léčitel - učitel na kurzu řekl důležitou větu: věřte mi 30% toho co říkám. A časem jsem pochopila jak je to moudré. Co je dobré pro MUDr. Lukeše, nemusí být dobré pro nás. Je potřeba používat intuici, zdravý rozum a použít to co nám dělá dobře. A o tom to je! Jinak se spoustou toho co MUDr. Lukeš píše souzním a přijde mi, že to má srovnané - můj názor, nikomu to nenutím. Co se týká koly: úspěšně jsme pomocí koly "léčili" dětem "zvracecí období". Když zvraceli, dostali ledovou kolu po lžičkách a vše se během půldne upravilo - poradila nám to dětská lékařka (mimochodem velmi moudrá,dětská lékařka). Ale neznamená to, že je budu "prolévat" denně 2litry koly, a ani sebe, kolu si dám, když na ní mám chuť a je to!!! Otázka je, jestli není kola pro nás dobrá věc ve smyslu toho, že nám pomáhá překlenout období, kdy musíme jíst to "svinstvo", které je v potravinách, a my s tím zatím nemůžeme moc dělat. Pracuju dlouho do noci, a náhodou jsem si k tomu pustila EZOTV, a všichni volající měli problémy s trávícím traktem, to mě upoutalo, tak jsem se na to soustředila ve svém okolí a hádejte co? Proč jsou pořád víc potřeba různé Aktivie,Renie, tabletky obsahující trávící enzymy atd. není náhodou kola nakonec "menší zlo"? Přečtěte si další zajímavý článek o jídle, pokud máte chuť:
    http://www.moje-pravdy.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=611%3Adostala-jsem-nesmirnou-zlost&catid=35%3Azajimave-lanky&Itemid=62 Gabča

    OdpovědětVymazat
  13. Tak se omlouvám - opravdu cola je s cukrem! A já bych se tady skoro pral. Tak to jsem rád. Já colu taky rád a přestal jsem ji pít kvůli aspartamu. Ale dal bych ruku do ohně, že jsem to tam někde četl. .-)
    mdnamur

    OdpovědětVymazat
  14. Pamatuji Colu v šedesátých letech, když se náhodou sehnala, byla skvělá, ale ve skleněné třetinkové lahvi a určitě bez aspartamu. Kultura konzumace byla tehdy jiná, s ledem a ze skleničky. Jako lék ji doporučuje Cayce na zažívací potíže, odstátou a po lžičkách.

    OdpovědětVymazat
  15. CO JE UVNITŘ, ZRCADLÍ SE NAVENEK.

    Když se nechávám inspirovat lidmi co jíst, vždy se mi vybaví tato moudrá věta, vystihující zákony vesmíru.

    Podívám-li se na pana MUDr. Lukeše vidím:
    Unavená stárnoucí vizáž.
    Hluboké vrásky v oblasti jater (mezi obočím) značí poškozená játra- sklony k výbuchům hněvu.
    Brýle- též nefungující játra- oči úzce souvisí se stavem jater.
    Hluboké vrásky na čele- poškozená, zanešená střeva.
    Stav střev souvisí se stavem mozku a plic.
    Když má někdo takto zničená střeva, jak může mít jasnou mysl?

    A takto se dá pokračovat dále....

    Myslím, že nejhodnotnější rady- co jíst- jsou od lidí, jež vypadají o 20-30-40-50atd.. mladší, než je jejich chronologický věk, září, mají hladkou svěží pleť, lesklé vlasy bez šedin, jasný zrak a mysl, stálý zdroj moudrosti a inspirace včetně životní energie.

    A tací jsou, jen je dobré hledat na těch správných místech.

    Přeji inspiraci v hledání. :-)
    Marie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den paní Marie. Máte ve všem pravdu. Můžete mne kontakovat? Ozvěte se a pak pošlu mail. Emily

      Vymazat
  16. Paní Marie, jistě poradíte, kde takové lidi vypadající o mnoho let mladší máme hledat.
    Pro inspiraci by se nám jistě hodila i vaše fotka s podobným komentářem (:-))
    Já myslím, že na takovýchto "diagnózách" sice může něco být, ale v zásadě jsou velmi povrchní ...
    Ne všichni lidé mají na prvním místě starost o svou vizáž a stav svých orgánů - zejména ne ti, kteří se starají především o ostatní.

    OdpovědětVymazat
  17. Účastnil jsem se před pár lety takové výzkumné ankety ve studiu, kde partička účastníků měla hodnotit různé nápoje s dominancí na Colu a Pepsi. V jedné části jsme měli pomocí ochutnávek rozhodnout, zda je v Cole a Pepsi také cukr,jako tomu mělo být v konkurenčních nápojích, nebo umělé sladidlo. Demonstrátorka nám, po většinové shodě účastníků, že je tam hodně cukru, tvrdila, že to není cukr,ale umělé sladidlo nové generace (už si nepamatuji ten název), které prý nemá ty staré chemické pachutě. Že prý se tím odlišují od konkurence, která dává až 12 kostek cukru na 2 litry nápoje !!! Tak nevím, co na to říct. Na etiketě může být psáno "cukr", ale co je tam doopravdy, to nám odhalí jedině nějaký laboratorní rozbor.

    OdpovědětVymazat
  18. Starat se o svou V.I.P. vizáž může jen ten, kdo má na to zbytečné peníze. A takových asi nebudou nepřehledné zástupy,že ?

    OdpovědětVymazat
  19. Pro anonymní 22:31:

    "Ne všichni lidé mají na prvním místě starost o svou vizáž a stav svých orgánů - zejména ne ti, kteří se starají především o ostatní"

    -A proč se starají o ostatní a ne sami o SEBE???

    Nejdříve musím vypěstovat "sebelásku" sám k sobě, která zahrnuje i péči o fyzické tělo a jeho zdraví, pak teprve mohu milovat a pomáhat ostatním lidem. Není to trošku otočené???
    Na planetě Zemi chybí Láska, která chybí většině lidem a proto jsou tak NEMOCNÍ.
    Základem všech nemocí je absence SEBELÁSKY.

    Na tomto principu stojí uzdravení lidstva a této planety.
    Jak mohou NEMOCNÍ lidé vládnout a pomáhat druhým lidem? A ještě jim radit ohledně zdraví???
    Sami se dnes a denně na těchto stránkách dozvídáte o důsledcích vládnutí NEMOCNÝMI LIDMI.

    Království nebezké není kolem vás, ale ve vás, ve vašem "božském chrámu" tzn. ve fyzickém těle!
    Kdo řekl, že ho máme vyždímat tak, že nevnímáme svůj vnitřní hlas, nejsme napojeni na své "Vyšší Já" (náš osobní zdroj kosmických znalostí), že chátráme a umíráme předčasně s čímž přichází styl chování " po mě potopa"?

    Mrkněte kolem sebe. :-))

    OdpovědětVymazat
  20. Paní Marie...jste mě potěšila :-))) Zrovna předevčírem jsem tvrdil ve společnosti, že jsem tam nejstarší...a všichni mi tvrdili, že ne. Tak když jsem jim řekl věk....koukali... :)) Jelikož jsem muž, nemyslím si, že by cítili nějaké společenské fau pax(nebo jak se to píše .-) ). A - byl jsem nejstarší, i když jsem si tak vůbec nepřipadal. :)))) Milan

    OdpovědětVymazat
  21. pro 22:31 - takřka identický názor mám i já. Dodal bych, že napojení lze najít v meditaci. A tu není nutno hledat u nějakých guru. Pouze si udělat čas pro sebe, naslouchat svému vnitřnímu hlasu, zastavit se v tichu - aspoň občas.
    Milan

    OdpovědětVymazat
  22. Ahojte,

    zavzpomínal jsem na dětská léta, kdy fungovaly v Československu tzv. Jakostní normy, a Oborové normy. Výborná to věc! V nich bylo zakotveno složení jednotlivých výrobků, např. bylo stanoveno minim. množství masa v párkách (Liberecký, atd), buřty i silné párky které se opekly na ohni měly chut, držely při sobě, byly voňavé.. :)
    Při tehdejším rušení těchto norem (tenkrát ještě soudruh) Klaus veřejně prohlásil, že "neviditelná ruka trhu" to vyřeší, myšleno konkurence. ANO VYŘEŠILA. "Ojebávaj" to dnes všichni :)))) Tenkrát jsem mu dlouho nemohl přijít na jméno(ne že by za to mohl jen on, ale iritovala me jeho nesmyslná argumentace), musel jsem to hodně překousávati, "viděl" jsem již tenkrát (21-23 let nazpet!!!) obrazy a vize toho, jak to bude (je) "dnes" :(((
    Mé tehdejší vize bohužel došly ke svému naplnění a dnes člověk v obchodě tráví mnohem víc času studováním CO že to vlastně chce koupit...(ti k dětem a k sobě zodpovědnější)

    Když už jsme u toho - párek, liberečák, buřt, nedá se to pozřít krom výrobků od pár soukromníků, kteří jsou ještě ze "staré školy."
    Dříve výrobkům určoval kvalitativní směr stát těmito zákony, dnes jsou však zrušeny a riziko výběru spadlo na zákazníka...

    Cola - někdo tu mluvil o 0,3l také pak byly i 0,2l lahvičky:) Poctivá kola to byla( výborná chut! :) Relativne drahá ale dobrá. To dnes je vše jinak. Minimalně mi to přijde naředěné.

    Např. cola s cukrem=ok (dejme tomu), ale jakmile je někde aspartam, sacharin či jiná chemie doporučuji se tomuto vyhnout obloukem :) Ono dnes to celkove není moc snadné s tím výběrem potraviny.

    zdraví, úspěch a blahobyt přeje
    s láskou sv.

    OdpovědětVymazat
  23. Vždyť je to začleněno do globalistických plánů depopulace - vyrábět otrávené nebo alespoň kontaminované potraviny, díky čemuž konzument bude nucen vyhledávat stále častěji lékařskou péči a stát a padat na lécích. Jsou to všechno zločinecké organizace, korupcemi prorostlé do národních států, kde si kupují politiky a další zodpovědné osoby před veřejností...
    Proto i já pečlivě zkoumám etikety na výrobcích. A vyzbrojen seznamem "otravin" pak vyhledávám, co mezi tím šmejdem v regálech koupit...

    OdpovědětVymazat
  24. Ten rozhovor a informace v něm se mi hodí do krámu. Našla jsem v něm opět nové info, nad kterými můžu přemýšlet.Skvělé!!!! Jde o to si z toho množství zaručených pravd vybrat to, co je pravda pro nás. A tak čtu a čtu a sbírám různé názory a poznatky, poté je vyhodnocuji a aplikuji na sebe to, čemu věřím....No, cola může být zdravá v malé míře, ale já ji nepiju, moje tělo ji nevyžaduje...
    Díky za článek i za pana doktora...je sympatickej:)

    Coccinelle

    OdpovědětVymazat
  25. Je mnoho věcí na první pohled, a mnoho řečí na první poslech, které mohou být mnoha lidem sympatické. Je třeba zkoumat vše, co nás obklopuje, a hledat pravdy a skutečnosti svými smysly a svou myslí. Vše ostatní je Matrix na druhou. Proto se nedivme, když se do něho někdo svou vlastní vinou (blbostí) dostane.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.