14. října 2011

Meteorolog o principu umělého vypařování

Snowman napsal:

"Děkuji moc za tento příspěvek! :-) Díky němu jsem si konečně pořádně vyjasnil princip fungování vypařovacích systémů! To mi do teď nebylo úplně jasné, a v článku, kde jsem vyjádřil svůj souhlas s existencí umělého vypařování, jsem pro toto tvrzení měl mezery v argumentaci; a po té jsem se zamýšlel nad kritikou, která říkala, že na výpar vody by bylo potřeba příliš velké množství energie. Ale teď už je mi princip jasný...a protože myslím, že by to chtělo nějaké shrnutí i pro úplné laiky, tak ho od základů popíšu, tak jak ho já chápu: 

Každá látka má určité frekvence na kterých rezonuje = kmitá; resp. na kterých kmitají její molekuly (to jsou ty "rezonanční kmitočty"). A pokud tuto látku rozkmitávám impulzy, které mají stejnou frekvenci, jako je rezonanční kmitočet dané látky, tak se její vnitřní energie (= teplota = energie molekul) zvyšuje mnohonásobně rychleji, než kdybych ji rozkmitával impulzy s jinou frekvencí. Demonstruje se to obvykle na obyčejném kyvadle. Každé kyvadlo má jasně danou (i vypočítatelnou) frekvenci na které kmitá. Pokud budete do kyvadla pravidelně ťukat s jinou frekvencí (i když stejným směrem), bude se rozkmitávat velmi neochotně a budete muset dá opravdu silné impulzy aby se rozkmitalo. Ale pokud do něj budete ťukat s frekvencí jeho kmitání, tak vám stačí jen velice slabá ťuknutí na rozkývání daného kyvadla!! To si můžete sami vyzkoušet. :-) 

A obecně s látkou to funguje naprosto stejně! Akorát to je složitější než u kyvadla, které má jen jednu frekvenci kmitání. Takže pokud vypařovací věže vysílají mikrovlnné záření o frekvenci stejné, jako je vhodný z rezonančních kmitočtů vody (jak píše V. tak zřejmě 21GHz), tak vodě v daném prostoru se bude mnohonásobně více zvyšovat vnitřní energie (teplota) než ostatním látkám - a tak je možné docílit toho, aby se ohřála a vypařila jen voda v dané oblasti a to za dodání přijatelného množství energie (řádově menšího než jaké vychází ve výpočtech tipu "kolik je třeba energie na vypaření x litrů vody")! Pěkný den, Snowman

K příspěvku Odborník k měření odpařování a záporným iontům dne 12.10.11


P.S. Orgonet: 
Snowmane, to je geniální postřeh. (:-))) Teď už jen zbývá, abychom našli na webu jako důkaz nějaký patent, který by tomu odpovídal - věřím, že čtenáři najdou!!!


P. P. S: Orgonet: 
Čtenáři nezklamali, za pár minut už tady máme odkaz, anglicky, ale mnozí porozumí. Díky, čtěte!
"Ahoj O.
tak v tomto odkazu máme odpovědi na několik dnešních příspěvků najednou.... A stačilo hledat "umělé vypařování" a hle v jednom obalu i téma k příspěvku (mě osobně blízkém a částečně i prožitém) -Před smrtí se dozvíme všechno".
Osobně vím, že nemusíme čekat na fyzickou smrt, abychom se dozvěděli hooodně. Ale s jistým druhem smrti to souvisí vždy. Neboť s poznáním a otevíráním očí nutně umírá i jedna naše část....ten práh překročit není nikdy jednoduché. Vždy je totiž ten krok doprovázen bouráním starých vzorců chování a myšlení. A ty jsou nahrazovány novými. Osobně tomu říkám " rozšiřování vědomí". Přeji nám všem v tom hodně štěstí a průvodce, které potřebujeme.
Teď ten odkaz : http://www.bibliotecapleyades.net/tesla/lostjournals/lostjournals09.htm
Celý web "Teslovy ztracené deníky" - obsah zde:  http://www.bibliotecapleyades.net/tesla/lostjournals/lostjournals.htm#Contents 

Snad ani nepřekvapí, že v tom jel Nikola Tesla už před 120ti lety. .-) Milan" 

6 komentářů:

  1. No jestli to chapu dobre, tak se muze cokoli nezmeritelneho valit odkudkoli (klidne z obezne drahy) a byt prohlaseno za vyzkum.
    http://czech.ruvr.ru/2011/10/13/58662218.html
    rimi

    OdpovědětVymazat
  2. Mám pak tedy chápat, že tento článek je lživý: http://fyzweb.cuni.cz/dilna/krouzky/mikrov/mikrov.htm? Nebo se opět hledá tajemno a spiknutí tam, kde není?

    OdpovědětVymazat
  3. Je to dobře popsáno. Jen bych doplnil, že k vyvolání rezonance je možné použít i kmitočty nižší tedy snáze vyrobitelné. Každý vysilač vyrábí i násobky základní frekvence které se obvykle potlačují kvůli rušení. Jsou sice výkonově slabší ale použitelné. Přirovnání ke kyvadlu - také není třeba do něj ťukat při každém kyvu stačí ve správném okamžiku. K frekvenci 21 GHz bych podotkl že radioamatéři již na těchto kmitočtech dělají pokusy s vysíláním i příjmem.

    OdpovědětVymazat
  4. 21 GHz? Proč ne, to je frekvence v pásmu neuvolňovaném pro veřejnost ani pro komerční přenos informací.
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  5. 9:47: Mě se teda naopak zdá, že ten článek původem z katedry Fyziky MatFyzu; tak si vůbec neodporuje s tím, co jsem napsal; jen popisuje konkrétní případ - ohřívání v mikrovlnce, což se myslím trochu liší od toho plošného umělého vypařování; ale podstata s tou frekvencí je stejná. ;-)


    10:44: V tom máte určitě pravdu. :-)


    Pěkný den,
    Snowman

    OdpovědětVymazat
  6. Otázka pro Snowmana.
    Co zase klimateroristi chystají. Brutus chemtraills ze včerejška odpoledne. Kdyby bylo nečitelné, mám zálohováno a mohu dodat originál, kde je vše vidět.
    http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/noaa_avhrr/201110141705_NOAA16/201110141705_NOAA16_CE_NM.jpg
    Michal

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.