5. října 2011

Sympozium o technologiích modifikací počasí

Díky čtenáři za odkaz na následující prezentaci ze sympozia o modifikacích počasí.
Pokud vládnete aspoň základy angličtiny, bude vám jasné, že projevy umělých zásahů do počasí, které my se tady snažíme pozorovat "pouhým okem" mají mnohaleté technologické zázemí ...

Weather Modification Test-Technology Symposium 1997

5 komentářů:

  1. u odkazu na har-punu mi jde zobrazit jen osa X.

    Z ani Y nejdou, piše to že stranka nenalezena :)))

    OdpovědětVymazat
  2. Mam takovou fotku z roku 1992,kde jsem z rozkosi prechazel pres zelenou hranici do Bavor.Jsou tam zcela zretelne chemcary,tehdy jeste kopirujici hranici. Potvrdila to tady tez divka,zijici na Sumave,ze to sledovala pravidelne. Na dotaz do snemovny reagoval jen komunista Filip.Ostatni jsou statecni ignoranti,treba Marek Benda se svym katolickym hejnem deti,zdravych jako ripa,radne preockovanych proti VSEM i snad proti kejchnuti.

    OdpovědětVymazat
  3. LIMITS OF FORECASTS strana 19 (jak dopředu lze predpovedet pocasi)
    1950 3 DAYS
    1997 7 DAYS
    2040 14 DAYS

    Mám pocit, že se nyní nacházíme v roce 1920, kdy byla predpoved maximalne na jeden den dopredu.

    OdpovědětVymazat
  4. A visimli jste si, jak protestujici v USA maji plastenky? Mozna jeden ze spusobu, jak cast pohodlnejsich lidi vynechat z protestu.
    rimi

    OdpovědětVymazat
  5. 13:42: V tuto chvíli ta doba použitelné modelové předpovědi lítá v závislosti hlavně na tom, jak moc je zrovna do počasí nad naší oblastí zasahováno (pochopitelně i na tom jak stabilní tu je situace).
    Běžně je to kolem 4-5dnů obecně; ale stává, že na 2-3 dny nevyjde ani hrubá synoptická mapa a co se týče lokálního počasí, tak to se letos minimálně 2x stalo, že další den bylo o někde v ČR 10C jinak než mělo být.
    Na druhou starnu zase když je situace jak minulé 2 týdny, když tu 16 dní stála nad střední Evropou Tlaková Výše, tak tam pak vycházela modelová předpověď na 7-8dnů... :D :D

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.