11. února 2014

Energie - aktuálně 5. 2. 2014

Díky čtenáři za odkaz na moudrý aktuální (se mnou souznějící (:-))) ) článek.

Zdroj: http://www.reiki-centrumpraha.cz/duchtrans-novinky.html


Energie – aktuálně 5. 2. 2014



Na internetu lze najít řadu nejrůznějších informací jak z oblasti duchovní tak i z oblasti jemně-hmotných energií. Někdy jsou takové informace vzájemně celkem v souladu či se doplňují, zatímco jindy jsou v přímém rozporu. Inu,  jednotliví pisatelé píší ze svého pohledu, z různého stupně vědomí, z různé perspektivy i dimenzionálního pásma, kam jejich vědomí může vstoupit, a to ať již jde o jejich osobní zkušenost, inspirace či jemně-hmotné zdroje (a stejně tak jejich jemně-hmotní průvodci mívají často svou vlastní perspektivu a cíle).

Při probírání se záplavou textů na toto téma máme tendenci dávat přednost textům,  které se nám líbí – s nimiž tedy rezonujeme. Což je v pořádku, ale není špatné si ujasnit, na jaké úrovni s nimi rezonujemeZda na úrovni ega – t. j. říkají přesně to, co chceme slyšet, nebo zda tento soulad je na úrovni hlubší. Někdy víme, že pro nás je určena jen jedna jediná věta z celostránkového textu. Jindy v nás text probouzí jistou nedůvěru, ale přesto nás jednoho dne pravda v něm skrytá osloví, pochopíme... Nebo se naopak přesvědčíme, že naše ,,intuice” pracovala bezchybně.

Nezbývá nám tedy, než pilovat rozlišovací schopnosti.  Není samozřejmě nutné cokoliv brát okamžitě za bernou minci jen proto, že to bylo řečeno nebo napsáno. Mnohdy lze informaci  například dočasně založit do pomyslného šanonu s nápisem ,,Není vyloučeno, že...” Kromě  oné hlubší rezonance máme možnost pozorovat sami sebe, své bezprostřední okolí i svět, a můžeme porovnávat, stejně jako při studiu psaných informací.  Myšlenka, která vám dnes připadá absurdní či nepřijatelná, pro vás může za několik let představovat naprostou samozřejmost.... anebo naopak. Všichni se vyvíjíme, svým vlastním směrem, svou vlastní rychlostí.

Tento rok bude planeta  Země vstupovat do spirál vědomí  tzv. nulového bodu, jež pochází z tzv. vyšších světů Nejvyššího Zdroje. Vesmírná pole se otevírají doslova ,,vše-směrově“, což by nám mělo nabídnout možnost volného přístupu k vysokým duchovním frekvencím. Příliv silných energií  se dotýká i bytosti vědomí našeho slunečního systému, která zvyšuje svou frekvenci (pozvedá takto též své jednotlivé části), a dochází k napojení na tzv. kosmické úrovně   a úrovně její monády (tzn. její větší bytosti čítající 12 slunečních systémů).

My toto dění vnímáme v podobě řady kosmických událostí. Souvisí s ním zvýšená sluneční aktivita – nejen výrony koronální hmoty samy o sobě, nýbrž především fakt, že vnášejí obrovské množství energie do zemského magnetického pole (což lze někdy také vnímat v oblasti sleziny a éterického pole). U některých lidí též dochází k přeuspořádání centra sakrální energie,  což mohou příležitostně pociťovat na své druhé čakře. Vícero lidí zřejmě právě toto vnímalo například  nedávno, kolem 21.1. – jako horko na zadní straně druhé čakry (oblast křížové kosti), střídaný nepříjemným pocitem (až bolestivým) v přední části čakry.
Účinek této obdoby ,,výtahu” obecně bude různorodý, mimo jiné v závislosti na druhu duše, k níž patříme. 

Avšak nemá smysl si vytvářet přehnaně přesné představy o tom, co a jak na nás bude působit. U každého jde o osobitý a jedinečný průběh. Jistě,  není špatné vědět, že v tom nejsme sami. Že to, co zrovna vnímáme, zažívá též někdo další. Přesto jsou různé příznaky vždy orientační, jen několik příkladů z mnoha variant. Někomu se možná nakonec  podaří své éterické tělo změnit v to původní galaktické a uvolnit karmická spojení k té temnější síti, která je tu dosud aktivní.  Další propustí minulé životy a někdo bude spíše pokračovat ve své práci zaměřené na integraci, zatímco jiný se potopí hlouběji do iluzí astrální úrovně a čarovného světa  úrovně mentální.  

Intenzivní energie, které sem přicházejí, v nás osvětlují místa, kde doposud zůstaly skryty stíny, a vynášejí je na povrch. Jestliže zaznamenáte  - ve svém životě, myšlenkách, chování, emocích – opakující se scénáře, zvláště, pokud tyto ve vás spouštějí silnou emocionální odezvu, měli byste zbystřit. Věnujte chvíli tomu, abyste se ztišili, abyste vstoupili do role pozorovatele. Jestliže se obdobné vzorce stále opakují, a přes veškeré snahy si s nimi nejste schopni poradit, vaše odezva se nikterak nemění, může být vhodné vnést do svých dnů určitý prvek změny. Měnit  své každodenní vzorce, den za dnem, třeba i měnit místo pobytu (např. letní  kurs, výlet do zahraničí, atd.). Mnohdy s takovouto změnou zaběhaných zvyklostí vstoupí do vašeho života nová energie vedoucí k novému způsobu existence. Výsledek může být opravdu překvapivý.

Často jsou vnější okolnosti jen symbolickým projevem, a příčina bude jiná, než se zdá na první pohled. To, co jsme dosud považovali za ,,problém“, resp. aktuální téma, může být pouhou iluzí. Teprve s odhalením skutečné příčiny máme šanci se úspěšně od neustálého opakování určitých situací či vzorců osvobodit – a k tomu je nezbytný právě  objektivní pohled nezaujatého pozorovatele.

Jedním z vedlejších účinků současných silných energií má být i to, že pro některé duše, které dosud nedosáhly oné úrovně, kdy by byly schopny pokračovat v pozvedání sebe sama v rámci výše zmíněných změn, by mohlo nastat klidnější období. Týká se to především těch duší, které by to byly bývaly  mohly zvládnout... Ale nestihly to a budou pokračovat  v dalším vtělení.  Tvrdá práce zaměřená na pozvednutí co největšího množství lidí tedy zjevně skončila, což již nějakou dobu koneckonců zaznívá z různých zdrojů.

Pro tyto duše je teď důležitá stabilizace a dořešení karmických záležitostí. Měly by se pokusit změnit věci, které změnit lze, aby byly v příštím vtělení lépe připraveny. Ty, které mají chuť a sílu na tomto  pracovat, mohou nyní začít.  Jiné budou pravděpodobně žít dál svůj život, více či méně  v klidu, a budou nevědomě čistit a transformovat to, co transformovat lze – na úrovni astrální a mentální. Naučí se to, co se naučit mohou...

Neznamená to, že  práce duchovních léčitelů a učitelů je zbytečná. Pokud je zjevné, že klientům a žákům pomáhá na další cestě, v duchovním růstu, má svůj smysl. Byť v některých případech již nemusí přinést ten nejvyšší výsledek, který byl obsažen v původním potenciálu té které bytosti. Může to ale též znamenat, že nyní někdo zjistí, že pro jeho potřeby je vhodný jiný učitel nebo jiný léčitel než dříve. A též obráceně,  mohou léčitelé či učitelé některé klienty odmítnout, protože chápou, že skrze ně právě těm konkrétním klientům nemůže být v danou chvíli pomoženo. Koneckonců vždy platilo,  že ne všichni léčitelé/učitelé jsou kompatibilní se všemi klienty/žáky...

(Reprodukce textu tohoto článku, jenž je autorským vlastnictvím kolektivu autorů a majitele těchto webových stánek, je povolena pro jakékoliv médium pouze v nezkrácené podobě, a pokud je připojen aktivní odkaz na tyto stránky
http://www.reiki-centrumpraha.cz). 5. 2. 14


12 komentářů:

  1. Můžete mi někdo vysvětlit, jak tyto "cenné" informace mohl prakticky uplatnit v životě? Roky o tomto čtu....pořád dokola dokola stejné a obdobné články....dříve mi to něco objasnilo, s něčím nesouhlasím, pomohlo mi to k cestě do svého nitra....ale popravdě už mi to přestává stačit....přestává mě bavit na něco čekat...dokonce mám pocit, že to má nějaký zastírací efekt - drží mě to od reálního světa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)))) od mistrů reiki, shambaly apod. je to jen lákající teskná píseň, co máme, co se děje - z jejich pohledu,který je zastřen účelově zasvěcením. Každé zasvěcení umělé je rituál a každý rituál je magie.
      Prakticky se řiď sám sebou. Je období, kdy je dobré vykročit sám, podle svého srdce a intuice,která dává směr. Pokud potkáš na své cestě poutníka/y, se kterým/i bude tvé nitro rezonovat,můžete část cesty spoluprožít. Prostě jdi/žij podle sebe.

      Vymazat
    2. tak nečekej a konej :-)

      Vymazat
    3. Absolutně souhlasím, to je přesně můj pocit už dlouho. Díky.

      Vymazat
    4. Od té doby, co Alžběta Štolfová ujíždí na transformaci, mě už taky články tohoto typu nebaví. Takových řečí má kde kdo, ale zapomíná se, že žijeme v této realitě a měli bychom být v ní taky orientovaní. Pro mě to znamená přestat se zabývat egem, transformací atd. a raději jít za tátou, pobýt s ním, poklidit mu, nebo se usmát na protivu v tramvaji, kde pustím sednou těhotnou paní, prostě dívat se, kde všude můžu pomoci...
      A když si něco přečíst, tak třeba tady
      http://honzikjuanitoangel.webnode.cz/me-clanky/

      Vymazat
    5. není důležité kdo to sem dá ale co se tam píše, většina z vás tyto věci odmítá , ale jen pro to že tomu zatím nerozumíte, ...třeba , ano dělat nic nemusíš,...

      Vymazat
    6. pro Anonymní12. února 2014 21:20 myslíte? :-)

      Vymazat
    7. http://www.dunres.sk/projects/_ee/clanky.php?id=6817

      http://www.dunres.sk/projects/_ee/clanky.php?id=6816

      Vymazat
  2. Vynikajúci clánok :)

    OdpovědětVymazat
  3. rádo se stalo :-)

    http://www.dunres.sk/projects/_ee/clanky.php?id=6801 M.Ward

    http://www.cestyksobe.cz/clanky/

    OdpovědětVymazat
  4. http://www.posvatnesrdce.cz/news/aa-michael-vytvareni-vasi-sfery-koule-andelskeho-svetla-r-h-/

    OdpovědětVymazat
  5. Chce to odstup od čítania. b

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.