18. února 2014

Merlain: Pročistěte svůj vztah k věcem

Důležitý vzkaz od Merlaina, děkujeme! (Jeho web http://www.dobresdeleni.estranky.cz/)


Vztah lidé - věci, neboli vztah živé k neživému
Merlain, 18. 2. 2014

Ať se to zdá být nemožné, jsou tyto vztahy (živé k neživému) náročnější než vztahy (živé k živému) jako je lidé - k lidem, lidé - k zvířatům, lidé - k rostlinám.

Lidé jsou neživými věcmi příliš uchváceni a není se čemu divit, když tato doba technických vynálezů a různých udělátek a pomůcek tomu přeje. Jde však o to, jaký vztah mezi člověkem a danou věcí panuje, protože je to velmi důležité. Je to tak velmi důležité, že ani nemohu kvůli růstu a pochopení každého jednotlivého člověka říci vše, protože bych tak porušil daný tok momentálního vývoje lidstva. Přesto má touha pomoci vyústila alespoň v napsání krátkého článku zmiňujícího se o základních faktech, které můžou alespoň navodit tuto důležitost. 

Tedy začněme. Vztahy živých k živým se již vyčistily, a protože žijeme v čase a prostoru, jejich doběh, neboli jejich působení bude trvat ještě nějakou dobu. 

Jak jsem již psal na www.dobresdeleni.estranky.cz v sekci Nová sdělení, začala 7. 2. 2014 další fáze vyrovnávání vztahů, a to vztahů mezi živými a neživými věcmi. Tedy člověk a věci. Je to mnohem záludnější a těžší než vztah např. mezi člověkem a člověkem, protože když si uvědomíte, kolika věcmi je každý z lidí obklopen, zjistíte, že je toho opravdu hodně. Tak např. člověk a vztah k oblečení, k samotné práci, k mobilu, k počítači, k zubnímu kartáčku, k hadru na podlahu, k jaru na nádobí, k nádobí, k autu, k domu, k zahradě, k dárkům, ke své posteli, ke koberci atd.atd.atd. Je toho velmi mnoho a mnoho a mnoho. Ano člověk je věcmi doslova zasypán. Teď je však důležité v těchto věcech udělat doslova čistku. A proč je to tak důležité? 

Již dříve jsme se zmiňovali od 6. lednu 2014 a také o čištění Země až k Jádru, tedy našeho vnitřního Slunce. A to se velmi daří díky mnohým z vás, kteří se také na tom na vyšších úrovních podílíte :-). Jde však o to, že toto čištění starých struktur, které je samozřejmě v plánu vesmíru, vyčistilo i ty energie, které se držely mimo jiné své existence také díky té staré zatvrdlé hrubé struktuře, která již nemá takovou sílu, aby již nadále živila některé nízké energie. A proto se tyto energie nyní snaží získat pro své přežití nějaký přísun energetické potravy. Dalo by se to připodobnit k příkladu: Tonoucí se stébla chytá. Pointa je tedy v tom, že pokud nemá člověk k jakékoliv věci jakéhokoliv druhu správný vztah, tak mu ta věc začne ubírat jeho vlastní energii, jeho životní sílu pro své vlastní přežití. A to je velmi důležité si uvědomit. 

Je to tak důležité, že i když mi byla tato informace sdělena a ukázána i prakticky, rozhodl jsem se to sdělit, protože znám důsledky, které, pokud to lidé nepochopí, budou muset prožívat. Důsledky mají zdravotní charakter, jelikož ty věci, které nemají zdravý vztah, berou člověku životní sílu, což je prostor pro onemocnění. O jakou nemoc se jedná nemohu říci, ale jen řeknu, že tato nemoc se velmi rozšířila a je hlavním tématem poslední dobou. 

Nemohu říci, co můžete udělat, ale mohu říci, co jsme udělali my. 

Především jsme si každý přebrali šatník. Jakékoliv oblečení od ponožek po zimní bundy, boty, kabelky, tašky, čepice, klobouky, spodní prádla, tílka, trika, mikiny atd., vše jsme každý razantně probrali. Každou věc jsme vzali do ruky a uvědomili si, zdali nám ještě tato věc slouží a zdali ji ještě vůbec potřebujeme. Na co jsme si dávali pozor, aby v rozhodování nebyla žádná nostalgie, vzpomínka na minulost či lítost to vyhodit, nebo nepohodlnost, opravdu jsme zanechali jen to, co prakticky potřebujeme. Zjistili jsme tak, že nám každému zbyla jedna čtvrtina oblečení, která nám bohatě stačí. Toto vše jsme udělali u všech jiných ostatních věcí jako je kuchyň, koupelna, botník, obývák, ložnice atd., ale také v dílně, v kotelně atd. Veškeré věci jako jsou různé tretky a jiné tomu podobné také prošly cenzurou :-)



Některé věci jsme rozdali jen těm, kterým ta věc bude prakticky sloužit, ale spíše jsme toho plno vyhodili.

Touto čistkou jsem tak zabránili našim nepotřebným věcem, aby nás obíraly o naši energii pro vlastní přežití a tak máme více energie na zdraví :-)

Doporučuji si tuto zprávu přečíst vícekrát a začít domácí čistku. 

Nezapomeňte, že se jedná o všechny věci, tedy nejen ty, které jsem výše zmínil, ale pro příklad uvádím i o knihy, obrázky, často jsou duchovní lidé zasypáni svíčkami, které buď dostali nebo si je koupili. Pokud to již necítíte jako dar, protože se věci mohly za tu dobu změnit, nebo jste si koupili svíčku, která se vám již moc nelíbí atd., opět doporučuji učinit čistku.

Rozhodnutí je jen na vás, od nás jsou to pouhé oznámení a zprávy. 

S úctou Merlain

PS: Obsah můžete šířit.

P.S. Orgonet: 
Cítím, že přesně tohle je teď potřeba, aby se člověk pohnul z místa! "Synchronicita": zrovna nám instalovali před barák sběrný box na staré šatstvo, tak dostane co nevidět nadílku (:-)))

16 komentářů:

  1. Ano, tuto čistku provádím vždy na jaře a na podzim už řadu let a naučila jsem to i své děti...je to bezva, díky za článek, M.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem tuto čistku nezávazně na článku udělala ,ale před týdnem.Je ale zajímavé ,že jsem před svým činem dostala amok a co přišlo pod ruku to šlo do pytle- hadry ,staré věci ,pohlednice ,tužky atd.Bylo mi lépe od srdce nějak jsem se uklidnila.Za jiných okolností bych kolem těch věcí chodila a vůbec bych si nijak nevšímala.

    OdpovědětVymazat
  3. Udělal jsem nedávno čistku ve starých papírech a velmi se mi ulevilo. Byla to taková sváteční chvíle, hodit to do kamen. No a teď čtu tohle a pochopil jsem. Bude jaro a jarní úklid je dobrá volba, očištění. Martin Havran

    OdpovědětVymazat
  4. Čistka v oblečení proběhla ve velkém... :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě pozitivní cesta, k nalezení skutečné podstaty naší existence. Věřím, že někteří toto již dávno zvládli.

    OdpovědětVymazat
  6. Robím to roky, aj charitnú zberňu som viedla. Raz som dovliekla až z Ameriky veľký kufor vecí. I v bývaní preferujem prázdne plochy, oko by malo mať na čom spočinúť, nie byť stále pútané predmetom s takým či onakým nábojom. Raz, naši návštevníci boli užasnutí strohosťou bývania, mysleli si, že sme chudobní :-D B

    OdpovědětVymazat
  7. Nezdieľam toto nadšenie autora z vyhadzovania osobných vecí a nesúhlasím. Ja to skôr cítim opačne. Veciam, ktoré si kupujeme odovzdávame kus zo svojej energie vorenej radosťou a láskou. Najprv na tú vec myslíme, čím ju pre seba zhmotníme a dáme jej svoju energiu. Potom sa dostávame s tou vecou do kontaktu a koexistujeme v určitej harmonizácii energií. Ak sa takej veci zbavíme, práve vtedy strácame to zdravie. Ak máme niečo radi a viažu sa k tomu pekné spomienky, nemôžme to jednoducho bez výčitiek vyhodiť. Videli ste kreslený film príbeh hračiek myslím že 2 ? Pamätáte sa, ako všetkých terorizoval ten medveď ? A len preto, že ho vyhodili. Náhoda ? Samozrejme nebudem odkladať šupku z banánu, ale tie veci, ku ktorým mám citový vzťah nemôžem len tak bez chladnokrvne vyhodiť. Práve potom by som veľmi ochorel a zbavil sa množstva energie vytvorenej z pekného vzťahu človeka a veci. Jao.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak skúste urobiť to , čo radí Merlain, prečítať článok viackrát, aby ste ho pochopili. On vôbec nehovorí o tom, že máme vyhadzovať osobné veci hlava nehlava. Máme sa zbaviť vecí, ku ktorým nemáme správny vzťah, nepoužívame ich, neslúžia nám. Ďalej hovorí, že táto situácia nastala teraz a aj keď sme doteraz koexistovali s niektorými vecami bezproblémovo, môže sa to zmeniť. Svojím myslením mi pripomínate môjho blízkeho príbuzného, ktorý s láskou nazhromaždil a koexistuje v harmónii asi s tromi tonami vecí, ktorými zapratal dom, dva byty (nie svoje) a garáž, o všetkých si myslí, že bez nich nemôže byť, ale v skutočnosti si ani nepamätá, čo všetko vlastní. A keby mu niekto niečo vyhodil, tak by sa z toho určite zrútil a ochorel. Ťažký závislák. Hm? Zaujíma ma , čo mu prinesie dnešná doba...

      Vymazat
  8. Kolobeh kupovania a následného vyhadzovania vecí bol vytvorený týmto monetárnym skorumpovaným systémom na obohacovanie sa bohatých. Netreba podľahnúť diktovania názorov módnym trendom.

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím s anonymním z 18. února 2014 17:06: že věci, ke kterým máme nějaký vztah, bychom jen tak neměli vyhazovat, především jde o to, že každá věc má něco jako svoji duši a jen tak je likvidovat, není od nás hezké, když už, tak řádně přebrat a nepotřebné, ale stále ještě funkční nabídnout ostatním (např. bazos.cz).

    Je opravdu velmi dobré se obklopovat jen těmi nejkvalitnějšími věcmi, které budeme mít naprosto rádi a které nám budou dlouho sloužit, protože když už se s nějakou věcí energeticky synchronizujeme, tak ať to stojí za to.

    Také je dobré se věcem po proviněních omlouvat.

    OdpovědětVymazat
  10. Ja už som vyhodil aj svoju starú,len vysává energiu a nevie ani potešiť

    OdpovědětVymazat
  11. jojo čistka proběhla taky spontánně ale jen u oblečení , 4 plné tašky putovaly do červeného kříže, ale že bych dělal čistku v šroubech, maticích, nářadí tak to opravdu nehrozí, k A4-80 matičkám mám opravdu láskyplný vztah :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Ja osobne som vyhodil dva darčeky (okrem iných vecí), ktoré som dostal od jednej priateľky na 21. narodeniny (čiže pred 5 rokmi), a od druhej na 24. narodeniny. Boli to nepraktické veci (hoci nie lacné), ktoré boli vo vitríne. Radšej nech mi bývalé vzťahy nič nepripomína, nechcem žiť v minulosti... =)....
    Rovnako si predstavte, že som sa nikdy so žiadnou ženou (priateľkou, milenkou) nevyfotil...... Neviem si predstaviť mať archivované fotky, kde niekoho koho v ten čas ľúbim objímam a bozkávam, a pozerať sa na to po rokoch, alebo hoci čerstvo po skončení vzťahu..... NAČO ??? byť v putách minulosti ? NEPROSÍM........ Chcem len súčastnosť a budúcnosť.
    Fotky sú pre mňa "dielo Satanovo", lebo často krát vzbudzujú ľútosť za dávnejšou dobou života, za osobami na fotkách, a podobne. MYSEĽ SA NA TO NECHYTÁ sama o sebe, TO FOTKY v nej rozkuchajú ten oheň spomienok...

    OdpovědětVymazat
  13. nemám nic zbytečného, všechno dřív nebo později jsem zatím využil. Hadry nosím až se trhaj a pak je používám na utírání třeba i rukou od oleje. Mám košily kterou jsem po 20-ti letech začal nosit. To dělá moje sestra něco vyhodí a pak to jde koupit a HLAVNĚ se jí to nesmí říkat, že to dělá, protože pak je jak saň.... Nebo potřebuji něco vyrobit tak to vyrobím z nějaké tá věci no a už je půl hotovo! A pořádek a uklizeno jsou dvě různé věci. pořádek je když víš kde co máš a nic nehledáš a to může vypadat jakoliv

    OdpovědětVymazat
  14. Zrovna nedavno probehla u nas doma velka ocista. Vcetne bot, obleceni, hracek a hlavne, co je velmi dulezite NABYTKU. Protoze cim vice skrini a policek mate doma, tim vice (bordelu) toho schovavate. A hlavne se pote nema kam usazovat prach. Je tu hned vice prostoru. Veskere plastove dozy letely jako prvni a na bazaru jsem si poridila par krasnych sklenenych misek. Hracky jsem a detske obleceni jsem dala znamemu, ktery jezdi do gruzie, at si to jeste uziji jina decka.
    Docela mame cela rodina prijemny pocit

    OdpovědětVymazat
  15. Ono povedala by som, že článok ponúka návod ako sa stať lepšou anténkou, pre príjem vysokovibračných energií, ktoré už prichádzajú a o krátku chvíľu budú citelné. .) B.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.