26. února 2014

Propojení galaktického středu, Slunce, Země, a "kometa" ISON

Kometa Ison, Událost, Propojení
Sepsal Orgonet
26. 2. 2014


Od září 2012 do prosince 2013 jsme zde tak trochu sledovali zvláštní kometu Ison, a dohadovali jsme se, zda jde o normální kometu či jiné těleso, třeba mimozemskou loď.

Viz zdejší články:


Kometa Ison byla nakonec vědci z NASA označena za normální kometu, i když byly konstatovány jisté zvláštnosti v jejím chování. Vědci usoudili, že po průletu kolem Slunce v prosinci 2013 se rozpadla. A my jsme si zde řekli, že možná to bude i jinak. Víc zatím nebylo známo.

Nyní se ke mně dostalo zajímavé svědectví z Rumunska o poslání komety Ison, získané údajně svědkem přímo od zástupců Siria (Sirius A) na jejich kosmické lodi. Uvádím ho zde proto, že mi to dává velký smysl, a to zejména v souvislosti s informacemi o propojení Země, Slunce a galaktického středu, které nedávno zveřejnil Merlain.


Informace o kometě/vesmírné lodi Ison jsou podány formou 1,5hodinového filmu: Kometa Ison, Událost, Propojení (rumunsky, anglické titulky.) Vlastně to není úplně film, spíše přednáška. Jelikož je poměrně dlouhý, níže podávám jeho stručný obsah. (Čímž bohužel přicházíte o výživné detaily, ale co se dá dělat. Obrázky nejsou reálná zobrazení, pouhé ilustrace.)

http://youtu.be/nYXZCz_2Rcg




Tento film je údajně prvním „technickým“ popisem takzvané Události, která má v brzké době proběhnout na Zemi. Hovoří o ní neustále mnohé channelingy a zdroje, někde se tomu říká Tsunami lásky, někde prostě Událost, avšak nikde není přesněji specifikována. Dle všeho by mělo jít o velký energetický impuls, která pomůže lidstvu zvýšit vibrace a vytvořit společnost založenou na vesmírných zákonech platících pro vyšší dimenze. Dosud se mi nezdálo, že je třeba tomu věnovat nějakou pozornost, protože ta poselství říkají téměř totéž, co už známe z roku 2012, kdy jsme čekali na takzvaný Vzestup, po němž vše již mělo být úžasné. Mou pozornost vzbudilo až to, že ve filmu o Isonu se mluví zřejmě o onom propojení, o kterém nás informoval Darísek a Merlain.

Kometu Ison, což je vlastně mateřská loď jménem Anais či Aneš, řídí mimozemské civilizace, které tak přispívají ke gigantickému božskému plánu na vzestup planety Země i lidstva do vyšších dimenzí projevů.

Tato obří mateřská loď má kovové jádro ze speciálního inteligentního kovu, které se chová jinak než běžná kometa z ledu a kamení, proto poněkud mátla vědce NASA. Kosmická loď je tvořena sektory vyšších dimenzí obklopujícími jádro, které jsou pozemšťanům neviditelné. Loď má dva „průvodce“, což jsou lodě/technická zařízení, která sbírají kosmický led, tříští jej a vytvářejí za „kometou“ typický ocas, aby lidé měli dojem, že se jedná o běžnou kometu. (Proto ony záhadné snímky komety ve tvaru trojúhelníka, viz článek Kometa Ison není kometa.)



Kometa na své dráze zmizela za Sluncem, a pozemští vědci se domnívali, že se vypařila, avšak ona se opět vynořila, po mnohem delší době, než by vyžadovala doba pouhého jejího průletu. Důvodem bylo, že kosmická loď se vnořila do slunečního středu a tam vytvářela tzv. magnetický monopól, aby umožnila mezihvězdné spojení Slunce s galaktickým středem. Poté se opět vynořila a pokračovala po malinko změněné oběžné dráze, s nižším jasem, aby nebyla nápadná a aby nevyvolala strach a paniku lidstva.

Když byla za Sluncem, Illumináti se pokusili ji zničit dvěma jadernými výbuchy, ale loď je vůči nim naprosto odolná a radiace naopak posílila její magnetickou energii.

Cílem komety, která je tvořena kosmickými plavidly mnoha mimozemských civilizací, je vytvořit galaktické propojení galaktického středu se Sluncem a Zemí, které způsobí obrovský nárůst energií na naší planetě. K tomuto propojení by mělo dojít tehdy, až loď-kometa bude v pozici pravého úhlu vůči Zemi i Slunci.

Což by podle mě mohlo být ono propojení, o kterém mluví Merlain, viz článek Dorazila energie z galaktického středu z 11. 1. 2014. A zde je aktuální poselství, které zaslal před pár dny:

DARÍSEK SDĚLUJE, ŽE PRÁCE JE HOTOVÁ :-)

Vysvětluje Merlain:

Před časem jsme sdělovali o propojení mezi galaktickým středem a středem naší planety Země, tedy propojení galaktického slunce a se sluncem - jádrem naší planety Země. Informovali jsme o uvolňování starých tisíciletých struktur, vzorců a programů, o čištění těchto zemských vnitřních sfér jak od středu jádra k povrchu Země, tak od povrchu Země ke středu jádra, zemského slunce. Informovali jsme i tom, že k projení může dojít dnes nebo až za mnoho let. 
Do této práce se zapojilo mnoho bytostí z jiných sfér a dimenzí, také i některé myšlenkové formy, které mají zájem o vývoj, ale také i mnoho vašich vyšších Já :-), která se činila a pomáhala, za což velmi děkujeme a velmi vás moc chválíme a nejen my, ale i mnoho jiných bytostí :-).

A jak to dopadlo? Skvěle, nad očekávání skvěle! Práce je hotová! Ptal jsem se několikráte, viděl jsem práci udělanou a říkal jsem si: mám to sdělit lidem? Mám je potěšit? A co když k propojení letos nedojde a všichni se budou těšit, pak by mi to bylo moc líto a cítil bych se, jako bych zklamal celý svět. Totiž došlo k malému paradoxu. Práce je udělaná dříve, než se vůbec předpokládalo (kdo můžete, zjistěte si to sami, kartami, kyvadlem, ptaní se svých průvodců, vědomím vycestováním, v meditaci atd.) a proto nastala tato situace. Nyní se musí záměrně tomuto propojení galaktického a zemského slunce zabraňovat, jelikož není ještě ta správná konstelace. Lidé ještě nejsou stále připraveni a mohlo by to způsobit ještě zbytečně mnoho šoků, které některým lidem, kteří ještě nejsou připraveni, mohou způsobit zdravotní problémy a i úmrtí. Je to jako byste do žárovky na 220 voltů pustili 1000 voltů.

Pro lidi kteří, jsou připraveni, je to doslova ráj. Zpočátku mohou mít bolesti a točení hlavy, příznaky chřipky atd., anebo také ne, mohou rovnou zažívat své tisícivoltové rozsvícení. Takže při zjišťování, zdali k propojení dojde letos, mi bylo několikráte sděleno, že ano! Takže tímto sděluji, že letos dochází k té nejkrásnější události a zážitku, kdy sami pocítíte a uvidíte změny jak v sobě tak navenek v okolí :-). K propojení zřejmě dojde letos na první jarní den, který je mimořádně 20. března, nikoliv 21. března. Může k tomu dojít i dříve, ale nejlepší konstelace je o prvním jarním dnu. I když vše je možné :-) Pokud dojde k jinému datumu, budeme vás informovat.

Takže se máme letos na co těšit a to ani ne za dlouho :-) . Vnímejte svůj vnitřek, své vnitřní pocity, své vnitřní bytí a všichni se radujme :-)
S úctou Merlain a rodina.
PS: Obsah můžete šířit :-)
WWW.DOBRESDELENI.ESTRANKY.CZ
WWW.JINEDETI.ESTRANKY.CZ

Samozřejmě, mnozí z vás namítnou, že podobných energetických vln a následného blaha nám už bylo slibováno … ale vzhledem k tomu, že oba zdroje, Merlain i rumunský film s poselstvím ze Síria, mi dávají dohromady velký smysl, tak připouštím, že na tom možná něco bude, a začínám se těšit, že opravdu něco přijde. První jarní den je nedaleko …

(A kdyby náhodou ona energetická pomoc nedorazila, nevadí, už to zvládneme i tak (:-))) )



Čtěte rovněž pokračování: http://orgo-net.blogspot.cz/2014/02/co-bude-po-udalosti.html


50 komentářů:

  1. Prečo by pomoc nemala doraziť ? Dorazí, poniektorí z nás to prijmú ľahko, poniektorí sa rozsypú ešte viac ako sú, ale to už viete... :-). B

    OdpovědětVymazat
  2. Orgonete díky za překlad, "vše se vším souvisí" je to TAK

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem rád, že jsem se opět něco dočetl o kometě ISON. Jenom si nejsem jistý, zda je informace o jaderné výbuchu v kosmickém prostoru pravdivá. Jestliže dokáže něco vstoupit až do nitra Slunce, tak jak by mohly uškodit jaderné výbuchy? Navíc ve vakuu? A jinak jsem někde četl, že v kosmickém prostoru jaderné zbraně nefungují. Je to prý jenom "filmová záležitost" Možná to "kanál" jenom špatně "přeložil". CZK

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji Vám všem ♥ Jsem natěšenááá. Orgoneťačka :-)

    OdpovědětVymazat
  5. No a tedy CO se stane podle channelistů v den propojení, toho 21 března:)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. otevře se kanál a další na podzim, ti co jsou připraveni toho využijí ti co nejsou...nevyužijí

      Vymazat
  6. A tady je ještě jeden zdroj, který se vyjadřuje obdobně k danému termínu, přičemž zde informaci předala Rada moudrých Galaxie:
    Duchovní lektorka a léčitelka Eva Puklová přijala od Rady moudrých galaxie zprávu, že na Zemi v době do jarního Slunovratu 21.3. budou proudit velmi silné energie. Budou to energie takové intenzity a obsahující tak významné kódy, jak tomu naposledy bylo před staletími. Využitím tohoto období až do včetně období slunovratu, může umožnit mnohým z nás realizovat kvantový skok ve svém duchovním vývoji.
    Více zde: http://www.transformace.info/index.php?option=com_content&view=article&id=1203:seminae&catid=37:pijata-vnitni-cestou&Itemid=128

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobra nahrazka za "panbicka"..........ted to bude rada moudrych galaxie,neboli "galakticka rada" ,lidi vazne jeste potrebujou jakoukoliv "autoritu" nad sebou,to vazne jeste nejsme dost daleko na to,abysme se nebali vzit svou vlastni zodpovednost do vlastnich rukou? :-(,porad potrebujeme jedni na druhy nejaky "berlicky?:-))))))))))))))).To mohl rovnou zustat pan buh a prolhana cirkev kazajici vodu a pijici vino,je to naprosto stejny,jen v jinym podani:-)))))))))))))))))).Opravdu je uz na case se PROBRAT!!!

      Vymazat
    2. Proude, pane , pan Buh se pise s velkym B!! :-)) A ja hned vsem radeji doporucuji vinko, ale neprehanet, mohlo by se pak dele PROBIRAT:-))))))))))))))))

      Vymazat
    3. Jestli se mu klanis,pis ho s velkym :-),jsem "jinoverec" :-),nezajimaji me vymysleny,kazany "bozstva",zajima me prokazana pravda,nebo alespon teorie o ni davajici smysl,ne "berlicky".Tu hledam a ta jedina me dokaze osvobodit.Nepotrebuju se ukolibavat nadejema nam predkladanejma,co se nesplnej a tak je vzapeti nahradej novy,vsimni si jak to krasne funguje,pekne od nadeje k nadeji a mezitim si elity plnej svuj plan.Oni ano,my ne.A tohle je potreba zvratit,naprosto realne ted a tady a ne cekat az nekde zahrmi a princ na bilym koni nas osvobodi........

      Vymazat
    4. Obrátíš Proude až budeš podroben Události a Varování. Ale zatím setrváváš ve svém lidském nízkém vzdoru, a odmítáš uznat, přijmout toho, jenž všechno stvořil a řídí. My si myslíme, ač máme dar svobodné vůle, že všechno ve svém životě řídíme my. To je ovšem pouhá iluze, a mnozí na svou pýchu a domýšlivost doplatili ! A to velice tvrdě ! Na každého posměváčka nebo odpůrce jsou připraveny události, které jeho pýchu a domýšlivost zlomí. Bůh se totiž nenechá nikým vysmívat donekonečna ! Ale to poznáš, až to přijde, sám na vlastní kůži. Nebudeš první ani poslední.

      Vymazat
    5. pane proude hlavně že skáčeš na špek těm co šíří nepravdy jako o iluminátech nebo mimozemšťanech , ale to nic spi dále

      Vymazat
    6. Pro Anonymní 28.února 2014 15:11
      Nestrašte peklem a trestem, toho jsme si od fláterníků v historii užili až nad hlavu! Bůh je láska - a jestli není, bude nám všem bez něj líp. Krom toho: lásce je jedno, jestli jí píšeme s malým nebo velkým písmenem - kdyby se za psaní malého mstila, byla by vším jiným (zejména pak sebestředným blbcem), jen ne láskou. Howgh.

      Vymazat
    7. Anonymní28. února 2014 15:11,spatne jsi me pochopil,jako uz mnozi pred tebou :-),aby ses dostal dal,potrebujes poznat pravou historii lidstva a Slovanu!,ne tu mainstreamovou a skolni,obecne uznavanou,kterou pisou vitezove,hledej pravdu.
      Anonymní28. února 2014 20:10,co k tomu dodat? :-),jestli mas zajem,poucim te o illuminatech,zednarich,sionistech atd. respektive ti poradim kde a jakej material si muzes prostudovat.Co se tejka mimozemstanu,vychazim z vlastni teorie(teorie neznamena dogma vydavany za pravdu,ale pouze moznost),kratce: Myslim si ze universum je plny zivota a mimozemstani co se dostanou az k nam musej bejt tedy logicky hodne vysoko v inteligenci i technice,jestlize jsou,pak vedi hodne o energiich,vibracich,frekvencich a jejich zakonech a respektujou je,kdyby ne,tezko by byli tak vyspeli,z toho mi vychazi ze o nas sice vedi,zrejme nas studujou a sledujou nas vyvoj,ale rozhodne se nevmesujou,vyjma pripadu kdy bysme ohrozili chod universa svou nezodpovednosti.Logicky mi potom vychazi,ze zvesti o nich jsou jen jejich zneuzivanim pro cile kohosi z nas,lidi...........

      Vymazat
  7. Zlatý věk podle palmových listů má nastat až po roce 2049,a vnímám to také tak,ještě mnoho lidí spí,nepadly na samé dno,aby byly konečně pokorní.../více na pravdu.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jste to odhadl/a : ...nepadli (ještě) na samé dno,aby byly konečně pokorní...

      Vymazat
    2. Tzv. Palmové listy byly prokazatelně usvědčeny z podvodu, je pouhá biznis indická smyšlenka..

      Vymazat
    3. Az tak pozde??? jeeee, to uz ze mne bude babca. Treba preci trochu drive, Sybila se take sekla, kdyz rekla, ze se destove mraky budou odhanet, aby nas slunicko hralo. a je to presne naopak, ze jo.

      Vymazat
    4. Tak vida, i knihovna palmovových listů je chabrus. Ono, co se rádo předvádí a nabízí samo, bývá většinou laciné pozlátko za drahé peníze. Ale hlupáci ze Západu tam přesto jezdí a platí jak diví za "prchavý okamžik falešné pravdy".

      Vymazat
  8. Pri čítaní článku som mal celý čas zimomriavky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zimomriavky jsou hezčí, já měl jen husí kůži :))

      Vymazat
    2. Než začnete něco podobného číst, tak se napřed teple oblečte, a zimomriavky mít nebudete

      Vymazat
  9. Každý osobně 21.3.2014 zjistí jak na tom je .Sem na to velmi zvědavá.Snad nás to nezgolí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasta chuchelová27. února 2014 9:52
      No to už jsem slyšela před 21.12 2012.....většina z vás "probuzených" žije těmato přeludama a spoléhají na ně, místo aby šli a realizovali dobro v ted a tady

      Vymazat
    2. A jak jsi na tom Vlasto ty, s těma přeludama a realizací dobra tady a teď ?

      Vymazat
    3. ale ono to proběhlo v tom datumu , Event ale teprve bude ..., bude to impuls energetický takže nic ohromujícího nečekej..., kdo ví co to znamená je připraven a těší se

      Vymazat
    4. Ilona Pálušová Ále to je klíč a za to jsem rád Bashara... všechny z naší reality jsou verze pararelné, tady a teď. Je to jen tak pro změnu naše frekvence vibrací. To je přesun z jedné reality do jiného pararelnej... jen naše vědomí vytváří kontinuitu, ale není to tak. Všechny nekonečné verze všech věcí, které chceme již existuje.Je to jen tah na naši pozornost. A skutečně, proč? protože náš mozek není schopen si představit absence. Všechny verze co chceme tam... dnes mám opět další SNAP.-http://www.youtube.com/watch?v=38khp3UkWIw) (Přeložil(a) Bing)

      Vymazat
  10. Zajímalo by mě, kolik z Vás čekajících na nějakou Radu a neustále čekajících nějaké energie - prostě věčně čekajících - pomohlo v posledním týdnu někomu ze svého okolí (lidem, zvířatům, životnímu prostředí) nebo alespon někomu ne úplně blízkému řekli že ho mají rádi a že je úžasný člověk...něco někomu cizímu pochválili....
    asi bych Vás spočítala na prstech. Chjo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle sebe soudím Tebe?

      Vymazat
    2. ...tak jest.....

      Vymazat
    3. tak třeba já. A vím to jistě. :)))

      Vymazat
    4. No mila zlata o to tady na orgonetu fakt nejde, piste na nejakem jinem webu....nebo si zalozte svuj a tady se nezdrzujte, bye

      Vymazat
    5. sator27. února 2014 15:50

      Podle sebe soudím Tebe?//// Nebylo to myšleno jako útok, takže to nemusíš zpětně vracet. Pouze podmět pro zamyšlení. Pokud tě to zajímá, já tohle dělám, dřív vůbec, ted ano, ikdyž vím že ne 100% a můžu to dělat častěji a intenzivněji - to je můj nedostatek a umím si ho přiznat

      Vymazat
    6. Milan Schindellegi27. února 2014 19:25/// a o co tady tedy jde:D

      Vymazat
    7. Milan Schindellegi27. února 2014 19:25// kromě toho, nejsem Vaše dítě abyste mě oslovoval milá zlatá - to za prvé:) a za druhé - já se budu zdržovat kde chci, takže Vaše bye si odpusttě:)

      Vymazat
    8. Milan Schindellegi27. února 2014 19:25,rozumel jsem velice dobre tomu co anonymni chtel,nebo chtela rict a vzhledem k tomu ze se pomerne aktivne zabejvam energiema Sily,frekvencema a rezonanci,davam ji za pravdu,ale nechapu co tu vlastne delas ty,priteli,bud davas neco k zamysleni,nazor,pro spolecnou vec,nebo proste jen napadas ostatni abys to mel k "obrazu svemu"?!Radil bych se bud zapojit do spolecnyho dila,nebo jen cist a pracovat na sobe,ale nerozvracet diskuse a nenapadat,nevyhanet ostatni.Kazdej nazor jde diskutovat a ma se dikutovat,aby jeho autor mel myslenky a motivaci na jeho bud vylepseni,nebo propracovani,nebo taky opusteni.A mimochodem,jsme Cesi a na Ceskym webu!Nemas li co prinosnyho rict,je lepsi mlcet.

      Vymazat
    9. A jeje další kousavý Schindelka nám tady přistál omylem. Tak nakopni vrtuli a leť zase prudit jinam.

      Vymazat
    10. Schindelka promin čéče ale pusůbíš na mě dost divně a negativně a to jsi stačil napsat jen jednu větu kámo

      Vymazat
  11. Myslím, že by sme mali upriamiť pozornosť na slnko, lebo tam sa každý deň niečo deje. Tu je to http://www.youtube.com/watch?v=AidFTC5JSMY&list=UUxz5R9YQMRW5QqElbAlMqRw no bolo by dobre urobiť preklad..Y

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, už několik měsíců jsou neustále sluneční nebo geomagnetické (někdy dohromady) bouře,
      dřív to bývalo jen občas.
      http://www.n3kl.org/

      Vymazat
    2. taky si myslím že slunce bude hrát klíčovou roli

      Vymazat
  12. kdo se netesi, je sam proti sobe....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nic nedostaneš zadarmo. vždy to musí vzejít z tvého nitra - vnější energie nejsou všemocné, aby změnily to jaký jsi. a bylo by to také kontraproduktivní.

      Vymazat
  13. Mohu potvrdit, že poslední dobou cítím zvýšené proudění energie. Mám doma HHG v práci něco menšího a na sobě mám osobní orognitový přívěsek.V roce 2012 jsem také cítil obrovské proudění energie. Jen to umět správně vstřebat a využít. A s tím přáním o kterém se tady taky psalo, že budu-li si něco přát, tak se to splní (nechat volně plynout přání), mohu potvrdit, že to funguje. Uvidíme co bude po 21.3.2014.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám také v poslední době zvýšené zažívací proudění, ale jet stream to určitě není :-)

      Vymazat
  14. Ano, pokud jsem tu kdysi tvrdila, že kometa Ison je vyjímečná a že o ní ještě uslyšíme, tak na tom stále trvám. Je nyní takový zvláštní klid. Cítíte ho také ? Klimatické události na naší planetě za poslední dva měsíce, mimo povodně v GB a mrazy v Uss, nezaznamenaly žádné zvláštní události ani pohromy. Oproti tomu, nikdy nevím a nevěnuji tomu ani pozornost, kdy začínají v tom roce Velikonoce. Letos to vím už od Vánoc. Vím, že začínají 20. dubna. Nic zvláštního. Až na to, že jsem se o datu oslav Velikonocí dozvěděla od mého podvědomí. Neboli lépe, má duše mi to ve snu prozradila. Z nějakého důvodu tedy letos půjde o důležité Velikonoční svátky. Na jaře.
    Ke kometě se mi také vrací do mysli neustále utržek z Bible z Tesalonickým 5:3
    "Až budou říkat 'je pokoj, nic nehrozí', tu je náhle přepadne zhouba jako bolest rodičku, a neuniknou."
    Je velmi důležité sledovat události, které se většině jeví jako bezvýznamné. Např. při OH v Londýně při vyvěšování vlajek , "čirou náhodou" se při vytahování Us vlajky zvedl vítr a vytrhl tu "hvězdičkovou" vlajku ze stožáru. Všiml si někdo ? Nebo dnes oznámily na novinkách, že papeži vítr sfoukl čepičku....takové zvláštní očité "náhody" , které většinu lidí pobaví. A při té, sionisté , to jsou ti, kdo vlastní tisk, pokládali z nějakého důvodu za důležité zveřejnit to na hlavních stránkách mainstreamu. Proč asi ? Že by tyto příhody také pokládaly za vtipné ? Anebo je to tím, že je pokládají za důležité. Nezapomeňme, že mainstreamové zprávy nečtou pouze ti "obyčejní" lidé !
    Takže, co se mě týče....Ison je velmi důležitá létavice. Bez ohledu na to, co to je. Zdraví srdečně

    dan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ti, co ovládají média a tisk, spolu komunikují skrze řeč symbolů, které běžný ovčan nerozumí ani jako koza petrželi.

      Vymazat
    2. na ZOH neroztála USA sněhová vločka - ale někdo tvrdí, že to neptřilo USA (protože kruhy neznamenají kontinenty - ověem témeř všichni je za tu symboliku považují...tedy mohl to být vzkaz)

      Vymazat
    3. anonymní 0:09
      Ano, tak jsem to myslela. Chci však, aby si lidé uvědomili, že "vtípky ke konci dne" v hlavních médiích mají vždy hlubší význam. Pomocí symbolů je totiž stvořený i celý Boží svět. Stejně, jako je tomu v Bibli

      dan.

      Vymazat
  15. http://www.energytalisman.eu/cz/kometa-linear-oukaimeden-panstarrs-siding-spring-komety-2014.html

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.