10. února 2014

Snowdenovy informace umožňují Rusku odposlech nejvyšších amerických představitelů

Jedna aktuální aférka, co mě pobavila, a věřím, že pobaví i vás (:-)))
=Orgonet=

Americká vláda v šoku: informace od Snowdena umožňují Rusku odposlouchávat americké představitele
7. únor 2014
Překlad: OrgoNet



Jak oznamuje dnešní nová zpráva ruského Ministerstva zahraničí určená Kremlu, Obamův režim je „v absolutním šoku a zmatku, poté, co na youtube unikla vysoce zakódovaná nahrávka FSB (Federální bezpečnostní služba Ruska) zachycující konverzaci mezi Victorií Nulandovou, americkou zástupkyní státního tajemníka pro evropské a eurazijské záležitosti, a americkým velvyslancem na Ukrajině Geoffrey Pyattem". V rozhovoru vychází najevo, že tato vysoká představitelka amerického ministerstva se podílela na plánech na svržení ukrajinské vlády, a že urazila své evropské partnery výrokem „s.ru na Evropskou unii“. (Video anglicky, ruské titulky. http://youtu.be/MSxaa-67yGM


Viz článek anglicky: Americká diplomatka se omlouvá, že nadávala EU http://abcnews.go.com/blogs/headlines/2014/02/official-apologizes-for-f-k-eu-comment/

Uniklý rozhovor na youtube zmíněný ve zprávě je připojen k včera vystavenému videu „Loutky ukrajinského Majdanu“, a rozletěl se do světa poté, co ho Dimitrij Loskutov, tajemník ruského premiéra Dimitrije Rogozina, zveřejnil na twitteru: „Kontroverzní výrok asistentky státního sekretáře Victorie Nulandové o EU.https://twitter.com/DLoskutov/status/431330171518345217

Německá kancléřka Angela Merkelová, když tento rozhovor uslyšela, prohlásila v hněvu, že poznámka Nulandové je „naprosto nepřijatelná“, viz článek anglicky http://www.theguardian.com/world/2014/feb/07/angela-merkel-victoria-nuland-eu-unacceptable a Nulandová se za ni následně omluvila, viz článek anglicky http://www.theguardian.com/world/2014/feb/06/us-ukraine-russia-eu-victoria-nuland

Po své omluvě, jak píše Guardian, Nulandová odmítla dále hovořit o této záležitosti a prohlásila: „Nehodlám dále komentovat soukromou diplomatickou konverzaci.“ Což vede k závěru, že byla obětí sofistikované odposlouchávací operace provedené ruskými špionážními agenturami, protože zmíněná problematická nahrávka byla zveřejněna s ruskými titulky. Týž den Nulandová řekla: „Byla to velmi impozantní (špionážní) práce. Kvalita nahrávky je velice dobrá.“ (Viz odkazy v předchozím odstavci.)

Na výroku Nulandové „velmi impozantní práce“ je velkou ironií, že je užit ve významu zaznamenání její vysoce zakódované konverzace, říká zpráva pro Kremlu a že tuto informaci poskytla ruské FSB sama americká Státní bezpečností agentura NSA a Centrální bezpečnostní služba CSS.

Ruské ministerstvo nazývá tento únik informace „mistrovským kouskem“ reverzního inženýrství čili zpětné analýzy, kdy ruští technologičtí experti FSB jsou schopni „tajně se napojit“ na jakoukoli formu komunikace vycházející ze systému JWICS (Joint Wordwide Intelligence Communications System, Spojený celosvětový systém výzvědných komunikací). http://en.wikipedia.org/wiki/Joint_Worldwide_Intelligence_Communications_System

JWICKS je propojený počítačový systém užívaný zejména americkým ministerstvem obrany, ministerstvem vnitra a domácí bezpečnosti a ministerstvem spravedlonsti k přenášení tajných informací v paketech s přepínáním TCP/IP do bezpečného okolí, a je spravován Zpravodajskou agenturou obrany.

Zpráva dále praví, že „návod“, jak umožnit ruské FBS přístup do JWICS, poskytl „nejhledanější muž na světě“ (viz http://edition.cnn.com/2014/02/02/world/europe/uk-snowden-book/ ), Edward Snowden, který získal 24 miliónů stránek dokumentů (viz http://cryptome.org/2014/01/snowden-count.htm) , označovaných za „skrytý zpravodajský poklad“. Americká senátorka za stát Maine řekla, že kdyby byly naskládány na sebe, „bylo by to vysoké 3 míle“ (viz http://www.thedailybeast.com/articles/2014/02/06/snowden-still-outwitting-u-s-spies.html) .

I americké zprávy potvrzují, že Snowden vytvořil digitální klíče – zejména týkající se identity – četných představitelů zpravodajských služeb, aby získal přístup k tajným zpravodajským systémům, a to i mimo NSA-CSS, jako jsou vojenské nejvýše tajné rozhovory v JWICS (viz http://www.thedailybeast.com/articles/2014/02/06/snowden-still-outwitting-u-s-spies.html ). Max Thornberry, texaský republikán, tento týden varoval, že „oprava bude stát miliardy“ (viz http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/2014/02/05/272151126/lawmaker-say-snowden-leaks-will-cost-country-billions-to-repair ).

Ve zprávě se neuvádí, ale lze bezpochyby předpokládat, že ruská FSB, která se dostala k vysoce tajné zakódované konverzaci Nulandové, má přístup i ke všemu ostatnímu, co probíhá v systému JWICS, včetně rozhovorů všech nejvyšších představitelů Obamova režimu.

Je fraškou a ironií, že Obamův Bílý dům, i když přímo Rusko neviní z katastrofického úniku rozhovoru Nulandové (viz článek anglicky Bílý dům nazačuje, že za únikem diplomatického rozhovoru stojí Rusko... http://www.usatoday.com/story/news/world/2014/02/06/diplomats-phone-call-bugged-russia/5267799/ , přesto křičí „chyťte zloděje“, přestože je vládou, která se skrze mnohá opatření a zprávy učinila z USA jeden z nejrozsáhleji špehujících států na světě v celé historii (viz článek Historie státního špehování od starého Říma po USA, http://www.bbc.co.uk/news/magazine-24749166 )

February 7, 2014 © EU and US all rights reserved. Permission to use this report in its entirety is granted under the condition it is linked back to its original source at WhatDoesItMean.Com. Freebase content licensed under CC-BY and GFDL.


Dodatek Orgonet:
Nelze samozřejmě očekávat, že by americká vláda vystoupila v médiích s informací "Rusové se nám nabourali do supertajného systému komunikací". Oficiální verzí americké vlády k úniku aféry "ukrainegate" je, že Nulandová a Pyatt spolu hovořili "normálním mobilním telefonem", který může snadno kdokoli odposlouchávat, a že je to trestuhodná nedbalost. Viz článek anglicky Victoria Nulandová lže o aféře Ukrajina,
Lež Nulandové spočívá v tom, že chce svádět svou nedbalost na mistrovskou práci výzvědné služby Ruska, viz její výrok "impozantní špionážní práce", který už nešlo z médií vymazat (:-)))
Osobně ale stále myslím, že to je americká vláda, která "zametá stopy" svého neúspěchu (:-)))))

15 komentářů:

  1. Je vtipné, jak jsou Jůesej v šoku, když zakusí svoji vlastní činnost:D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj zloděj volá chytte zloděje..:) a potom věřte takovému uskupení hrajícímu si na policajty zeměkoule, které může vše a ostatní jen co jim dovolí...existuje ještě vůbec někdo, komu jsou USA sympatické (myslím jejich vedení a vystupování na mezinárodní úrovni)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nemůžeš házet všechny do jednoho pytle, americká armáda je a byla zneužívána ke špatným věcem ale většina američanů..to ani netuší nebo netušila

      Vymazat
    2. Jen nech na hlavě ! propaganda tak vypláchla mozky svým občanům, že hrdí "vlastenečtí" otcové iniciativně zprostředkovávali svoje sotva dospělé syny do válek v zámoří, a ještě, když jejich synové padli, byli na to jak se patří hrdí ! Inu : hloupost a nevděk vládne světem, to si dobře zapamatujte, až na to někde narazíte !

      Vymazat
  3. Kde se daji stahnout subory od Snowdena ? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Všech 24 miliónu nebo jenom některej? Taky nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsetko nikdy nezverejni, je to podla mna jeho zivotna poistka a prave preto prezije.

      Vymazat
  5. Přehled, které dokumenty a kde byly zveřejněny, zde: http://cryptome.org/2013/11/snowden-tally.htm
    Snowden jich údajně předal novinářům 58 000.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jezismarja, tak jen doufam, ze Edik nepredal i ty lejstra o moji sousedce. No to by byla ostuda.Keca, ze ji boli zada, aby nemusela makat. Potvora lina. Ale nikomu to nerikejte!!!!! :-))))

      Krasny den

      Vymazat
  6. Dost možná, že to, co Snowden vynesl, má vážnější charakter, než pouhé "konverzace" mezi loutkami a loutkovodiči a to zajímavější přijde až trochu později..
    P.S...pořád čekám, kdyže se to ouško džbánku amíkům utrhne. Zatím je to jen takové probublávání.

    dan.

    OdpovědětVymazat
  7. Njn, asi si vybrala špatného technika, protože kódování není to stejné co šifrování :-P

    OdpovědětVymazat
  8. Volala z nekódovaného telefénu psali u nás.
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  9. fuck EU ,je nespravne prelozene

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale pochopil to doře, že my fakujeme EU. To si určitě nespletl !

      Vymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.