18. února 2014

USA a EU platí ukrajinské výtržníky a protestující

USA a EU platí ukrajinské výtržníky a protestující
Paul Craig Roberts
Překlad: OrgoNet


Mnoho čtenářů nám potvrdilo, že Washington podporuje násilné protesty na Ukrajině dolary amerických daňových poplatníků. Washington sice nemá peníze na potravinové lístky ani na zabránění odebírání domů dlužícím občanům, zato má spoustu peněz na rozvracení Ukrajiny. 

(Doplnění Orgonet: Video: Kyjev 18. 2. 2014: Výtržníci házejí zápalné lahve a kameny na policisty. Dle zprávy ukrajinského ministerstva vnitra ve srážkách již zemřelo 7 civilistů a 6 policistů, viz článek RT: http://rt.com/news/kiev-clashes-parliament-voting-538/ )





Jeden čtenář nám napsal: „Moje žena, která je ukrajinské národnosti, je každý týden v kontaktu se svými rodiči a přáteli v Žitomiru (severozápadní Ukrajina). Podle nich většina protestujících dostává v průměru 200-300 hřiven, což odpovídá 15-25 Euro. Jak jsem se také doslechl, jednou z nejaktivnějších organizací a „výplatních institucí“ ze strany EU je německá Nadace Konráda Adenauera, která je úzce spjata s CDU, to jest se stranou paní Merkelové.“

Johannes Loew na internetovém situ elynitthria.net píše v dnešním článku: „Právě jsem se vrátil z Ukrajiny (žiji v Mnichově v Německu) a na Majdanu jsem byl mnohokrát. Většina z těch lidí dostává 100 hřiven, studenti dostávají 300.“  http://elynitthria.net/faschistische-militante-treten-aktion/

Jak jsem informoval 12. února v článku „Washingtonem organizované protesty destabilizují Ukrajinu“, http://www.paulcraigroberts.org/2014/02/12/washington-orchestrated-protests-destabilizing-ukraine/ asistentka státního tajemníka Victoria Nulandová řekla loni v prosinci Státnímu tiskovému klubu, že Spojené státy „investovaly“ 5 miliard dolarů do organizace sítí k dosažení amerických cílů na Ukrajině, „aby daly Ukrajině budoucnost, kterou si zaslouží“. http://www.informationclearinghouse.info/article37599.htm
Nulandová je představitelkou Obamova režimu, a byla přistižena, jak sděluje členům ukrajinské vlády záměry Washingtonu, které chtějí vnutit ukrajinskému lidu, jakmile placení protestující sesadí současnou zvolenou a nezávislou vládu.

Budoucnost Ukrajiny pro Nulandovou znamená, že pod nadvládou EU bude vyloupena jako Lotyšsko a Řecko, a bude využita Washingtonem jako základna pro americké rakety proti Rusku.

V odpovědích, které jsem dostal na svou žádost o potvrzení informací z Moldávie, je dostatek důkazů pro západní noviny a televizní kanály, aby mohly prozkoumat informace, že Washington podněcoval prudké srážky. Ale nic nezkoumají. Jak víme, jsou to právě novinářští presstitutové, kteří umožňují Washingonu jeho zločiny a pokrytectví. Avšak to, že ukrajinská vláda platí občanům, aby protestovali ve prospěch vlády, americká média Američanům oznámila. http://www.usatoday.com/story/news/world/2014/02/16/ukraine-government-protests/5435315/ Bohužel, ukrajinská vláda bude mít co dělat, aby dohonila 5 miliard dolarů z Washingtonu.

Jak napsal Karel Marx, peníze obracejí všechno v komoditu, kterou lze kupovat a prodávat. Nic bych nedal za to, že někteří protestující protestují za oba tábory.

Samozřejmě, ne všichni protestující jsou placení. V ulicích je i spousta naivních důvěřivců, kteří se domnívají, že protestují proti korupci v ukrajinské vládě. Slyšel jsem, že je takových mnoho. Lze jen málo pochybovat o tom, že ukrajinská vláda je zkorumpovaná. Ale která vláda není? Vládní korupce je univerzální, sejít z cesty pravé je tak snadné. Ukrajinští protestující se, jak se zdá, domnívají, že připojením k EU uniknou korupci. Evidentně tito naivní důvěřivci neznají zprávu o korupci v EU, vydanou evropským komisařem pro domácí záležitosti. Zpráva říká, že obchodně-politická síť korupce postihuje všech 28 členských zemí EU a stojí ekonomiku EU 162,2 miliard dolarů ročně. http://www.aljazeera.com/news/europe/2014/02/eu-report-corruption-widespread-bloc-20142313322401478.html Podle Světové banky jsou ekonomické náklady na evropskou korupci téměř tak rozsáhlé jako velikost ukrajinského hrubého národního produktu. http://data.worldbank.org/country/ukraine Je jasné, že připojením k EU Ukrajinci korupci neuniknou. Naopak, budou zažívat korupci daleko horší.

Nemám nic proti tomu, aby Ukrajinci protestovali proti vládní korupci. A lekce, kterou naivní důvěřivci dostanou, jakmile jejich země bude v rukou zkorumpovaného Bruselu a Washingtonu, jim bude prospěšná. Ale vadí mi, že protestující si neuvědomují, jak se nechávají manipulovat Washingtonem a že tím tlačí svět na pokraj nebezpečné války. Divil bych se totiž, kdyby se Rusko smířilo s tím, že je na Ukrajině americké vojsko a rakety.

Právě šílenci jako Nulandová hrají vysokou hru, která nám dala už 1. světovou válku. 3. světová válka by byla válkou poslední. Úsilí Washingtonu využít každé příležitosti k ustavení své hegemonie nad světem žene do jaderné války nás všechny . Stejně jako Nulandová, významné procento obyvatel západní Ukrajiny nemá rádo Rusko. Důvod, proč tomu tak je, znám, ale ukrajinské emoce živené americkými penězi by běh historie řídit neměly. Je totiž možné, že by nezbyl ani jeden historik, který by zdokumentoval, jak naivní a bezelstní Ukrajinci napomohli světu k destrukci.

Kdo je Paul Craig Roberts?
Byl asistentem sekretáře minsterstva financí pro ekonomickou politiku a editorem Wall Street Journalu, psal sloupky pro Bussiness Week, Scripps Howard News Service a Creators Syndicate. Zastává mnoho univerzitních funkcí. Jeho internetové sloupky přitáhly pozornost celého světa. 2. února vyšla jeho nejnovější kniha, „Pád divokého kapitalismu a ekonomický rozklad Západu“, http://www.amazon.com/Failure-Capitalism-Economic-Dissolution-ebook/dp/B00BLPJNWE/?tag=paulcraigrobe-20



Další články k tématu:
Syrian rebels set to execute Ukrainian journalist
Russia: Any country could be next, warns Ukrainian president
Washington Destabilizes Ukraine
Kiev protesters topple Lenin statue as Ukrainians take to the streets
Washington Orchestrated Protests Are Destabilizing Ukraine

15 komentářů:

  1. Když jsem četl o mediálních zprávách z Ukrajiny, nestačil jsem se divit. Povstalci dlouhodobě podněcují násilí. Zapalují policejní autobusy, auta, útočí a snaží se obsadit státní instituce včetně parlamentu. Na policisty útočí zápalnými lahvemi a pyrotechnikou. Ukrajinský národ ale tyto akce nepodněcuje ani je nepodporuje. - Tyto informace ale nepochází z médií, ale vyplývají z kontaktů s Ukrajinou. Někteří Ukrajinci zde žijí a mají kontakty se svými rodinami.
    Tyto akce povstalců nutně připomínají fašismus a je naprosto nepochopitelné, že Německo a také náš ministr zahraničních věcí Zaorálek / ČSSD/ vyzývají prezidenta Ukrajiny ke zdrženlivosti proti násilí. Vyzvat by k tomu měli především tyto povstalce, protože neznám žádný stát včetně USA, že by si nechal líbit útoky a snahy obsadit vládní budovy a instituce. V kterémkoliv státu by došlo k okamžité akci policejních a obranných složek takovou akci potlačit a zatnout takové účastníky. V případě Ukrajiny jsou však schopni poukazovat na nedodržování lidských práv, zločinů proti lidskosti atd.. Takže se jedná o zcela jiné posuzování.
    Média nám vymývají mozky když nedávno s velkým podivem referovaly v případě obsazení státní instituce zfašizovanými demonstranty, že jsou zatýkáni. Představme si.....
    Demonstranti jsou zatýkáni, že násilím obsadili nějakou instituci. To vše zcela jasně poukazuje i na to, že tyto akce mají jednoznačnou podporu západu ačkoliv by je na svém území netrpěli ani minutu. Naproti tomu Janukovyč se velkoryse a v urputné snaze snažil s touto opozicí vyjednávat, aby se řešení obešlo bez vážných incidentů. Policisté, občané Ukrajiny se nechávají mlátit, nechávají po sobě házet pyrotechniku apod.. Plní pouze povinnost vůči státu, to znamená jejich povinností je stát chránit. Bylo by toto trpěno jinde ? Nebylo. A při zásahu by se dokonce nehledělo ani na množství zraněných, ani na množství obětí.
    Nikdo z ostatních států by proti takovému zásahu ani nepípl, ještě by to podporovaly, že se jedná o útok na demokratický systém a jiné podobné vysvětlení. Ukrajina je navíc samostatným státem kde také probíhají tzv. svobodné volby. Nepotřebuje se v momentální situaci vymanit z nějaké nadvlády, kolonizace, nebo bojovat za nezávislost na což také mnozí zatemněle poukazují. Jen není členem EU. A to je ten hlavní problém.
    Pokud by si totiž národ skutečně přál nějakou změnu, pak by to mělo být i patrné. Stávkovalo by se, nebo by se třeba hodně otevřelo téma vytvoření referenda a jiné alternativy. To však v jejich společnosti není vůbec aktuální. Místo toho tato skupina demonstrantů útočí na vládní budovy a policisty jak smyslů zbavená. Zapalují hromady pneumatik, aby upoutaly pozornost, aby vytvořili dojem jakési válečné zóny a aby zahraniční média přinášela velmi dramatický obraz národní revoluce.
    Přesto, že je to natolik průhledné k jaké manipulaci a vměšování se do suverénního státu ze strany západu v tomto případě dochází, tak mnozí jsou přesto ochotni uvěřit, že se skutečně jedná o národní povstání a snahy k osvobození.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my tomu nevěříme my to víme, protože už několik let sledujeme co se tam děje , a také mluvím s lidmi co tu pracují, z Ukrajiny , či tam bydlí

      Vymazat
    2. Tak o tom mluvte a dávejte odkazy lidem po celém světě, ať se zvedne vlna protestů, petic apod. Ať se západem placení žoldáci stáhnou z Ukrajiny, a nechají zemi určit svůj osud. To drzé satanské vměšování USA a EU už musí skončit !

      Vymazat
  2. 18.2.2014 Kijev :
    http://www.youtube.com/watch?v=Cr3Qcnn_7mg

    OdpovědětVymazat
  3. Hodili by sa tu príspevky od ľudí priamo odtiaľ... ktorí tam žijú, alebo pracujú.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. samozřejmě by byl jiný než tu píše většina ,....

      Vymazat
    2. snad jste chtěl říct, než píše a vysílá většina zdejších kabbale zaprodaných médií !

      Vymazat
  4. Posílám odkaz na videokamery z různých částí Kyjeva, na Majdanu přestala vysílat dnes v 5 hodin
    http://videoprobki.ua/#
    Zdraví Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem přesvědčen, že tu ukrajinskou blamáž kolem demonstrací a případné občanské války, financují "západní" zednářsko-satanistické temply a obedience (především USA,UK a EU !). Demonstranti nejsou vpravém slova smyslu demonstranti, ale očipovaní na dálku ovládaní temploví adepti, kteří možná ani nevědí, co se s nimi a proč děje. Navíc dostávají drogy a peníze, aby případné selhání čipů bylo kompemzováno a pojištěno i jiným způsobem. Celý tento komplot na Ukrajině řídí onen záhadný pan Kličko alias nám už dobře v ČR známý Satanael. Rohatí kozolebci už mají málo času připravit svět na příchod satana před Druhým příchodem Kristovým. Proto jsou čím dál tím více brutálnější a ohavnější. Cílem je odříznout od Boha a jeho Plánu Spásy co nejvíce lidí/duší, aby byli spolu s ďábly a jejich satanášem odsouzeni k věčným mukám. Tedy, budete i nadále stranit tmě nebo raději pomůžete světlu obnovit Zemi pro věčnost ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plně s Vámi souhlasím. Více objasní:https://petrabostlova.wordpress.com/

      Vymazat
    2. jak můžete mluvit i za Ukrajince, pravdu máte jen částečnou...., ale je to váš pohled na problém

      Vymazat
    3. máš , smůlu , skočil si jim na špek a už se vezeš

      Vymazat
    4. ad Anonymní 19. února 2014 13:33 - té ženské (Petra Bostlová), co píše ten web, normálně regulérně straší na cimbuří!!!!

      Vymazat
  6. http://www.ustream.tv/channel/euromaydan-falcon
    dita

    OdpovědětVymazat
  7. http://advocat-cons.info/index.php?newsid=20681#.UwUNzfl5PCs

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.