20. února 2014

V Kyjevě bojují oddíly vycvičené NATO


Scénář převratu na Ukrajině jako kopie předešlých: Občanská válka v horké fázi. V Kyjevě bojují oddíly vycvičené NATO. Přinášíme unikátní fotografické dokumenty a videa

Zdroj: http://protiproud.parlamentnilisty.cz/svet/politika/komentare/851-scenar-prevratu-na-ukrajine-jako-kopie-predeslych-obcanska-valka-v-horke-fazi-v-kyjeve-bojuji-oddily-vycvicene-nato-prinasime-unikatni-fotograficke-dokumenty-a-videa.htm

19. 2. 2014

VÁCLAV DANDA se zamýšlí nad souvislostmi ukrajinské krize a přináší další důkazy o tom, že vojenské oddíly tzv. ukrajinské opozice byly zorganizovány a vycvičeny v táborech NATO.


Právě když v pozdních nočních hodinách získala důvěru poslanecké sněmovny protektorátní vláda Andreje „Bureše“ Babiše, současně se naplno rozhořela občanská válka na Ukrajině. Bylo jasné, že elity Nového světového řádu, stojící za politickou reprezentací Evropské unie a Spojených států, nemohou připustit, aby se situace uklidnila a z ulic se přenesla za jednací stůl.


Čtěte ZDE: Vrcholí pokus o státní převrat na Ukrajině: Zkušené tajné služby realizují známý scénář. Podivné vraždy, podivní mrtví. Začala přípravná fáze války o Rusko

Provokace v Soči i na Majdanu

Zinscenované a řízené provokace „opozičních sil“, produkované z peněz rockefellerovských a sorosovských nadací v posledních dnech a týdnech pozvolna umíraly na úbytě. „Majitelé klíčů“ proto museli přivést konflikt do další fáze. V této strategické geopolitické hře totiž vůbec nejde jen o Ukrajinu. To, co se začalo včera odehrávat v Kyjevě, nelze nevidět například v souvislosti s úspěšně probíhající olympiádou v Soči. Vzpomeňme na letní olympiádu v Číně, které se tytéž síly pokusily využít k zastření gruzínského útoku na Jižní Osetii a Abcházii – a obvinily z toho Rusko. Šlo ale o nesmysl tak zjevný, že nakonec i „nezávislá komise“ EU musela konstatovat, že konflikt rozpoutala Gruzie, podporovaná členskými státy NATO.


Načasování horké fáze občanské války na Ukrajině má z tohoto hlediska téměř totožné parametry. Je tu však ještě další motiv: Průběh olympiády v Soči je proti všem předpokladům a „nadějím“ zatím bezchybný. Bylo potřeba rychle spustit něco, co alespoň zčásti zastíní „Putinův“ olympijský úspěch. Když nepomohla cenzura úvodního ceremoniálu ve všech televizích v USA, kde „vypadly“ pasáže, ukazující úspěchy současného Ruska a z celého světa namísto protestů přicházejí obdivné a uznalé komentáře sportovců a sportovních funkcionářů, rozhodli se hoši z „koalice ochotných“ jednat.

Příprava byla také standardní. Nejprve západní PR agentury vyslaly do ulic Soči homosexuální aktivisty s televizními štáby. Ti však nejenže se svými duhovými vlaječkami nevzbudili žádné sympatie, ale po rychlém policejním zákroku z toho nebylo nic. Záběry, které západní televizní štáby natočily, nebylo možno ani při sebevětším umění manipulátorů propagandisticky využít. Stejným fiaskem skončila akce „punkerek“ z Pussy Riot, které se v Soči snažily za přítomnosti televizních štábů strhnout na sebe alespoň nějakou pozornost. Ve chvíli kdy tyto „čarodějnice“ skončily bez většího zájmu světové veřejnosti v policejní cele, nezbyl rockfellerovským propagandistům již žádný použitelný trumf. Právě zde hledejme hlavní příčinu načasování „náhlého“ ukrajinského výbuchu.



Impulsem pogrom v sídle vládní strany

Impulsem k vyvolání nepokojů se stal brutální pogrom, který ukrajinské „paramilitární“ oddíly provedly v sídle vládní Strany regionů. Několik stovek po zuby ozbrojených „aktivistů“ vyplenilo budovu, přičemž docházelo k lynčování neozbrojených činovníků strany a úředníků. To vedlo k tomu, že dosud velmi opatrná a zpátky se držící policie, začala plnit své povinnosti, jako je plní kterákoli policie v demokratických zemích: Se zločinci, které tak dojemně obhajuje Sobotkův ministr zahraničí Zaorálek, začala konečně bojovat.

Ve večerních hodinách došlo k aktivizaci tzv. podzemní osvobozenecké armády, řízené a vycvičené na Západě, kde podle dobře informovaných ukrajinských zdrojů jako polní velitelé působí západní zpravodajci v Kyjevě. Boje si zatím vyžádaly nejméně 25 mrtvých a stovky zraněných, téměř polovinu z obětí tvoří policisté.




„Lidová sebeobrana“ cvičená v NATO

Je velmi pravděpodobné, že je to začátek otevřené občanské války. Tak jako obvykle mají tyto operace několik cílů současně: Především jde o pokus rozdělit Ukrajinu na západní a východní. Na západě už dochází k vytváření orgánů „samostatného“ státu pod přímým vlivem EU a k ozbrojenému přebírání moci. Stejně tak důležité je ale diskreditovat Rusko, které vyzývá k nevměšování a současně odvést pozornost od úspěšně probíhající olympiády.



Podle ukrajinských zdrojů, byly ozbrojené oddíly připravovány již od roku 2006, kdy se členové tzv. „Lidové sebeobrany“, z níž se později vytvořila tzv. podzemní armáda, „učili“ ve výcvikových táborech NATO v Estonsku. Jde o tytéž ukrajinské oddíly „Lidové sebeobrany“, které se zúčastnily i bojů na straně gruzínských jednotek v agresi proti Jižní Osetii.



Julie Tymošenková a její propagandisté

Horké fázi občanské války předcházela jako vždy válka propagandistická. Kdo by třeba neznal všemi televizemi včetně bakalovské ČT donekonečna opakované záběry nahého ukrajinského vězně ve sněhu, obklíčeného policií. Pomocí internetu se tento „dokument“ rozšířil po celém světě. Měl ilustrovat „brutalitu režimu“, který se nevinní demokratičtí aktivisté z Majdanu snaží „sametově“ svrhnout.

Jenže problémem je, že na konci záznamu je spatřen v uniformě Adrej Dubrovik. Dubrovik opustil před nějakou dobou Ministerstvo vnitra, kde působil jako bezpečnostní šéf strany vedené „plynovou princeznou“ a černým koněm EU Julií Tymošenkovou. Podle Vremia byl tento „dokument“ vytvořen televizním producentem Anderejem Kozhemyakinem, který je na výplatní listině sponzorů Julie Tymošenkové.




Peklo v ulicích Kyjeva je předehrou

Jak skončí peklo, které v ulicích Kyjeva rozpoutali „demonstranti“ si v této chvíli nikdo netroufá odhadnout. Zásah police vyvolal ostré střety v ulicích, byl ale zcela na místě. Přesně s tím organizátoři státního převratu kalkulovali. Scénář je téměř přesnou kopií postupu v Sýrii před dvěma lety, kde krvavá občanská válka začala také tím, že při policejních zásazích proti ozbrojeným „demonstrantům“ se postupně střety zvrhávaly v regulérní přestřelky, které nakonec skončily krvavými útoky teroristů v celé zemi, jež dodnes pokračují.

Prezident Janukovič, se tedy konečně rozhodl postavit proti teroristickým bandám s plnou rozhodností. V centru Kyjeva včera zněla střelba a výbuchy z obou stran. Na náměstí Nezávislosti „demonstranti“ zapálily pneumatiky a dřevěné konstrukce staveb, aby zabránili policistům v postupu směrem do centra náměstí.



Jenže na rozdíl od předešlých měsíců policie dostala možnost bránit se. Pořádkové síly použily vodní děla, gumové projektily, slzný plyn a dělobuchy. V ulicích se také objevily obrněné transportéry.

Pokrytecké výzvy „říšských úředníků“

S pokryteckými výzvami se na Ukrajinského prezidenta obrátili představitelé EU. Ke zdrženlivosti a zastavení násilí vyzvalo ústy svého ministra zahraničí Franka - Waltera Steinmeiera Německo. Stejnou výzvu adresovala polská diplomacie prostřednictvím ukrajinského velvyslance ve Varšavě a následně na prezidenta Janukovyče apeloval i český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, který v této souvislosti zpochybnil chystanou návštěvu Ukrajinského prezidenta v Praze a chystá vládní rezoluci.

Ani prezident Zeman už neudržel původní „vzdornou“ linii a chystá se návštěvu svého ukrajinského protějšku v Praze odvolat či odsunout. Jenže nikdo nemůže odhadnout, jak se toto další tragické dobrodružství Západu vyvine v dalších hodinách a dnech – natož v měsících. Nebezpečná hra s ohněm kousek za naší východní hranicí se může eskalovat zcela nepředpokládaně.

V Kyjevě se hraje opravdu o hodně. Dovedou iluminátské struktury další díl seriálu násilného svržení vlády, která jim nezobá z ruky, až do konce? Kam až si risknou zajít? V prezidentu Janukovičovi se zřejmě spletli. Demokraticky zvolený prezident s Putinem za zády zjevně nemíní ustoupit a odevzdat jim Ukrajinu do rukou. Spokojí se s rozdělením Ukrajiny, nebo budou chtít víc? I pro nás jde o zásadní otázku. Tato válka není jen „televizní“. Bezprostředně se nás dotýká.

26 komentářů:

  1. tahle realita funguje jen pro to že na ni zaměřujeme své myšlenky , své vědomí, na co myslím to podporuji, takže máte možnost si vybrat v jakém světě chcete žít, kdo si nechce vybrat, bude pořád s něčím bojovat !

    http://www.dunres.sk/projects/_ee/clanky.php?id=6831

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povedal pštros a pokračoval v "činnosti"

      Vymazat
    2. Povedal pštros a pokračoval v činnosti. B

      Vymazat
    3. Pokud do toho budeš dávat nekontrolovaně emoce, pak ano,možná. Ale největší pozornost do toho dávají cizí media, k ovlivnění lidí ve světě. Pak nezbývá, než se stát pozorovatelem, a zjistit,kde je pravda,tj. pravdivé dění včetně zákulisí.
      Když jsi tak chytrý, napiš tu svými slovy- jak to vidíš ty,ale ne jen jak to vidíš, ale JAK TO ŽIJEŠ :-))) Dík.

      Vymazat
    4. přesně jak píšeš , staň se jen pozorovatelem , nehodnoť nesuď ...a poznáš co je pravda

      Vymazat
  2. S Ukrajinou to nebude vůbec jednoduché. Jen se čeká až skonči Olympijské hry.
    Kličko, Jaceňuk a spol. měli být za iniciování takového terorismu a oběti na životech dávno za mřížemi. Kdekoliv jinde by to tak už dávno bylo.

    OdpovědětVymazat
  3. dotýká se danových poplatníku...Senátor Štetina prý v Kyjevském hotelu zakopl o nějaké mrtvoly..Byl tam za své prachy,jako na dovolené????Má také umělecké jméno,jako má BUREŠ,jmenuje se PLAVEC.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Největší český rusofób senátor Jaromír Štětina trpí žlučovými kameny, (pokud je mi známo), a právě příčinou této jeho choroby je podle lékařů dlouhodobé kydání žluče na adresu jak sovietských vojáků, tak ruské vlády s Putinem, tak všeho ruského, co na této zeměkouli existuje. Jen jaksi nemůžu pochopit, co ho tam na ten Východ pořád táhne, do pr..., že by chtěl zahynout hrdinskou smrtí, coby povstalec za ukrajinskou demokracii, a taky tam být i pochován?

      Vymazat
    2. Abych nezapomněl k tomu Štětinovi to nejdůležitejší:
      http://www.jaromirstetina.cz/aktuality/leden-2010/nikdy-jsem-nespolupracoval-s-stb-2.html

      Vymazat
    3. Jen ať jde do pekel, když ho to tam tak sakramentsky táhne

      Vymazat
  4. Virtuální dolárky a věrní kolaboranti dokáží probudit i peklo na Zemi, což ? Zaorálek a Sobotka mě zklamali, dali se za věhlas a slávu na stranu kabbaly !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naše politická scéna je plná kolaborantů, proto mohli v pohodě vytvořit " pátou kolonu", aby zlikvidovali naší zemi za intenzivní asistence NATO, zevnitř. Bránit se již sami nedokážem.

      Vymazat
    2. Do tohoto stavu je třeba dostat i další státy Syrii, Ukrajinu,...

      Vymazat
    3. socialisticka internacionala je novy světovy řad

      Vymazat
    4. Pro Anonymní 20. února 2014 20:52
      Ale to už přeci u nás zjistili dávno pradávno ve středověku papežští legáti za husitských válek, že "Čechy lze rozložit jedině kolaborací zevnitř jimi samými" !

      Vymazat
    5. No polnice 4.internacionály v Kyjevě již začaly troubit k poslednímu šturmu na zbývající svobody lidstva. Demokracie končí a začíná vláda démono-kracie. Kdo neví co je peklo, pozná ho už brzy tady na Zemi.

      Vymazat
  5. Nejvyssi cas tuhle modrym suknem a zlutymi hvezdami ozdobenou kocabku opustit...Je vubec jeste cas? Marcel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta eurochobotnice svírá pevně ve svých chapadlech celou Evropu, a chystá se schramstnout i další země okolo. Je potřeba ruských harpun, aby její dílo přerušily.

      Vymazat
  6. Otázkou je, jak obyčejní Ukrajinci. Oni vidí takové chyby současné jejich vlády, tak dlouho trvající, že se na akce protestů, teroru - dívají s porozuměním, nebo ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. byli oklamáni, svedeni těmi nejen z jejich řad, kteří je, za dolary a funkce v příští kolaborantské vládě, sprostě prodali Západu !

      Vymazat
    2. Stejně se zachoval "samet" v bývalém ČSSR po roce 1989 !

      Vymazat
  7. Zde přínáším část výpovědi jednoho člověka ze Slovenska, který žije 2 roky v Kyjevě. Zpráva byla publikovaná na Novinky.cz a pisatel souhlasil s šířením této zprávy.
    Podstatná část zprávy zde :

    Dokonca aj posledny prieskum bol zmanipulovany- samozrejme ze volby by opet vyhral Janukovic a to z velkym naskokom. Co le chcem napisat, jednu story, co sa mi stala v piatok, ked som bol s k
    ked som bol s kamosmi v nocnom klube Shooters (Moskovskaja 22). Stiahol som od tial nadranom dve macky domov. Obidne su z Krimu. Nechceli stale povedat co robia 2 mesiace v Kyjeve. Bolo mi to aj jedno, ved rano sa rozlucime a uz ich neuvidim. Ale nejak mi to stale nedalo. Tahal som to z nich ako z chlpatej deky. Az to jedna z nich vyklopila. A teraz sa podrzte: Platia im za to (aj ubytko v byte na Teatralnej – 200 m od Majdana), aby hladali ludi na Majdan. Kazdy chlap dostane 450 Grivien (asi 43 Eur) za 24 hodin, ak ide na Majdan a stoji tam 24 hodin… Normalne, ze je tam chlapik, co to tam akoze organizuje, ma buksu prachov a ma presny zoznam ludi (vraj ich je cez 2000) a kazdy ma presne miesto, kde ma stat a on ich kontorluje kazdych par hodin a na konci \”sichty\” im da tych 450 grivien. Vraj takych organizatorv je dokonca niekolko. Prve co ma napadlo, ale ved tam su sami bezdaci a socky a vy ste pekne zenske. A ze oni tam nestoja. Oni chodia po baroch a nocnych klubov v Kyjeve a ze mu pomahaju lanarit chlapikov. A ze ak by som chcel, tak aj tam mozem ist na 24 hodin za 450 grivien vymrznut… Ale ze lepsi su Ukrainci. Jedine co mna zaujimalo, odkial su realne tie prachy. Vobec sa o tom nechceli bavit, ale jedna vyklopila, ze vraj skoro kazdy den stretava ten \”organizator\” nejakeho anglicky hovoriaceho chlapika (amik, alebo anglan.. ale asi amik) a on mu vsetko reportuje a dava nove prachy. VSETKO CASH
    Více zde: http://leva-net.webnode.cz/kniha-navstev/

    VSETKO CASH – niekolko tisic Dolarov a Grivien. Takze ludia: nech si kazdy mysli o Kyjeve co chce, o Majdane co che, je mi aj jedno, ci mi niekto nieco veri. Ja viem len jedno. JA SI O TOM MYSLIM SVOJE. Hurra USA, Hurra EU. Prijemny, uprsany den z Kyjeva. MB A aby som upresnil. Neslo o AntiMajdan. Prve co ma napadlo, ze hladaju ludi za Janukovica na AntiMajdan – kedze su z Krimu (co je ruska cast Ukrainy). Nie, jednoznacne hladaju ludi na MAJDAN, proti Janukovicovy a za tych troch tajtrlikov. Este mi hovorili aj rozne hesla, co maju ti \”protestati\” kricat. Skratka totalna fraska cely Majdan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za socialismu jsem studoval v Brně na FAST. Protestovalo se proti Temelínu. Autobusy s protestujícími odjížděly z Třebíče, při vstupu do autobusu dostal každý 30 OS. Za autobusem jel osobák, který vozil spolužáky zpět do Třebíče. Takže někteří spolužáci to otočili 4x. Kdo teda protestoval proti Temelínu?

      Vymazat
    2. Všechno to byly, jsou a budou jen sprosté placené frašky a provokace na oblbování lidí, kteří nemají často možnost si nic z toho ověřit, takže věří prakticky všemu, co vidí (TV,net),slyší (rádia) nebo čtou (tisk). V tom spočívá tragedie takto korporátně politicky ovládaných obyvatel - daňových poplatníků (i důchodce je polatník min.za vše, co spadá pod DPH !)

      Vymazat
  8. Vše se děje za pomoci USA,potřebují se dostat na východ.Ukrajina byla v plánu,jdou přesně podle něho,Jsou to paraziti,nenažranci,
    nebudou mít dost dokud nebudou vládnout na celé PLANETĚ. Je dobře že tady je někdo .kdo říká dost Ukrajina. to je mnohem větší
    a zásadnější problém než se mnohým zdá.Zde se rozhoduje o velmi důležitějších věcech i budoucnosti nás všech ikdyž si myslíme že se nás to zase tolik netýká-L.M

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.