14. února 2014

Vlnové bomby v Severním Atlantiku

Díky čtenáři za tip na téma "meteotsunami", které se objevilo i v českém tisku. Viz novinky.cz 13. 2. 2014 : Pláž (v Brazílii) spláchla meteotsunami. Z článku: "Zatímco klasickou tsunami vyvolává zpravidla seismická činnost, meteotsunami, pro niž čeština nemá přesný překlad, má meteorologický původ. Tento jev je někdy označován jako bouřlivý příliv nebo stojaté vlnění."

Zajisté jste se v tisku dočetli, že obrovské vlny zasáhly v nedávné době mnohá místa na evropském pobřeží Atlantiku. Můžeme samozřejmě předpokládat, že do tohoto děje se snaží zasahovat klimateroristé, ale tentokrát zde zřejmě mají převahu vesmírné síly.

Víme z různých zdrojů, že tvářnost Země se má postupně v řádu desítek let změnit, takže například nízko položená místa Evropy budou trvale zaplavena vodou. (Říká to i Ivanka. Ale nemáme se bát, bude dost času přestěhovat. Dokonce už se prý v Holandsku na tom pracuje, lidé prý dostávají peníze na přestěhování. Čech se to nemá dotknout.) Je pravděpodobné, že tyto megavlny jsou prvními známkami tohoto trendu.

Myslím, že jejich příčina je přijatelně vysvětlena v následujícím článku, dle něhož jsou způsobeny tzv. "houpáním pevnin" z důvodu výkyvu zemské osy a pohybu Slunce, při němž se vytváří obrovské tlakové níže, a ty se zaplňují dle tzv. Coriolisova efektu v meteorologii. Z wikipedie: "Coriolisův efekt ve velkém měřítku velmi ovlivňuje oceánské a atmosférické proudy, což vede ke vzniku jevů, jako je například tryskové proudění (jet stream). ... Coriolisův efekt také zodpovídá za šíření mnoha druhů vln v oceánu i atmosféře."

P. S. I klimatické zbraně dokážou vytvořit oblasti nízkého tlaku a využít Coriolisova efektu, ale domnívám se, že v tomto případě jde skutečně o zemské a vesmírné síly.

=Orgonet=

Vlnové bomby v Severním Atlantiku

Obr.: Vlna na pobřeží Cornwallu, 6. 2. 2014



Atlantické pobřeží západní Evropy stále více zažívá prudké přílivové vlny vyvolané houpáním Země. Užaslí obyvatelé zakoušejí z první ruky sílu vody v pohybu.


Obr. Mapa obřích vln, které zasáhly Evropu v lednu a únoru 2014: 
(V originálním článku, viz odkaz v nadpisu, je dle písmen uvedeno, co způsobily - utonutí lidí, materiální škody ...)


„Houpání pevnin nabírá formu číslice 8, viděno z pohledu severního pólu. Co se týče Evropy, je tlačena, aby se naklonila k severozápadu, když je polední Slunce nad Evropou, a následuje zhoupnutí Severní Ameriky k severovýchodu, když se tam Slunce dostane nad hlavy. Tento kombinovaný děj působí jako pumpa, která vytváří prázdnotu čili vakuum nízkého tlaku vzduchu v Severním Atlantiku. Teplý vlhký vzduch je tažen nahoru do severního Atlantiku. Studený vzduch se řítí dolů, aby zaplnil prázdnotu, a začíná víření, z důvodu Coriolisova efektu.“

„..se zvýšeným houpáním Země se bude pravděpodobně zvyšovat bouřkové vzdouvání vody, které bude vysílat nevídaně vysoké vlny do nízko položených míst Evropy.“

Zdroj:
ZetaTalk Chat Q&A: December 17, 2011

Vlnění v Severním Atlantiku:





9 komentářů:

  1. Ano větší část je Božský plán , psalo se tu už několikrát o tom , že tyto děje a jevy jsou popsány v knihách :

    http://www.vzostup.sk/diana-cooper-2012-budicek-lidstva-2-cast

    a nebo : http://www.osud.cz/co-bude-po-roce-2012-0 , je tam popsáno i to co se nyní děje v Anglii


    http://www.hedvabnastezka.cz/zeme/evropa/island/3552-island-ostrov-na-horke-skvrne/

    OdpovědětVymazat
  2. Čech se to nemá dotknout?
    Holanďané tu skupují chaty aj. nemovitosti už možná přes 10 let.

    OdpovědětVymazat
  3. Docela zajímavé informace k problematice HAARP a ovlivňování počasí: http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/7272-celjabinsky-meteorit-prichazi-dalsi-velmi-zajimave-informace-17/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jenom docela? Řek bych, že jsou na matrixu nejaktualnější! Už dávno předběhly Orgonet.
      A NWOO se zaměřuje víc a víc na politiku. I když, i tu je potřeba.

      Vymazat
  4. Jak je to dlouho co američani zlikvidovali Golfský proud ??
    Nikdo se nepozastavuje nebo neptá, jak je to s Golfským proudem který zajišt´oval příjemné zimy právě Irsku a Uk nyní cca 3roky po katastrofě ?

    OdpovědětVymazat
  5. Nanomotory, poprvé ovládané uvnitř živé buňky
    http://www.youtube.com/watch?v=cAoMVMvOr8Y&feature=player_embedded
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=7461
    je to tady
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  6. Zpráva mainstreamu a komentář:
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/327773-zamrzla-amerika-topici-se-britanie-jarni-cesko-to-je-jedina-tlakova-nize.html

    Hele a ten komentář je teda zajímavý...
    Ví někdo něco o té zmiňované zprávě z r. 1972??

    Tom Bukovsky, Polná
    Sobota, 15.února 2014, 21:12:30 |
    V roce 1972 přišel s variantou ochlazení Golfského proudu v oblastech na severu v důsledku tání arktických ledovců za což může jednoznačně lidská činnost jeden britský team klimatologů a oceánologů. První věty v třetí části začíná slovy: Nevratné změny se projeví v chladnějších částech roku s pravděpodobností tvoření velkých tlakových depresí v oblasti Atlantiku.Ty přinesou v oblastech mimo přímý vliv jarní počasí a v oblastech západně od Golfského transdopravníku příval sněhu. Východ bude ale v přímořských oblastech zasažen děšti nebývalých rozměrů.V Severní Africe začne více sněžit a nastanou deště.

    Každopádně se dají díky sněhu dělat zajímavé věci... :-)
    Lásky není nikdy dost!
    http://www.weather.com/news/weather-winter/arctic-cold-blast-subzero-rockies-plains-dakotas-20131202

    OdpovědětVymazat
  7. Jedná stará zpráva, která částečně vysvětluje jak funguje "atlatický radiátor", díky kterému je oproti kanadskému pobřeží v Anglii o dost tepleji, je zde:
    http://zpravy.idnes.cz/globalni-otepleni-zchladi-sever-evropy-fcd-/zahranicni.aspx?c=A051202_105135_vedatech_lja

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.