29. října 2011

2012: Čas na změnu. (Film)

Ahoj Orgo,
posílám odkaz na moc hezký a inspirativní film. Myslím, že se hodí i na dnešní den. Je s titulky.
Krásné časy tobě a všem!http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mrFkkgb1cUE#!




Fascinující dokument o současné době a krizi vědomi, kterou jako lidstvo procházíme.
Natočil Daniel Pinchback, autor populární knihy Návrat Quetzacoatla. Ve filmu zkoumá skrze svoji osobní cestu probuzeni, co by se mohlo stát, popřípadě co už se děje, kolem roku 2012.
Jeho probuzeni přišlo skrze iniciaci s africkým kořenem Iboga a skrze práci s Ayahuaskou, kde si plně uvědomil posun, ke kterému nyní globálně dochází.
Probuzeni s pomoci psychoaktivních rostlin věnuje první polovinu filmu, v té druhé se věnuje řešení krize například skrze permakulturu, jógu, design, alternativní peníze, mycelium pro odstraňovaní toxinů či pohon automobilů na vodu.
Na rozdíl od jiných dokumentu o roce 2012 tento přináší spíše pozitivní stránku celého transformačního procesu současného světa.
Ve filmu vystupuje přes 200 známých osobností z různých oborů lidské činnosti, aby přinesli svůj pohled na tuto problematiku.
Mezi jinými můžete vidět například Stinga, Davida Lynche, Ellen Page, Dennise McKennu, Gilberto Gila, Barbaru Marx Hubbardovou, Penny Livingston Starkovou, Paul Stametse a skrze archivní záběry i Terrence McKennu, Buckminster Fullera ci Maharishi Mahesh Yogiho.
Film je doplneny animacemi Joao G. Amorimiho.
http://www.2012timeforchange.com/

4 komentáře:

  1. myslím, že konečně pořádně zpracovaná tématika 2012..nečekat co se stane..ale udělat si takový jaký chci :)

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto souhlasím. Budoucnost je taková, jakou si ji uděláme, ne taková, jakou nám někdo nabídne. Falešná proroctví, uklidňování nebo strašení z nás dělají ovce. Naše činy respektující ostatní a celoplanetárně udržitelné chování jsou jediným nástrojem který nám byl dán pro změnu a nápravu škod. Vesmír je symbióza, stejně jako projev života na Zemi. Proto i my se musíme naučit respektovat vše kolem nás a namísto boje začít spolupracovat.

    OdpovědětVymazat
  3. a ja posielam earth song..http://www.youtube.com/watch?v=XAi3VTSdTxU&feature=relmfu

    OdpovědětVymazat
  4. http://www.youtube.com/watch?v=DWXIz_Msv20&feature=player_embedded

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.