Ježíšek mi přinesl pod stromek "digitální vpichový teploměr WT-1". Zprvu mi to bylo k smíchu, co jako tím myslel, ale na Nový rok mi došlo, že by to šlo použít na vaření cukru pro orgonit! Tato zkušenost mi dosud unikala, ale jednou to přijít muselo ...(Ježíšek mimochodem tím myslel něco úplně jiného (:-))) )
Od léta (2011) mám orgonitový absťák, protože u nás vzhledem k vyššímu zalidnění bytu nelze už pracovat s pryskyřicí. Tolik to zase nevadí, nějakou zásobu TB a HHG pořád ještě mám, všichni známí, co o to stáli, už orgonit mají, a moje ogiftované území už ani není v mých silách rozšiřovat. Ale chybí mi to ... naložit si batůžek a udělat si pořádný celodenní výlet, lézt po kopcích a objevovat místa a města, zastavovat s autem na místech, kde to nelze, aby každá voda měla své TB ... jo to byla krása, dva roky života ... No, teď to prostě nejde, život mě vede zase chvíli jinudy. Teď jen příležitostně lehce dolaďuju a dogiftovávám, v ČB se totiž dělá hodně zemních prací a je možný, že něco zmizí ...
Takže, když mě napadlo, že s teploměrem můžu vyrábět cukrový orgonit beztrestně doma v kuchyni, hned to bylo vyzkoušeno. Byl použit recept od MaRy, zveřejněný na orgonetu před dvěma lety http://orgo-net.blogspot.com/2009/06/orgonit-z-cukru.html (ani nevím, jestli od té doby vůbec někoho inspiroval - nikdo se neozval).
Bylo i shlédnuto a rychlootitulkováno názorné video od MaRy, viz zde. Uvidíte tam i některé chyby, kterých se můžete vyvarovat - jako příliš intenzívní var hmoty a její připálení, a "ucpání" orgonitu pískem.
A moje první zkušenosti?
1 litr cukru, půl litru vody, 45 ml octa bylo smícháno v nerezovém vyšším hrnci na polívku, dle návodu požehnáno a bez míchání vařeno na indukčním sporáku. Ten má tu výhodu, že si můžete vyladit var k naprosté dokonalosti, aby to nestříkalo - na varnou desku totiž nesmí přijít cukr, ten by ji poškodil - takže bylo vařeno velmi opatrně, a proto taky dlouho (asi hodinu a půl). (Na plynu nebo normální elektrice jde var regulovat mnohem hůře - ale zase tam nevadí, když to trochu stříkne, a to, co stříkne a připálí se, pěkně voní ... z indukce nemá co vonět. Při výrobě orgonitu dosáhnete totiž jenom fáze cukrkandlu. Voní až karamel, což je další stupeň vaření, který je však na orgonit nežádoucí.)
Přesně jak říká návod, směs rychle dosáhla varu, pak teplota velmi pomaloučku stoupala na 120°, a pak to šlo znatelně rychleji do 160°, ke konci skoro příliš rychle. Teplota byla občasně měřena výše zmíněným teploměrem. (Stačí začít měřit, až se hmota zežloutne a začne hnědnout. Na závěr dosáhne barvy tmavšího medu.)
Mezitím byly posháněny domácí zdroje: čtyři malé skleničky, barevné kamínky a krystaly a hliníkové špony. Když hmota dosáhla 160°, byla nalévána lžící do skleniček stojících na talířkách. Nahřívání v troubě bylo vynecháno. Nejprve trochu hmoty, pak kamínky, špony, velký krystal s hrotem a zase špony, průběžně prolévat a míchat. (Poučení od MaRy: nasypala sklenice předem, a pak jí to nešlo promíchat ...).
Hmota je opravdu horká, vyvarujte se doteku s pokožkou, přilepí se to a děsně pálí ... tenké ochranné rukavice jsou doporučeny. Hmota taky rychle "medovatí", takže je třeba pracovat rychle. Spíš je lepší dělat každou sklenici zvlášťaž nahoru, protože tak se udrží vysoká teplota a tekutost. Když děláte všechny současně po vrstvách, tak to rychleji chladne.
Zalepené nádobí se snadno umyje, stačí odmočit vodou.
Ze zmíněného množství vyšly tři skleničky celé a jedna nedolitá, ta se dolije příště. Myslím, že je to množství akorát na 4 skleničky od dětské přesnídávky.
Takže, na velkovýrobu a polní gifting je to celkem zdlouhavé a málo produktivní, ale pokud chcete zabezpečit rodinu a okolí kvalitním orgonitem vlastní výroby, doporučuju. Můžete si udělat všechny možné velikosti, menší TB, pořádné 3/4litrové HHG, zakopat do země třeba na zahradě ...
Má to určitě taky dekorativní potenciál, možno vymyslet, co a jak zalít, nebo najít nějaké zvláštní tvary skleniček, nebo ozdobit víčka (na doma ani nejsou třeba), aby to bylo hezké, prostě si pohrát.
Pokud to zkusíte, doufám, že se pochlubíte.
(Teploměr WT-1 si vygooglojete na netu, stojí asi 290,-Kč.)
Pro ty, co se ptají na účinnost: pro mě je nepochybná. Zkušenosti s nim byly ověřeny v Kanadě, viz odkaz níže (je to francouzsky, když bude zájem, přeložím. Ale hlavní věci jsou i tady.)
"Cukr může v orgonitu výhodně nahradit pryskyřici. Obě hmoty mají společné to, že základem jsou dlouhé řetězce polymerů na bázi uhlíku. Účinnost orgonitu z cukru je široce potvrzena. Tento orgonit byl propracován v roce 2003 a dlouho testován webmastery z kanadského gifterského fóra (např. vyrobili CB z cukru stejně výkonný jako z pryskyřice). V dnešní době je cukrový orgonit nejméně drahý a nejvíce přirozený a nejsnadněji se dělá v bytě."
P.S. Orgonet:
Moje měření kyvadlem: menší ze sklenic (dětská přesnídávka - menší HHG) má dosah 10km, větší (běžné HHG) 13km. Tj., stáhnou na sebe DOR až z této vzdálenosti. To je větší výkon než moje obvyklé polní HHG, ale asi proto, že je tam více kamenů.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Chapem, ze zivot prinasa rozne situacie a je dobre mat rozne recepty a moznosti. No mna by zaujimalo, ci takyto orgonit naozaj funguje. Overovali ste to nejak? Dakujem
OdpovědětVymazatPanečku taky to budu muset zkusit příští Vánoce:)
OdpovědětVymazatPár přesnídávek a šup s tím do trouby na 160° :D
Jen dotaz, pokud je to v něčem uzavřeném nemá to náhodou menší účinnost? Já bych řekl, že to sníží zcela jistě;) Měj se Tauri
mna by zaujimalo orgonet aka je tvoja vybava iba u teba doma ked uz si taky velky gifter :) este som to tu nevidel asi to tu bolo davnoň
OdpovědětVymazatL"
no my sme si to merali v práci a kolega v dubnici nad váhom v skúšobnej komore kde testujú elmag polia a zariadenia. Elmag pole rôzne druhy orgonitu nijako objektívne neovplyvnili
OdpovědětVymazatStačilo by kyvadlo s křišťálem. Já bych to měl ale cítit, když mám cit na energie.
OdpovědětVymazat22.57: O výbavě se tu psalo na začátku, což je před 3 lety, můžete se podívat. Vše stále funguje, nic není třeba obnovovat, jen mírně doplňuju. Ogiftované územi s cloudbustry viz odkaz na mapu v článku.
OdpovědětVymazat23.17: Orgonit vytváří orgon, testování parametrů elmag polí ho nemůže odhalit. To by se musely zavést jiné parametry a zřejmě i jiná měřidla. Francouzi to zkoušeli měřit, něco naměřili, třeba na to někdy kouknu. Pro mě to není tak důležité.
Je to třeba jako když testujete krev na různé látky, taky používáte různá měřidla a metody, a pořád je to jedna tekutina ...
Tauri do trouby nééééé to se musí pěkně vařit na vařiči (:-)))
8:41: to je info pre tých, ktorý tým "rušia" elmag smog. Nič tým nerušia.
OdpovědětVymazatzdravim
OdpovědětVymazatzajímalo by mě jestli by se místo cukru nebo pryskyřice dala použít kalafuna? je organická,dá se tavit a za normálních podmínek je ve vodě nerozpustná, navíc stojí 100kč za kg...řekl bych že by byla eňo-ňůňo :-D
Chechéé jasnačka že na vařiči:) Ale tím sklem si nejsem jistý, mohl by si to změřit o kolik se snížila účinnost díky sklu? Může to být klidně 20..30% zas nechci plašit:) Jinak mrknul si se na mailíka ode mně?;) Tauri
OdpovědětVymazata co použít grafit,nebo uhlík v čisté formě? uhlí atd?
OdpovědětVymazat... neni cukr(sacharóza) náhodou unikátní právě díky tvaru molekuly? viz:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sachar%C3%B3za
je tam šestiúhelník spojený s pětiúhelníkem,a je to spojeno kyslíkem
a ještě bych opakoval dotaz což takhle kalafuna ? :-)
předem díky za rady a názory :-)
Tak kalafuna je ekonomicky nevýhodná oproti pryskyřici ne? 100 kaček za kilo neni málo ve srovnání s havelpolem, každopádně využít jde na zkušební výrobek, ale ne na větší vyrábění
OdpovědětVymazatZdravím vespolek,
OdpovědětVymazatměl bych dotaz k odborníkům, jestli by bylo možno použít přímo pryskyřici ze stromů. V posledních, dnech pro silné větry, bylo poškozeno mnoho stromů (borovic) v blízkém lese - polámané, popraskané kmeny. Z jara až začnou mízovat, tak nejspíš z ran začne vytékat množství pryskyřice, čehož by se mohlo přímo na stromě využít(?). Dalo by se zavěsit skleničky s pilinami pod rány a nechat do nich pryskyřici natékat?
Díky za odpověď a přeji zdar.
Zdeněk - Dobřany u Plzně
Ahojky já dělala včera a šlo mi to i bez teploměru. Taky jsem dala do sklének jen trochu špon a dodala zbytek až po nalití cukru. Monika
OdpovědětVymazatAhoj, Orgonet (autor týchto stránok). Včera som si vyrobil prvý orgonet z cukru. Cukor mi ale nestuhol dostatočne, je z neho len sirup.
OdpovědětVymazatMám otázku : Funguje to aj tak ? Nepotrebuje orgonet práve tú "tuhosť", aby fungoval ?
Chcem dnes (je po polnoci) otvoriť fľašku, vyliať zmes hliníkových triesok s tekutým cukrom do záchoda, s tým, že kryštáliky a šungit z tohto asi nepodareného orgonitu umyjem, a použijem na "už podarený" orgonit...
Nemám ale ten teplomer na varenie.... Môžeš mi povedať koľko odhadom má vrieť tá zmes vody, octu a cukru (pomery podľa receptu) ? ... Mne vrela na silnom plameni asi minútu, a nestačilo to na to, aby to potom stuhlo vo fľaške... Myslel som, že za tú minútu sa to vyšplhá zo 100 stupňov celzia na 160 ... lebo už to chytalo takú "slabú čajovú" farbu... Ale - mýlil som sa.
Marek z Košíc
Ahoj, Orgonet.... Niekde si písal, že pri príprave orgonitu z cukru sa nesmie cukor zmeniť na karamel (samozrejme myslíme tekutý)... Ale karamel vzniká pri teplote 150-176 stupňov celzia... A keďže máme cukor v zmesy s vodou a octom zahriať na 160 stupňov celzia, tak sa vlastne JEDNÁ o karamel, ale v spojitosti s vodou a octom (čiže tekutejší, než je bežné, a s pomalšími tuhnucími vlastnosťami)... Takže ako to vlastne je... ?
OdpovědětVymazatMarek z Košíc