6. února 2014

Něco hezkého: Zvířátka

Ahoj Orgonet,
posielam Ti nieco velmi pekne a mile ...
Dakujem Ti za tvoju uzasnu pracu a prajem krasne dni  :-))))
Nika

Zdroj: http://www.doba.sk/2014/02/04/v-tomto-utulku-spolunaziva-60-zvieracich-kamaratov-rozneho-druhu/
Originál: http://rockyridgerefuge.com/

V tomto útulku spolunažíva 60 zvieracích kamarátov rôzneho druhu! 


No nie je to krásne? Tento príspevok je ako z rozprávky! Našťastie ide o realitu. Útulok pre zvieratká bez domova v americkom Arkansase, The Rocky Ridge Refuge, obýva už 60 zvieracích kamarátov a najpozoruhodnejšie na tom je fakt, že ide o úplne odlišné druhy.

Bok po boku tu spolunažívajú psíky, zebra, poník, korytnačka, kapybara, kengura a ďalšie. Pozrite si fotky, možno vás dojmú tak ako nás. Majiteľka útulku, Janice Wolf, pomáha divokým či domestikovaným zvieratám v núdzi už 20 rokov. Nádherné, všakže?



















15 komentářů:

  1. Zas nás trumfli ! Už len tento muster preniesť .. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koho myslíš? Ty zvířata-že se na rozdíl od nás v poho domluví, nebo ty poonďaté amíky, co musíbýt ve všem první?Všek

      Vymazat
    2. taky si myslím, že Amíci už dnes nemusí byt ve všem první. Tady jsou ruské panorámy na německém servru, kdo chce ař to prozkoumá.
      http://www.airpano.ru/files/Peterhof-Sankt-Petersburg-Russia/2-2
      http://www.airpano.com/360Degree-VirtualTour.php?3D=Peterhof-Sankt-Petersburg-Russia
      http://d11lpztdcmkqoh.cloudfront.net/video_360_heli_krokus_city/360_video_ultra_hr_e.html

      Vymazat
    3. Mala som na mysli, že nás trumfli zvieratká , v láske , tolerancii, empatii . A vieš ty čo ? Nenadávej na amíkov, mám tam 17 rokov dcéru a za tú dobu nestretli jediného neprajného človeka !!! A keď zhorel ich susedovi dom , do hodiny mali susedia čo jesť, do dvoch hodín, kde spať. :-) Tam totiž, ako aj v Anglicku myslí i goverment na také prípady, a má pripravené náhradné ubytko. B

      Vymazat
    4. B, prosím ťa, NEPÍŠ O LÁSKE................. Existujú dva druhy lásky.....BIOLOGICKÁ LÁSKA (tú zažíva každý kto je zamilovaný, každý, kto chce s niekym žiť, alebo s niekym s radosťou žije, každý, kto chce s dotyčným človekom bábätko, atď), a láska VESMÍRNA, alebo DUCHOVNÁ, NEBESKÁ.
      Tieto zvieratá nemajú o vesmírnej, nebeskej či duchovnej láske ANI POŇATIA, túlia sa k sebe z hry, pre pocit tepla, spokojnosti. To všetko je len BIOLÓGIA, lebo potreba tepla je biologická potreba.
      Tieto zvieratá by sa tak nesprávali vo voľnej prírode, to si treba uvedomiť. Je to ako CIRKUSOVÁ ATRAKCIA, kde opica vie jazdiť na bicykli. Niekomu sa to páči, niekomu nie.
      Nemám nič proti zvieratám, sám ale žiadne nechovám (už niekoľko rokov), lebo nemám rodinný dom, a keby som mal nejaké chovať, tak len zvieratko úžitkové. Nie som typ, čo sa chce mojkať so zvieratkom, totiž oveľa viac mojkanie potrebuje ČLOVEK OD ČLOVEKA (to sú moje názory), a každá hodina mojkania sa so zvieraťom uberie hodinu reálneho času mojkania sa s človekom.
      Skús byť realistka a uvedom si, že ŽIADNE ZVIERA necíti inú "lásku" než biologickú........ čiže čisto len PUDOVÚ, bez duchovnej príchute.
      To čo vníma "verný pes" a podobne - to je len ZÁVISLOSŤ na človeku, lebo od neho dostáva najesť, poškrabkanie, dotyk.
      My ľudia sme sa dostali tu na ZEM, aby sme splnili cieľ - naučili sa DUCHOVNEJ, VESMÍRNEJ, NEBESKEJ LÁSKE..... Keby ju zvieratá mali ovládať (ako si myslíš TY), tak potom by tu neboli ľudia...............alebo boli by sme zvieratami.... ;-)
      Vravím Ti to so 100% istotou, a ďakujem za zverejnenie môjho príspevku.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    5. O čem se chceš bavit...o zlu o negacích ? pak si najdi svou pekelnou jámu a můžeš do ní řvát svoje nemsmysly od rána do večera

      Vymazat
  2. Prečo sa má pes objímať s kozľaťom, keď môže s fenkou ? ... ........... A prečo má ten hlodavec podobajúci sa líške (ten, s tou akoby "páskou" cez oči - vypadol mi jeho názov) "jazdiť" na psovi (viem že tam nič také nestvárajú, ale srandovať môžem...), keď môže na samcovi svojho druhu ? .......
    Mne sa to proste nepáči.
    Najväčšia sranda na tom je, že pes sa tam bude mojkať s korytnačkou, ale tá by inú korytnačku vedela roztrhať, a aj ten pes iného psa......... A toto nazývate prirodzené ? Ťažko...;-)......... Je to neprirodzené správanie vyvinuté v neprirodzených podmienkach domáceho chovu. S prírodou to nemá spoločné nič, tu bol učiteľ ČLOVEK, a nie príroda. Každá strana má dve mince, a hoci to vyzerá zaujímavo, nepáči sa mi to.

    Marek & Marek G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. člověk píše za člověka, zvířátka na obrázcích davají příklad jak to "chodí " u nich ve zvířecí říši, zvířata mají blíže k přírodě než člověk

      Vymazat
    2. Až jednou budete bydlet pod mostem, pak budete mít k přírodě blíž než zvíře.

      Vymazat
  3. Poniektorí ľudia sa tiež "vymkli" prírode.
    Tak ako v tom útulku to bude raz vyzerať na celom svete. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenže asi si zabudla, milá "B", že je obrovský rodiel medzi napr. černochom a belochom, a medzi kačičkami a psom.... Černoch a beloch je niečo ako možno vlčiak a retriever - čiže obaja sú (pre príklad, nebrať doslova) psi........
      Nikde v prírode (kde vládnu JEJ SKUTOČNÉ ZÁKONY) neexistuje také spolunažívanie zvierat. A je to len a len DOBRE, lebo vďaka tomu existuje v prírode ROVNOVÁHA, a zvieratá sa správjaú tak, ako sa podľa stvoriteľa správať majú. Čiže plne cez inštinkty... Zvieratá totiž nie sú duchovné bytosti, takže pre nich je presne to to pravé orechové.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
    2. B, asi by si bola rada, keby neexistovali mäsožravé živočíchy (medzi živočíchy patrí aj človek, ako všetci vieme)........ Ale tak to nebude, a s tým sa musíš zmieriť. Buď mäsožravé živočíchy vyhynú lúsknutím prsta(a my s nimi, lebo či sa ti to páči alebo nie - les človeku ponúka minimálne v miernom podnebnom a studenom podnebnom pásme prakticky LEN živočíšnu stravu s malými doplnkami rastlinnej, čo je jasný dôkaz prirodzenosti živočíšnej stravy pre človeka) a Boh "vyčaruje" svet bez zvierat, alebo svet len s bylinožravými zvieratami, alebo sa niečoho takého nedočkáš ani o 1000 životov.
      Nechápem ale prečo po tom tak túžiš....
      Rozumiem že túžiš po láske medzi ľuďmi, to aj ja.......Ale zvieratá majú svoj VLASTNÝ svet, a nemali by sme sa miešať do toho, aké vzťahy majú jednotlivé druhy medzi sebou, a snažiť sa ich PRERÁBAŤ....
      Len si predstav, ako by do takej "rodinky" rôznych druhov zvierat zavítal nejaký cudzí pes, ktorý by sa kamarátil so psom z tejto "rodinky", ale stretávali by sa mimo tejto "rodinky"..... Pes by nevedel ako to tam chodí, a proste by zožral, alebo minimálne usmrtil nejaké káčatko a podobne.... "Sranda" je v tom, že ten pes, čo žije v tej "rodinke zvieratiek", by to od neho kľudne mohol odkukať, a urobiť to isté.....LEBO JE TO PUD, presne taký, aký "Stvoriteľ/Stvoriteľka" zamýšľali...
      Zvieratám NEBOLA DANÁ možnosť duchovného rastu. Oni slúžia len a len na to, aby vytvárali určitú harmóniu v prírode (potravinovú), a aby slúžili človeku (a iným živočíchom) za potravu.
      Zvieratká sa samozrejme medzi sebou (rovnaké druhy v prírode, alebo príbuzné druhy, ktoré by sa vzájomne medzi sebou nikdy nepožierali) mojkajú, ale to je jasný biologický ťah na otužovanie vzťahov vo svorkách, skupinách, atď - aby sa tam cítili komfortne a bezpečne. To nemá NIČ s láskou, zvieratá sú schopné len a výlučne len biologického pudu, ktorý sám zahŕňa prejavy nehy.
      Som názoru (a stojím si za ním, no nemusíte s ním súhlasiť), že prvý človek ktorý sa mojkal so zvieratkom (kratšie pohladkanie za ušami sa k tomu nepočíta) bol čovek, ktorý nemá toľko mojkania s iným človekom (pre určitý dôvod).
      Inak by tí najväčší "ľudkí mojkoši" zvieratiek netvrdili, že majú radšej zvieratá ako ľudí. A tie najväčšie mojkošky napr. psov (alebo mojkoši) by neboli bez partnera.
      Taká je realita. Zbožňujeme zvieratká (ja sa tu nepočítam, pre mňa sú neutrálne), lebo pri nich môžeme byť akýkoľvek, a zvieratká nám všetko prepáčia (ak si to vôbecu vedomia).
      Aj preto má väčšina ľudí radšej psov než mačky, lebo mačka je na rozdiel od psa osobnosť, a je a vždy bude POLODIVOKÁ (čiže aspoň "polotaká", akú ju stvoril vesmír)....
      Som názoru, že prílišné venovanie sa napr. psovi brzdí u väčšiny ľudí rozvoj vzťahov s inými ľuďmi. A za tým názorom si stojím, mám predsa oči a vidím svoje okolie.

      Ďakujem za zverejnenie.

      Marek & Marek G.

      Vymazat
  4. je vidět že v Americe mají rozum aspoň ty zvířátka, když ne tamní lidé...myslím přistěhovalce, ne ty domorodce, co vyhnali do rezervací

    OdpovědětVymazat
  5. Mi sa to páči....

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.