27. října 2011

Meteorolog o dnešní "rozpadající se studené frontě"

Orgonet píše:
Při cestě autem k mému sluchu nedobrovolně došla předpověď počasí, které se normálně raději vyhýbám, neb mě rozčiluje.
I dnes mě rozčílilo, když snaživý meteorolog na stanici České Budějovice tvrdil, že ta uměle vypařovaná vlnkovaná hořčice, co visí nad Českem a ani se nehne, je rozpadající se studená fronta. Fuj, hnus, velebnosti.
Že se ani nehne, přestože přes ni jdou proudění ve třech různých směrech, můžete vidět, když si pustíte animaci VIS-IR na http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/data_jsmsgview.html.
Hořčice tu má viset i v dalších dnech - to je výzva, zejtra řádně zaoctuju, uvidíme. Zkuste to taky, myslim že je to dobrá příležitost ke skupinové akci (:-))) Bude to chtít minimálně varné konvice ...

Snowman napsal"
A tady ještě komentář k příspěvku "Rozpadající se studená fronta" - zahrnul jsem do toho i to, co jsem vysvětloval v minulém komentáři, ale tady jsem to přehledněji rozebral myslím - taky protože si to v novějším článku přečte víc lidí.
---
No fronta - spíše pochybné a skoro se nepohybující rozhraní, které mělo naprosto střídavý charakter teplého x studeného. Většinou snad dokonce spíše okluzního rozhraní, protože na většině území, kudy prochází, je silná inverze, tedy ve výšce je vrstva teplejšího vzduchu než jaký je u povrchu, což odpovídá kdyžtak okluzi, pokud něčemu frontálnímu, ale jelikož okluze, i teplá a studená fronta se pohybují se směrem větru, toto nic takového ani v nejmenším být nemohlo. Pohybovalo se to od Západu k Východu, kdežto při zemi vál silný Jihovýchodní vítr a východní vítr, tedy do protisměru http://frailea.chmi.cz/meteo/ov/aladin/results/public/mapy/data/2011102712/v10m_public_00.png , ve středních výškách spíše jižní - proto máme nad celou střední Evropo inverzi. No a na toto rozhraní byla nasprejována oblačnost, což je velmi dobře vidět na fotkách ve včerejším článku, tak masivní sprejování jsem dlouho neviděl na družicovém snímku...
Tak - to je ta údajná "studená fronta" vážení...hnus, a ještě se v tom nedá ani pořádně vyznat...

No a to co ten "meteorolog" v rádiu označil jako "oblačnost z rozpadající se studené fronty", my už víme že se jednalo o oblačnost z velmi pochybného rozhraní; tak to je na daném družicovém snímku pouze a jen ten tenký pruh střední (bílé) oblačnosti na Moravě...
Celá ta žlutá deka s tím naprosto nesouvisí, to je inverzní oblačnost...velmi podivně zvlněná, vlnění nesouvisí ani se směrem proudění, ale ani s orografií......víc k tomu asi netřeba dodávat.
Jedině, že ještě dopolední modelová předpověď předpovídala místo inverzní neprůhledné deky, tak pro celé čechy skorojasno!!!http://frailea.chmi.cz/meteo/ov/aladin/results/public/mapy/data/2011102712/nebul_public_06.png Na mapce je černá jasno, bílá zataženo, to co je nad čechama měla být velmi řídká oblačnost...
Jaká to "náhoda" opět, že? :-)

Pěkný den,
Snowman



Skvělé, Snowmane, díky!

13 komentářů:

  1. OK. Zítra kolem 9 hodiny to spustím a uvidíme. Beata

    OdpovědětVymazat
  2. A nedala by se třeba použít mikrovlnka? Že by se dal ocet do nádoby a v mikrovlnce hodně zahřál a pak dal ven a tam by se odpařoval?

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem ze sev. Moravy a už od včerejška vyvařuji v konvici litry octu a k tomu mám 2 dny vkuse puštěnou domácí zvlhčovačku vzduchu. ..samozřejmě naplněnou octem a na balkóně. Dneska od rána byla nad námi modrá díra, kterou se úplně brutálně snažily zaprášit. Dvojité trysky, puštěné naplno a lítaly nízko po dvojicích tam a zpátky s podporou jednoho letadla, který lítal spolupachatelům naproti a z boku. Nepovedlo se jim to :D ! Na každou masivní výpravu jsem jim vyvařila jednu konvici. ;) Ani se tím neskrývají pacholci,že lítaj neoficiálně, ani jeden nebyl ve Flightradaru. A taky se mi zdá, že jsem viděla Haarp v akci. Z ničeho nic se na nebi objevil stín ve tvaru obdélníku... totálně bez logiky tmavý stín. Pak jsem začala mít tlaky v hlavě, i když jsem byla v polích, kde tlaky necítím... no a za pár sekund byly mraky tak divně harpově rozmazané... i když předtím bylo nebe pravidelně zmráčkované. Hromadné octové akci zdar. Miluji modré nebe a hřejivé sluneční paprsky ♥

    OdpovědětVymazat
  4. jo, třeba začne ze vzduchu kondenzovat zlato. ale každý má právo si to svobodně vyzkoušet, tak vo tom je demokracie, což se momentálně ve vládě nenosí a nevidí)))
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  5. zima znamená odbyt pro plynaře a spol. odtud fouká nonstop už 100 let
    r.m.

    OdpovědětVymazat
  6. Až budete používat na odpařování octa mikrovlnku, tak to natočte. Hrozně by mě zajímalo, co z toho vyjde. Rozhodně však stůjte o kus dál. :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Pomohl by taky jablečný ocet?

    OdpovědětVymazat
  8. CO TAKHLE USPOŘÁDAT SOUTĚŽ O NEJLEPŠÍ VIDEO - kde bude vidět vyoctování díry a následné lepení díry letadly? Jsou to dobré důkazy.

    OdpovědětVymazat
  9. Pre anonim 28.10.2011/12:23

    Jablčneho octu je škoda,nieje tak agresívny ako klasický 8% ocot.......

    OdpovědětVymazat
  10. To je dobře, že se někdo konečně ozval, že taky viděl něco jako stíny na obloze s podezřením na HAARP, a přitom to nebylo od slunce přes mraky, ani jiným možným způsobem !!! U nás v jižních Čechách tento "stín" také fantómuje oblohu. Těžko se to popisuje, protože to není přímo stín jako takový, jak jej známe. Je to něco jako tlustý paprsek,trubice, která se jeví jakoby potemnělá modř proti obloze, a má charakteristiku 3D, tedy prostorovou. Přitom nelze identifikovat začátek a konec, protože se vytrácejí do ztracena. Ani nelze na pohled identifikovat zdroj, od kterého by ten "stín" mohl pocházet. Fotografií se onen "stín" nedá věrohodně zachytit, to dokáže jen oko, tedy dívat se na záhadu očima. Je to tak zvláštní fenomén, že pozorovatel je nucen stále přemýšlet, jak to vůbec mohlo vzniknout. "Stín" (někdy je jich víc !) vídám za jasné nebo polojasné oblohy nad haarpovacím koridorem (osa SZ-JV), který probíhá v šířce nad Č.Budějovicemi až k Temelínu, kde je pro zajímavost jaderná elektrárna. Ten "stín" je poměrně vysoko, poněvadž se na něj dívám z Č. Krumlova směrem nad horu Kleť a dále severním až severozápadním směrem od Kleti. Pokud podobné "stíny" jsou příznakem právě vysílajících haarpů, radarů či čeho podobného, pak bychom měli docela dobrou identifikaci pro detekci, kde se to zrovna děje. A pak sledovat případné následky během několika dalších dní. Mohli bychom tak zjišťovat různé neobvyklé charakteristiky změny klimatu nebo jeho anomálií.

    OdpovědětVymazat
  11. Jen žádná střihačská upoutávka z počítače ! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty stíny mi připadají jako ono zrcadlo, které je pro práci HAARPU důležité. Bez něho by nebylo možné směřovat energii dál než za horizont od daného vysílače. Jak již před 100 lety psal N. Tesla - šíření energie je potřeba vodivého materiálu rozptýleného v atmosféře, ideálně bárium. Zda ono zrcadlo vzniká nějakým pravidelným seskupením molekul, třeba toho bária, působením nějaké energie, nevím, ale připadá mi to logické.
    Michal

    OdpovědětVymazat
  13. Škoda není, jelikož se dá udělat bez problému doma i z padaných jablek. Jenom teda jestli není tak učinej, to je blbý.

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.