20. října 2011

Zabití Gaddafiho ušetří západním mocnostem potíže u Mezinárodního trestního soudu


Zabití Gaddafiho ušetří Americe a Británii potíže u Mezinárodního trestního soudu

Paul Joseph Watson, Prison Planet.com
20. října 2011
Překlad: OrgoNet


Smrt Muammara Gaddafiho, který byl zabit rebely podporovanými NATO a USA, je západními mocnostmi vítána nejen proto, že se zmocnily další země bohaté na ropu pomocí pochybné záštity „Arabského jara“, ale i proto, že Gaddafi nebude moci odhalit západní podporu teroristů Al-Quaedy ve světle Mezinárodního trestního soudu OSN.

Původní zprávy praví, že Gaddafi se pokusil prchnout z města Sirte, ale jeho konvoj byl bombardován válečnými letadly NATO. Rebelové pak bývalého libyjského vůdce zajali a zabili ho kulkou do hlavy.

Smrtí bývalého libyjského vůdce je příhodně zabráněno potížím při jeho postavení před Mezinárodní trestní soud v Haagu.

Západní mocnosti se této lekci naučily za tvrdých podmínek – když umožníte údajným válečným zločincům předstoupit před soud a vyjádřit své křivdy, dostanou se ven informace, které by se ven neměly dostat.

Namísto aby americké síly zatkly Saddama Husseina živého a vydaly ho soudu, byly by lépe udělaly, kdyby ho zabily na místě. Během svého soudního jednání Hussein prezentoval pojednání o 5 000 slovech http://www.nytimes.com/2006/07/21/world/middleeast/21saddam.html, což vytrestalo Bushovu vládu za masové šíření lží o spojení s Al-Quadeou k zahájení invaze do Iráku http://whatreallyhappened.com/WRHARTICLES/WMDlies.html. Předtím, než byl Saddam popraven, říkalo se také, že si žádal jako svědky obhajoby Donalda Rumsfelda a Henryho Kissingera, kteří koncem 70. let vytvořili s Husseinem aliance.

I to, že postavili před soud dalšího obviněného válečného zločince Slobodana Milicevice, se také ukázalo jako obrovská chyba pro západní zájmy.

V případě Milosevice se jeho výkřiky staly tak ničivými, že se OSN rozhodla, že bude lepší ho otrávit http://www.prisonplanet.com/articles/march2006/130306milosevicmurdered.htm než aby dále zveřejňoval fakt, že válečné zločiny západu daleko převyšují vše, z čeho je obviněn.

Během soudu Milosevic předložil haagskému soudu dokumenty FBI dokazující, že vláda USA a NATO poskytovaly finanční a vojenskou pomoc Al-Qaedě, aby pomohla kosovské osvobozenecké armádě ve válce proti Srbsku.

Dříve než soud skončil, Milosevic byl nalezen mrtev ve své cele, den poté, co napsal dopis, v němž stálo: „Chtěli by mě otrávit. Mám z toho velké obavy.“

Podobně, kdyby Muammar Gaddafi dostal možnost hájit se před mezinárodním soudem, jeho svědectví by bylo zničující pro spoustu věcí, od inscenovaného falešného útoku nad Lockerbie, http://news.scotsman.com/world/Was-Lockerbie-suspect-working-for.4631017.jp , přes zabití jeho dětí USA a NATO, po jeho tajné úmluvy s bývalými hlavami států jako Tony Blair http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8353501/Libya-Tony-Blair-agreed-to-train-Gaddafis-special-forces-in-deal-in-the-desert.html a nedávné setkání s Obamou http://tripolipost.com/articledetail.asp?c=1&i=3357 .

Zejména by také vyzradil fakt, že převrat v Libyi byl proveden s pomocí teroristů Al-Qaedy http://www.prisonplanet.com../nato-hands-terrorists-who-killed-u-s-troops-control-of-libya/ , kteří zabíjeli americké a britské vojáky v Iráku.

Gaddafi by také mohl poukázat na kritickou situaci černých Libyjců, kteří jsou vězněni a zabíjeni povstaleckými silami http://www.reuters.com/article/2011/10/17/us-libya-displaced-idUSTRE79G2CY20111017 , oslavovanými veřejnými médii jako bojovníci za svobodu.

Nyní, když je Gaddafi mrtev, Libye se stane obětí politických extrémistů a čeká ji zřejmě stejný osud jako Egypt, kde po Američany podporovaném „Arabském jaru“ a svržení Mubaraka došlo k ještě horší tyranii pod kontrolou vojenského diktátu http://www.thedailybeast.com/articles/2011/10/10/egypt-s-arab-spring-has-led-to-military-dictatorship-egyptians-must-go-back-to-tahrir-square.html

Ale mainstreamové sdělovací prostředky budou nadále ukazovat pouze scény jásajících mužů střílejících do vzduchu a prodávat další akt cynického neo-imperialismu jako slavné osvobození.



9 komentářů:

  1. a co jinak effendi? http://www.youtube.com/watch?v=M-FXkj-r9Mc

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, shodou okolností jsem před chvílí shlédl tenhle krátký dokument, který taky vypovídá o tom, že tam vše nebylo tak úplně "čisté"...
    http://afinabul.blog.cz/1110/humanitarni-valka-v-libyi-neexistuje-zadny-dukaz

    Nemůžu si pomoct a je to všem asi stejně zřejmé, ale prostě kolem zásahu v Libyii mám takový rozpačitý pocit, už ani ty "oficiální humanitární důvody" nepůsobí tak věrohodně jak kdysi, asi proto že jsou šité víc a víc horkou jehlou... ještě chvíli takhle a chlapci a děvčata na světové scéně se brzy spálí... (už teď si musí ofoukávat prsty)

    Přeji pevné nervy a hezký den!

    Richard

    OdpovědětVymazat
  3. The Qaddafi Family Scrapbook

    http://www.foreignpolicy.com/articles/2011/10/20/the_qaddafi_files?page=0,0

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj všichni, když jsem se dozvěděla, že zabili Kaddafiho, bulela jsem... Vzalo mě to.... Proč nikde není napsáno, že Muammar ........ http://www.zvedavec.org/komentare/2011/10/4631-saharska-velka-umela-rieka.ht
    Někde jsem slyšela, že NATO rozbilo zásobárnu vody pro 4,5mil. lidí a taky že zničilo továrnu na výrobu trubek.... Až jsem si přečetla onen článek ze Zvědavce, došlo mi to..... K tomu obohacený uran..... Musí to tam být víc, než strašný......
    veronika

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, jo, nyní podle našich zpráv prý již bude Libye demokratická. Poslouchám více méně rozhlas a včera proskočila zpráva, že Turecko napadlo kurdské oblasti Iráku a ještě s podporou letadel.Dnes jsou všude ty hrozné fotografie a jásající komentáře , ale o tom, že se zase kdesi válčí ani zmínka...

    OdpovědětVymazat
  6. http://afinabul.blog.cz/1110/potvrzeno-kaddafi-zije

    OdpovědětVymazat
  7. nositel řádu Bílého lva a k tomu PLUKOVNÍK,to je voják a ne nějaký blbý civilista,jak by se vyjádřil veleznámý polní kurát.Idiocie,servírované Českou televizí jsou na urovni PŘEMLUV BÁBU.

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě horší !!! Opravdu si černoprdelný kníže, Kalousek a premiér myslí o svých občanech, že jim mohou cynicky chc.t prostřednictvím neuvěřitelně zkorumpovaných médií stále a dál na hlavy ?! Tady by se už opravdu taky mělo něco stát, nebo se jistě dostaneme do středoevropské gulagu ajncvaj...

    OdpovědětVymazat
  9. S tím mediálním podfukářským megadivadlem o zajetí a smrti Kaddáfího to bude velmi pravděpodobné !

    OdpovědětVymazat

Komentáře prosím pouze věcné, k tématu, informačně přínosné, nikoliv pouze urážky autorů článků.
Komentáře moderuji podle svých časových možností.